2009. január 12. hétfő

jan. 12
0:33
Egy kövér nő esete az edzőteremmel (HáziPatika)
Ne szépítsük: Edit bizony, kövér. Egyike azon sok százezer magyarnak, akinek életét, egészségét a legengedékenyebb számítások szerint is legalább negyed mázsa túlsúly terheli. Edzenie kéne, lefaragni belőle... de hol és hogyan?
jan. 12
0:37
Cigaretta elleni orvosság? (HáziPatika)
Állatkísérletekből kiderült, hogy egy új gyógyszer segítségével talán megelőzhető a dohányzás okozta emfizéma (tüdőtágulás). Az eredmények reményt nyújtanak a krónikus obstruktív tüdőbetegségben (COPD) szenvedő betegek számára.
jan. 12
5:51
A 10 legegészségesebb ital (WebBeteg)
Létfontosságú, hogy mindennap kellő mennyiségű folyadékot igyunk. De melyek az ideális szomjoltók? A víz és a tea különösen jót tesz, de a könnyű alkoholos italok is egészségesek.
jan. 12
6:18
Kiegészítők sportoláshoz (Blikk)
Az elhatározás és jókedv mellé már csak a megfelelő öltözetet kell megtalálnia. A Blikk összeállítása segít a választásban!
jan. 12
7:30
Lerántjuk a leplet a leghíresebb szexmítoszokról! (Életforma)
Akinek nagy az orra, annak hosszú az is. Aki kopasz, az jó az ágyban. Valóban így lenne? Lerántjuk a leplet a legnagyobb szexmítoszokról.
jan. 12
8:15
Hogyan (v)együnk gyógyszert? (HVG)
Ma már egy-egy tünet jelentkezésekor sokan szinte automatikusan a gyógyszerekhez nyúlnak anélkül, hogy pontosan ismernék e szerek terápiás hatását, nem gondolva arra, hogy milyen mellékhatásaik lehetnek.
jan. 12
8:24
Főzz egy jó almás-gyömbéres kávét! (Életforma)
A Nespresso kávé-különlegességeiből most egy gyógyítva felpörgető finomságot ajánlunk. Egyszerűen elkészíthető, otthon is!
jan. 12
8:42
Köszön a bevásárlókocsi (Blikk)
Ha tanácstalanok lennénk, kitalálja, mire van szükségünk
jan. 12
9:00
A szemüveg tárolása, védelme - Szemüvegápolási szabályok (WebBeteg)
Végre elkészült a várva várt szemüveg, már meg is szoktuk, viselése kényelmes, a világ kitisztult. Ahhoz, hogy sokáig tudjuk élvezni szemüvegünk jótékony hatását, meg kell ismernünk néhány alapszabályt a szemüveg kezelésével kapcsolatban.
jan. 12
9:54
Száz kiló felett - tippek a fogyáshoz (NLC)
Időnként úgy halmozódik fel a tetemes súlyfelesleg, hogy észre sem vesszük, csak akkor, amikor a mérleg már többet mutat egy mázsánál. Ilyenkor mind egészségünk, mind közérzetünk érdekében érdemes riadót fújni, és nagyon tudatosan belevágni a súlycsökkentésbe. Ehhez adunk most tippeket.
jan. 12
10:03
Szmog: mégis lehet büntetni a tiltást megsértő autósokat? (WebBeteg)
Tévedés, hogy nem lehet megbüntetni azokat az autósokat, akik nem tartják be a szmogriadó idején bevezetett forgalomkorlátozást - véli a Levegő Munkacsoport elnöke. A levegő védelméről szóló kormányrendelet 25 ezer forinttól 100 ezer forintig terjedő bírságot határoz meg.
jan. 12
10:12
Újságírónak állt Bono (Infostart)
Új sztárújságírója van a New York Timesnak: Bono, a U2 frontembere fog cikkeket írni a tekintélyes lapnak. Az első írás Frank Sinatráról szólt. Vajon mit írt az énekes idősebb kollégájáról?
