2008. január 29. kedd

jan. 29
6:17
Mézábécé (Blikk)
Sok betegség gyógyításában is segíthetnek a mézfajták
jan. 29
6:23
Szakadékba zuhant egy busz Kínában (Infostart)
Szakadékba zuhant egy autóbusz Kínában, a balesetben 25 ember életét vesztette, tizenhárom pedig megsebesült.
jan. 29
6:40
Drog és erőszak a szexi ötös koncertjén (Infostart)
Döbbenetes tapasztalatot szerzett egy tizenéves lány a Spice Girls londoni koncertjén: Jo Simpkin most már tudja, milyen könnyű valakit kiütni akár egy pohárnyi itallal is.
jan. 29
7:03
Victoria Beckham meztelenül állt kamera elé - képpel (Infostart)
Bőrrákellenes kampány arca - illetve teste - lett Victoria Beckham. A sztár azért vállalta a szerepet, mert nemrég rájött, mennyire fontos bőre védelme.
jan. 29
7:25
Úgy jött ki a sebészetről, "mintha beszorult volna a szélcsatornába" (Infostart)
Amerikában szinte már divat a "visszaplasztikázás". A plasztikai műtétek után elégedetlen ügyfelek ugyanis új operációnak vetik alá magukat, hogy visszakaphassák eredeti külsejüket.
jan. 29
7:25
Vigyázat! A gyomorégés komoly betegség jele lehet! (Életforma)
Több mint 60 millió amerikai tapasztal havonta egyszer gyomorégést és több mint 15 millió betegnél naponta jelentkezik a tünet az Amerikai Gasztroenterológia Társaság szerint. A tünet fontos lehet, hiszen a savas reflux (a gyomortartalom visszacsorgása) kezeletlenül torokszűkületet és rákot okozhat.
jan. 29
7:27
Harminc túszt ejtettek fegyveresek egy venezuelai bankban (Infostart)
Venezuelában harminc túszt ejtettek fegyveresek egy bankban, miután egy rendőr megzavarta őket a rablásban - közölte egy magas rangú biztonsági tisztviselő.
jan. 29
7:29
Marihuána már automatából is (Infostart)
Már automatából is vásárolhatnak marihuánát Kalifornia államban azok, akiknek a szert orvosuk írta fel terápiás céllal. Az automaták ujjlenyomat alapján azonosítják a vásárlókat.
jan. 29
7:47
Borzalmas részletek: "A végén egyáltalán nem maradt arca" (Infostart)
Széttépte saját gazdáját egy megvadult rottweiler Londonban. A kutya a szokásos reggeli séta közben támadt rá az idős férfira, akin a járókelők sem tudtak segíteni.
jan. 29
8:25
Hatvanhét év után fémdetektorral találták meg a jegygyűrűt (Infostart)
Hatvanhét év után került meg egy jegygyűrű Nagy-Britanniában: a menyasszony 21 esztendősen hajította el mérgében egy mezőn, 33 éves unokája pedig a minap lelte meg.
jan. 29
8:30
Agyonverték egy elgurult focilabda miatt (Infostart)
Szamurájkarddal szúrták le, aztán krikett- és golfütőkkel, meg vasrudakkal vertek agyon szomszédai egy brit férfit, aki családja szeme láttára vérzett el. A negyvenéves, háromgyermekes apuka mindössze annyit kért azoktól, akik rátámadtak, hogy adják vissza a focilabdát, amelyet fia véletlenül átrúgott hozzájuk.
jan. 29
8:30
Keanu Reeves sosem volt az ördögé... (Életforma)
Nincsenek sztár allűrjei, megbízható, maximalista és tehetséges - Keanu Reeves. Filmjei sikerét is hitelességének, sajátos kisugárzásának köszönheti. A héten több helyütt és több filmben is láthatjuk.
jan. 29
8:37
Véradást szerveznek csütörtökön és pénteken (Metropol)
Január 31-én a Magyar Vöröskereszt Székházába, február 1-jén pedig az Örs Vezér téri Árkád bevásárlóközpontba várják a véradókat.
jan. 29
9:01
Az apa-gyermek kapcsolat sínyli meg legjobban a válást (Vital)
tovább
jan. 29
9:26
Out of Africa: a D-vitamin meg ott maradt (Édenkert)
Kiderült, hogy a komoly hiánytünetekkel fenyegető D-vitamin azonos a napfénnyel. A rossz hír, hogy abból nem kapunk eleget, a jó pedig az, hogy van megoldás.
