2009. január 1. csütörtök

jan. 1
0:30
Sajgó ízületek, isten véletek! (HáziPatika)
Az ízületi gyulladás okozta fájdalom kezelés nélkül akár egy életen át is elkísérhet bennünket. A hagyományos és természetes gyógymódok segítségével azonban ma már gyorsan és sikeresen válhatunk meg kellemetlen útitársunktól.
jan. 1
9:54
Fiatalabban kezdi a szexet, aki nem reggelizik (MaHu)
Számtalan teória látott már napvilágot az étel és a szex közötti kapcsolatról, japán kutatók mégis vadonatúj eredménnyel tudtak előállni: azok a fiatalok, akik nem reggeliznek, általában fiatalabb korukban veszítik el a szüzességüket.
jan. 1
10:12
Kés alá a szépségért - vitatott eljárások (orientpress)
Egyre több, egyre extrémebb egyre fiatalabbaknak - ezek a globális trendek az esztétikai sebészetben. Egy aktuális felmérés szerint az osztrák nők egy negyedénél jön számításba egy szépség-műtét, 8% már csináltatott egy ilyen beavatkozást, azonban csak 10% valóban elégedett utána. A 'csinált test - a testkép a karcsúsági rögeszme, a szépségkultusz és a természetesség között' konferencia ezzel a…
jan. 1
10:12
Szervetlen foszfátok és tüdőrák: van összefüggés (MaHu)
Dél-koreai kutatók szerint a számos természetes és feldolgozott ételben megtalálható szervetlen foszfátokban gazdag étrend gyorsítja a patkányok tüdőrákjának növekedését.
jan. 1
10:31
Nem volt több munkájuk a mentőknek szilveszterkor (WebBeteg)
Szilveszterhez képest átlagos éjszakájuk volt a mentőknek országszerte. Több kisebb közúti balesethez is vonulniuk kellett, de voltak súlyosabb petárdabalesetek, és szénmonoxid mérgezéssel is többeket vittek kórházba.
jan. 1
10:42
Csinálj gyereket celebbel! (Borsa)
A gyerekgenerátor szoftver segítségével megalkothatjuk akár a párunkkal, akár valamelyik világsztárral közös virtuális utódainkat. Kiváló, ellevős játék.
jan. 1
10:48
Nehéz éjszaka a mentőknél (HVG)
Feltűnően sok közlekedési balesethez, utcai kihűléshez, rosszulléthez hívták a mentőket és történt egy halálos petárda baleset is szilveszterkor.
jan. 1
11:06
Duplájára nőtt a HIV fertőzöttek száma Európában (orientpress)
Európa széles részein 2000 óta az évente jelentett HIV infekciók száma közel megduplázódott - jelentette a WHO európai irodája december 1-jén Kopenhágában az Aids Világnapon.
jan. 1
12:18
A legjobb ételek másnaposságra (Infostart)
Benke László mesterszakács a töltött káposztát és a pikánsan elkészített lencsefőzeléket ajánlja akkor, ha valaki túl sok alkoholt iszik szilveszterkor. Másnaposság ellen egyébként a zsíros ételek és az olívaolaj is jó.
jan. 1
12:18
Gombaellenes gyógyszer asztma ellen (MaHu)
Reményt adhat egy gombaellenes szer, az itraconazole a súlyos asztmában szenvedő betegeknek, akik érzékenyek egy bizonyos gombafajra, derül ki birt kutatók legfrissebb közleményéből.
jan. 1
12:18
Ismerd meg 2009 maja horoszkópját! (Blikk)
A nyugati asztrológiánál megszokott tizenkét jeggyel szemben a maja horoszkóp tizenháromból áll, mivel a maják 28 nappal számoltak egy hónapot. Ha kíváncsi vagy arra, hogy az te jegyednek milyen lesz a 2009-es éve, ha szeretnéd tudni, mire számíthatsz a munkádban, és milyen lesz a szerelmi életed, akkor érdemes szemezgetned a maja horoszkópból!