jan. 12
10:48
Rekordlassúság: több mint negyedszázad kellett, hogy kirakja a Rubik-kockát (Infostart)
Végre megkönnyebbülhetett az az angol férfi, aki több mint 25 évet próbálkozott azzal, hogy kirakjon egy Rubik-kockát. Majdnem ráment a házassága, sőt egész élete is.
jan. 12
10:57
Ózondús levegő: súlyos méreg, nehéz túlélni (HVG)
Az ózondús levegő csöppet sem tiszta és egészséges, ellenkezőleg: az ózon éppen a szennyezett atmoszférában keletkezik és súlyos méreg. A világszerte mind fenyegetőbb gondról részletes tájékoztatót közölt az Eurohealth szakfolyóirat.
jan. 12
11:06
Maradona füstölte ki a Chelsea-t (Infostart)
Diego Maradona miatt kellett tűzriadót tartani abban a szállodában vasárnap, ahol a Chelsea megszállt a Manchester United elleni meccs előtt. Az argentin válogatott szövetségi kapitánya hotelszobájában gyújtott rá egy szivarra, ez indította be a tűzjelzőt.
jan. 12
11:06
Erre ügyelj, ha síelni indulsz a kicsivel (Blikk)
Íme a biztonságos síelés alapszabályai, amelyeket Fogarasi Orsolya síoktató segítségével gyűjtöttünk össze.
jan. 12
11:06
A légszennyezés megváltoztatja az agyfunkciót (WebBeteg)
Ha egy órán át kipufogógázokat lélegzünk be, nemcsak megfájdul a fejünk, de az agyműködésünkben is elváltozás következik be - állapították meg holland kutatók, amiről a BBC brit közszolgálati rádió és tévé internetes honlapja adott hírt kedden.
jan. 12
11:24
Meghívunk egy egészséges disznótorra! (Életforma)
Hogy jön össze a disznótor az egészséges életmóddal? Hát először is koleszterinszegény mangalicát kell vágni, másrészt az evés mellett némi wellness programot is be kell iktatni. Minderre lehetőséget kínál a tiszafüredi Tisza Balneum Thermal Hotel hagyományőrző disznótora.
jan. 12
12:27
Dohányzási tilalom: máris javult a vendéglősök egészsége (HVG)
Alig néhány hónap elég volt ahhoz, hogy a nyilvános helyekre vonatkozólag bevezetett franciaországi dohányzási tilalom a gyakorlatban is bizonyítsa pozitív hatását, nevezetesen a vendéglők, kávéházak, bárok, diszkók alkalmazottainál. Egy tanulmány máris kimutatta, hogy amióta kevesebb füstöt kell beszívniuk, mivel már nincsenek kitéve a passzív dohányzás kényszerének, érrendszerük állapota máris…
jan. 12
13:12
Az orvos válaszol: hátizomzat-erősítő gyakorlatok irodában, iskolában (WebBeteg)
Grafikus gimnáziumba járok és sajnos a sok üléstől a gerincem közepe elkezdett kipúposodni, mely a rajzolást számomra megnehezíti. Kérem, javasoljon néhány tornagyakorlatot (vagy ajánljon más gyógymódot). Előre is köszönöm és várom válaszát! Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 12
13:21
Egészségesebb ennivalók több iskolai büfében (HVG)
Konyhai eszközöket és kisgépeket vásároltak, valamint egészségnapokat szerveznek azok az iskolák, amelyek az Egészséges Településekért Alapítvány és a Generali meghívásos pályázatán kaptak kétmillió forintos támogatást, hogy egészségesebben táplálkozzanak az ott tanuló diákok.
