2008. január 25. péntek

jan. 25
0:09
Dekorálj kedvedre: falimatricával (NLC)
Rajztudás, festék és hosszadalmas pepecselés nélkül is egyedi mintákkal dekorálhatod lakásod falait. Nem kell tapéta az unalmas falak megszépítéséhez, elég egyszínűre festeni a falat, és jöhet az új trend, a falimatrica.
jan. 25
0:11
Szauna és gőzfürdő (HáziPatika)
A szauna és a gőzfürdő olyan váltakozó hőmérsékletű fürdő, amelynek során a test többször (kétszer-háromszor) felhevül, majd lehűl. Manapság már nemcsak az északi népek kultúrájában, hanem szerte a világon igen népszerű lazító,...
jan. 25
1:12
Gőzölgő egészség - Önnek! (HáziPatika)
Vajon mi lehet a finnek vagy a svédek egészségenek titka? Hideg? Meleg? Inkább forró! Ismerje meg a szaunák és a gőzfürdők világát, ahol felüdülő percekre számíthat!
jan. 25
5:12
Megdöbbentő felfedezés: a siker tesz alkoholistává (Infostart)
Minél sikeresebb valaki, annál többet iszik - erre a megdöbbentő következtetésre jutottak brit kutatók. A legmagasabb gazdasági pozícióban lévő férfiak átlagosan 23 adag alkoholt isznak hetente - vagyis átszámítva 11 pohár bort.
jan. 25
5:23
"Ismerje el a kormány, hogy vannak UFO-k!" (Infostart)
Visszakozott korábbi kijelentéseitől az amerikai légierő: bár korábban tagadták, most azt állítják, gyakorlatozó vadászgépeket néztek UFO-nak a texasi Stephenville lakosai. Magyarázatuk azonban nem elégíti ki a sci-fi rajongókat.
jan. 25
5:34
Jack Nicholson nem tudja levenni a szemét Hillary Clintonról (Infostart)
A hatalmas nőcsábász hírében álló Jack Nicholson a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjúban elárulta: Hillary Clintonra szavaz. A volt first ladyre azonban ezúttal nem elsősorban szépsége miatt szavazna, annak ellenére, hogy - mint nyilatkozta - nem tudja levenni a szemét róla, amikor látja a televízióban.
jan. 25
5:39
Éles rakétát mutogattak a múzeumban (Infostart)
Egy amerikai múzeumban két éven keresztül volt látható egy rakéta, amelyről most kiderült, hogy még működőképes. Baj szerencsére nem történt, a tűzszerészek pedig hatástalanították a szerkezetet.
jan. 25
5:50
Bíróság kezében a döntés: kit illetnek meg a halott szervei? (Infostart)
Az ohiói legfelső bíróságnak kell eldöntenie a vitát: kit illetnek az elhunyt belső szervei, amelyeket a boncolás során távolítottak el. Vajon vissza kell-e adni ezeket az elhunyt rokonainak, vagy pedig meg kell semmisíteni a többi kórházi hulladékkal együtt.
jan. 25
6:18
Vitamindús és ízletes a hagymaleves (Blikk)
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető az egészséges étel
jan. 25
6:23
Sorra halnak meg a betegek a veszélyes gyógyszertől (Infostart)
Egy mérgező gyógyszertől már a 14. páciens halt meg Kínában a kezelés után csaknem két évvel - közölte az Új Kína hírügynökség.
jan. 25
6:34
Csúnyán összeégett a kórházban egy félnapos újszülött (Infostart)
Begyulladt az oxigén egy újszülöttre erősített légzőmaszkban egy amerikai kórházban, a csecsemő súlyos égési sérüléseket szenvedett, de valószínűleg életben marad. Az orvosok egyelőre nem tudják, mi okozhatta a bajt.
jan. 25
6:39
Az ambuláns mellműtét ellen lobbizik a Született feleségek sztárja (Infostart)
Az amerikai Kongresszusnál lobbizik az ambuláns mell eltávolítás ellen Marcia Cross. A Született feleségek sztárja petíciót adott át, amelyet húsz millióan írtak alá.