jan. 1
13:39
Az újévi fogadalom rossz lehet az egészségnek (WebBeteg)
Az életmód változtatásra vonatkozó újévi fogalmak rosszat tehetnek az egészségnek - figyelmeztetett csütörtökön egy, a szellemi egészséggel foglalkozó brit jótékonysági szervezet.
jan. 1
14:42
Egy jó bornak több száz érzékszervi tulajdonsága van (Infostart)
A bornak vannak megtanulható és felismerhető, úgynevezett érzékszervi tulajdonságai. Ám az értékét a szubjektív tényezők adják - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kállay Miklós egyetemi tanár.
jan. 1
15:18
A magas inzulinszint növelheti az emlőrák kockázatát (MaHu)
A magas inzulinszinttel rendelkező nőkben nagyobb lehet az emlőrák kialakulásának kockázata, mint azokban, akik vérében alacsonyabb az inzulin szintje.
jan. 1
15:36
Ápolónőnek öltőzve akart gyereket rabolni (Infostart)
Az egyesült államokbeli Tennessee rendőrsége őrizetbe vett egy nőt, aki nővérnek öltözve bement egy kórház szülészetére, és egy csecsemőt próbált elvinni onnan.
jan. 1
16:12
A repülőn született meg az újévi baba (Infostart)
Több utas szállt le a Northwest Airline 59-es, Amszterdam és Boston között közlekedő járatáról, mint ahányan felszálltak. A fedélzeten adott ugyanis életet kislányának egy nő.
jan. 1
16:30
Randalírozók támadtak egy rendőrőrsre (Infostart)
Megtámadott egy rendőrőrsöt szilveszter éjszaka egy mintegy ezerfős randalírozó tömeg Berlin Prenzlauer Berg nevű, egykor Kelet-Berlinhez tartozó városrészében.
jan. 1
16:48
Az orvos válaszol: Zajártalom - Meddig sípol a fülem? (WebBeteg)
30 éves vagyok, és most voltam utoljára szórakozóhelyen, ez elég intő példa volt nekem, száműzöm az életemből a hangos zenét. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 1
17:06
Gyorshajtáson kapták a sztárt (Infostart)
Több mint 60 km/órával lépte túl a 100 km-es sebességkorlátozást Matt Dillon amerikai színész egy vermonti sztrádán.
jan. 1
19:12
Desszertdivat: minden ami csípős, savanyú vagy keserű (MaHu)
Céklafagyi, korianderes habcsók, mangóravioli, curryszirup és epergazpacho - az új amerikai desszertdivat lényege, hogy a klasszikus harmadik fogás ne hasonlítson arra, amit eddig gondoltunk az ételsort lezáró édességről.

2009. január 2. péntek

jan. 2
0:06
Érdekességek kebelbarátoknak (HáziPatika)
Ahány nő, annyiféle kebel, de felépítésükben megegyeznek: tejmirigy, kötő- és zsírszövet alkotja. Utóbbit alighanem csak itt látják szívesen a nők. Az emlők működése és változásai sokszor magukra vonják a figyelmet. Bőre alatt...
jan. 2
6:00
Emberi géntérkép: ki ismerheti meg titkainkat? (HVG)
Kinek van joga megismerni az ember legbensőbb titkát, a génjeit? Mit kezd az emberiség az újonnan szerzett tudással? Készen állunk-e arra, hogy a tudománytól kapott hatalommal megfelelően bánjunk? Többek között ezek a kérdések vetődnek fel azután, hogy ma már bárki – potom 25-30 millió forintnak megfelelő összegért – tanulmányozhatja saját géntérképét.
jan. 2
6:18
Legyőzhető az unalom az ágyban! (Blikk)
Szexuális gondjaid vannak, amelyeket senkivel sem mersz vagy akarsz megosztani? Ne csüggedj! A Blikk szexológus szakértője, Rusz Edit minden kérdésre válaszol
jan. 2
6:20
Mennyire vagy elégedett a szexuális életeddel? (Blikk)
jan. 2
6:22
Így marad friss az étel (Blikk)
A tömött hűtőszekrény télen is sok áramot fogyaszt. Hogyan spóroljunk?
