2009. január 6. kedd

jan. 6
0:06
Bizonyították: a tv miatt híznak el és dohányoznak a gyerekek! (HáziPatika)
Egy nemrég megjelent tanulmány szerint ha a gyerekek és tinik nagyobb hatásnak vannak kitéve a televízió, a zene, a filmek és más médiumok által, nagyobb valószínűséggel híznak el, lesznek dohányosok vagy jelentkeznek náluk más...
jan. 6
0:10
A megfázás szezonja (HáziPatika)
Olyan nincs. A megfázásnak nincs szezonja. Meghűlni, megfázni bármikor lehet. Kellünk hozzá mi, esetleg a kimelegedett testünk. Menjünk ki vele a hidegbe, lehetőleg ne vegyünk fel sapkát, sálat és már biztosított is a betegségünk.
jan. 6
5:33
A fagyasztóban lakott a kínai séf (Infostart)
Egy japán étterem használaton kívüli fagyasztójában lakott egy kínai séf Észak-Walesben. Az illető szépen be is rendezkedett a "lakásában". Most azonban kitoloncolják, munkaadói pedig büntetés elé néznek.
jan. 6
6:00
Légszomj - Milyen betegségekre utalhat? (WebBeteg)
A nehézlégzés egy olyan tünet, amelyet bárki megtapasztalhat az élete során, nem kell nagyobb betegség hozzá. Gondoljunk csak a megterhelő fizikai munkákra, sportolás után, kimerültség esetén, vagy nagy lelki megrázkódtatáskor jelentkező fulladásérzetre. Azonban számtalan betegség állhat a hátterében, ezért fontos a körülmények, kiváltó okok tisztázása.
jan. 6
6:09
Ilyen az álomfogyókúra (Blikk)
Gondoltad volna, hogy éjszaka, álmodban is karcsúsodhatsz? Most azt is megtudhatod, hogy miként!
jan. 6
6:11
Maradjunk fittek télen is! (Blikk)
A hidegben se hanyagoljuk a sportot, és ilyenkor se engedjük el túlzottan magunkat!
jan. 6
6:27
Feldarabolt kislány maradványai kerültek elő a hűtőszekrényből (Infostart)
Egy négyéves kislány feldarabolt holttestére bukkantak a dél-kínai Kantonban, egy férfi lakásának hűtőjében. A gyerek megölésével gyanúsított A He korábban állítólag azt mondta: az emberhús finom.
jan. 6
6:45
Roham okozta Travolta fiának halálát (Infostart)
Jett Travolta fején nincs jele koponyasérülésnek, a fiú halálát "roham" okozta - közölte a holttestről gondoskodó temetkezési vállalkozó hétfőn a boncolás után kiállított halotti bizonyítványra hivatkozva.
jan. 6
6:54
Újévi nagytakarítás otthon és a testedben - fájdalommentesen! (HarmoNet)
Újévkor, vagy a nagy ünnepek után, szinte minden háziasszony vagy hol az úr, végez nagytakarítást. Ilyenkor szokásunk felfordítani az egész lakást, hogy a lehető legtisztábbá varázsoljuk otthonunkat. Hogy aztán az ünnepeket, majd az új évet tisztán, tiszta lappal kezdhessük és mehessünk tovább jól megszokott munkánkkal.
jan. 6
7:12
Zöldséges kuszkusz (HarmoNet)
Puffadt-telt érzés az ünnepek után? Nem kell gyógyszer, inkább egyél kímélő ételeket! Íme egy recept!
jan. 6
8:06
Keddi HarmoNet horoszkóp 2009-01-06 (HarmoNet)
Ma a bőrtápláló kezelések napja van, - hangulatunknak is jót tesz, ha felteszünk egy ásványi anyagokban gazdag arcpakolást. Vágyunk a pihenésre, ezért ajándékozzunk magunknak egy félórát, ami csakis a miénk! Érzéki hangulatban leszünk, örülünk, ha ráérősen, ínyenc módjára élvezhetjük ki a szexet. Szánjunk időt az erotikára, hiszen csak így tudunk igazán egymásra hangolódni.
jan. 6
8:08
Heti általános horoszkóp 2009. január 6-tól 12-ig (HarmoNet)
Heti általános horoszkóp a 12 csillagjegyre és általános jellemzők.
jan. 6
9:09
Rossz a kedve? Takarítson! (Infostart)
Portörlés, hastánc, a lakás átrendezése, éneklés egy kórusban - néhány jó tanács az ünnepek utáni rosszkedv elűzésére.
