2008. január 3. csütörtök

jan. 3
0:10
Testedzés látástól gyógyulásig (HáziPatika)
Közismert a testmozgás pozitív hatása a napi hangulatra, a stresszérzékenységre és a depresszióra. Nem kell azonban dagadó izomzat és szálkás test ahhoz, hogy kigyógyítsuk magunkat a depresszióból, csupán rendszeres fizikai...
jan. 3
0:14
Alváshiányból cukorbetegség (HáziPatika)
A 2-es típusú diabétesz járványszerű terjedéséhez az ülőmunkán, a mozgáshiányon és a rostszegény táplálkozáson túl az alváshiány is jelentősen hozzájárulhat - derül ki egy meglepő eredményekkel szolgáló tanulmányból.
jan. 3
2:29
Mobilkörkép 2008 (Blikk)
Megmutatjuk, milyen technikai újdonságra számíthattok év elején
jan. 3
5:33
Orvosi bizonyíték van rá: idős korban egészséges a rendszeres alkoholfogyasztás (Infostart)
A rendszeres, ám mérsékelt alkoholfogyasztás egészséges az idős emberek számára. Az alkohol ugyanis javítja az agyműködést, elűzi a depressziót és javítja a 65 évesnél idősebbek hangulatát - állapították meg brit orvosok.
jan. 3
5:44
Egy ok arra, hogy ne üzekedjenek birkával (Infostart)
Kirúgtak két brit munkást egy amerikai cégtől, amiért úgy tettek, mintha egy birkával létesítenének szexuális kapcsolatot.
jan. 3
6:07
A bisztró elképesztő története (Infostart)
Húsz év után újra megjelentek Budapesten a bisztrók. Sárközi Mátyás író az InfoRádiónak azt mondta: a bisztró szó orosz eredetű és alapvetően gyorsétkezdét jelent, mégis leginkább Franciaországban honosodott meg.
jan. 3
6:36
Képgaléria: 70 férfi szaggatta a szerencsétlen nők ruháját (Infostart)
India pénzügyi központjában, Mumbaiban nyomozást indított a rendőrség két nő zaklatása miatt. Az eset szilveszter éjszakáján történt, a két nőt egy nagyjából hetven férfiból álló tömeg támadta meg.
jan. 3
6:54
Mérgezett vodka a szilveszteri partin: sok halott (Infostart)
Mongóliában legalább 11 ember vesztette életét, amikor olyan vodkát ittak, amelyben ipari alkohol volt.
jan. 3
7:11
Brutális cápaharapás Nagy-Britanniánál - képpel (Infostart)
Megcsonkított fóka tetemére bukkantak a nagy-britanniai Norfolk partjainál; az állatot egy cápa ölte meg.
jan. 3
7:28
Új módszer: spéci melltartóban csempészik a kokaint (Infostart)
Innovatív kábítószer-csempészési módszert lepleztek le a brit vámosok, amikor egy karcsú, ám látszólag nagy mellekkel megáldott nő tüzetesebb átvizsgálásakor felfedezték, hogy speciális melltartója nagy mennyiségű kokaint rejt.
jan. 3
7:57
Jobb a kezelés, többen maradnak életben (MaHu)
A gyermekkori rákhalálozások aránya jelentősen csökkent az Egyesült Államokban az utóbbi tizenöt évben - mutatta ki az amerikai Járványügyi és Kórmegelőző Központ (CDC).
jan. 3
8:03
Csokival a depresszió ellen (Blikk)
Csak egy tábla csoki, és más semmi
jan. 3
8:09
Repülésbiztonság: ritka jó év volt a 2007-es (Infostart)
Több mint negyven éve nem történt olyan kevés légi baleset, mint tavaly - állapította meg repülőszerencsétlenségekkel foglalkozó genfi székhelyű szervezet.
jan. 3
8:43
Kínzó menopauza (MaHu)
A várakozással ellentétben minél nagyobb egy nő testében a zsír aránya, annál nagyobb eséllyel szenved a menopauzával járó olyan tünetektől, mint a hőhullámok és az éjszakai izzadás - állítja egy tanulmány.