jan. 29
9:29
A D-vitamin lassítja az öregedést? (Életforma)
A tejben nagy mennyiségben megtalálható D-vitamin főleg gyulladáscsökkentő hatása miatt akár az öregedést is lassíthatja-olvasható egy, az 'American Journal of Clinical Nutrition' című szaklapban megjelent tanulmányban.
jan. 29
9:45
Felmentették a fiát halálba taszító férfit (Infostart)
A görög bíróság felmentette azt a férfit, aki 2006 nyarán kilökte hatéves fiát egy krétai szálloda negyedik emeleti balkonjáról, majd kétéves kislányával az ölében maga is leugrott, de túlélte a zuhanást, fia azonban belehalt. A bíró azért nem ítélte el John Hogant, mert megítélése szerint a férfi nem beszámítható. A kislány, pszichiáterei szerint, még nem tudta feldolgozni a történteket.
jan. 29
10:28
Örüljetek! Most áll feje tetejére a világ! (Életforma)
Önnek mi jut eszébe a farsangról? A gyermekkori iskolai, óvodai beöltözések, vagy inkább a későbbi, felnőttkori álarcosbálok? Valószínűleg mindkettő. De vajon tudja-e, hogy honnan ered ez a szokás, és mióta szeretünk jelmezbe bújni?
jan. 29
11:26
Új év, új párkapcsolat? De hogyan? (Életforma)
Az idő múlásával az ideális társ modellezésénél a "szeretem" szempontok mellé észrevétlenül zárkóznak fel a "nem szeretem" szempontok.
jan. 29
11:53
Cipruson bujkálhat a legnagyobb rablás egyik elkövetője (Infostart)
Továbbra sem találják a legnagyobb nagy-britanniai rablást elkövető banda egyik tagját, aki vélhetően 32 millió fonttal bujkál Cipruson. Eközben a többi elkövető perében kedden hirdethetnek ítéletet.
jan. 29
12:04
Az interneten kínálta eladásra lopott kincseit a levéltáros (Infostart)
Több száz történelmi dokumentumot és tárgyi emléket lopott el az ügyészség vádja szerint egy levéltáros a New York Állami Könyvtárból. A tolvaj eBay kereskedőportálon bukott le.
jan. 29
12:22
Homoszexuális férfiakat fertőz a veszélyes baktérium (Vital)
tovább
jan. 29
12:25
Fölfelé, vagy lefelé házasodjunk? (Életforma)
A nők számára hagyományos neveltetésüknél fogva egy megállapodott férfihez kötni életüket, társadalmi rangot jelent. Ennek a felfogásnak nagy szerepe van az úgynevezett "férfihiányban".
jan. 29
12:58
A Zala folyóban találták meg a gázoló autót - képekkel (Infostart)
Zalaszentgrótnál, a Zala folyóban találták meg a rendőrök azt a személyautót, amellyel sofőrje egy héttel korábban cserbenhagyásos balesetet követett el - közölte a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 29
13:09
Fagyállóval akarta eltenni láb alól a férjét a 28 éves nő (Infostart)
Nagy-Britanniában bűnösnek mondta ki gyilkossági kísérletért a bíróság azt a 28 éves nőt, aki fagyálló folyadékkal mérgezte meg férjét.
jan. 29
13:26
Ezek a legnagyobb hibák, amiket elkövethetsz a bőröd ellen! (Életforma)
Ha naponta elkövetjük őket, 10-20 év múlva láthatók lesznek a változások
jan. 29
13:46
Tőzegáfonyával a húgyúti fertőzések ellen (Metropol)
Egy jól ismert házi gyógymód valóban hatásos a nők egy részénél a húgyúti fertőzések kezelésére - állítják skót kutatók.
jan. 29
14:26
Íme az öt karakter, akit gyűlölünk mi nők (Életforma)
A nők általában azokat a lányokat nem szeretik, akik veszélyt jelentenek valamiért. Mert szebbek, mert okosabbak, vagy egyszerűen csak azért, mert facérok. Tippjeink kivételesen férfiaknak szólnak: hogyan nyugtasd meg a csajodat, ha kitör rajta a féltékenység.
jan. 29
14:42
A tűzoltókban bíznak az emberek a legjobban (Infostart)
A GKF Csoport 9 szakterület képviselői iránti bizalomról készített felmérést. A 15 európai országra, valamint Oroszországra és Törökországra, továbbá az Egyesült Államokra kiterjedő kutatás eredménye szerint a magyarok szinte minden területtel szemben a legbizalmatlanabbak.