jan. 6
9:09
Rák: génjeinkben hordozzuk a sorsunkat? (WebBeteg)
A rák genetikai betegség: a rosszindulatú daganatok kialakulásának hátterében az áll, hogy a gének mutációja nyomán felborul a sejtek osztódásának szabályozása. A tumorbetegségek genetikai jellege ugyanakkor nem azt jelenti, hogy a rák minden esetben öröklött betegség. Interjú.
jan. 6
9:24
Óvszer és nyalóka (Borsa)
Egy chilei dizájner olyan egyszerű tárgyakból készített ékszereket, amelyeket mindannyian ismerünk. Csak éppen másféle vonatkozásban.
jan. 6
9:36
15 jó tanács házi disznóvágáshoz (Édenkert)
Tél a házi disznóvágások ideje. Annak érdekében, hogy ez a jeles esemény csak örömöt okozzon, közreadjuk a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos húsfeldolgozás feltételeiről, és a disznóvágás veszélyeiről.
jan. 6
9:45
Tegyünk a téli lehangoltság ellen! (MaHu)
A téli időszakban szervezetünknek nem csak a hideg és a különböző vírusok, baktériumok támadásaival kell szembenéznie, de meg kell bírkóznia a rövidebb és sötétebb nappalok által okozott változásokkal is.
jan. 6
10:03
Napi egy alma a terhesség alatt, és nem lesz asztmás a gyerek (Infostart)
Az asztma és az ekcéma kialakulásától is megvédheti a gyermekét a jövendő anya, ha a terhesség alatt bizonyos ételeket fogyaszt - derült ki egy holland kutatásból.
jan. 6
10:12
Teljesítmény, harmónia, és beteljesedés - Férfiaknak és kedvelőiknek (+18) (HarmoNet)
Örömteli és kielégítő szex, amiben egészséges és életerős is maradhatsz, amiben teljesítményed idővel nem csökken hanem fokozódik? Hát létezik! Mit szabad és mit tilos tenned partnered és saját egészséged érdekében. A legalapvetőbb tudnivalók a taoista szerelmi titkok közül!
jan. 6
10:12
A napfény megelőzi a rövidlátás kialakulását (WebBeteg)
Ha a gyerekek naponta 2-3 órát töltenek erős napfényben, akkor nem lesznek rövidlátóak - erre a következtetésre jutottak ausztrál tudósok. Az erős napfény segít ugyanis szabályozni a szem gyerekkori fejlődését.
jan. 6
10:14
Átszúrta a szívét a benne felejtett tű a férfinak (WebBeteg)
10 millió forint kártérítés kér az a Baranya megyei férfi, akiben hét éve egy műtét után tűt felejtettek az orvosok a szigetvári kórházban. A fém öt évig vándorolt a férfi testében, majd a szívében megállt és azt átszúrta.
jan. 6
10:21
A 10 leghatásosabb fitnesz módszer (HVG)
Megérett már önben is a gondolat, hogy le kellene járni az edzőterembe, de nem tudja, hogyan, hová és milyen típusú órára? Nem találta még meg azt a módszert, ami pár hónapnál hosszabb ideig is lekötné? Úgy érzi, hogy a jelenlegi teremsportjától már nem fejlődik tovább? Segítünk eligazodni a testedzések sokszínű világában.
jan. 6
10:21
Katie Holmes megmenti New Yorkot (Infostart)
Katie Holmes egymaga mentette meg New Yorkot, már ami a város gazdaságát illeti: Tom Cruise felesége, amióta odaköltözött, 10 millió dollárt költött el.
jan. 6
11:06
A gazdagság útja - a vallás mellékterméke?! (HarmoNet)
Emberemlékezet óta arra törekszik az emberi faj, hogy kényelmet, örömöt és boldogságot teremtsen magának. Korunkban, bár ki van mondva, hogy pontosan mikre vágyunk, egykor, főként az európai ember, inkább, csak a nehézségek elkerüléseként fogalmazta meg magában élete jobbítását. A boldogságot régóta keressük, de sajnos, nem találjuk. Először is, mert nehéz definiálni, mindenkinek mást jelent ez a…
jan. 6
11:15
Tudományosan igazolták az igaz szerelem létezését (HVG)
Mégiscsak létezik igaz szerelem - bizonyították be amerikai agykutatók, akik mágneses rezonanciavizsgálat (MRI) segítségével vizsgálták a boldogsághormon képződését az agyban.
jan. 6
11:33
Genetikai mutáció lehet az oka a halálos tüdőbetegségnek (MaHu)
Egy új kutatás adatai szerint egy genetikai mutáció lehet a felelős a tüdőrák és bizonyos öröklött tüdőbetegségek kialakulásáért.
