2007. április 9. hétfő

ápr. 9
23:00
Vegyen fel pozitív szemüveget! (HáziPatika)
Mindennapi stresszeink megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a pozitív szemlélet. Meg kell szabadulni a pesszimizmusunktól, és optimistává kell válnunk. Ne feledjük, hogy míg a pozitív gondolkodás feltölt, a negatív gondolatok...

2007. április 10. kedd

ápr. 10
23:00
Válasszon ínyére valót! (HáziPatika)
A cukorbetegeknek olyan édesítőszerekre van szükségük, amelyek felesleges kalóriák nélkül képesek pótolni a cukrot, amelyeknek nincs utó- vagy mellékízük, tehát kellemesen édesek, és amelyek sokoldalúan felhasználhatók. Van ilyen...

2007. április 11. szerda

ápr. 11
23:00
Légy a pszichológusod, veszekedj konstruktívan! (HáziPatika)
A párkapcsolat legnagyobb ellensége a megfagyott, üres kommunikáció. Ha már nagyon sok feszültség összegyűlt, segíthet egy "konstruktív" veszekedés, ami elsodorja a rossz rutinokat, leleplezi a hazugságokat, életet, friss levegőt...

2007. április 12. csütörtök

ápr. 12
23:00
Egy bababarát rangú szülészeten (HáziPatika)
A budapesti Szent István kórház szülészete több mit százéves múltra tekint vissza. A hajdani klasszikus osztály 14 ágyas kórtermeinek sora már a múlté. Ma modern, minden igényt kielégítő Szülészet várja a kismamákat.

2007. április 13. péntek

ápr. 13
23:00
A szerelem ízei (HáziPatika)
A húsok, halak széles repertoárja, gyümölcsökkel, zöldségekkel, egzotikus fűszerekkel elkészítve kiváló kulináris élvezetet jelent, emellett a szerelem felélesztését, a szexuális élet virágba borulását szolgálja. Lássuk őket...

2007. április 15. vasárnap

ápr. 15
23:00
Menopauzális utazások (HáziPatika)
A nők menopauzális utazásai éppolyan egyéniek, mint ők maguk, de mégis van valami közös bennük: a középkorú léttel járó stressz, a hormonális tünetek alattomos húzásai, az öregedéstől való félelem hullámai, az elveszettnek hitt...
ápr. 15
23:00
Legendák a jótékony bazsalikomról (HáziPatika)
A bazsalikom a szerelem növénye. Egy nőnek jó tudnia, hogy aki használja, nagyobb eséllyel pályázik a bókokra. Mielőtt tehát hozzáadnánk az ételhez a bazsalikomot, érdemes elolvasni a legendákat, amelyek a fűszerrel együtt a...

2007. április 16. hétfő

ápr. 16
23:00
A hepatitis a leggyakoribb utazási betegség (HáziPatika)
A hepatitis (fertőző májgyulladás) napjaink egyik legelterjedtebb, legkönnyebben elkapható, utazással kapcsolatos fertőző betegségei közé tartozik, mely védőoltással megelőzhető.
ápr. 16
23:00
A zöld tea csökkenti a halálozás kockázatát (HáziPatika)
"Az elmúlt harminc év során a rákos daganatok szakterületének fejlődését tanulmányoztam, és kiterjedten írtam a daganatos betegségek kutatásáról, gyógyításáról és megelőzéséről. Az alábbiakban a zöld teával kapcsolatos...

2007. április 17. kedd

ápr. 17
23:00
Magánélet kontra munka (HáziPatika)
Gyakran érzi úgy, hogy munkája és magánélete nincs egyensúlyban? Emiatt feszült és ideges? Találja meg a módját az élete feletti kontroll visszaszerzésének, és állítsa helyre a harmóniát!

2007. április 18. szerda

ápr. 18
23:00
Légy a pszichológusod, ha buliba készül a gyereked (HáziPatika)
A vesztes nélküli, egyenrangú egyezkedés legnagyobb haszna, hogy megnő a felek egymás iránti bizalma. Ha a gyerek bízik a szüleiben, mert értelmesen lehet velük tárgyalni mindenről, kisebb az esélye, hogy komoly bajba keveredik,...