jan. 29
15:13
Várjunk még a metszéssel (Édenkert)
Majdnem tavaszias hőmérsékletű és hideg időszakok váltják egymást, amit a kerti növények nehezen viselnek el, mert az enyhe napokon megindul a nedvkeringésük és emiatt fokozottan érzékennyé válnak a rá következő fagyos, zord időszakkal szemben.
jan. 29
15:19
Esendő és boldogtalan negyvenesek (Metropol)
Negyvennégy évesen a legnagyobb a depresszió kockázata – állítja amerikai kutatók tanulmánya a Social Science and Medicine szaklapban.
jan. 29
15:26
Amit mindenkinek tudnia kell a májrákról! (Életforma)
A májrák egy rosszindulatú daganatféleség, amely a májszövetből kiindulva kontrollálatlan növekedést és terjedést mutathat. Az elsődleges májrák magukból a daganatosan átalakult májsejtekből indul ki.
jan. 29
16:27
A nagy fordulópont: a harmincadik életév (Életforma)
Egy harmincéves nő hatalmas változásokkal találkozik életében. Legtöbbször teljesen szembefordul az addig oly gondosan kialakított életformájával.
jan. 29
16:45
Esendő és boldogtalan negyvenesek (Metropol)
Negyvennégy évesen a legnagyobb a depresszió kockázata – állítja amerikai kutatók tanulmánya a Social Science and Medicine szaklapban.
jan. 29
17:29
Operabál, a nagy bál meseköntösben! (Életforma)
A Budapesti Operabál 2008-ban február 2-án kerül megrendezésre. Aki eljut a mesés rendezvényre, valóban igazi hercegnek, hercegnőnek érezheti magát erre az estére.
jan. 29
17:42
Kilenc évvel fiatalít a testmozgás (Metropol)
A rendszeres testmozgást végzők biológiailag kilenc évvel fiatalabbak – mutatták ki nemrég londoni kutatók. A közepes testmozgás heti egy-másfél órán át – a kutatók szerint – négy év előnyt jelent.
jan. 29
18:26
Így ünnepeltek régen az olaszok (Életforma)
A karnevál elnevezése a középkori latin carne levare, "a hús elhagyása" kifejezésből alakult ki. A hús szó azonban nemcsak a keresztény ünnep böjtmegelőző jellegére utal, hanem a farsangi eszem-iszomra is. Ilyenkor ugyanis rengeteg hús (disznó, marha, csirke) fogyott. A régi szigorú vallásos hétköznapi életet ez a féktelen örömünnep váltotta fel vízkereszt (január 6.) napjától húshagyó keddig.
jan. 29
20:55
Saját apósjelöltje hallgatta le Diana hercegnőt? (Infostart)
Diana hercegnő szerint lehallgatókészülékeket helyeztetett el Mohamed al-Fayed annak a jachtnak a fedélzetén, amellyel a Földközi-tengeren hajókázott fiával. Erről a tragikus sorsú Diana testvére beszélt azon a meghallgatáson, amelyen hercegnő halálának körülményeit vizsgálják.
jan. 29
21:01
Egy újsággal igazolta magát a polgármester a repülőtéren (Infostart)
Egy újsággal igazolta személyazonosságát egy nyugat-virginiai polgármester az egyik kaliforniai repülőtéren, mert nem volt nála az érvényes jogosítványa, csak egy lejárt, azt viszont nem fogadták el a biztonsági őrök.
jan. 29
21:12
Megköveti a Beatlest Izrael (Infostart)
Izrael hivatalosan is bocsánatot készül kérni a Beatles együttes még élő tagjaitól, és az elhunytak hozzátartozóitól, amiért 43 évvel ezelőtt lemondta a gombafejűek szentföldi koncertjét.
jan. 29
21:24
Pusztán klinikai érdeklődés vezérelte a bécsi kannibált (Infostart)
Beszámíthatatlannak találta az elmeorvosi szakértői jelentés azt a tizenkilenc éves német fiatalembert, aki augusztusban egy bécsi hajléktalanszálláson megölte lakótársát, majd a holttestet felboncolta.
jan. 29
21:41
Hat túszukkal távozhattak a venezuela bankrablók (Infostart)
A venezuelai hatóságok kedden lehetővé tették, hogy öt túsz fedezetében szabadon távozzanak azok a fegyveresek, akik több mint harminc embert ejtettek foglyul egy megzavart bankrablás során.
jan. 29
22:03
Aszalt szilva és karamell - ettől a világ legrdágábbja a luxussör (Infostart)
A világ legdrágább sörét kezdték árusítani a dán főváros néhány éttermében - a Vintage 1-ből egy félliteres butélia 2008 koronába, azaz csaknem hetvenezer forintba kerül.

Keresés