jan. 6
11:42
Wellness-centrifuga: Télutó fél áron - abszolút gáz a köbön (HarmoNet)
Sorra nyitottak az utóbbi években a wellness szállodák. Ezek között pedig akad, számos minőségbeli és szolgáltatásbeli különbség. Még két négycsillagos szálloda sem nyújtja ugyanazokat a szolgáltatásokat, színvonalat. Érdemes alaposan utánanézni nyaralásunk megkezdésekor az ár érték aránynak. Ezt a témát feszegetjük és adunk némi áttekintés és ötletet, hogy minek érdemes utánanézni a szobafoglalás…
jan. 6
12:18
3 métert nyalni a jégen - Hogyan adjunk szánkó és korcsolyaleckét a gyereknek? (HarmoNet)
Hó, hó friss hó talpunk alatt ropogó. A fehér varázslat nemcsak vidéken, a városban is utolér minket. Ne a latyakra és a csúszásveszélyre gondoljunk, hanem arra, hogy a legcsúnyább háztető is szép fehér lesz. Elő a szánkót! Meg a türelmet és a legjobb magyarázókészségünket, hogy fel tudjuk készíteni!
jan. 6
12:27
Februártól új üzemeltető a kazincbarcikai kórház élén (HVG)
Várhatóan február elején veszi át az észak-borsodi Kazincbarcika kórházának működtetését a Debreceni Egyetem Kazincbarcikai Kórház Kft.
jan. 6
12:45
Furcsa, de igaz: a válság közepette többen házasodnak (MaHu)
Tudósok kimutatták: válság idején a szélesebb csípőjű, termékenységet sugárzó nőideál válik divatosabbá. Nem meglepő, hogy idén az esküvők számának növekedésével is kell számolni!
jan. 6
13:12
Törvényszerű a téli depresszió? (HarmoNet)
Depresszió! Bármikor halljuk ezt a szót, egy kellemetlen érzés fut át rajtunk. Minden olyan eszünkbe jut, ami a levertséget, befelé fordulást, szomorúságot, állandó bánatot, csüggedést, kilátástalanságot, lelki- testi fájdalmakat, szeretethiányt, önmagunkba roskadást stb. jelez. S a beteg szeretne ebből minél hamarabb kilábalni, ezért mindenhova elmegy, amit csak valaki ajánlani mer, mindent…
jan. 6
13:21
Eddig is vacogott a foga? Most jön még csak az igazi hideg! (Infostart)
A következő hetekben sem változik az időjárás, folytatódik a hideg téli idő. A hegyekben és a tartósan hóval borított területeken éjszakánként akár mínusz 15 Celsius-fok is lehet, de napközben is jóval fagypont alatt marad a hőmérséklet. Bár a januári kemény tél nem szokatlan, a mostani tartós fagy rendkívülinek számít - mondta az InfoRádió által megkérdezett meteorológus.
jan. 6
13:21
A krónikus fáradtságot gyerekkori trauma is okozhatja (WebBeteg)
A gyermekkorban elszenvedett lelki és fizikai traumák hatszorosra növelik a felnőttkori krónikus fáradtság valószínűségét - állapította meg egy amerikai tanulmány, amit az Archives of General Psychiatry című amerikai orvosi folyóirat közölt.
jan. 6
13:39
Kutatók szerint semmi értelme a különféle "detox" termékeknek (MaHu)
Miután az emberek visszatántorogtak hétfőn a munkába a karácsonyi és a szilveszteri dorbézolás után, a brit kutatók arra hívták fel a figyelmet, hogy az úgynevezett "detox" termékek nem sokat segíthetnek a felépülésben.
jan. 6
13:57
Nemcsak szervezetünket, mobilunkat is méregteleníteni kell! (Infostart)
Az ünnepek után önsanyargató diétába kezd, netán méregteleníti szervezetét? Ne csak magára gondoljon, hanem mobiltelefonjára is, hiszen készülékének is szüksége van egy kis megtisztulásra - legalábbis ezt állítja egy ausztrál mobilcég.
jan. 6
14:09
Boldog, új én-ek (Borsa)
Az apró hazugság, amivel megpróbáljuk elképzelésünket valóra váltani sem biztos, hogy boldogabbá teszik szerelmi viszonyainkat. A kimatekolt kapcsolat sem garancia.
jan. 6
14:33
Az atípusos tüdőgyulladás vírusa három dimenzióban (HVG)
Holland kutatók elkészítették egy atípusos tüdőgyulladást (SARS) okozó vírus háromdimenziós modelljét, ami segítheti a halálos betegség elleni küzdelmet.
