2009. január 6. kedd

jan. 6
7:12
Ferrari: jövő héten mutatják be az új autót (ma.hu)
Január 12-én, azaz jövő hétfőn mutatják be a Forma-1-es Ferrari új versenyautóját, az F2009 jelzésű modellt. A várakozások szerint az új modell túltesz majd minden várakozáson, egyesek egyenesen csodát várnak.
jan. 6
8:06
Dakar 2009: Szalay 14., Palik 16. (ma.hu)
Az Opel Antarával versenyző Szalay Balázs az előkelő 14. helyet foglalja el a Dakar 2009 elnevezésű, Argentínában és Chilében zajló tereprali-viadal harmadik napja után, míg Palik László újabb négy helyet javítva már a 16. a mezőnyben.
jan. 6
8:06
Tarolnak a fix traffipaxok az M0-on (Vezess)
Több ezer gyorshajtót fotóztak le az M0-s körgyűrűn nemrég felszerelt automata traffipaxok. Immár a motorosok sem menekülhetnek.
jan. 6
8:06
A mercis a parkolóban is király (autozz.blog.hu)
Úgy tűnik a parkolók és az ML Mercik különleges kapcsolatban állnak egymással. Korábban mindjárt két példány foglalta el a mozgáskorlátozottaknak fenntartott helyeket egymás mellett. Ezúttal pedig Zapika baja gyűlt meg egy száguldozó jóemberrel, aki persze nem szeppent meg, mikor kérdőre vonták. A szeretet ünnepe előtt egy nappal, december 23-án történt az eset. Már majdnem mindenki szereti…
jan. 6
8:08
Kategóriája legmegbízhatóbbjának minősült az Altea (ma.hu)
A 2009-es DEKRA-tanulmány szerint a SEAT Altea kategóiájában a piac egyik legmegbízhatóbb modellje. Az Altea a felmérésen igazolta kiemelkedő színvonalát a kompakt egyterűek szegmensében.
jan. 6
8:08
Honda Jazz 2 - érdemes beülni! (Vezess)
Jó filmekből általában bűn második részt gyártani. Itt van például a halovány Üvegtigris 2, vagy a magyarságot rég nem látott egységfrontba tömörítő gyalázatos Kis Vuk. Ha a Honda Jazz nem autó, hanem film lenne, a ritka kivételek közé tartozna. A második rész jobb, mint az első. Mert majdnem ugyanolyan.
jan. 6
8:24
Külföldiek tömegszerencsétlensége Kisvárda határában (HVG)
Két ember meghalt, a nyolc utas - köztük négy gyerek - mindegyike súlyosan megsérült hétfő délután Kisvárda határában, a 4-es főúton egy frontális üközés következtében - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyelete.
jan. 6
9:18
Kiesett egy magyar a Dakaron (Vezess)
Műszaki hiba miatt feladni kényszerült a 2009-es Dakar-ralit a Szalay Dakar Team versenykamionja. Ez a csapat többi tagjának is gondot jelenthet.
jan. 6
9:18
Több mint 2500 Kia cee'd a lengyel rendőrség szolgálatában (ma.hu)
Már folyik az új lengyel rendőrautók gyártása, miután a 19 regionális rendőrkapitányság személyautóinak beszerzésére kiírt pályázaton induló hat autógyártó közül a Kia került ki győztesen.
jan. 6
9:20
Rövid, de nehéz nap vár a dakarosokra (ma.hu)
A 2009-es Dakar-rali legrövidebb napja következik, de a szervezők már jó előre leszögezték: nem árt az óvatosság!
jan. 6
9:36
Palikot üldözte Szalay (Vezess)
Továbbra is remekül megy a Dakar-ralin a Szalay - Bunkoczi páros. Az opeles versenyzők ismét javítottak az összetettbeli helyezésükön.
jan. 6
9:57
Kubica gokartcsapatot alapított (F1világ)
Robert Kubica a hét elején megerősítette, hogy komoly szerepet vállal új gokartcsapatában, melyet egykori munkaadójával, a Birellel indít útjára az idei évben.
jan. 6
10:12
Peking bajnoka a Mazda arca lesz (Autó-Motor)
Michael Phelps az új Mazda 6-ot fogja reklámozni Kínában – közölte az autógyártót képviselő kínai DMG Entertainment médiacsoport.
jan. 6
10:30
Schumacher nem vesz F1-csapatot (Vezess)
Michael Schumacher szóvivője cáfolta a tegnap felröppent hírt, miszerint a hétszeres világbajnok a volt Honda csapat megvásárlásán gondolkodna.
jan. 6
10:48
Dakar 2009: búcsúzik Darázsiék kamionja (ma.hu)
Motorhiba miatt kiállt az Argentínában és Chilében zajló Dakar 2009 elnevezésű tereprali-versenyből a Darázsi Zsolt vezette MAN kamion. A kiállás következtében háttértámogatás nélkül marad az autósok között összetettben a 14. helyen álló Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.
