2008. február 1. péntek

febr. 1
0:13
13. A hatodik hét (NLCafé)
Az első hónap egy embrió életében a tervezés időszaka, a második viszont az építkezésé. A hatodik héten az apróság egyszer csak a kemény munka kellős közepén találja magát. Napról napra változik, az anyukájával együtt.
febr. 1
0:16
Mérhető a biológiai óra (HáziPatika)
A fertilitás laboratóriumi tesztelésében piacvezető amerikai cég, a Repromedix új módszert fejlesztett ki a nők termékenységének vizsgálatára.
febr. 1
0:20
Gyógyító érintések - a masszázs (HáziPatika)
Már több ezer évvel ezelőtt köztudott volt, hogy a masszázs a szervezet különböző részeire jótékonyan hat, fájdalmat csillapít. "Az orvosnak sok mindenben jártasnak kell lennie, ezek közé tartozik a masszírozás is"- írja...
febr. 1
6:18
Így vásárolj háztartási gépet! (Blikk)
Érdemes arra is gondolnunk, vajon melyik masina a legtakarékosabb
febr. 1
6:26
Eltiltanák a rendőröket a füvezéstől (Infostart)
A holland kormány arra készül, hogy az ország összes rendőre számára megtiltja a könnyűdrogok fogyasztását.
febr. 1
6:36
A szalámi buktatta le az ínyenc rablót (Infostart)
Az általa hátrahagyott szalámi darabról kinyert DNS-minta alapján azonosítottak egy németországi rablót, aki még áprilisban hagyta maga mögött az élelmiszert, az egyik betörés helyszínén.
febr. 1
6:42
Újra kórházban a teljesen kiborult popdíva (Infostart)
Britney Spearst rendőri kísérettel kórházba szállították csütörtök hajnalban. Menedzsere szerint az amerikai énekesnő mentális problémái kezelhetők.
febr. 1
6:53
Pótolhatatlan értékeket mocskoltak be a békefenntartók (Infostart)
ENSZ-békefenntartók tettek tönkre hatezer éves állat- és emberábrázolásokat a Nyugat-Szaharában. A sziklarajzokat a katonák festékkel fújták le, többen a nevüket és a látogatásuk dátumát is megörökítették.
febr. 1
7:13
Receptverseny 2. forduló-Diplomata krémes (HarmoNet)
E heti nyertesünk Tóthné Tamási Izabella! Első látásra beleszerettem ebbe a süteménybe, biztosan el fogom készíteni a közeljövőben. Gratulálunk a nyertesnek!
febr. 1
7:15
Banános tiramisu (HarmoNet)
Az ismert olasz édesség egy újabb változata!Köszönet érte Kátai Diánának!
febr. 1
7:17
Házi croissant (HarmoNet)
Gallov Andi receptjeit ismerjük, mindegyik kiváló! Most egy újabbal örvendeztetett meg minket!
febr. 1
7:19
Muffinok (HarmoNet)
Erdős Zsuzsa két muffin receptet küldött nekünk. Az egyik a gyümölcsös ízek kedvelőinek, a másik a csokirajongóknak! Köszönjük neki!
febr. 1
7:35
Társkeresés Interneten - ez hülyeség! (HarmoNet)
Netes társkereső? Sokakban felmerül a kérdés, vajon milyen sikerrel kecsegtet az online világban való kapcsolatkeresés? Miért tartható a társkeresés ezen formája esélytelennek?
febr. 1
7:37
Készülj! 6 nap múlva itt a kínai holdújév (HarmoNet)
A kínaiak számára a Szilveszter nem december harmincegyedikén jön el, hanem rendszerint január végén, február elején, mindig változó dátummal. Miért van ez? Azért, mert a kínaiak nem napévben, hanem a Hold járása szerint számítják az évkezdetet.
febr. 1
7:39
Figyelj, mert be is nyalhatod a trippert! (HarmoNet)
Úgy tűnik, a nemi betegségek újra reneszánszukat élik. Ezek közül is kiemelkedő a gonorrea, vagy ismertebb nevén kankó (tripper) amely orális szex útján is megfertőzheti a szexuális partnert.