jan. 25
6:50
Kokaint és extasyt is szedett a tragikus sorsú hollywoodi sztár (Infostart)
Nem csupán gyógyszereket, hanem kokaint és extasyt is többször szedett Heath Ledger, akit kedden találtak meg holtan New York-i lakásában. Ismerősök szerint az állandó vad bulik miatt szakított a 28 éves korában elhunyt sztárral a menyasszonya.
jan. 25
7:39
Veszélyesek lehetnek egyes tejtermékek: "ez pánikot okozhat" (Infostart)
Komoly aggodalmat keltett egyes nyugat-európai országokban, hogy a bizonyos tejtermékekben, így joghurtokban is megtalálható probiotikumok az elmúlt években 24 ember halálát okozták. A holland fogyasztóvédelmi szervezet vizsgálatot sürget az ügyben.
jan. 25
7:44
A fogamzásgátló megvéd a ráktól? (Infostart)
A fogamzásgátló, akár szedésének befejezése után 30 évvel is csökkenti a petefészekrák kialakulásának esélyét - állapították meg brit kutatók.
jan. 25
7:50
Öngyilkossági láz pusztít a kisvárosban (Infostart)
Egymást érik az öngyilkosságok Nagy-Britannia egyik városában. A Wales-i Bridgend-ben egy év alatt 13 fiatal végzett magával, legutóbb egy 15 éves diák.
jan. 25
8:06
Kézikönyv alapján követték el a páros öngyilkosságot (Infostart)
Nagy-Britanniában egy idős házaspár - félve a betegségektől, és attól, hogy egyedül maradnak - egy kézikönyv alapján követett el öngyilkosságot. Tettüket alaposan megtervezték, és úgy követték el, hogy a hátrahagyottaknak minél kevesebb gondot okozzanak.
jan. 25
8:06
Az 5 legnagyobb hiba a szexben (MaHu)
Mindegy, mennyi ideje vagy együtt a pároddal, soha ne kövess el olyan alapvető hibákat, amelyeket felsorolunk!
jan. 25
8:22
Johnny Depp léphet Heath Ledger helyére: "megrendítő pillanat lenne" (Infostart)
Alig hat hét volt hátra Heath Ledger utolsó filmjének forgatásából, amikor az ausztrál filmcsillag egyelőre tisztázatlan körülmények között életét vesztette New York-i lakásában. A mozi rendezője, Terry Gilliam most azt tervezi, hogy Johnny Deppet kéri fel a szerepre.
jan. 25
9:00
Rettegnek a tinik a szellem miatt (Infostart)
Nem kis riadalmat keltett a bulifotók nézegetése néhány észak-angliai fiatal körében. A tinédzserek azóta szellemektől rettegnek, mert azt gondolják: házibulijukon eggyel többen voltak a kelleténél.
jan. 25
9:14
Fiatal élet – tragikus vég! (NLC)
Kedden délután manhattani otthonában holtan találták Heath Ledgert – feltehetően gyógyszer-túladagolás következtében vesztette életét. A színész csupán 28 éves volt.
jan. 25
9:17
A szex és a vallás viszonya igen szoros (MaHu)
A szex és a vallás minden kultúrában szoros kapcsolatban állt egymással, de korábban többnyire csak a termékenységet emelték ki. A kínai művészet mágikus hatást tulajdonított a közösülésnek és a nemi szerveknek is, ezért ezeket kiemelten ábrázolták képeken, szobrokon.
jan. 25
9:29
Pumpás kütyü reggeli kávéhoz (Borsa)
Első pillantásra valamiféle autós kütyünek, önvédelmi fegyvernek vagy bizonyos szögből, esetleg még szexuális segédeszköznek is nézhetnénk a képen látható tárgyat. A franciák feladták a leckét...
jan. 25
9:33
A diákoknak fizetnek a korrepetálásért (Infostart)
Nyolc dolláros (azaz 1400 forintos) számtanórabér üti egy amerikai középiskola diákjainak markát, ha rosszak matematikából, de hajlandók pótórákra járni.
jan. 25
9:54
A pokolról olvas a börtönben a maffiavezér (Infostart)
A szicíliai maffia egykori keresztapja, Bernardo Provenzano, aki életfogytiglani börtönbüntetését tölti, Dante művét olvassa a börtönben.
