2009. január 12. hétfő

jan. 12
8:18
A séf megkegyelmezett a homár-matuzsálemnek (Infostart)
Megkegyelmezett egy New York-i étterem séfje a George névre keresztelt óriáshomárnak, s környezetvédők segítségével visszaeresztették a hét végén az Atlanti-óceánba az állítólag 140 éves állatot.
jan. 12
11:12
Mindenkiből lehet Jedi (168 Óra Online)
A Csillagok háborúja című film szereplőihez hasonlóan puszta koncentrációval mozgathatunk majd a tárgyakat, ha a polcokra kerülnek az új generációs játékok. A felnőttek és gyerekek szórakozását egyaránt szolgáló kütyük az agyhullámokat elemzik, és idén karácsonykor már a fa alá kerülhetnek.
jan. 12
12:12
A Google nem a környezet barátja (Infostart)
Két keresés a Google-ban annyi széndioxid-kibocsátással jár, mintha teavizet forralnánk fel - állítják a Harvard Egyetem akadémikusai.
jan. 12
14:30
Ne vágyjunk ózondús levegőre, főleg, ha tüdőbetegek vagyunk (168 Óra Online)
Az ózondús levegő csöppet sem tiszta és egészséges, ellenkezőleg: az ózon éppen a szennyezett atmoszférában keletkezik és súlyos méreg. A világszerte mind fenyegetőbb gondról részletes tájékoztatót közölt az Eurohealth szakfolyóirat.
jan. 12
15:36
Kísérleteket is végez a következő űrturista (168 Óra Online)
Március 25-én indulhat második űrutazására Charles Simonyi magyar származású amerikai üzletember, aki elkezdte a felkészülést a Moszkva közelében lévő Csillagvárosban.
jan. 12
17:48
Minden Google-keresés fáj a Földnek (168 Óra Online)
Hét gramm széndioxiddal terheli a környezetet minden egyes keresés a Google-on - mutatták ki a Harvard Egyetem fizikusai.
jan. 12
18:30
Vegyi támadás áldozatává váltak a római helyőrség katonái (Infostart)
Vegyi támadás áldozatává váltak a III. században a közel-keleti római helyőrség katonái - derítette ki egy brit régész, aki szurokmaradványokra és kénkristályokra bukkant egy beomlott alagútban.
jan. 12
20:36
Már a magzatnál kimutatható az autizmus? (Infostart)
A magzatnál is képesek lesznek hamarosan diagnosztizálni az autizmust az orvosok egy új felfedezésnek köszönhetően. A Cambridge-i Egyetem kutatói ugyanis rájöttek, hogy a magzatot körülvevő hártyában, az amnionban található folyadék magas tesztoszteron-szintje összefüggésbe hozható a betegséggel.
jan. 12
20:38
Miért lesz több nő Alzheimer-kóros? (Infostart)
Egy különös génváltozat a felelős azért, hogy a nők körében több az Alzheimer-kóros. Ebből a nők DNS-ében kettő, a férfiakéban egy másolat található.
jan. 12
22:06
Széllel gyorsul a szuperautó (Infostart)
Napelemmel működik, széllel gyorsul az az autó, aminek várhatóan augusztusban készül el a prototípusa. Ára előreláthatóan százezer dollár lesz.

Keresés