2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:30
Sajgó ízületek, isten véletek! (HáziPatika)
Az ízületi gyulladás okozta fájdalom kezelés nélkül akár egy életen át is elkísérhet bennünket. A hagyományos és természetes gyógymódok segítségével azonban ma már gyorsan és sikeresen válhatunk meg kellemetlen útitársunktól.
jan. 1
8:18
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2009-01-01 (HarmoNet)
A nap lendületesen indulhat, s ez még akkor is így van, ha szilveszter tiszteletére túl sok alkoholt fogyasztottunk. Ha így van, akkor keljünk fel, s szellőztessük ki a fejünket! A babona szerint, amit ma teszünk, azt fogjuk csinálni egész évben! A napot inkább szenteljük a szerelemnek és gyermekeinkkel való foglalkozásnak, vagy kedvenc időtöltésünknek!
jan. 1
8:20
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2009. január 1-től 7-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 1
8:22
Minden napra egy ünnep! Mókás és komoly ünnepek, amit az egész világon megtartanak - Január (HarmoNet)
Gondoltad volna, hogy valóban minden napra jut egy ünnep? A globalizációnak hála, már nem csak saját és szűkebb környezetünk ünnepeit ismerjük és tartjuk meg, vannak jeles napok, melyek az egész világon elterjedtek, így például a különböző világnapok, de a karácsonyt és az újévet is majd? mindenhol megülik! Ha ehhez hozzávennénk a megszámlálhatatlan vallási ünnepeket, vagy a különböző országok…
jan. 1
9:54
Fiatalabban kezdi a szexet, aki nem reggelizik (MaHu)
Számtalan teória látott már napvilágot az étel és a szex közötti kapcsolatról, japán kutatók mégis vadonatúj eredménnyel tudtak előállni: azok a fiatalok, akik nem reggeliznek, általában fiatalabb korukban veszítik el a szüzességüket.
jan. 1
10:12
Kés alá a szépségért - vitatott eljárások (orientpress)
Egyre több, egyre extrémebb egyre fiatalabbaknak - ezek a globális trendek az esztétikai sebészetben. Egy aktuális felmérés szerint az osztrák nők egy negyedénél jön számításba egy szépség-műtét, 8% már csináltatott egy ilyen beavatkozást, azonban csak 10% valóban elégedett utána. A 'csinált test - a testkép a karcsúsági rögeszme, a szépségkultusz és a természetesség között' konferencia ezzel a…
jan. 1
10:12
Szervetlen foszfátok és tüdőrák: van összefüggés (MaHu)
Dél-koreai kutatók szerint a számos természetes és feldolgozott ételben megtalálható szervetlen foszfátokban gazdag étrend gyorsítja a patkányok tüdőrákjának növekedését.
jan. 1
10:31
Nem volt több munkájuk a mentőknek szilveszterkor (WebBeteg)
Szilveszterhez képest átlagos éjszakájuk volt a mentőknek országszerte. Több kisebb közúti balesethez is vonulniuk kellett, de voltak súlyosabb petárdabalesetek, és szénmonoxid mérgezéssel is többeket vittek kórházba.
jan. 1
10:42
Csinálj gyereket celebbel! (Borsa)
A gyerekgenerátor szoftver segítségével megalkothatjuk akár a párunkkal, akár valamelyik világsztárral közös virtuális utódainkat. Kiváló, ellevős játék.
jan. 1
10:48
Nehéz éjszaka a mentőknél (HVG)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor.
jan. 1
11:06
Duplájára nőtt a HIV fertőzöttek száma Európában (orientpress)
Európa széles részein 2000 óta az évente jelentett HIV infekciók száma közel megduplázódott - jelentette a WHO európai irodája december 1-jén Kopenhágában az Aids Világnapon.
jan. 1
12:12
Ki fizet a végén? - Visítva röhögés az agyvérzéshez közel 2008 (HarmoNet)
Amikor az ember lakásfelújításba kezd, többnyire még nem tudja mire vállalkozik. Akkor sem, ha már gyakorlott, és nem az első alkalommal újít fel. Azt mondják, törvényszerű, hogy mindig van némi probléma, felmerülő komplikáció. De a pozitív ember tudja, komplikáció nincs, csupán negatív gondolatok, és ezeket ki lehet küszöbölni.