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
23:00
A gyermekek tudatra ébredésének izgalmas útja (HáziPatika)
A tudat kifejlődését és működésének gyökereit vizsgálja a gyermekeknél az MTA Pszichológiai Kutatóintézet Fejlődéslélektani Osztályán Dr. Gergely György és csapata. E rendkívül izgalmas tudományos célú vizsgálódásra, megfigyelésre...

2007. április 20. péntek

ápr. 20
23:00
Fedezze fel időben! (HáziPatika)
Nem is gondolnánk, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal mennyi gondtól, betegségtől kímélhetjük meg magunkat. Az alábbiakban egy új prevenciós központtal ismerkedhetünk meg. Dr. Nyirády Tamás orvosigazgatóval beszélgettünk.

2007. április 22. vasárnap

ápr. 22
23:00
Vizitdíj - díjazzuk vagy ne? (HáziPatika)
Két hónappal a vizitdíj bevezetése után ellátogattunk néhány kórházba, és megkérdeztünk néhány ismerőst is. Az alábbiakban összeszedtük a vizitdíjjal kapcsolatos eddigi tapasztalatokat.
ápr. 22
23:00
Egyedülálló felmérés készült az iskolások étkezési szokásairól (HáziPatika)
A magyar iskolások csaknem fele küzd súlyproblémákkal - derült ki egy közelmúltban végzett kutatásból. A felmérés azt is vizsgálta, hogy mit esznek a gyerekek, és hogy van-e összefüggés a reggeli és az iskolai teljesítőképesség...

2007. április 23. hétfő

ápr. 23
9:49
Mikor lehet veszélyes a vitaminszedés? (Életforma)
Bár mindannyian úgy tudjuk, hogy a vitaminok hasznosak számunkra, mégis vannak olyan időpontok, helyzetek és anyagcsere-állapotok, amikor óvatosság és különleges intézkedések szükségesek. A következő jegyzetek azt a célt szolgálják, hogy a vitaminoknak csak a hasznát lássa, és elkerülje az esetleges káros következményeket.
ápr. 23
10:50
Indul az allergiaszezon: a pázsitfüvek már virágzanak (Infostart)
A szokásosnál három héttel korábban, április elején kezdtek virágozni a pázsitfűfélék, amelyek - a parlagfű után - a legtöbb embernél váltanak ki allergiás reakciókat - közölte Juhász Miklós, a Szegedi Tudományegyetem nyugalmazott docense.
ápr. 23
11:50
Ön tudja, melyik 2006. legjobb gyógyszere? (Életforma)
Az "Év Gyógyszere 2006" díjat a Magyar Kísérletes és Farmakológiai Társaság az MSD és a Schering-Plough gyógyszergyár ezitimib hatóanyagú EZETROL készítményének ítélte oda, amely áttörést hozott a betegek magas koleszterinszintjének csökkentéséért folytatott harcban.
ápr. 23
12:25
Aerobik mindenkinek! (Életforma)
2005. május 6-án 10.00 órától 18.00 óráig nagyszabású aerobik sportnapot rendeznek a Testnevelési Egyetemen a LEG-ek tornája címmel.
ápr. 23
14:11
Van segítség a krónikus székrekedésre (Életforma)
A nyugati országok lakosságának kb. 15%-a szenved krónikus székrekedésben. Egy új gyógyszer, a tegaserod majdnem az összes tünetet képes megszüntetni.
ápr. 23
15:10
Salátát az iskolákba! (Infostart)
A magyar iskolások csaknem fele küzd súlyproblémákkal - derült ki egy közelmúltban végzett kutatásból. A felmérés azt is vizsgálta, hogy mit esznek a gyerekek, és hogy van-e összefüggés a reggeli és az iskolai teljesítőképesség között.
ápr. 23
16:26
Akciós élelmiszerekkel bombáznak a hirdetőújságok (Életforma)
Az akciós kiadványokban hirdetett legtöbb termék az élelmiszerkategóriákból kerül ki.Általánosan igaz, hogy kommunikációs eszközként szinte az összes kereskedelmi csatorna használja az akciós újságokat.
ápr. 23
17:08
A hosszú élet titka: semmi zöldség! (Infostart)
A jó házi koszt, nem a zöldségevés a hosszú élet titka - vallja a 102 éves Mary Doherty.
ápr. 23
17:58
Túl van a harmadik szexuális partnerén? Vigyázzon nagyon! (Életforma)
A HPV betűszó, a humán papillomavírus rövidítése, ez a vírus az egyik leggyakoribb szexuális úton terjedő kórokozó. A vírus bizonyos típusai 99,7%-ban felelősek a méhnyakrákot megelőző elváltozások, illetve a méhnyakrák kialakulásáért, tehát HPV nélkül nincs méhnyakrák.
ápr. 23
19:31
Miért utáljuk a galambokat? (Infostart)
A galambháború legújabb fejezeteként London polgármestere betiltotta a madarak etetését a Trafalgar téren. A városban valóságos üzlet lett a galambgyűlölet.
ápr. 23
22:15
Életveszélyes a wifi? (Infostart)
Hiperaktivitást és koncentrációs nehézséget okozhat a gyerekeknél a wifi, ezért egy nagy-britanniai iskolában már korlátozták is a használatát.
ápr. 23
23:00
A könnyről nem túl szárazon (HáziPatika)
Gondolkozott már rajta, miért sós a könny? Ismeri a trükköt, hogyan sikerülhet eltitkolni, ha könnyekre fakaszt egy érzelmes film? Tudja, miért is kell orrot fújnia síráskor? Érdemes a könnyek nyomába eredni, és megismerni a...