jan. 25
10:14
Gianni ismét a volán mögött! (NLC)
Úgy tűnik, az olasz szakács nagyon megszerette az autósmagazinok világát. Gianni Annoni a Tuti fuvar és a Sofőrök című műsor után ismét a volán mögött tűnik majd fel.
jan. 25
10:16
Gyógyítsd a gyereket természetesen! (NLC)
Örök szabály, hogy jobb a bajt megelőzni, mint kezelni. Ez főként a gyermekre igaz. Élete első tíz évében számtalan enyhébb és súlyosabb fertőzésen esik át a csöppség, míg immunrendszere nem tud elegendő antitestet termelni.
jan. 25
10:16
Felejtse el a felejtést! (HáziPatika)
A kor előrehaladtával egyre több ember panaszkodik feledékenységre. Minél idősebb valaki, annál nehezebben jegyzi meg az új telefonszámokat, címeket, dátumokat. De ebbe nem kell beletörődni, tréningezzük a memóriánkat!
jan. 25
10:27
Csonttörést okozhat a sok csoki (Infostart)
Egy friss kutatás szerint gyengíti a csontokat a sok csokoládé, így túlzott fogyasztásuk növeli a csonttörés esélyét.
jan. 25
11:14
Dallas nélkül marad a világ! (NLC)
Végleg megbukott a Dallas-projekt, a sorozatból készülő nagyfilmből már a Jockey-t alakító John Travoltát is kirúgták, a költségvetés pedig az egyötödére csökkent – írja a New York Post.
jan. 25
11:16
Könyvajánló: Gyermekorvos nélkül (NLC)
Ez a könyv azoknak a szülõknek igyekszik megfelelõ tanácsokkal szolgálni, akik szeretnék elkerülni a szükségtelen beavatkozások kockázatait és költségeit, de ezzel párhuzamosan biztosítani akarják gyermekeik számára azt a gondoskodást, amely garantálja egészségüket.
jan. 25
11:48
Mégis, mi számít szexuális zaklatásnak? - Vajon mi jól tudjuk? (MaHu)
A szexuális zaklatásról szóló tévhitek gyakran olyan mélyen beépülnek, hogy maguk az elkövetők és az elszenvedők is osztják azokat - A tévhiteket cáfoló tények hozzásegíthetnek mindenkit ahhoz, hogy felszámolja a szexuális zaklatást a saját környeztében.
jan. 25
11:53
Orvosi csoda: vércsoportot váltott egy kiskorú (HVG)
Vércsoportot váltott és átvette a szervdonor immunrendszerét egy ausztrál lány: a világon ő az első ismert szervátültetett páciens, akinek ez sikerült - közölték pénteken az orvosok. Demi-Lee Brennan, aki most 15 éves, kilenc évesen kapott új májat, amikor a sajátja felmondta a szolgálatot.
jan. 25
12:14
Egy romantikus meglepetés! (NLC)
Minden rossz hír ellenére a Született feleségek sztárja boldog. Eva Longoria elárulta, hogy férje romantikus meglepetéssel készül Valentin-napra.
jan. 25
12:30
A zene szolgálatában (Borsa)
A vizuális alkotások egyik sokat vitatott válfaja a videoklip, mert propaganda jellege kikerülhetetlen, viszont egy-egy jól eltalált darab esztétikai értéke igen magas tud lenni. Művészet, vagy nem az?
jan. 25
12:53
A fogamzásgátló tabletta csökkenti a petefészekrák kockázatát (HVG)
A fogamzásgátló tabletta révén 100 ezer petefészekrák okozta halálesetet és 200 ezer daganatos megbetegedést sikerült megelőzni ötven év - a tabletta bevezetése - óta egy tanulmány szerint, amely a The Lancet című brit orvosi folyóirat legújabb számában jelent meg.
jan. 25
13:10
Lola az év bulijára készül? (NLC)
Lola háza táján mindig történik valami izgalmas. A fiatal énekesnő most sem unatkozik, gőzerővel készül március 7-i nagykoncertjére, valamint az eurovíziós dalfesztivál hazai döntőjére.