jan. 1
12:18
A legjobb ételek másnaposságra (Infostart)
Benke László mesterszakács a töltött káposztát és a pikánsan elkészített lencsefőzeléket ajánlja akkor, ha valaki túl sok alkoholt iszik szilveszterkor. Másnaposság ellen egyébként a zsíros ételek és az olívaolaj is jó.
jan. 1
12:18
Gombaellenes gyógyszer asztma ellen (MaHu)
Reményt adhat egy gombaellenes szer, az itraconazole a súlyos asztmában szenvedő betegeknek, akik érzékenyek egy bizonyos gombafajra, derül ki birt kutatók legfrissebb közleményéből.
jan. 1
12:18
Ismerd meg 2009 maja horoszkópját! (Blikk)
A nyugati asztrológiánál megszokott tizenkét jeggyel szemben a maja horoszkóp tizenháromból áll, mivel a maják 28 nappal számoltak egy hónapot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy az te jegyednek milyen lesz a 2009-es éve, ha szeretnéd tudni, mire számíthatsz a munkádban, és milyen lesz a szerelmi életed, akkor érdemes szemezgetned a maja horoszkópból!
jan. 1
13:39
Az újévi fogadalom rossz lehet az egészségnek (WebBeteg)
Az életmód változtatásra vonatkozó újévi fogalmak rosszat tehetnek az egészségnek - figyelmeztetett csütörtökön egy, a szellemi egészséggel foglalkozó brit jótékonysági szervezet.
jan. 1
14:42
Egy jó bornak több száz érzékszervi tulajdonsága van (Infostart)
A bornak vannak megtanulható és felismerhető, úgynevezett érzékszervi tulajdonságai. Ám az értékét a szubjektív tényezők adják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kállay Miklós egyetemi tanár.
jan. 1
15:18
A magas inzulinszint növelheti az emlőrák kockázatát (MaHu)
A magas inzulinszinttel rendelkező nőkben nagyobb lehet az emlőrák kialakulásának kockázata, mint azokban, akik vérében alacsonyabb az inzulin szintje.
jan. 1
15:36
Ápolónőnek öltőzve akart gyereket rabolni (Infostart)
Az egyesült államokbeli Tennessee rendőrsége őrizetbe vett egy nőt, aki nővérnek öltözve bement egy kórház szülészetére, és egy csecsemőt próbált elvinni onnan.
jan. 1
16:12
A repülőn született meg az újévi baba (Infostart)
Több utas szállt le a Northwest Airline 59-es, Amszterdam és Boston között közlekedő járatáról, mint ahányan felszálltak. A fedélzeten adott ugyanis életet kislányának egy nő.
jan. 1
16:30
Randalírozók támadtak egy rendőrőrsre (Infostart)
Megtámadott egy rendőrőrsöt szilveszter éjszaka egy mintegy ezerfős randalírozó tömeg Berlin Prenzlauer Berg nevű, egykor Kelet-Berlinhez tartozó városrészében.
jan. 1
16:48
Az orvos válaszol: Zajártalom - Meddig sípol a fülem? (WebBeteg)
30 éves vagyok, és most voltam utoljára szórakozóhelyen, ez elég intő példa volt nekem, száműzöm az életemből a hangos zenét. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 1
17:06
Gyorshajtáson kapták a sztárt (Infostart)
Több mint 60 km/órával lépte túl a 100 km-es sebességkorlátozást Matt Dillon amerikai színész egy vermonti sztrádán.
jan. 1
19:12
Desszertdivat: minden ami csípős, savanyú vagy keserű (MaHu)
Céklafagyi, korianderes habcsók, mangóravioli, curryszirup és epergazpacho - az új amerikai desszertdivat lényege, hogy a klasszikus harmadik fogás ne hasonlítson arra, amit eddig gondoltunk az ételsort lezáró édességről.