2007. április 24. kedd

ápr. 24
0:36
Nem is sejtheted, mi vár rád az állásinterjún! (Életforma)
Az eset vége az lett, hogy a jelölt, miután kijött a vezető irodájából, elsírta magát, és a cég egy munkatársa még fél órán keresztül vigasztalta őt.
ápr. 24
1:11
"Nem vettem nőül, mert nagy kuffere volt az anyjának!" (Életforma)
Az egyik barátomnak van egy visszatérő rémálma, attól retteg, hogy a jövendőbelije el fog hízni. Ezért úgy ismerkedik, hogy mihamarabb találkozik a kedves mamával, s jól szemügyre veszi. Ha az anyóspajtásnak való túlsúlyos, akkor esélytelen a lányocskája.
ápr. 24
2:00
Vénusz bolygó: szervezetünk egyensúlyának őre (Életforma)
Sok híres társához hasonlóan ókori istennő Vénusz(Aphrodité) is helyet kapott az isteni bolygók sorában.
ápr. 24
3:51
Erotika istennő módjára (Életforma)
Aphrodité a szépség és szerelem istennője, sokunknak- akik szerényebb paraméterekkel rendelkezünk-irigyelt ellenfele, a féri tekintetek irányváltoztatója. Hiszen Aphrodité bőre selymes, haja gyönyörű, ragyogó szeme és figyelemre méltó keblei pedig tökéletesek.
ápr. 24
4:16
A szupersztár szerint túl sok vécépapírt használunk (Infostart)
Sheryl Crow megtalálta a megoldást a környezeti problémákra. Az énekesnő szerint sokkal jobb lenne a világ, ha az emberek kevesebb vécépapírt használnának.
ápr. 24
4:23
Szoptatókurzusra küldik a férfi közalkalmazottakat (Infostart)
Egy angliai önkormányzat érdekes ötlettel állt elő: férfi alkalmazottait olyan tanfolyamra küldi, melyen a szoptatás, valamint az üvegből etetést gyakoroltatják velük.
ápr. 24
4:34
Újabb sokkoló titkok Diana hercegnő életéről (Infostart)
Tíz évvel tragikus halála után Diana hercegnő neve még mindig hatalmas vonzerőt jelent. A napokban jelenik meg egy újabb könyv az 1997-ben, egy párizsi autóbalesetben elhunyt hercegnőről, amely sokak szerint minden idők legbotrányosabb támadását intézi a Diana-mítosz ellen.
ápr. 24
4:42
Gyerek helyett a karriert választják a diplomás nők (Infostart)
A diplomás nők harmada nem vállal gyereket, akik mégis családot alapítanak, egyre később teszik - derül ki egy brit felmérésből.
ápr. 24
5:52
Létezik? A szellemváros, ahol tényleg megállt az idő (Életforma)
A sedonai utazást már nagyon vártam, mivel egy magyar ismerősöm - aki 35 éve él az Egyesült Államokban - azt mesélte, mikor meglátogatta a Grand Canyon-t és Sedonát, összetépte a repülőjegyét, és úgy döntött, itt fog élni. Én is hosszasan ámultam, mikor megérkeztünk
ápr. 24
5:52
Horror a pizzériában: lenyiszálta a péniszét egy őrjöngő férfi (Infostart)
Egy zsúfolt londoni pizzériában vágta le nemi szervét egy őrjöngő férfi. A lecsapott hímtagot jégre tették, és volt tulajdonosával együtt kórházba vitték.
ápr. 24
6:33
Gumikacsákon gyakorolt a virginiai mészáros? (Infostart)
A tömeggyilkosság elkövetése előtt gumikacsákat vásárolt az eBay internetes portálon a virginiai lövöldöző.
ápr. 24
6:47
