2008. január 31. csütörtök

jan. 31
0:12
Az inkontinencia a pénztárcát sem kíméli (HáziPatika)
A vizelettartási zavar nemcsak egészségügyi, szociális, hanem komoly gazdasági következményekkel is járó gond, egyéni és társadalmi szinten egyaránt. Az USA-ban például tízmillió embert érint, éves költsége tízmilliárd dollár.
jan. 31
0:14
Menyasszony vagyok, mégis hódítani akarok (NLC)
Fiatal lány vagyok, tele tervekkel. Komoly kapcsolatban élek, a párom nemrég kérte meg a kezem. De egy korábbi, érzelmileg bizonytalan időszakban megismertem valakit. Azóta is találkozgatunk. Vajon készen állok a házasságra?
jan. 31
6:15
Hogyan kösd össze a számítógépet a mobillal? (Blikk)
Megtudhatod, melyiknek mi az előnye és a hátránya
jan. 31
6:17
Képriport: hárman fulladtak a jéghideg Dunába (Infostart)
Három fiatalember meghalt, amikor négy társukkal a Kis-Dunán egy csónakkal felborultak a Pest megyei Ráckevénél. Hármukat kimentették, egy másik férfit még búvárok keresnek.
jan. 31
6:22
Dráma a levegőben: "Engedjetek, Istennel akarok beszélni!" (Infostart)
Kényszerleszállást hajtott végre Írországban az Air Canada légitársaság Torontóból Londonba tartó repülőgépe, miután az első tisztnek - az utasok beszámolói szerint - "mentális problémái" támadtak; egyebek mellett azt ordibálta, hogy Istennel van beszélnivalója.
jan. 31
6:38
Hat hónap után szóltak az anyukáknak, hogy más csecsemőjét kapták (Infostart)
Szerencsés véget ért egy tragikus eset a németországi Saarbrückenben: egy többhónapos viszontagság után immár valódi otthonára talált az a két csecsemő, akiket az elmúlt év nyarán cseréltek el egy saar-vidéki klinikán.
jan. 31
7:43
Az év ajánlata: repüljön meztelenül! (Infostart)
Eljött a Paradicsom a német nudistáknak. A könnyed kiruccanásra vágyó utasok már a repülőn megszabadulhatnak ruháiktól, nem kell kivárniuk, amíg megérkeznek a nudista strandra.
jan. 31
7:59
Sokat árthat magának a futballszurkoló (Infostart)
A focirajongó férfiak háromszoros eséllyel kapnak szívrohamot azokon a napokon, amikor nemzeti csapatuk fontos meccset játszik.
jan. 31
8:15
Szcientológus nyeregben (Infostart)
Tom Cruise vásárolja meg a Ducati legújabb szupermotorját, amely titán-, magnézium- és szénszálas technológiával készült, és végsebessége óránként 322 kilométer.
jan. 31
8:26
Elnyújtott szexuális orgazmus (MaHu)
Ha a pár elhatározta a magasabb rendű elnyújtott szexuális orgazmus megtanulását és gyakorlását, teret és stílust kell adniuk a cél kedvére. Ünneppé varázsolt együttlétben több eséllyel pályázhatnak arra, hogy egyikük se maradjon kielégületlen.
jan. 31
8:28
A locsolás árt a nemi életünknek! (MaHu)
A locsolás tönkreteszi a nemi életünket! - hangoztatják parasztok dühödten Malawiban, miután megtapasztalták a kézipumpás öntözőberendezéseket, amelyeket segélyként kaptak az államtól.
jan. 31
8:40
Hol vegyünk levegőt?! (orientpress)
Ismét romlanak a budapesti levegő-szennyezettségi adatok. A zöldszervezetek a Fővárosi Közgyűlés azonnali intézkedését követelik a fővárosi közgyűléstől szmogügyben – írja a Népszava.
jan. 31
9:13
Britney nem bír magával! (NLC)
Egyre szomorúbb látványt nyújt az énekesnő. Britney Spears ezúttal a menedzserével balhézott a saját villája előtt. A popdíva miatt ismét a rendőröket kellett hívni.
jan. 31
9:26
Célprémium az olcsóbb gyógyszert felíró orvosoknak (Infostart)
Egyik amerikai irányított betegellátó rendszer által tavaly elindított program 100 dollárral jutalmazza betegenként azt az orvost, aki a drága innovatív gyógyszer helyett betegét átállítja egy lényegesen olcsóbb "gyógyszermásolatra", generikus készítményre. Az Amerikai Kardiológus Kollégium folyóirata szerint ez a kezdeményezés az angol egészségügyi hatóságok érdeklődését is felkeltette.
jan. 31
9:31
A középkorúak is meggondolatlanok, ha a szexről van szó (Infostart)
Egy friss kutatás szerint nem csak a fiatalok hajlamosak megfeledkezni a védekezésről, a szexuális életük során. A középkorúak is veszélyeztetik egészségüket és egyre nagyobb fertőzésveszélynek teszik ki magukat.
