2009. január 9. péntek

jan. 9
0:09
Szerelmi pirula a láthatáron? (168 Óra Online)
Megmentheti-e a házasságot egy pirula vagy egy orrspray? Nem kizárt, legalábbis egy amerikai kutató szerint, aki a legmegfoghatatlanabb érzés, a szerelem kémiai alapjait tanulmányozta.
jan. 9
9:30
60 ezer oldal a rendszerváltásról (Infostart)
Állambiztonsági iratokat, propagandafilmeket, a Kossuth és a Szabad Európa Rádió 1989-es adásaiból készült átiratokat hoz nyilvánosságra honlapján a Nyílt Társadalom Archívum. A 60 ezer oldalnyi dokumentum közzétételével az a céljuk, hogy mindenki elgondolkozzon a rendszerváltásról és következményeiről.
jan. 9
16:39
10 meglepő tény Bruce Lee-ről (168 Óra Online)
Garniszálló helyett mégiscsak múzeum lesz Bruce Lee kungfusztár egykori hongkongi házából. Meg a többi Érdekes Tény: Német ősei voltak, a családjában pedig lány beceneve volt. Ja és sosem vesztett. 18 évesen megnyerte az 1958-as hongkongi Cha Cha Bajnokságot. Ugyanebben az évben kiütéssel győzött a Box Kupán, Hongkongban.
jan. 9
18:18
Genetikailag megtisztított csecsemő született (168 Óra Online)
Megszületett az első olyan brit baba, akinél a fogantatása után vizsgálták a mellrákgén meglétét. A kislány és 27 éves édesanyja jól van - közölték a University Collge London orvosai.
jan. 9
20:18
Duplájára növeli a halálozás veszélyét a népszerű kezelés (Infostart)
Az általánosan használt nyugtatók hosszú távon kétszeresére növelik a demenciával kezelt betegek halálozási arányát - derült ki egy hároméves kutatásból, amelynek eredményéről a The Lancet Neurology című szakfolyóirat internetes kiadásában számoltak be brit kutatók.
jan. 9
20:20
Megtalálták a hideghullám felelősét (Infostart)
Részben a La Nina jelenség a felelős az idei nyugat-európai hideghullámért, amelynek november óta több mint 80 halálos áldozata volt - közölte a Meteorológiai Világszervezet.
jan. 9
20:22
Négyezer éves királynősírra bukkantak Egyiptomban (Infostart)
Egy 4300 évvel ezelőtt uralkodó fáraó édesanyjának, Szesesztetnek a sírjára bukkantak az egyiptomi régészek. Sajnos a sírkamrát kirabolták, de a múmiát megtalálták a szarkofágban.
jan. 9
21:36
Történelmi fordulat (168 Óra Online)
(Lengyel krónika) A színhely Magdalenka, egy kormányüdülő Varsó mellett. Titkos tárgyalások kezdődnek a lengyel kormány és az újból szabadon szervezkedő, de még mindig nem legális Szolidaritás között.
jan. 9
22:06
Agyhűtéssel a szélütés ellen (Infostart)
Brit tudósok olyan új módszeren dolgoznak, amellyel jelentősen növelhető a szívrohamot és szélütést szenvedett betegek túlélési esélye. A módszer lényege, hogy lehűtik az idegsejteket, ezáltal lassítják a veszélyes anyagok mozgását.

Keresés