2009. január 6. kedd

jan. 6
6:09
"Hol ülsz a buszon? Megmondom, ki vagy!" (Infostart)
Abból következtet egy angol pszichológus a személyiségünkre, hogy hol ülünk a buszon. Vajon mit jelent, ha valaki az első helyeket kedveli, a busz végét, esetleg a közepét részesíti előnyben? S mi van akkor, ha mindegy az embernek, hol ül?
jan. 6
8:15
Ausztráliában fogták be az amerikai aligátort (Infostart)
Amerikai aligátort találtak Ausztrália délkeleti részén. A hatóságok vizsgálják, hogyan kerülhetett az amerikai őshonos hüllő a távoli kontinensre.
jan. 6
9:27
Új hüllőfajokra bukkantak Tanzániában (Infostart)
Több új hüllő és kétéltűfajra bukkantak Tanzánia esőerdeiben a tudósok.
jan. 6
11:33
Összeütközhetünk egy másik galaxissal! (Infostart)
Sokkal nagyobb a Tejútrendszer és jóval gyorsabban forog a középpontja körül, mint azt eddig gondoltuk - derült ki amerikai csillagászok méréseiből. Így aztán nagyobb az esélye annak is, hogy galaxisunk összeütközik egy szomszédos galaxissal, például az Andromédával.
jan. 6
17:33
Hiába szellőztetjük ki a füstöt, a méreg a lakásban marad! (Infostart)
A cigaretta akkor is veszélyes, ha dohányzás után kiszellőztetjük a szobát: mérgező anyagok egész sora, például arzén, szén-monoxid, radioaktív polónium marad a helyiségben, és a súlyosan egészségkárosító anyagok pora beteríti az evőeszközöket, poharakat, gyermekjátékokat. Erre a következtetésre jutottak az amerikai Harvard Egyetem orvosai dohányosok háztartásait vizsgálva. A passzív dohányzás…
jan. 6
20:33
Nézze meg a különleges, rózsaszín leguánt! (Infostart)
Különleges, rózsaszín földi leguánfajt azonosítottak olasz és ecuadori kutatók a Galápagos-szigeteken. A hüllőfaj, amely ismeretlen maradt Charles Darwin előtt egykori, a szigeteken folytatott megfigyelései alkalmával, hogy a fajok korábban váltak szét, mint azt az angol természettudós feltételezte elméletében.
jan. 6
21:45
Minden tizedik fiatal számára értelmetlen az élet (Infostart)
Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolgozó társaik. A boldogság legfőbb forrása pedig a család és a barátok.
jan. 6
22:03
A nők kevesebbet mozognak (Infostart)
Nem mozognak annyit a nők, mint a férfiak - sem iskolás, sem hetvenéves korukban. Ez pedig elhízáshoz, törékenyebb csontokhoz vezethet - derül ki tanulmányokból.

Keresés