jan. 6
10:48
A Suzuki felfüggeszti a Kizashi szedán fejlesztését (totalcar.hu)
A Suzuki határozatlan időre elhalasztja középkategóriás modelljének bemutatását
jan. 6
11:06
Palik nem bízza el magát (Vezess)
Tovább javított a helyezésén a Palik-Darázsi duó a Dakar-rali 3. napján. Pedig nem is az ilyen gyors szakaszokon a legjobb az autójuk.
jan. 6
11:15
Hyundai Motor 2008-as globális eladási eredményei (Autó-Motor)
A Hyundai Motor Company, Dél-Korea legnagyobb autógyártója 2008 során globális szinten 6,9 százalékkal növelte gépjármű-eladásait.
jan. 6
11:24
Hogyan vethet véget a taxis átveréseknek? (HVG)
A taxizás gyakran egy nagy kaland. Nevezehetnénk ezt izgalmas kalandnak is, de általában inkább kellemetlen, és az utas csak ritkán jön ki jól belőle. Külföldön ez fokozottan igaz.
jan. 6
11:42
Kéthetes kényszerszünet a Toyotánál (HVG)
A Toyota februárban és márciusban 11 napra leállítja termelését japán üzemeiben, mivel az alacsony értékesítés miatt felhalmozódtak a készletek amerikai márkakereskedőinél. A japán gyártó alkalmazottait ezalatt az idő alatt fizetett szabadságra küldi.
jan. 6
11:42
Glock nehezen viselte az ellene felhozott vádakat (ma.hu)
Timo Glock a 2008-as világbajnokság főszereplőjévé vált azáltal, hogy a záró futamon, a Brazil Nagydíjon Felipe Massa az utolsó métereken "miatta" vesztette el a már megszerzettnek hitt bajnoki címet. A Toyota német versenyzője, Timo Glock máig élesen emlékszik a versenyen történtekre.
jan. 6
11:42
Rasszista a McLaren-főnök? (Vezess)
A McLaren-vezér, Ron Dennis kellemetlen napokat él át, ugyanis folyik a bírósági ügy, amelyet egy az állítólagos homoszexualitása miatt kirúgott alkalmazott indított a csapat ellen. A volt dolgozó homofóbia mellett rasszizmussal is vádolja a főnököt.
jan. 6
11:42
Leáll a gyártás az összes japán Toyota üzemben (totalcar.hu)
Több, néhány napos szünetet tartanak a termelésben a Toyota japán gyárai
jan. 6
11:44
A keddi rajtidők, két óra múlva indulnak Palikék (ma.hu)
Lassan elindulnak, és nem állnak rosszul! A Palik László, Darázsi Gábor autós páros magyar idő szerint körülbelül 13:37 órakor, a Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor kamionos egység pedig 13:52-kor startol.
jan. 6
12:00
Lötyifejű csavar (totalcar.hu)
jan. 6
12:02
Magas fordulatszámhoz ajánlott olaj (totalcar.hu)
jan. 6
12:18
A legenda fia egy lépéssel közelebb az F1-hez (ma.hu)
A hétszeres gyorsasági motoros, és az egyszeres F1-es brit világbajnok, John Surtees fia, Henry is ott lesz az idén "debütáló" sorozatban, a Formula-2-ben.
jan. 6
12:18
2007-es áron az autópálya (Vezess)
A Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium döntése értelmében nem emelkednek a magyarországi autópályák használatának díjai. Az e-matricák 2009-ben is változatlan áron szerezhetők be.
jan. 6
12:18
A Toyota veszteséges, és 3x11 napra bezárja gyárait (Autó-Motor)
Februárban és márciusban a Toyota 11 napra leállítja a gyártást mind a 12 japán üzemében. Így próbálják csökeknteni a raktáron maradt készleteket.
jan. 6
12:20
USA: A vártnál kisebb csökkenés az új autók eladásában (ma.hu)
Jelentősen ugyan, de az elemzői várakozásoknál kisebb mértékben csökkentek decemberben a nagy amerikai autógyártók eladásai az Egyesült Államokban.
jan. 6
12:36
A Ferrarinak nem kell a nyalóka! (ma.hu)
A 2008-as kudarcok ellenére a Ferrari idén is megpróbálkozik a "nyalókás embert" felváltó lámpás rendszerrel. Úgy látszik a tavalyi mizéria nem szegte kedvét a vörös istállónak.
jan. 6
12:38
A 2009-es modellév Saab újdonságai (ma.hu)
A Saab innovatív, XWD nevű összkerékhajtási rendszere kétezres, turbófeltöltős erőforrással egészül ki a 9-3 Sport Sedan és SportCombi modellekben.
jan. 6
12:42
A Ferrari cáfolja, hogy csaláson törné a fejét (F1világ)
A Ferrari cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a Peugeot segítségével próbálná meg kijátszani a szezonközi, 2009-ben életbe lépő teszttilalmat, amivel óriási előnybe kerülhetne a többiekkel szemben a következő idényben.
jan. 6
13:12
F1: A Ferrari mindenkit megelőz (Vezess)
A Ferrari a Forma-1-es csapatok közül elsőként, a jövő hét első napján leplezi le 2009-es autóját. Massa aznap már vezet is.