2009. január 2. péntek

jan. 2
0:06
Érdekességek kebelbarátoknak (HáziPatika)
Ahány nő, annyiféle kebel, de felépítésükben megegyeznek: tejmirigy, kötő- és zsírszövet alkotja. Utóbbit alighanem csak itt látják szívesen a nők. Az emlők működése és változásai sokszor magukra vonják a figyelmet. Bőre alatt...
jan. 2
6:00
Emberi géntérkép: ki ismerheti meg titkainkat? (HVG)
Kinek van joga megismerni az ember legbensőbb titkát, a génjeit? Mit kezd az emberiség az újonnan szerzett tudással? Készen állunk-e arra, hogy a tudománytól kapott hatalommal megfelelően bánjunk? Többek között ezek a kérdések vetődnek fel azután, hogy ma már bárki – potom 25-30 millió forintnak megfelelő összegért – tanulmányozhatja saját géntérképét.
jan. 2
6:18
Legyőzhető az unalom az ágyban! (Blikk)
Szexuális gondjaid vannak, amelyeket senkivel sem mersz vagy akarsz megosztani? Ne csüggedj! A Blikk szexológus szakértője, Rusz Edit minden kérdésre válaszol
jan. 2
6:20
Mennyire vagy elégedett a szexuális életeddel? (Blikk)
jan. 2
6:22
Így marad friss az étel (Blikk)
A tömött hűtőszekrény télen is sok áramot fogyaszt. Hogyan spóroljunk?
jan. 2
8:06
Ha túl sokat gondolkodik, elhízhat (Infostart)
Kövérré válhatunk a túl sok gondolkodástól - derült ki egy friss felmérésből. Kiderült az is, hogy a gondolkodó emberek gyakran túleszik magukat.
jan. 2
8:15
Pénteki HarmoNet horoszkóp 2009-01-02 (HarmoNet)
Szeretnénk a saját elképzeléseink szerint intézni az ügyeinket, de többször is akadályokkal találhatjuk magunkat szemben. Ma érzékenyek leszünk, egy rosszul megfogalmazott mondattal is könnyen megbánthatjuk egymást. Lehet, hogy kedvesünk egyáltalán nem akar megsérteni, csak éppen helytelenül hangsúlyozott egy szót. A szex csak akkor lesz fontos, ha érzelmekkel párosul.
jan. 2
8:17
Heti szexhoroszkóp 2009. január 2-től 8-ig (HarmoNet)
Hódítás, csábítás, szakítás és szerelem. Erotika, és minden ami a randevúk és forró éjszakák világába belefér.
jan. 2
8:42
Húsvéti tojásokat árul a hipermarket (Infostart)
Az egyik brit Tesco áruház akciósan árusítja a húsvéti tojásokat - négy nappal karácsony után.
jan. 2
9:09
Új idők jönnek - ne fogadkozz, fogadj el! (HarmoNet)
Ha újév, akkor fogadkozni kezdünk. Leszokunk majd erről-arról, lefogyunk ennyit és annyit, nem csináljuk, amit eddig, vagy tesszük, amit eddig nem. Aztán szépen elsodornak a megszokások és a hétköznapok. Végül minden marad a régiben, és bizakodva várjuk a következő újévet, amikor majd újra fogadkozhatunk...
jan. 2
10:12
Görögország vét az orvosok maximális munkaideje ellen? (orientpress)
Az Európai Bizottság egy felszólító iratot intézett Görögországhoz. Ebben figyelmezteti, hogy Görögország nem helyesen alkalmazza az EU előírásokat a maximális munkaidőkről az állami egészségügyben dolgozó orvosokra. A görög hatóságoknak két hónapon belül kell reagálniuk.
jan. 2
10:12
Szerelmesen jobb a szex? (MaHu)
Sokak számára a szex csak egy kapcsolat részeként képzelhető el, azonban vannak olyanok is, akik szerint a meghittség egy igazi vágy-gyilkos.
jan. 2
10:12
Nem tesz jót az egészségnek az újévi fogadalom (Infostart)
Többet árthatunk magunknak az újévi fogadalmakkal, mint amennyit használunk - állítja egy, a mentális betegségekkel foglalkozó szervezet.
jan. 2
10:39
Diétás szabályok cukorbetegség esetén (WebBeteg)
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják.