jan. 3
9:05
Elfojtom az érzelmeimet (NLCafé)
Úgy érzem, kihaltak belőlem az igazi, tiszta érzések. Ez vajon a felnőttkor természetes velejárója, vagy a rengeteg elfojtásnak köszönhetem? Pedig hidd el, úgy szeretnék őszintén szeretni, félteni… Van megoldás?
jan. 3
9:07
Öngyilkos lett a fegyőr, akinek szarkasztikus üzenetet hagytak a szökött rabok (Infostart)
Öngyilkosságot követett el az az amerikai börtönőr, akinek - egy hátrahagyott üzenetben - köszönetet mondott két szökésben lévő elítélt.
jan. 3
9:11
Életmentő lámpa (Borsa)
A növények nem tudnak szólni, hogy szomjasak, és ha megfeledkezünk róluk, egy idő után azt vesszük észre, hogy csak egy száraz kóró figyel a cserépben. De mi lenne akkor, ha tudnának szólni?
jan. 3
9:45
Sztár lett a táncoslábú légiirányító - nézze meg! (Infostart)
Meglehetősen egyedi módon irányítja az Angol Légierő vadászgépeit Dean Tabreham: az altiszt tánclépésekkel mutatja a helyes irányt.
jan. 3
9:50
Felborult egy bolgár hajó az Azovi-tengeren (Infostart)
Viharban felborult egy bolgár teherhajó az Azovi-tengeren. Tizenegy ember volt a fedélzeten, közülük egy élte túl a balesetet.
jan. 3
10:06
Nancy ül a fűben - Könnyed sorozat a könnyű drogokról (NLCafé)
Tényleg mindig zöldebb a szomszéd fűje? Igen, sőt az illata is jobb! Végre megjelent a Nancy ül a fűben első évada - tíz bódító epizód, mámorító extrákkal - garantáltan ellazít.
jan. 3
10:08
Kínos pillanatok 2007-ben – fotóval (NLCafé)
Tavaly mintha több kínos esemény történt volna a hírességekkel, mint az elmúlt években. Kiefer Sutherland, Britney Spears vagy Katie Holmes neve nem csak a munkájuk miatt jelent meg a hírekben.
jan. 3
10:10
Férjhez ment a Grace klinika sztárja (NLCafé)
A karácsony többszörös ünneppé vált a Grace klinika csinos doktornője, Katherine Heigl és párja, a zenész Josh Kelley számára. A színésznő esküvői ruhára cserélte az orvosi köpenyt.
jan. 3
10:12
Irány a sípálya! (NLCafé)
Ha hozzánk hasonlóan végigbuliztad a szilvesztert és habzsoltad a kalóriákat, most ideje ledolgoznod a felesleget. Szórakozva is lehet fogyni: például síeléssel. Ez az intenzív mozgás pont jó helyekről olvasztja le a párnácskákat!
jan. 3
10:12
Hét gyermek halt meg az iskolában, amikor felrobbant a "játékszer" (Infostart)
Hét gyermek halt meg Elefántcsontpart egyik iskolájában, amikor felrobbant az a gránát, amellyel játszottak.
jan. 3
10:34
Éveket kell várni az ortopédiai műtétekre a kaposvári kórházban (HVG)
Éveket kell várni az ortopédiai műtétekre a kaposvári kórházban - írja csütörtöki számában a Somogyi Hírlap.
jan. 3
11:05
Elbúcsúzott Alföldi Róbert (NLCafé)
Alföldi Róbert elbúcsúzott a Heti Hetestől. A színész-rendező a Nemzeti Színház főigazgatójaként dolgozik januártól, ezért távozott a kereskedelmi televízió népszerű műsorából, amelynek oszlopos tagja volt.
jan. 3
11:07
Képriport: kabrió lett a Ladából, miután ütközött a busszal (Infostart)
Öten megsérültek Budapesten, amikor egy BKV-busz személyautóval ütközött.