jan. 6
15:12
Milyen kárt okoz a kutya a kertben? (Édenkert)
Sokan azt gondolják, hogy a kutya és a kert nem fér össze. Pedig a jól nevelt kutyák nem tesznek kárt a szép kertekben.
jan. 6
15:18
Obamama: A first-anya (HarmoNet)
Sajnos, meghalt már nagyon korán: 1995. november 7-én. Nem érhette meg, hogy a világ leghatalmasabb országának főanyja lehessen. Pedig szép pillanat lett volna izgalmas életében. Obama elnök azt mondja, hogy minden jó tulajdonságát tőle örökölte. De sajnos, már unokáit se láthatta: Maliát, aki most 9 éves és Sashát, aki 6. Ám a két göndör hajú kislány éppen azt az ideát testesíti meg, amiért…
jan. 6
15:27
A krónikus fáradtság összefügg a gyerekkori traumákkal (HVG)
A gyerekkori traumák, ideértve a szexuális visszaélést, az érzelmi bántalmazást és elhanyagolást, hatszorosára növelik annak kockázatát, hogy felnőttként krónikus fáradtság szindrómával (CFS) küzd valaki - állítja amerikai kutatóknak az Archives of General Psychiatry című szaklap legutóbbi számában megjelent tanulmánya.
jan. 6
15:27
Szupersztetoszkóp tikosszolgálati technikával (WebBeteg)
A titkosszolgálati lehallgatási technika felhasználásával szupersztetoszkóp kifejlesztésén dolgoznak ír tudósok - adta hírül kedden a BBC brit közszolgálati hírportál. Az orvosi hallgatóval olyan szívproblémák is kimutathatók, amelyeket a hagyományos sztetoszkóppal nem lehet észlelni.
jan. 6
15:27
Faliképek fekete-fehérben (Lakáskultúra)
Akik nem tudnak rajzolni, azok is készíthetnek szabályos mintájú faliképeket. Hobbiboltokban kapható előkontúrozott vásznakból bármilyen színkombinációjú képet alkothatunk üres szobafalainkra.
jan. 6
15:54
Ilyen volt 2008 (Borsa)
2008 a változások, a helykeresés, az ellentmondások éve volt a design és a tárgykultúra világában is. Rovatunk óévi terméséből csemegézünk.
jan. 6
16:03
Orgazmus után fáj a fejem! (Blikk)
Ki ne hallott volna már hirtelen fellépő fejfájásról, mely közhelynek tűnő kifogással a nők próbálják partnerük testi közeledését hárítani? Ám a szexuális eredetű fejfájás, vagyis az orgazmus-fejfájás valóban létező probléma, amikor a felek egyikére – akár az erősebb nem képviselőire is – az orgazmus átélésének pillanataiban villámcsapásszerűen tör rá különböző intenzitással a fejfájás.
jan. 6
16:36
Testvérháború (Borsa)
Nincs törvény, ami megakadályozhatná a testvérháborúkat. Pedig nem ártana, ha felelősségteljesen vállalnánk gyereket, a testvérek meg nem gyilkolnák egymást.
jan. 6
16:57
Gazdasági válságban többen házasodnak (HVG)
Roham várható a január 31. és február 1. között az Esküvői Kiállítás 2009-en - közölte a kiállítás főszervezője.
jan. 6
17:15
Travolta nem törődött megfelelően a fiával? (Infostart)
A halottkém vizsgálata kiderítette: a filmsztár fia roham miatt halt meg múlt hét pénteken, de többen állítják, hogy John Travolta, aki a szcientológiai egyház tagja, nem vette figyelembe fia valódi betegségét.
jan. 6
17:33
Tegyünk a téli lehangoltság ellen! (WebBeteg)
A téli időszakban szervezetünknek nem csak a hideg és a különböző vírusok, baktériumok támadásaival kell szembenéznie, de meg kell birkóznia a rövidebb és sötétebb nappalok által okozott változásokkal is. Hogyan védekezhetünk a téli időszakban sokakat érintő lehangoltság, álmosság, rosszkedv ellen?
jan. 6
19:21
A kék szín boldoggá tesz (HVG)
A Marylandi Egyetem kötelékében működő Mind Lab tudósai önkéntesek egy csoportján vizsgálták különböző színek és fények hatását. Mint kiderült, a kék és a zöld a férfiaknál váltotta ki a boldogság érzetét, míg a kék, lila és narancssárga a hölgyeknél érte el ugyanazt a hatást - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.
jan. 6
19:21
Finom agyserkentők: csoki, bor és tea (orientpress)
Az Oxford Egyetem kutatóinak állítása szerint a csokoládé, a vörösbor és a tea javítják a kognitív funkciók teljesítőképességét.

Keresés