jan. 2
8:06
Ha túl sokat gondolkodik, elhízhat (Infostart)
Kövérré válhatunk a túl sok gondolkodástól - derült ki egy friss felmérésből. Kiderült az is, hogy a gondolkodó emberek gyakran túleszik magukat.
jan. 2
8:42
Húsvéti tojásokat árul a hipermarket (Infostart)
Az egyik brit Tesco áruház akciósan árusítja a húsvéti tojásokat - négy nappal karácsony után.
jan. 2
10:12
Görögország vét az orvosok maximális munkaideje ellen? (orientpress)
Az Európai Bizottság egy felszólító iratot intézett Görögországhoz. Ebben figyelmezteti, hogy Görögország nem helyesen alkalmazza az EU előírásokat a maximális munkaidőkről az állami egészségügyben dolgozó orvosokra. A görög hatóságoknak két hónapon belül kell reagálniuk.
jan. 2
10:12
Szerelmesen jobb a szex? (MaHu)
Sokak számára a szex csak egy kapcsolat részeként képzelhető el, azonban vannak olyanok is, akik szerint a meghittség egy igazi vágy-gyilkos.
jan. 2
10:12
Nem tesz jót az egészségnek az újévi fogadalom (Infostart)
Többet árthatunk magunknak az újévi fogadalmakkal, mint amennyit használunk - állítja egy, a mentális betegségekkel foglalkozó szervezet.
jan. 2
10:39
Diétás szabályok cukorbetegség esetén (WebBeteg)
A cukorbetegek diétájának összeállítását alapvetően a cukorbetegség fajtája (1-es vagy 2-es típus), valamint az egyéni adottságok (testsúly, életkor, társbetegségek) befolyásolják.
jan. 2
10:42
Személyes csoki (Borsa)
Akár szárított szilvás-gumicukros-korianderes csokoládét is rendelhetünk egy német cégtől. Kizárólag a fantáziánk szabhat határt annak, hogy mi kerüljön az édességbe.
jan. 2
10:48
Az egészségügyi reformok hatása az orvosok viselkedésére (orientpress)
Az egészségügyi reform 1977. óta örökzöld téma. Akkor kezdődött a költségcsökkentési és strukturális reformtörvények egyre rövidebb időközökben való elfogadásának folyamata. A politika - a mindenkori kormánykoalíció összetételétől függetlenül - egy közös célt követ: egy olyan politikai átalakítás megvalósítását, amely abban áll, hogy a gazdaságosság követelménye tendenciálisan elsőbbségi helyzetbe…
jan. 2
11:06
Nyolc természetes módszer a nyugodt alvásért (Infostart)
Nem tud aludni? Ne rohanjon azonnal a gyógyszertárba altatóért, vannak olyan természetes szerek, amelyek biztonságosabbak, kevesebb a mellékhatásuk - és nem csupán abban segítenek, hogy jól aludjon, hanem egyéb jótékony hatással is vannak a szervezetre.
jan. 2
11:42
Paris Hilton, a világgazdaság megmentője? (Infostart)
A Hilton-örökös is kiveszi a részét a pénzügyi és gazdasági válság keltette problémák megoldásából, mégpedig úgy, hogy nem hagy fel kedvenc szokásával, vagyis vásárol, vásárol és vásárol.
jan. 2
12:18
Dráma a hegyen: nyolc barátjukat hagyták odaveszni (Infostart)
Három férfi nyolc barátját volt kénytelen a lezúduló hóréteg alatt hagyni, hogy legalább ők megmeneküljenek. Később hiába mentek vissza a mentőalakulatok, már csak a hóban rekedtek holttestét találták meg. Az egyik életben maradt barát szerint gyomorszorító érzés volt otthagyni a társait.
jan. 2
12:18
Megfogadom, hogy idén nem fogadok meg semmit (MaHu)
Mindegy milyen függőségről van szó - kábítószer, játék, vásárlás, dohányzás, alkohol, vagy más -, segítségükre lehet a leszokni akaróknak a Harvard Egyetem legutóbbi cikke. Az agy egyformán reagál a kellemes élményekre, tapasztalatokra, állítják a Harvard szakértői.