jan. 3
11:40
2011-re hatásosabb gyógyszerek kerülnek forgalomba (orientpress)
2011 végéig a kutató gyógyszervállalatok 358 új gyógyszerre vagy meglévő gyógyszerek új alkalmazási területére kaphatnak engedélyt. Ez több mint 100 különböző betegség korszerűbb kezelését teszi lehetővé. Az új gyógyszerek több mint egynegyedét a rák kezelésére szolgáló készítmények teszik ki.
jan. 3
11:54
2007 legkúlabb hazai dizájntárgyai (Borsa)
2007-ben itthoni tervezők által készített és külföldön is elismert dizájntárgyak voltak a kedvenceink. Vannak köztük csúcstechnológiával készültek, de pár forintból, akár otthon előállítható darabok is.
jan. 3
12:06
Visszatekintés 2007 sztárdivatjára – fotóval (NLCafé)
A sztároknak kötelező csillogni tetőtől talpig egy-egy rangos eseményen. Ami az eleganciát illeti, a sztárok 2007-ben az átlátszó, többet mutató, mint takaró, csillogó ruhákat részesítették előnyben a vörös szőnyegen.
jan. 3
12:08
Nicole Kidmannek elege van! (NLCafé)
Az Oscar-díjas színésznő felháborodott a róla szóló pletykák hallatán. Nicole Kidman úgy véli, férjét, Keith Urbant félreértette a sajtó, amikor arról nyilatkozott, hogy szeretné, ha bővülne a család.
jan. 3
12:17
Mongol és kínai jóskártya (NLCafé)
A hajdani ázsiai népek közt a szellemiség, a hagyomány őrzői a kínaiakon kívül a mongolok és – méltatlanul elfeledetten ugyan – a magyarok voltak. A jóslás az ősi szellemiség lenyomatait őrzi. Húzz egy kártyát, és figyeld a kártya üzenetét!
jan. 3
12:23
Kiket sújt és mivel jár a nyugtalan láb szindróma? (HVG)
A nyugtalan láb szindrómával (RLS) bajlódók egy vizsgálat szerint gyakrabban kerülnek koszorúér-betegség miatt orvoshoz, mint azok, akiknek ilyen panaszuk nincs - derül ki egy, a Neurology című ideggyógyászati szakfolyóirat januári számában megjelent cikkből.
jan. 3
12:50
Tizenegyen haltak meg mérgező vegyületet tartalmazó herointól (HVG)
Tizenegy ember halt meg szilveszterkor és újév napján Olaszországban, mert mérgező vegyülettel kevert heroint fogyasztott.
jan. 3
12:56
A kokainnal is leszámolhat az immunrendszer (HVG)
Kokain elleni védőanyagot fejleszt a houstoni BCM orvosi iskola két kutatója. A szer jó eséllyel semlegesítheti a drog hatásait, jelenleg klinikai tesztek keretén belül vizsgálják - írja az AP hírügynökség.
jan. 3
13:05
Orvos az Everesten - Sürgősségi ellátás a világ tetején (NLCafé)
Ken Kamler felbecsülhetetlen segítséget jelentett a bajbajutottaknak az 1996-os, oly sok ember halálát okozó Everest-tragédia során. E napok történetének felidézése igazán szívbemarkoló.
jan. 3
13:39
Sűrűsödnek az esetek... (MaHu)
Az elmúlt tíz évben jelentősen megnőtt a fiatal kórházba kerülő cukorbetegek száma az Egyesült Államokban - írják az Ann Arbori Michigan Egyetem kutatói a Diabetes Care című szaklapban.
jan. 3
13:41
Egészségbiztosítási törvény: az MSZP nem változtat a koncepción (HVG)
Az MSZP nem kíván változtatni a köztársasági elnök által az Országgyűlésnek megfontolásra visszaküldött egészségbiztosítási törvény alapkoncepcióján - jelentette ki Kökény Mihály, az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának szocialista elnöke.