febr. 1
7:51
Hastánc a könnyű szülésért és a hatékony szoptatásért! (HarmoNet)
A kismama hastáncnak számtalan előnye van, melyet mind a szülésnél, mind pedig a szülést követően megtapasztalhatunk. Pereczes Mártival a Mahasti Hastáncstúdió kismama csoportjának vezetőjével beszélget mindezekről Mahasti, a HarmoNet tanácsadója.
febr. 1
7:52
A 3 leggyakoribb halálos férfibetegség (MaHu)
A WHO, az ENSZ egészségügy szervezete, tavalyi felmérése alapján, a világon átlagot vonva, a leggyakoribb halálos kimenetelű betegségek, melyek a férfiakat érintik az alábbiak:szívroham, hererák/prosztatarák, agyvérzés.
febr. 1
7:53
Bors Mari: Függ-etlenül szeretem! (HarmoNet)
Függetlenül mindattól, amit az előző cikkeimben írtam, bevallom, nagyon szeretnék egy olyan társat, aki nem mondja, hogy egyre megy; aki nem mondja, hogy bármikor elenged, ha szeretném, és ezt könnyű szívvel teszi! És aki nem mondja, hogy legyünk barátok, ha elmúlik a szerelmi kapcsolatunk, meg hogy neki aztán már teljesen minden mindegy.
febr. 1
8:09
A kórházi betegek felét veszélyezteti a trombózis (MaHu)
A kórházi betegnek több mint a felét veszélyezteti a trombózis, ám a páciensek közül sokan nem kapják meg azt az egyszerű kezelést, amely megelőzhetni a vérrögképződést az erekben - jelentették be csütörtökön brit kutatók.
febr. 1
9:11
Botrányosan jól kerestek tavaly a popdívák (NLCafé)
Úgy tűnik, Madonna egyszerűen letaszíthatatlan a trónról. A Forbes magazin összeállítása szerint az énekesnők közül a popkirálynő kereste a legtöbb pénzt 2006 júniusa és 2007 júniusa között.
febr. 1
9:13
Jóslatok februárra (NLCafé)
Az 1500-as években kezdett általánossá válni a naptár használata, s ugyanekkor kezdődött el a születések regisztrálása is. Persze a kor boszorkányainak és jósnőinek fantáziája is elindult, s a születési napok alapján is jóslatokba bocsátkoztak.
febr. 1
9:14
Pénteki horoszkóp 2008-02-01 (HarmoNet)
Ma nehezebben tűrjük a korlátozásokat, igaz lehet, hogy nagyon dühösen reagálunk arra, ha utasítgatnak minket, vagy ironikusan megkritizálják a munkánkat, vagy a személyünket.
febr. 1
9:15
Rendszám-számmisztika - Milyen az autónk személyisége? (NLCafé)
Nevetségesnek tűnhet, de igaz: a tárgyaknak is van személyiségük. Különösen az autónknak, vele szoros barátságba kerülhetünk, ha úgy tekintünk rá, mint egy társra.
febr. 1
9:15
Férje tette el láb alól az Emmy-díjas művészt? (Infostart)
Letartóztattak egy önjelölt lelkészt, akit felesége megölésével gyanúsítanak. A férfi azt állítja, hogy neje - az elismert maszkmester - Londonban tűnt el.
febr. 1
9:16
Heti szexhoroszkóp február 1-től 7-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
febr. 1
9:28
Ruha, emberi hajból (Borsa)
Amikor az újrahasznosítás és a művészet találkozik, abból meghökkentő produktumok születnek. Ha újra lehet hasznosítani a szemetet vagy régi tárgyakat, akkor az emberi hajat miért ne lehetne?!
febr. 1
9:43
Látogatási tilalom Észak-Magyarország kórházaiban (HVG)
A kórházakban fekvő betegek védelme érdekében az ÁNTSZ Észak-magyarországi Regionális Intézete péntektől látogatási tilalmat rendelt el Borsod-Abaúj-Zemplén-, Heves- és Nógrád megye valamennyi kórházának fekvőbeteg osztályain, a látogatási tilalom feloldásáról a járvány alakulásának függvényében döntenek - tájékoztatott Bodnár Judit regionális tiszti főorvos.