jan. 31
9:42
Speciális, nőknek kifejlesztett biztonsági övet tesztelnek (Infostart)
Nagy-Britanniában milliók sodorják veszélybe az életüket azzal, hogy nem használják a biztonsági övet az autóban.
jan. 31
9:47
Anorexiások előnyben (Borsa)
Nyilván élnek a Földön olyan emberek, akik kifejezetten magabiztosak, egyértelműen vékonyak és ráadásként mazochisták is. A következőkben bemutatott kiegészítő, egyértelműen nekik készült.
jan. 31
10:13
Sztárok, akikre hasonlítani vágyunk – fotóval (NLC)
Arról gyakran hallunk, hogy egy-egy sztár divatot teremt a külsejével, az öltözetével. De hogy ki az a színész, akire a legtöbben szeretnének hasonlítani? Megmutatjuk!
jan. 31
10:53
A tanítónő sokkot kapott, amikor belépett az osztályba (Infostart)
Egy brit kistelepülés általános iskolájának első osztályába a csodával határos módon csak fiúgyermekek jelentkeztek. Amikor a tanítónő belépett az osztályba, nem hitt a szemének: 20 kisfiú nézett vele szembe.
jan. 31
11:02
Írország tárt karokkal várja az orvosokat (orientpress)
Egyre több orvos települ át az EU országaiból Írországba a kedvezőbb munkafeltételek és a magasabb életszínvonal miatt.
jan. 31
11:14
A Barátok közt Emmája nem kíván sokáig szingli lenni (NLC)
Marenec Fruzsina sokat változott az elmúlt három évben. A Barátok közt Emmája boldognak érzi magát, a sorozat eddig csak jót hozott az életébe, ám úgy érzi, hiányzik mellőle egy társ.
jan. 31
11:16
Tavaszi divatelőzetes (NLC)
Elkezdtük már ledolgozni magunkról a télen fölszedett mackóhájat, így megérdemelten nézegethetjük a kirakatokat. A tavasz jelmondata: kombináld a vadonatúj cuccokat a padlásról előtúrt darabokkal! Hogyan? Tessék kattintani!
jan. 31
11:30
A generikus szer is épp olyan jó? (HVG)
Egyik amerikai irányított betegellátó rendszer által tavaly elindított program 100 dollárral jutalmazza betegenként azt az orvost, aki a drága gyári gyógyszer helyett betegét átállítja a lényegesen olcsóbb gyógyszermásolatra, a generikus készítményre.
jan. 31
11:32
Helyszíni szemle (Borsa)
Kedden este, a szokásos puccosan koreografált nyitóünnepséggel indult az immáron igen tekintélyes korba lépő 39. Magyar Filmszemle. A szabályok módosultak, a díjak bővültek, mi pedig áttekintünk.
jan. 31
12:15
Aranylakodalom Hollywoodban! (NLC)
Ritka kincs a hosszú házasság a sztárok világában. Az Oscar-díjas Paul Newman 50 éve vette feleségül Joanne Woodward színésznőt.
jan. 31
12:39
Izgató játék: fedezd fel a tested, hogy kényeztethesd! (MaHu)
A szexualitás rejtett izgalmai közben nem árt, ha saját testünk felfedezéséről sem feledkezünk meg - Amivel önmagát boldogítja, az a párját is felvillanyozza.
jan. 31
12:40
Metabolikus szindróma: veszélyben a tinédzserek (HVG)
A Rochester Egyetem Orvosi Központjának kutatói megdöbbentő felfedezést tettek: Amerikában valószínűleg majdnem minden tizedik tini metabolikus szindrómában szenved.
jan. 31
12:50
Huszonéves szüzek (Borsa)
Manapság, ha szexualitásról van szó, nem lepődünk meg semmin, talán csak azon, ha vonzó és okos huszonévesekről kiderül, hogy még szüzek. Most néhányan közülük elmondják, miért döntöttek így.
jan. 31
13:13
Fókuszban az onkológia (orientpress)
Civilszervezetek képviselői számára, a Jósa András Oktató Kórházban kerül megrendezésre január 31-én az a rendezvény melynek központi témája az onkológia: a daganatos betegségek megelőzése, szűrése és kezelése.
jan. 31
13:16
Schubert Éva életműdíjas lett! (NLC)
Megkezdődött a 39. Magyar Filmszemle. A megnyitóünnepségen kitüntetéseket adtak át, majd filmrészleteket vetítettek a mustrán látható alkotásokból kedden este Budapesten.
jan. 31
13:35
Futballszurkolók életveszélyben (HVG)
Az elkerülhetetlen csalódások mellett még egy ok, ami miatt lehetőleg ne drukkoljunk végig magyar futballmeccseket: halálosak lehetnek.
jan. 31
13:59
Képek: teljesen szétrocsolódott a színművész autója (Infostart)
Autóbalesetben elhunyt Selmeczi Roland színművész - közölte a szolnoki Szigligeti Színház.
