2009. január 28. szerda

jan. 28
8:21
Kihalás fenyegeti a császárpingvint (Infostart)
A császárpingvin, a legnagyobb testméretű pingvinfaj a kihalás szélére sodródott. Az Antarktisz jégmezői ugyanis túl gyorsan zsugorodnak, a madarak pedig nem képesek alkalmazkodni a változó környezethez.
jan. 28
9:15
Génjeinktől függ, hogy mi vagyunk-e a társaság középpontja (Infostart)
Hiába bármilyen neveltetés, a génjeink határozzák meg, milyen pozíciót foglalunk el a barátaink között, a munkahelyen, emberi kapcsolatainkban - állítja egy amerikai tanulmány.
jan. 28
9:33
Egyetlen egy agysejtünk is képes információt tárolni? (Infostart)
Egy sejt is képes a mindennapi élet szempontjából kulcsfontosságú információt tárolni rövid távon - állítják amerikai kutatók. A rövid távú memória működésének megértésének segítségével pedig akár az Alzheimer-kór titkait is meg lehet majd fejteni.
jan. 28
10:24
Brutális: embert is áldoztak a "tűzoltárnál" (168 Óra Online)
Elszenesedett állati csontdarabokra, fulguritra, azaz villámkőre, valamint ezüst villámot szorongató bronz férfikézre bukkantak amerikai régészek Görögországban. Az arkádiai Likaion-hegyen lévő zarándokhelyet több mint három évezrede a Zeusz-kultusz követői hozták létre, akik szertartás közben "tűzoltár" köré sereglettek - adta hírül az MTI.
jan. 28
10:45
Nem élvezik a mindennapi tévézést (Infostart)
Az angolok háromnegyede naponta leül a tévé elé, de a többségük nem leli örömét a képernyő bámulásában. Ráadásul a napi tévézőknek nem olyan jó az egészségük, mint azoknak, akik ritkábban tesznek így.
jan. 28
12:03
Holtan találták a trónörököst és szeretőjét (168 Óra Online)
Százhúsz éve, 1889. január 30-án a Bécs melletti mayerlingi vadászlakban holtan találták Rudolf osztrák-magyar trónörököst és szeretőjét, Vetsera Máriát. A hír szinte hisztérikus hangulatot keltett a Monarchiában, főként annak magyar felében, ahol igen nagy reményekkel tekintettek a kivételes tehetségű, felvilágosult szellemű és művelt Rudolfra.
jan. 28
15:54
Gyász: kidőlt a 223 éves fa (168 Óra Online)
A történelem hatalmas vihara megkímélte, az időjárásé nem: kidőlt egy fa a versailles-i kastélyt övező királyi parkban a hétvégi franciaországi "égiháborúban".
jan. 28
16:27
A nejlon kinyír minket - újabb bizonyíték (168 Óra Online)
A palackokhoz és más háztartási tárgyakhoz használt polikarbonát műanyagok adaléka, a biszfenol-A (BPA) nevű mérgező vegyület tovább maradhat az emberi szervezetben, mint azt korábban feltételezték - állítják amerikai kutatók.
jan. 28
18:39
A prosztatarák összefügghet a szexuális étvággyal (168 Óra Online)
Egy brit tanulmány szerint a fiatalkori szexuális étvágy összefüggést mutat a későbbi életkorban kialakuló prosztatarákkal - olvasható a British Journal of Urology International című brit folyóiratban.
jan. 28
21:09
Egy idegen faj inváziója rettenetes pusztítást okoz (168 Óra Online)
Az Európai Unió éves szinten 12 milliárd eurónyi összeget költ arra, hogy a nem őshonos fajok által okozott károkat felszámolja. Súlyos összeg. Mégis mindössze „tűzoltásra” alkalmas, hiszen a betolakodó állatok és növények nem ismerik az államhatárokat és szaporaságuknak, agresszivitásuknak köszönhetően országrésznyi területek biológiai egyensúlyát képesek fölborítani. Érthető, hogy az Európai…
jan. 28
21:24
A magyar a kultúrán spórol - ez nem meglepő (168 Óra Online)
1989 is egy kiadós influenzajárvány közepén köszöntött be, de a patikákban toporgó emberek nem ezért szitkozódtak. Az illetékes hatóság sürgősen emelte a gyógyszerárakat, és egy füst alatt módosította a támogatás rendszerét is. A húsz év előtti hétköznapok világát DOROGI KATALIN idézi fel.
jan. 28
21:45
Tömegek életét mentheti meg az e-papír (168 Óra Online)
A rendszer hatékonyan látja el lényeges információval a lakhelyére esetlegesen visszatérni képtelen polgárokat egy evakuáció esetén.

Keresés