2007. április 9. hétfő

ápr. 9
23:00
Vegyen fel pozitív szemüveget! (HáziPatika)
Mindennapi stresszeink megfelelő kezeléséhez elengedhetetlen a pozitív szemlélet. Meg kell szabadulni a pesszimizmusunktól, és optimistává kell válnunk. Ne feledjük, hogy míg a pozitív gondolkodás feltölt, a negatív gondolatok...

2007. április 10. kedd

ápr. 10
23:00
Válasszon ínyére valót! (HáziPatika)
A cukorbetegeknek olyan édesítőszerekre van szükségük, amelyek felesleges kalóriák nélkül képesek pótolni a cukrot, amelyeknek nincs utó- vagy mellékízük, tehát kellemesen édesek, és amelyek sokoldalúan felhasználhatók. Van ilyen...

2007. április 11. szerda

ápr. 11
3:45
Tervezzünk étkezősarkot! (Lakáskultúra)
Nem mindig az ár a lényeg. Ha körülnézünk a piacon, ugyanazt a hatást megteremthetjük olcsóbb beruházással is, de választhatunk drágább anyagot, nevesebb designt. A döntésünket az is befolyásolhatja, hogy átmeneti, vagy tartós megoldásra törekszünk. A legfontosabb, hogy Ön tudja, mit akar elérni - stílusban és funkcióban, színben és formában. A többiben mi segítünk.
ápr. 11
23:00
Légy a pszichológusod, veszekedj konstruktívan! (HáziPatika)
A párkapcsolat legnagyobb ellensége a megfagyott, üres kommunikáció. Ha már nagyon sok feszültség összegyűlt, segíthet egy "konstruktív" veszekedés, ami elsodorja a rossz rutinokat, leleplezi a hazugságokat, életet, friss levegőt...

2007. április 12. csütörtök

ápr. 12
3:20
Vándorlásra ösztönzött bérlők (Lakáskultúra)
Irodából egyre több lesz Budapesten, költözni akaró bérlőből viszont nem állunk ilyen jól. Legalábbis ezt mondja egyre több szakember. A fejlesztők számára dilemma, hogy az alapvetően két csoportra osztható bérlők mely szegmensére koncentráljanak.
ápr. 12
5:26
Két művész egy malomban (Lakáskultúra)
Az egykor szebb napokat látott, majd sokáig az enyészettel dacoló vízimalomban éli alkotó mindennapjait a teljes épületfelújítást megálmodó művészházaspár.
ápr. 12
5:40
Zsolnay + Katti Zoób = ékszerek (Lakáskultúra)
Hosszú távú együttműködés reményében kötött egymással szerződést a Zsolnay manufaktúra és Zoób Katti. A megállapodást egy érdekes divatbemutató előzte meg, ahol a Zoób Katti tervezte ruhákhoz Zsolnay eozin-ékszereket viseltek a manökenek.
ápr. 12
23:00
Egy bababarát rangú szülészeten (HáziPatika)
A budapesti Szent István kórház szülészete több mit százéves múltra tekint vissza. A hajdani klasszikus osztály 14 ágyas kórtermeinek sora már a múlté. Ma modern, minden igényt kielégítő Szülészet várja a kismamákat.

2007. április 13. péntek

ápr. 13
3:01
Fényesség (Lakáskultúra)
Szükség lehet ugyan a teraszon a tájékozódásunkat segítő irányfényekre, itt mégis elsősorban hangulatvilágításként alkalmazzuk a különböző lámpákat, mécseseket. Óvjuk a széltől az élő lángoka, az esőtől az elektromos csatlakozásokat!
ápr. 13
3:23
Keleti áramlatok (Lakáskultúra)
Színes papírokból gyerekjáték legyezőt hajtogatni. A kép tanúsága szerint ezekkel a legyezőkkel a legegyszerűbb fehér falat is elvarázsolhatjuk.
ápr. 13
3:25
Kis fiók fakkokkal (Lakáskultúra)
Mennyivel könnyebb megtalálni az áhított zoknit, vagy harisnyát, ha a gardróbszekrény egyik fiókját fachosítjuk. Ráadásul többet is tárolhatunk így, mint ömlesztve.
ápr. 13
12:33
Alvó-dolgozó a lakás tetején (Lakáskultúra)
A minilakás legfelső, harmadik szintjén egy szerény matrac, a teret teljes egészében áthidaló munkaasztal és dolgozószék jelenti a berendezést. Figyelem: tériszonyosoknak nem ajánlott, de a többiek sem árt, ha vigyáznak!
ápr. 13
23:00
A szerelem ízei (HáziPatika)
A húsok, halak széles repertoárja, gyümölcsökkel, zöldségekkel, egzotikus fűszerekkel elkészítve kiváló kulináris élvezetet jelent, emellett a szerelem felélesztését, a szexuális élet virágba borulását szolgálja. Lássuk őket...