jan. 2
12:20
"Az alkoholmentes sör az első lépés a guminő felé" - néhány szó az éltető nedűről! (MaHu)
Amennyire fontos a nők számára a szépítkezés vagy a shoppingolás, olyannyira szükségszerű a férfiaknál az időnkénti pletykálás a haverokkal,- egy pub-ban, esetleg egy kocsmában vagy egyszerűen csak a számítógép előtt.
jan. 2
12:36
Gascoigne vallomása: "Ez az utolsó esélyem" (Infostart)
Az alkohol- és drogproblémákkal küszködő Paul Gascoigne volt futballsztárnak saját bevallása szerint már csak egyetlen esélye van arra, hogy kilábaljon a bajból.
jan. 2
14:03
Kipattogatható makaróni (MaHu)
Igen, ez tényleg létezik! A kedves olvasó berakja a mikróba és pár perc múlva már ki is pattogott, akár a popcorn - a szószról ellenben a fogyasztónak kell gondoskodnia.
jan. 2
14:03
Több százmilliós autó porosodott egy garázsban (Infostart)
Egy az autógyűjtők álmának tartott és közel egymilliárd forint értékű Bugattit rejtett egy brit férfi garázsa. A kincset Párizsban árverezik el.
jan. 2
14:51
Prolaktinhiány - Amikor a kismama nem tud szoptatni (WebBeteg)
A prolaktin az agyalapi mirigyben termelődő, anyatej termelésért felelős hormon. Szerepe az anyatej termelésének beindítása és fenntartása, így ha kevés termelődik, komoly gondok adódhatnak.
jan. 2
16:57
Az orvos válaszol - Miért van hasmenése a kisbabámnak? (WebBeteg)
Egy hónapos kisfiamnak egy hete van hasmenése naponta többször. Állaga folyós, színe sárga, szaga nincs. Csak anyatejet kap. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 2
17:03
Nem sokáig volt rekorder a világ legidősebb embere (Infostart)
Elhunyt a világ legidősebb embereként nyilvántartott, 115 éves Maria de Jesus.
jan. 2
18:15
Téli depresszió és munkanélküliség (MaHu)
A téli szünet idején - nem is az ünnepek miatt, hanem az évszaknak köszönhetően - mindig is több a melankólikus, depressziós beteg. Idén az évtizedek óta legmagasabb munkanélküliségi rátának köszönhetően még kifejezettebb lesz a mentális betegségek téli megszaporodása.
jan. 2
19:09
Mentőbaleset miatt nem járt a 4-es és 6-os villamos a fővárosban - képek (Infostart)
Mentőautó és személygépkocsi ütközött össze este Budapesten a József körút és a Baross utca sarkánál; a mentő beteget szállított.
jan. 2
20:03
Olajfaló mikrobák segítenek megmenteni a természetet (Infostart)
Olyan mikrobákat találtak a Bajkál-tóban, amelyek képesek felfalni a vízbe szivárgó kőolajat. Kutatók azt remélik, hogy a mikrobák segíthetnek a tankerbalesetek miatt kialakuló szennyeződés eltüntetésében is.
jan. 2
20:39
Halálba vitte kisfiát az ittas sofőr (Infostart)
Egy négyéves kisfiú meghalt, négyen súlyosan megsérültek, amikor egy autó lesodródott az 51-es útról Szalkszentmárton és Dunavecse között este - közölte a rendőrség. A gépkocsiban egy öttagú család utazott.
jan. 2
21:15
Borzalmas maffialeszámolás Olaszországban (Infostart)
Feltehetően maffialeszámolás áldozata lett Dél-Olaszországban egy 24 éves helyi fiatalember, akit elraboltak, összevertek, majd megkötöztek és felgyújtottak.
jan. 2
21:33
Nagyobb a fájdalom, ha akarattal bántják az embert (Infostart)
Jobban fáj, ha azt hisszük, hogy valaki bántani akar minket, mint ha meggyőződésünk, hogy csak véletlenül tett rosszat - amerikai kutatók egyszerű kísérlettel bizonyították be ennek az elméletnek az igazságát.

Keresés