febr. 1
9:48
Nem véd az antioxidáns? (orientpress)
Az antioxidáns étrend-kiegészítők nem csökkentik kimutatható mértékben a rákkockázatot, sőt egyes esetekben akár növelhetik is a daganatos megbetegedések esélyét - derül ki egy rangos amerikai szakfolyóirat friss közleményéből. A Népszabadság által közölt vizsgálati eredmények szerint a 'rákmegelőző' anyagok hatása nemenként, sőt testrészenként is különböző lehet.
febr. 1
9:54
Háromszáz éves bevásárlólistát találtak (Infostart)
Egy körülbelül háromszáz évvel ezelőtt papírra vetett kínai bevásárlólistát találtak Angliában, egy 18. századi váza belsejében.
febr. 1
10:15
Julia Roberts elmenekült a forgatásról? (NLCafé)
Hollywood kedvenc színésznője és a világ egyik legszélesebb mosolyának birtokosa, Julia Roberts érdekes módon igyekezett minél kevesebb időt tölteni legújabb filmje, a Charlie Wilson háborúja forgatásán.
febr. 1
10:17
Anyatejet adni-kapni - Tejtestvérem leszel? (NLCafé)
A babának a legjobb táplálék az anyatej. De hogyan juthatunk anyatejhez, ha átmenetileg nem tudunk szoptatni, vagy nem elég a mennyiség a kicsinek? Ha pedig túl sok a tej, hogyan gondoskodhat az anyuka más babáról?
febr. 1
10:19
Készíts hűtőmágnest! - 3 egyszerű tipp (NLCafé)
Szeretnéd feldobni valamivel a hűtődet? Megmutatjuk, hogyan készíthetsz egyszerű, könnyen beszerezhető alapanyagokból vidám, színes hűtőmágneseket szinte pillanatok alatt.
febr. 1
10:53
Elvárható a hüvelyi orgazmus? (MaHu)
Mostanában megszaporodott azoknak a problémáknak a száma, amikor a férfiak "elvárják" a nőktől a hüvelyi orgazmust - Arra hivatkoznak, hogy az előző barátnőjüknek volt.
febr. 1
10:55
Ha nagyobb a melled, esélyed van a cukorbetegségre? (MaHu)
Egy kanadai kutatók által vezetett és a Canadian Medical Association Journal című folyóiratban ismertetett kutatás szerint a fiatal nők mellmérete alapján következtetni lehet arra, hogy a későbbi életük során mekkora az esélyük a 2-es típusú cukorbetegségre.
febr. 1
10:57
Sármos apa, sármos fia...- De valóban így van? (MaHu)
Amilyen az apa, olyan a fia - szexi apáktól szexi fiúk származhatnak a rovarvilágban. A kutatók azt állítják, ezek a megállapítások az emberekre is érvényesek lehetnek.
febr. 1
11:11
Eperjes Károllyal játszik együtt a kis mesemondó! (NLCafé)
Utasi Árpád, a Csillag születik győztese alakíthatja Bendegúz szerepét az Indul a bakterház című készülő produkcióban. A színdarab főszereplője Eperjes Károly, a rendezője Bereményi Géza lesz.
febr. 1
11:46
Természetesen nagyobbat! (Borsa)
Anorexia divat ide vagy oda, a telt keblekért sokan még a műtéti beavatkozással járó kínokat is vállalják. Marad-e kismellű nő a földön, ha igaz hogy implantátum helyett őssejttel is lehet majd keblet dúsítani?
febr. 1
11:54
Inzulin, amely kevésbé hízlal (orientpress)
Újabb klinikai vizsgálatok erősítik meg, hogy a hosszú hatástartamú inzulinok közül a detemir inzulin testsúlyra gyakorolt hatása egyedülállóan kedvező. A fokozott testsúlygyarapodás tehát nem kell, hogy a kezelés szükségszerű velejárója legyen.