2007. április 15. vasárnap

ápr. 15
23:00
Menopauzális utazások (HáziPatika)
A nők menopauzális utazásai éppolyan egyéniek, mint ők maguk, de mégis van valami közös bennük: a középkorú léttel járó stressz, a hormonális tünetek alattomos húzásai, az öregedéstől való félelem hullámai, az elveszettnek hitt...
ápr. 15
23:00
Legendák a jótékony bazsalikomról (HáziPatika)
A bazsalikom a szerelem növénye. Egy nőnek jó tudnia, hogy aki használja, nagyobb eséllyel pályázik a bókokra. Mielőtt tehát hozzáadnánk az ételhez a bazsalikomot, érdemes elolvasni a legendákat, amelyek a fűszerrel együtt a...

2007. április 16. hétfő

ápr. 16
3:37
Festők képes lakása (Lakáskultúra)
A fiatal, tehetséges festőművész házaspár, Soós Nóra és Győri Márton lakásában vendégeskedtünk, akik első saját otthonukat rendezték be maguknak - sok ötlettel. Mindig is erről álmodtak: egyazon színes fészekben festeni és élni.
ápr. 16
3:54
25000 látogató - Lakáskultúra élőben (Lakáskultúra)
Kimagasló érdeklődés mellett zajlott le a Lakáskultúra Élőben Kiállítás a Papp László Budapest Sportarénában. A március 9-11. között megrendezett programsorozaton közel 160 cég kínálta termékeit és szolgáltatásait a 25 ezer látogatónak.
ápr. 16
23:00
A hepatitis a leggyakoribb utazási betegség (HáziPatika)
A hepatitis (fertőző májgyulladás) napjaink egyik legelterjedtebb, legkönnyebben elkapható, utazással kapcsolatos fertőző betegségei közé tartozik, mely védőoltással megelőzhető.
ápr. 16
23:00
A zöld tea csökkenti a halálozás kockázatát (HáziPatika)
"Az elmúlt harminc év során a rákos daganatok szakterületének fejlődését tanulmányoztam, és kiterjedten írtam a daganatos betegségek kutatásáról, gyógyításáról és megelőzéséről. Az alábbiakban a zöld teával kapcsolatos...

2007. április 17. kedd

ápr. 17
3:00
Díszletek (Lakáskultúra)
Bár ahhoz, hogy jól lakjunk, kevés eszköz szükséges, mégis szívesen várjuk igényes terítékkel az astalhoz ülőket. A hatás nem a dekorációs kellékek számán, sokkal inkább azok összhengján múlik.
ápr. 17
3:08
Mókás sakk (Lakáskultúra)
A holland Umbra cég 30x30 centiméteres sakkújdonsága azokat is játékra készteti, akik korábban idegenkedtek ettől az időtöltéstől. Nem csupán az élénk, neonhatású, kék és zöld szín vonzza a tekintetet, hanem a mókás figurák is kedvet csinálnak a játékhoz.
ápr. 17
23:00
Magánélet kontra munka (HáziPatika)
Gyakran érzi úgy, hogy munkája és magánélete nincs egyensúlyban? Emiatt feszült és ideges? Találja meg a módját az élete feletti kontroll visszaszerzésének, és állítsa helyre a harmóniát!

2007. április 18. szerda

ápr. 18
3:01
Kelet-német csodák (Lakáskultúra)
Az egykori Form+Zweck design-szaklap főszerkesztője, Günther Höhne különös hobbynak hódol. A berlini fal leomlása után, a nagy ''kidobálások'' és megújulás idején, amikor mások megszabadulni készültek egykori berendezésüktől, ő éppen fordítva, gyűjteni kezdte az egykori NDK életstílusára jellemző, ''formatervezett'' tárgyakat. A napjainkban már fogalomnak számító Höhne-gyűjtemény egy letűnt…
ápr. 18
23:00
Légy a pszichológusod, ha buliba készül a gyereked (HáziPatika)
A vesztes nélküli, egyenrangú egyezkedés legnagyobb haszna, hogy megnő a felek egymás iránti bizalma. Ha a gyerek bízik a szüleiben, mert értelmesen lehet velük tárgyalni mindenről, kisebb az esélye, hogy komoly bajba keveredik,...