Tiltsuk el a gyermekeket a tévézéstől? (Infostart)
Eltiltaná a három év alatti brit gyermekeket a televíziótól egy szigetországi pszichológus. A szakember javaslatát a brit parlament alsóháza is megtárgyalja. Ranschburg Jenő gyermekpszichológus szerint a tervezet antidemokratikus, és biztosan nem lesz belőle semmi.
ápr. 24
6:59
273 milliárdot elköltöttek, de a zászlórúdra nem jutott (Infostart)
Nem tudták mire felhúzni az angol lobogót hétfőn, Szent György napján a vadonatúj Wembley stadionban, mivel a létesítményben nincs zászlórúd.
ápr. 24
7:00
Intim zóna: álomfejtés kizárólag nőknek! (Életforma)
Virágok, kókuszdió vagy egy forró kemence. Kifejezetten nőies álmok szexuális szimbólumainak tárháza...
ápr. 24
7:14
Egyiptomba szökött a tini, hogy férjhez menjen (Infostart)
Egészen Egyiptomig szökött a szerelme után egy 17 éves angol lány. A tinédzser után a rendőrség kutatott. Miután megtalálták, és a szülei utána utaztak, majdnem egy hétig győzködték, hogy térjen haza.
ápr. 24
7:31
Robbanóanyagot találtak a református temetőben (Infostart)
Négy kilogramm plasztik robbanószert találtak a munkások Drávaszabolcs református temetőjében, a veszélyes anyagot a tűzszerészek elszállították - közölte a baranyai rendőrség sajtóreferense.
ápr. 24
8:11
Karibi tengerjáró jégpályával és víziparkkal (Infostart)
Törölközőt és fürdőruhát szinte minden ember vinne magával egy Karib-tengeri utazásra. Azok azonban, akik kedvelik a tengeri hajóutakat, változtathatnak a szokásaikon, és magukkal vihetik a korcsolyájukat és a golfütőjüket is. A világ legnagyobb hajóján ugyanis műjég és golfpálya is van.
ápr. 24
9:04
Még mindig virágzik a női körülmetélés hagyománya (Életforma)
Az Egészségügyi Világszervezet szerint a szexuálisan aktív mali nők több mint 90 százaléka csonkíttatta meg nemi szerveit.
ápr. 24
9:24
Halálba altatta a csecsemőt az apja (Infostart)
Nagy-Britanniában egy drogfüggő férfi halálos adag heroinpótlót adott be a kisfiának, hogy elhallgattassa a sírását. A háromhónapos csecsemő metadont és diazepamot kapott.
ápr. 24
10:39
Meztelen nő fürdött a szökőkútban (Infostart)
Meztelenül fürdött meg a római Trevi-kútban egy 40 éves milánói nő. Akcióját nagy tömeg nézte végig.
ápr. 24
11:03
Köztünk él! Rábukik áldozata nyakára, és vérét szívja (Életforma)
Túlteng benne a szexuális energia, pillanatok alatt megsebzi az ártatlan áldozatokat.
ápr. 24
11:13
Válaszoljon és nyerjen két jegyet a Drakulára! (Életforma)
Válaszoljon négy kérdésre és a helyes beküldők között 2x2 db jegyet sorsolunk ki a Budapesti Nyári Fesztivál DRAKULA című Broadway ősbemutatójára!
ápr. 24
13:14
Mégsem kell fizetniük a kismamáknak a választott orvosért? (Életforma)
Fellélegezhetnek azok a kismamák,aki választott orvosuknál szeretnének szülni? Úgy tűnik, igen, hiszen ez esetben június 30-a után sem kell majd részleges térítési díjat fizetniük - ez áll az Egészségügyi Minisztérium törvénymódosító javaslatában.

Keresés