jan. 2
10:42
Személyes csoki (Borsa)
Akár szárított szilvás-gumicukros-korianderes csokoládét is rendelhetünk egy német cégtől. Kizárólag a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mi kerüljön az édességbe.
jan. 2
10:48
Az egészségügyi reformok hatása az orvosok viselkedésére (orientpress)
Az egészségügyi reform 1977. óta örökzöld téma. Akkor kezdődött a költségcsökkentési és strukturális reformtörvények egyre rövidebb időközökben való elfogadásának folyamata. A politika - a mindenkori kormánykoalíció összetételétől függetlenül - egy közös célt követ: egy olyan politikai átalakítás megvalósítását, amely abban áll, hogy a gazdaságosság követelménye tendenciálisan elsőbbségi helyzetbe…
jan. 2
11:06
Nyolc természetes módszer a nyugodt alvásért (Infostart)
Nem tud aludni? Ne rohanjon azonnal a gyógyszertárba altatóért, vannak olyan természetes szerek, amelyek biztonságosabbak, kevesebb a mellékhatásuk - és nem csupán abban segítenek, hogy jól aludjon, hanem egyéb jótékony hatással is vannak a szervezetre.
jan. 2
11:42
Paris Hilton, a világgazdaság megmentője? (Infostart)
A Hilton-örökös is kiveszi a részét a pénzügyi és gazdasági válság keltette problémák megoldásából, mégpedig úgy, hogy nem hagy fel kedvenc szokásával, vagyis vásárol, vásárol és vásárol.
jan. 2
12:18
Dráma a hegyen: nyolc barátjukat hagyták odaveszni (Infostart)
Három férfi nyolc barátját volt kénytelen a lezúduló hóréteg alatt hagyni, hogy legalább ők megmeneküljenek. Később hiába mentek vissza a mentőalakulatok, már csak a hóban rekedtek holttestét találták meg. Az egyik életben maradt barát szerint gyomorszorító érzés volt otthagyni a társait.
jan. 2
12:18
Megfogadom, hogy idén nem fogadok meg semmit (MaHu)
Mindegy milyen függőségről van szó - kábítószer, játék, vásárlás, dohányzás, alkohol, vagy más -, segítségükre lehet a leszokni akaróknak a Harvard Egyetem legutóbbi cikke. Az agy egyformán reagál a kellemes élményekre, tapasztalatokra, állítják a Harvard szakértői.
jan. 2
12:20
"Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé" - néhány szó az éltető nedűről! (MaHu)
Amennyire fontos a nők számára a szépítkezés vagy a shoppingolás, olyannyira szükségszerű a férfiaknál az időnkénti pletykálás a haverokkal,- egy pub-ban, esetleg egy kocsmában vagy egyszerűen csak a számítógép előtt.
jan. 2
12:36
Gascoigne vallomása: "Ez az utolsó esélyem" (Infostart)
Az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne volt futballsztárnak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból.
jan. 2
13:03
Arc a télben - bőrvédelem hideg ellen (HarmoNet)
Csikorog a tél, egy rinocérosz arcbőre is kirepedezne, hát még egy nőé, aki kénytelen kimenni ebben a szörnyű hidegben! A szokásos arckrémünkből vakolatréteget próbálunk húzni, de ez sem nem elég, sem nem kényelmes. Mit tehetünk, ha a mínuszok kicsípik, töredezetté teszik bőrünket?
jan. 2
14:03
Kipattogatható makaróni (MaHu)
Igen, ez tényleg létezik! A kedves olvasó berakja a mikróba és pár perc múlva már ki is pattogott, akár a popcorn - a szószról ellenben a fogyasztónak kell gondoskodnia.
jan. 2
14:03
Több százmilliós autó porosodott egy garázsban (Infostart)
Egy az autógyűjtők álmának tartott és közel egymilliárd forint értékű Bugattit rejtett egy brit férfi garázsa. A kincset Párizsban árverezik el.
jan. 2
14:51
Prolaktinhiány - Amikor a kismama nem tud szoptatni (WebBeteg)
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő, anyatej termelésért felelős hormon. Szerepe az anyatej termelésének beindítása és fenntartása, így ha kevés termelődik, komoly gondok adódhatnak.

Keresés