2007. április 19. csütörtök

ápr. 19
0:00
Olvasnivaló: Bográcsban főtt finomságok (Mindmegette)
A szabadtűzön főtt ételek nemcsak attól különlegesek, hogy ízükben megőrzik a ropogó fák közül felszálló füst bukéját, hanem attól is, hogy hangulatuk van. Mert a bográcsozáshoz társaság kell, hangos, vidám, hasukat kedvelő emberek, akik szívesen készítenek vörösbortól illatozó pörköltöt, gulyást vagy akár egy jó csípős halászlevet.
ápr. 19
1:00
Recept: Igazi sajtos tallér (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg margarin 60 dkg liszt 1 kávéskanál szódabikarbóna 2,5 dl tejföl 15 dkg reszelt trappista sajt ízlés szerint só és köménymag
ápr. 19
1:00
Recept: Hagymás csirkemáj II. (Mindmegette)
Hozzávalók: 1 kg hagyma 1 kg csirkemáj só bors étolaj
ápr. 19
1:00
Recept: Almás túrótorta cukorbetegeknek (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg tehéntúró 1-2 közepes alma 1 egész tojás folyékony édesítő őrölt fahéj
ápr. 19
1:00
Recept: Muffin alaprecept III. (Mindmegette)
Hozzávalók: 1 pohár tejföl (a továbbiakban a tejfölös pohár a mérce) 2 tojás sárgája 1,5 pohár cukor 1 csomag vaníliás cukor 1 csomag sütőpor 2 pohár liszt 0,5 pohár olaj 2 tojás fehérje habbá verve
ápr. 19
3:00
Áthangolás felső fokon (Lakáskultúra)
Csaknem minden témában kezdhetjük mondandónkat az ismerős fordulattal: ''már az ókori görögök is...'', és mint csaknem mindig, még igazunk is lenne. Tőlük indult ugyanis a kényelem szeretetét és az élet élvezetét hirdető filozófiai irányzat, amelyet vendéglátónk is magáénak érez.
ápr. 19
5:00
Vitalitás és pszichológia (Lakáskultúra)
Mit jelent a vitalitás a pszichológus szemével? Hogyan őrizhetjük meg vitalitásunkat? Miért fontos örömforrás a táplálkozás és miért szeretjük annyira az édes ízt?
ápr. 19
7:38
Magyarországra mutogat a brit madárinfluenza-jelentés? (HVG)
Előzetes értesülés szerint – az eddigi hivatalos brit álláspontnak megfelelően – Magyarországot fogja megjelölni az év eleji nagy-britanniai madárinfluenza-járvány legvalószínűbb forrásaként a brit agrártárca (DEFRA) elkészült végleges jelentése. A magyar agrártárca kíváncsian várja a jelentés hivatalos változatát, hogy a britek mire alapozzák állításukat.
ápr. 19
10:24
Szinte azonnal eltünteti a visszereket egy új terápiás módszer (HVG)
Egy új kezelési eljárással az eddig gyógyíthatatlan méretű visszerek is eltüntethetők, átjárhatóvá téve az ereket és radikálisan csökkentve a vér visszaáramlása nyomán fellépő betegségek esélyét – állítja egy német magánklinika.
ápr. 19
10:33
Csökkentse vérnyomását csokoládéval! (HVG)
A naponta fogyasztott csokoládé legalább olyan hatékony a vérnyomás egyenletes szinten tartásában, mint a béta-blokkolók vagy az ACE gátlók.
ápr. 19
11:20
Magyar pulykák a brit madárfinfluenza mögött (HVG)
Az eddigi hivatalos brit álláspontnak megfelelően Magyarországot jelöli meg az év eleji nagy-britanniai madárinfluenza-járvány legvalószínűbb forrásaként a brit agrártárca (DEFRA) ma közzétett végleges jelentése.
ápr. 19
13:05
Újabb módszer az allergia leküzdésére (HVG)
Nagy mértékben csökkenti a légúti allergiával küszködők érzékenységét az a magyar szabadalom alapján, hamarosan forgalomba kerülő Allergofilter nevű termék - állítja a magyar feltaláló.
ápr. 19
23:00
A gyermekek tudatra ébredésének izgalmas útja (HáziPatika)
A tudat kifejlődését és működésének gyökereit vizsgálja a gyermekeknél az MTA Pszichológiai Kutatóintézet Fejlődéslélektani Osztályán Dr. Gergely György és csapata. E rendkívül izgalmas tudományos célú vizsgálódásra, megfigyelésre...