jan. 25
13:14
5 dolog, amivel tönkreteheted a hajad (Borsa)
Hajunk saját kezűleg történő átalakításával igen látványos változásban lehet részünk. Hogy pozitív legyen a magánakció kimenetele és ne fejfájás legyen a vége, íme néhány dolog, amire figyelni kellene.
jan. 25
13:48
EüM: A szülőknek joguk van dönteni a szülés helyszínéről (orientpress)
Az Egészségügyi Minisztérium, ahogy tervezte, az otthonszülést szabályozó rendeleteket csak június végén lépteti hatályba. Erre azért van szükség, hogy legyen elég idő a felkészülésre, a megfelelő képzést és vizsgát biztosító tanfolyam előkészítésére.
jan. 25
14:15
Otthoni gofri (Borsa)
Nemisbéka munkatársunk édesség utáni vágya olyan erősen tört rá, hogy még a rég elfeledett, sosem használt gofrisütőt is előásta a szekrény mélyéről. Íme a gofrimisszió hatásvadász eredménye.
jan. 25
15:24
Egy bögre kávéban akár a napi kalória egyharmada is megtalálható (Blikk)
Egy reggihez elfogyasztott ébresztő több mint 600 kalóriát is tartalmazhat
jan. 25
15:47
Őrülten hízlal a finom kávé (MaHu)
A népszerű kávéházláncokban egy bögre kávé akár több száz kalóriát is tartalmazhat - derült ki egy brit fogyasztóvédelmi magazin teszteléséből.
jan. 25
16:04
Elhülyülés légzéskimaradás miatt? (MaHu)
Amerikai kutatók szerint az alvás alatt fellépő légzészavarok, így az apnoé, azaz a légzéskimaradás az idős nők esetében növelheti a szellemi károsodás kockázatát.
jan. 25
16:18
Beelőzte a fehér a vöröset (Blikk)
A változáshoz köze van az étkezési szokások átalakulásának is
jan. 25
16:45
Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik a drogfogyasztók száma (HVG)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.
jan. 25
17:35
Magyarországon stagnál, világszinten emelkedik a drogfogyasztók száma (MaHu)
Az ENSZ eddigi felmérései szerint a világban tovább nőtt, Magyarországon stagnált a drogfogyasztók száma az elmúlt tíz évben - hangzott el a Magyar Addiktológiai Társaság által szervezett nemzetközi konferencián pénteken Budapesten.
jan. 25
18:35
Exkluzív fotók: félmeztelenül rángatták ki a rendőrök a gyanúsítottat (Infostart)
Ötvenmillió forint értékű kábítószert foglaltak le a rendőrök Pest és Győr-Moson-Sopron megyében.
jan. 25
18:45
Madeleine-ügy: egy sertéstenyésztő azonosítható a fantomkép alapján (Infostart)
Egy sertéstenyésztéssel foglalkozó portugál férfit azonosítottak a Madeleine McCann feltételezett elrablójáról készített fantomkép alapján.
jan. 25
18:51
Kellemetlen leleplezés a sztárról: "Nincs neki túl nagy" (Infostart)
Hűtlenséggel vádolják a Chelsea angol válogatott hátvédjét, Ashley Cole-t. A futballista állítólag egy fodrászlánnyal hancúrozott egy átmulatott este után. A labdarúgó felesége a Girls Aloud nevű lányegyüttes szép énekesnője, Cheryl Cole, és eddig úgy tűnt, boldog kapcsolatban élnek.
jan. 25
19:01
A dohányosok a műtéti várólisták végére szorulhatnak Nagy-Britanniában (orientpress)
A brit állami egészségügyi szolgálat tervezete szerint sok kórház azokat a betegeket fogja előbb operálni, akik műtétjük előtt leszoktak a dohányzásról. Nagy- Britanniában ugyanis előfordul, hogy akár egy évet is várni kell a beavatkozásra, ez a szabályozás pedig azt jelentené, hogy a dohányosok még rosszabb kilátásokkal számolhatnak. A betegszervezetek tiltakoznak.

Keresés