jan. 6
13:15
A Honda megkezdte a tárgyalásokat a Ferrarival (F1világ)
Ahogy azt sejteni is lehetett, a Honda eladósorban lévő Forma-1-es csapatának vezetője, Ross Brawn az elmúlt hetekben felkereste egykori munkaadóját, a Ferrarit egy esetleges motorszerződés reményében.
jan. 6
13:21
Egy műszaki vizsga szenvedéstörténete (autozz.blog.hu)
Most csak az kezdjen olvasni, aki nagyon ráér, mert nem egy pár soros levélkével álltok szemben ma délután, egy heti hideg élelem előkészítése javasolt. Nagyzee egy múltkori posztból merített ihletet és írta meg egy ezredfurduló környékén megejtett műszaki vizsgájának emlékezetes mozzanatait. A dolog úgy kezdődött, hogy másfél évvel ezelőtt megvettem életem második gépkocsiját. Jónevű japán típus…
jan. 6
13:48
Honnan ered a Subaru neve? (ma.hu)
A Subaru a Bika (Taurus) csillagkép egyik csillaghalmazának neve, méghozzá annak, amelyet nálunk Fiastyúknak neveznek.
jan. 6
13:48
Internetrádió autóban (Vezess)
Az idei évtől akár autóban is elérhető lesz az internetes rádiózás, így a világ bármely pontjáról elérhetővé válnak az adások.
jan. 6
13:48
Roadster születhet a Renault Twingóból (totalcar.hu)
A legújabb hírek szerint a francia vállalat tervezői kétüléses, nyitható tetejű mini-sportkocsin dolgoznak
jan. 6
14:06
Gyorshajtás és kopott nyári gumi miatt haltak meg ketten (HVG)
A rendőrségi vizsgálat eddigi adatai szerint gyorshajtás és kopott, nyári gumiabroncsok vezettek a hétfői kisvárdai tömegszerencsétlenségéhez, amely során ketten életüket vesztették, nyolcan pedig - köztük négy gyerek - súlyosan megsérültek - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden.
jan. 6
14:06
A Porschéé a VW részvényeinek többsége (totalcar.hu)
Megtörtént, ami néhány éve még elképzelhetetlennek tűnt volna: kishal lenyelte a nagyhalat
jan. 6
14:21
Horner: Az új szabályok kedveznek a Red Bullnak (F1világ)
A Red Bull Racing csapatvezetője, Christian Horner szerint a decemberben jóváhagyott és a következő idényben bevezetésre kerülő költségcsökkentő intézkedések, segíthetnek csapatának közelebb kerülni az élmezőnyhöz.
jan. 6
14:24
Webber siet a gyógyulással (Vezess)
A november végén lábtörést szenvedett Red Bull-pilóta egy hónapon belül már tesztelne.
jan. 6
14:24
A Mazda legsikeresebb éve Magyarországon (Autó-Motor)
2008-ban a Mazda 3566 autót értékesítve magyarországi jelenlétének legeredményesebb évét zárta. Ezzel a 2008-ban hozzávetőlegesen 10%-kal csökkenő magyar autópiac egyik legmagasabb, 28,6%-os növekedési rátáját érte el.
jan. 6
14:26
Teszt: Volvo XC60 D5 aut. Summum (Autó-Motor)
Erotikus vonalaival a Volvo XC60-as kaszanova módjára csábít, skalpjaira pedig úgy vigyáz, hogy hajszál se görbüljön.
jan. 6
15:18
Kész a legdurvább Bentley kabrió (Vezess)
A többi Continental modell nyomán a GTC-ből is elkészítette a Speed-változatot a Bentley. A csodaszép kabrió borzasztóan megy.
jan. 6
15:27
Ha nincs kész a csatorna, nem épülhet a MotoGP-pálya (Autó-Motor)
A munkagépek ismét hadrendbe álltak Sávolyon. Igaz, még nem a Balatonringen, hanem a falu csatornahálózatán dolgoznak. Gyakorlatilag a faluközpont van még hátra, és teljes lesz Sávoly szennyvízcsatorna-hálózata. Ez az alapfeltétele a Balatonring építésének.
jan. 6
15:54
A Ferrari 2009-ben is kockáztat (Vezess)
A Ferrari a 2008-as bakik után idén újra munkába állítja egyedi, lámpás bokszutcai rendszerét. A csapat szerint mostanra kiküszöbölték a hibákat.
jan. 6
16:12
Válsággyilkos Mazda (Vezess)
A legtöbb autógyártó cég jelentős visszaesést könyvelhetett el 2008-ban magyarországi eladásait tekintve. Nem úgy a Mazda, ez volt a legsikeresebb éve a japán márkának hazánkban.
jan. 6
16:12
Új Cadillac SRX: kisebb, szebb, hatékonyabb (totalcar.hu)
Most az is kiderült, hogy mit rejtenek a korábbiaknál formásabb lemezek.

Keresés