febr. 1
11:54
Édességgel meggátolható a fogszuvasodás (HVG)
Jó hír az édesszájúaknak, hogy az Egyesült Államokban kifejlesztették a fogszuvasodást gátló édességet, amely nyalóka formájában kerül majd forgalomba.
febr. 1
12:12
Madonna vagyonokat iszik el! (NLCafé)
Madonnát a világ leggazdagabb sztárjai között tartják számon, így nem csoda, hogy még az ivóvízből sem éri be akármilyennel. Az énekesnő saját bevallása szerint havi 10 ezer dollárt költ Kabbala vízre.
febr. 1
12:16
Megelőzhető az idegsejtek sorvadása? (HVG)
A Cornell Egyetem kutatói nemrég megállapították, hogy például az alma, banán, vagy narancs rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának esélyét.
febr. 1
12:43
AIDS-botrány: veszélyes és félrevezető kijelentések? (HVG)
Svájci szakértők azt állítják, hogy néhány HIV-fertőzött, aki szigorúan ellenőrzött kezelés alatt áll, nyugodtan léphet szexuális kapcsolatba védekezés nélkül egészséges emberekkel, mert nem adja tovább a betegséget.
febr. 1
13:02
Igényességet az ágyba! (Borsa)
Tartós kapcsolatunk megtartása érdekében ideje volna a lestrapált, hálóruhának kinevezett rongyot valami igényesebbre váltani. Egyedülállóknak önmaguk megörvendeztetésére: hálószobai outfit tippek.
febr. 1
13:13
Értetlenség a dalfesztivál körül! (NLCafé)
Az idei Eurovíziós Dalfesztivál sem marad botránymentes. Rúzsa Magdi tavalyi sikeres szereplése meghozta a versenyzési kedvet, ám amint azt megszokhattuk, a kiesettek ezúttal sem értik, hogy miért nem ők jutottak tovább.
febr. 1
13:43
Új inzulint fejlesztettek ki, kevésbé hizlal (HVG)
Újabb klinikai vizsgálatok igazolják, hogy a hosszú hatástartamú inzulinok közül a detemir inzulin testsúlyra gyakorolt hatása egyedülállóan kedvező. A fokozott testsúlygyarapodás tehát nem szükségszerű velejárója a kezelésnek.
febr. 1
13:58
Marketingtudatos környezetbarátság (Borsa)
Hollywoodban egyre népszerűbbek az agitáló propagandafilmek, íme a legújabb, mely Leonardo DiCapriora épít. Hihetetlen, hogy a marketing még a globális felmelegedésben is meglátja az üzletet.
febr. 1
13:59
Az angol sztárfocista nyomán hódít a férfiaknál az intim gyanta (HVG)
David Beckham igazán forradalminak mondható, férfiak hada használ ránctalanító hidratáló krémet, csak mert a focista bevallotta, hogy kozmetikushoz jár. A hajráf a hajban, a kilónyi gyémánt (vagy inkább cirkónia) a fülben is neki köszönhető. Most pedig az új Armani alsónadrágot reklámozza, olyan babapopsi simaságú külső és belső combbal, amely arra enged következtetni, Beckham kölcsönvette…
febr. 1
14:11
Nem műhiba okozta az egri kórházban elhunyt asszony halálát (HVG)
A szakértői vizsgálat szerint a Markhot Ferenc Kórház-Rendelőintézet részéről szakmai mulasztás nem történt, amikor betegellátás során, műtét közben hunyt el egy asszony az intézményben - tájékoztatott a kórház megbízott főigazgatója.
febr. 1
14:39
Milyen tünetei vannak a májráknak? (MaHu)
A májban egy korai stádiumú daganatos góc képződése nem okoz azonnal tüneteket. A betegség hosszú ideig "néma" maradhat. Előfordul, hogy csupán véletlenül ismerik fel, például egy hasi ultrahang vizsgálatot követően.
febr. 1
14:47
Haute Couture kutyáknak (Borsa)
Ha valaki a legújabb párizsi vagy New York-i divat szerinti kollekciókat szeretné megvenni kutyájának, azt ma már itthon is megteheti. Kutyaruha nézőben jártunk és kezdeti fenntartásaink ellenére élveztük.

Keresés