jan. 3
13:54
Szélvédő-painting (Borsa)
A városra leesett az első megmaradós hó, aminek Borsamunkatársak módfelett örültek. Amikor újév napján kimentek a hóra a szokásos örömökért, felfigyeltek egy egészen másfajta szórakozásra.
jan. 3
13:56
Korábban nem használtak közpénzt a célra (MaHu)
Bush elnök szerdán feloldotta azt a majdnem egy évtizede hozott törvényt, mely megtiltotta, hogy a közpénzeket felhasználják a tűcsere-programokban. A Columbia kerület egészségügyi osztálya így 1 millió dollárt különíthet el erre a célra 2008-ban.
jan. 3
13:58
Vigyázzon a növényvédő szerekkel! (MaHu)
Egy új kutatás, mely a mezőgazdaságban dolgozó nőket vizsgált, kimutatta, hogy a növényvédő szerekkel való érintkezés növelheti az allergiás asztma kialakulásának kockázatát.
jan. 3
14:12
Ha elég volt a szexből... (MaHu)
A helyzet ismerős lehet: a férfi végigsimítja a nő testét, és félreérthetetlenül hozzásimul. Mire a nő: "Ezzel azt akarod mondani, hogy már megint...?!"
jan. 3
14:32
A szépség... (NLCafé)
...épp olyan különleges és sokszínű, mint maga az élet.A szépség ott rejtőzik az élet kis és nagy pillanataiban, és csak arra vár, hogy felfedezzük.
jan. 3
14:39
360 millióan remélhetnek (MaHu)
Két nemzetközi tanulmány is állítja, hogy a telbivudin nevű szer gyorsabban és hatékonyabban szorítja vissza a májkárosító hepatitisz B típusú vírusát, mint a korábban alkalmazott gyógyszerek.
jan. 3
15:04
Angelina Jolie legnagyobb félelme (NLCafé)
A nemrégiben a világ legszexibb színésznőjének választott Angelina Jolie feltárta élete legnagyobb félelmét – és ez nem Jennifer Aniston, ahogy azt sokan feltételezték.
jan. 3
15:22
Súlyos testi sértés miatt letartóztatták Mortimer korábbi áldozatát (Infostart)
Elfogta a rendőrség azokat az elkövetőket, akik még december elején viperával bántalmaztak egy 23 éves férfit - mondta el az InfoRádióban Csillag Melinda, a Budapesti Rendőrfőkapitányság sajtóügyeletese. A sértett súlyos koponyasérüléseket szenvedett. Az InfoRádió úgy tudja, hogy a gyanúsítottak között van az a fiatalember is, akit a fővárosban a 21-es buszon karddal hasba szúrtak még 2005-ben. Az…
jan. 3
17:55
Esély a kokainistáknak (MaHu)
Klinikai próbák alatt áll a kokainfüggőség elleni vakcina, amelyet két houstoni kutató fejlesztett ki több mint tíz év alatt.
jan. 3
19:32
Néha az adalékanyag durvább, mint a heroin (Infostart)
Olaszországban tizenegy ember halt meg szilveszterkor és újév napján, mert mérgező vegyülettel kevert heroint fogyasztott. Az InfoRádió által megkérdezett toxikológus szerint Magyarországon sem ritka, hogy a heroinhoz kevert adalékanyag miatt halnak meg a drogozók.
jan. 3
20:16
A YouTube-on keresi öt éve eltűnt feleségét (Infostart)
Kétségbeesésében az utolsó eszközhöz folyamodott egy skót férfi: a YouTube oldalán keresi öt éve eltűnt feleségét. Az asszony, akivel hét közös gyermeket neveltek fel, egyik reggel eltűnt - és azóta sem tudni róla semmit.
jan. 3
20:26
Gyerek, üvegszem és urna - a legfurcsább elveszett tárgyak (Infostart)
Egy négyéves kisfiú lett a "legbizarrabb talált tárgy" tavaly az egyik skóciai szállodában. A gyereket egyszerűen ottfelejtették a szülei, mikor sietősen távoztak.

Keresés