2007. április 20. péntek

ápr. 20
1:00
Recept: Spagetti sajtkrémes rákszósszal (Mindmegette)
Hozzávalók: 30 dkg spagetti 20 dkg koktélrák 20 dkg morzsolt kukorica 1 db póréhagyma 4-5 gerezd fokhagyma 1 tubus natúr sajtkrém 2 evőkanál fehérbor olaj só bors 1 evőkanál liszt reszelt sajt
ápr. 20
1:00
Recept: Petrezselymes tészta (Mindmegette)
Hozzávalók 1 adaghoz: 1 adag száraztészta 1 csokor petrelyem 1 gerezd fokhagyma kevés zellerlevél 1 kávéskanál olívaolaj só
ápr. 20
1:00
Recept: Kókuszos mennyország (Mindmegette)
Hozzávalók: 10 dkg kókuszreszelék 1 teáskanál vaníliaroma 1 tubus sűrített tej 4 tojásfehérje 2 evőkanál porcukor
ápr. 20
1:00
Recept: Darázscsípés (Mindmegette)
Hozzávalók: 4 tojás 9 evőkanál liszt 9 evőkanál olaj 9 evőkanál cukor 1 csomag sütőpor A töltelékhez: a csomag főzés nélküli vaníliakrém 3 dl tejszín
ápr. 20
1:00
Recept: Csokis kuglóf (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg cukor 25 dkg rétesliszt 1 csomag sütőpor 3 evőkanál kakaópor 0,5 dl olaj 1 pohár tejföl /kefir, joghurt/ 1,5 dl víz 2 tojás
ápr. 20
3:12
A műanyagok új generációja (Lakáskultúra)
Szinte valamennyi háztartásban találni műanyagból készült tárgyakat: ezek többnyire szépek, színesek, könnyen kezelhetőek, sok mindenre használhatók. A műanyagok jó félévszázados története bővelkedik sikerekben és kudarcokban, ám úgy tűnik, napjainkban ismét a figyelem középpontjában állnak.
ápr. 20
6:33
Nyelvével lát vezetés közben az amerikai férfi (HVG)
Láss a nyelveddel, navigálj a bőröddel! Avagy mi történik, ha a kutatók felcserélik öt érzékszervünket, esetleg adnak hozzájuk néhány másikat.
ápr. 20
10:25
Ingyen oltást kapnak a fiatal lányok méhnyakrák ellen (HVG)
A budapesti V. kerületi önkormányzat - elsőként az országban - úgy döntött, hogy ingyen biztosítja a méhnyakrák kialakulásáért felelős humán papillómavírus (HPV) elleni védőoltást, amelyet három alkalommal adnak be. Az oltássorozat egyébként kilencvenezer forintba kerül.
ápr. 20
13:00
Emberi vérből készítettek HIV-fertőzés gátlót (HVG)
Német kutatók olyan peptidre bukkantak, amely képes gátolni az AIDS terjedését az emberi testben.
ápr. 20
23:00
Fedezze fel időben! (HáziPatika)
Nem is gondolnánk, hogy rendszeres szűrővizsgálatokkal mennyi gondtól, betegségtől kímélhetjük meg magunkat. Az alábbiakban egy új prevenciós központtal ismerkedhetünk meg. Dr. Nyirády Tamás orvosigazgatóval beszélgettünk.

2007. április 21. szombat

ápr. 21
1:00
Recept: Szentesi kapros-túros lepény (Mindmegette)
Hozzávalók: 21 dkg liszt 14 dkg vaj vagy margarin 10 dkg porcukor 4 tojás sárgája 1 csomag sütőpor késhegynyi só A töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 10 dkg porcukor 1 csomag vaníliás cukor 4 dkg vaj ízlés szerinti mennyiségű zöld kapor 4 tojás fehérje 6 dkg porcukor a tojásfehérjéhez késhegynyi só
ápr. 21
1:00
Recept: Germknödel - Dampfnudel - Gőzgombóc (Mindmegette)
Hozzávalók: A vaníliaszószhoz: 8 dl tej 8 dkg porcukor 2 tojássárgája 4 dkg liszt 1 rúd vanília 1 evőkanál vaj A gombóchoz: 50 dkg liszt 2-3 dkg élesztő 1/8 liter tej 2 dkg cukor 1 tojás fél citrom héja 15 dkg szilvalekvár a töltelékhez vaj mák porcukor
ápr. 21
1:00
Recept: Habos csokitorta (Mindmegette)
Hozzávalók: 25 dkg étcsokoládé 12,5 dkg puha vaj 6 tojás (2 egész, 4 szétválasztott) 10 dkg porcukor 2 evőkanál Cointreau (elhagyható) 1 narancs reszelt héja (hiánya nem volt felfedezhető...) 23 cm átmérőjű, szétszedhető tortaforma A tetejére: 5 dl tejszín 1 teáskanál vaníliaesszencia(=aroma) 1 evőkanál Cointreau 1/2 teáskanál nem cukrozott kakópor a díszítéshez

Keresés