jan. 31
14:12
Az igazi fogamzásgátlás (Borsa)
A tudománynak köszönhetően a doktorok képesek beleavatkozni az emberi sorsokba, hiszen a fogamzóképeseket terméketlenné, a meddőket termékennyé tudják tenni. Pedig utóbbinak oka van.
jan. 31
14:14
Miről árulkodhat a női mell? (HVG)
Egy kanadai kutatók által vezetett és a Canadian Medical Association Journal című folyóiratban ismertetett kutatás szerint a fiatal nők mellmérete alapján következtetni lehet arra, hogy a későbbi életük során mekkora az esélyük a 2-es típusú cukorbetegségre.
jan. 31
15:11
Te túléled? (NLC)
Kezdő apukaként sokan élték már túl a gyermekvállalást. Sokan nem is egyszer. És akad egy-két túlélő, aki tollat ragad, hogy megossza élményeit. Szily Laci megtette. Leírta. És most egy laza szombat délutánon bedobja a közösbe tapasztalatait.
jan. 31
15:14
5 kortárs író, akiket olvasni kell (Borsa)
Kortárs íróink méltánytalanul szorulnak háttérbe a klasszikus nagyok mellett, holott nem is kevesen vannak, akiknek értékük szerint bőven az élvonalban lenne a helyük. Íme 5 általunk preferált alany!
jan. 31
15:36
Egészséges fejbőr a szép haj titka (Blikk)
Frizuránk csak akkor lehet trendi, ha a fejbőr is egészséges
jan. 31
15:38
Előkerült az eltűnt pénzespostás (Infostart)
Feladta magát csütörtökön a gyöngyösi rendőrkapitányságon az a kiszombori postás, aki a múlt héten tűnt el a kézbesítendő levelekkel és több mint egymillió forinttal együtt - mondta az InfoRádiónak Tuczakov Szilvána, a Csongrád megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 31
17:05
Egy enzim segíthet a lisztérzékenyeken (HVG)
Holland kutatók azonosítottak egy enzimet, amely az emésztőrendszer laboratóriumi szimulálása során képes volt a glutént (a gabonafélékben található, immunreakciót kiváltó fehérje frakciót) lebontani - írja a Gut szaklap januári száma.
jan. 31
17:26
Új korlátozások a légszennyezettség csökkentésére (HVG)
Még ebben az évben elkészül az a jogszabály-módosítás, amely bevezeti a szálló porra vonatkozó (PM10) küszöbértéket - közölte a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM).
jan. 31
17:43
Új vakcina influenza ellen (HVG)
Sokakat elriaszt az influenzaelleni védőoltással járó kellemetlen tűszúrás, ezen segíthet egy újfajta, cseppekben nyelv alá adagolható vakcina, amelyet dél-koreai kutatók fejlesztettek ki.
jan. 31
18:10
Stimulációs műtéttel javítható a memória (HVG)
Az eddig csak különböző mozgászavarok és a Parkinson-kór kezelésében használt mélyagyi stimulációs műtét (DBS) más betegségek gyógyításában is hasznos lehet - állítják a Torontói Nyugati Kórház kutatói.
jan. 31
18:10
Járvány Észak-Magyarországon és Szabolcsban (orientpress)
Az észak-magyarországi régió három megyéjében ugrásszerűen megnőtt az influenzaszerű megbetegedések száma: régiós szakemberek közlése szerint a hónap utolsó hetében több százan fordultak orvoshoz, de Szabolcs megyében is kétszer annyi beteget regisztráltak.
jan. 31
18:29
Ördögfajzat pasik (Borsa)
Van olyan inzultus ami ránk, csajokra nézve kellemetlenebb lehet az építőmunkások megjegyzéseinél, ha egy bizonyos rendezvény közelébe megyünk. Noha, vannak akik direkt élvezik. Programajánló.
jan. 31
20:19
Emberi maradványok a tartályban: "belenyúlt, és nyálkás anyagot érzett" (Infostart)
Egy ausztrál férfi 23 éven keresztül egy tartályban tartotta felesége maradványait, miközben azt állította, hogy a nő elhagyta őt. A gyilkossággal vádolt férfi tárgyalása szerdán kezdődött.
jan. 31
20:36
Harci kutyákkal védi házát a sztárfocista (Infostart)
Két kutyát vett Frank Lampard, a Chelsea angol válogatott labdarúgója, hogy védjék a házát.
jan. 31
20:47
Nagylelkű a YouTube: bárki meggazdagodhat a feltöltésből (Infostart)
Részesülhetnek a YouTube reklámbevételeiből azok, akik feltöltik felvételeiket a népszerű videómegosztó oldalra.
jan. 31
21:02
Hősként viselkedett az autista kisfiú (Infostart)
Valódi hősként viselkedett az a kilencéves autista fiú, aki átvette a kormányt, miután anyja vezetés közben rosszul lett.

Keresés