jan. 12
13:30
Szuper hülyeség! Brutálisak leszünk a piros toll miatt? (Életforma)
A rémálmaimban jön elő ez a brutális újságcím, amióta elolvastam, hogy Nagy Britannia több száz iskolájában megtiltották a tanároknak, hogy piros tollal javítsanak. Mert erre itthon is ráharaptak...!
jan. 12
14:15
Rossz gyerekből lelki beteg felnőtt lesz? (HVG)
Azokból a gyerekekből, akik rosszul viselkedtek az iskolában, sokkal valószínűbb, hogy lelki betegségektől szenvedő, társadalmi problémákkal küzdő felnőttek válnak - ez derült ki egy negyven évet átfogó brit kutatás egyesek szerint vitatható kanadai elemzéséből.
jan. 12
14:15
Időutazás egy kastélyba (Lakáskultúra)
A ház meséje százhúsz éve kezdődött és ma sem ért véget. Sőt szebben szól, mint valaha, mert muzsika lett belőle… Időutazás három hegedűre, egy nagybőgőre és rengeteg házi süteményre.
jan. 12
14:15
Képzeljük el, beszéljük meg... (Lakáskultúra)
Januárban ne rendezzük át a lakást, ne rakjunk új tapétát és ne tologassuk ide-oda a bútorokat. Januárban csak tervezzük meg és képzeljük el az ilyesmiket. Vagy beszéljük meg a barátainkkal, aztán menjünk át hozzájuk, és az ő lakásukról is képzelődjünk, beszélgessünk – hogy mi lenne jó, mit kellene másként. Januárban beszélgetni jó.
jan. 12
14:24
Akar jelentkezni a világ legjobb állására? (Infostart)
Akar húszmilliót keresni minimális erőfeszítéssel? Pláne úgy, hogy a "munkahelye" egy szigeten lenne, és a teknősetetés, a búvárkodás és a posta kezelése lenne a "munkája"?
jan. 12
14:24
Egy rejtélyes betegség - a Kawasaki-kór tünetei (Életforma)
Nem tudjuk, hogy mi okozza a Kawasaki-betegséget, de tény, hogy az előfordulási gyakorisága Japánban növekszik. A kórt először Tomisaku Kawasaki gyermekgyógyász írta le. Az esetek 80 százaléka 5 éves kor alatt fordul elő és 10 éves kor felett a betegség megjelenése nagyon ritka.
jan. 12
15:18
Nemváltás gyerekeknek (Blikk)
Egy amerikai orvos nemváltoztató eljárásokat végez transznemű kiskorúakon. Szerinte ezzel megóvja őket az öngyilkosságtól. Mások börtönbe küldenék a dokit.
jan. 12
15:18
A csendes gyilkos - a munkahelyi túlhajszoltság (WebBeteg)
Japánban évente sok ezer ember dolgozza magát halálra - szó szerint. A japánok már külön szót is találtak a jelenségre: "karosi" - a túlórázás miatti halál.
jan. 12
15:54
Hasznos az önkielégítés? (Blikk)
A maszturbációt rengeteg ember szégyenként éli meg, mégsem tud leszokni róla. Pedig az önkielégítés ösztönös tevékenység, és egyáltalán nem mocskos, vagy természetellenes. A The Sun szakértője összefoglalta, hogy miért.
jan. 12
16:21
Budapest: javul a helyzet, de még mindig nagy a szmog (HVG)
Folyamatosan javul a helyzet, csökken a szálló por koncentrációja a főváros levegőjében, de a mérőállomások többsége hétfő délután is a riasztási határérték, köbméterenként 100 mikrogramm feletti értéket mutatott.
jan. 12
16:21
Szívbillentyű- és szívbelhártya-gyulladás: Bakteriális endocarditis (WebBeteg)
Bakteriális endocarditisnek nevezzük azt, amikor a szívbelhártya (endocardium) és a szívbillentyűk valamilyen baktérium (ritkán gomba) okozta fertőzés miatt megbetegszenek.
jan. 12
16:39
A nevetés karcsúsít (HVG)
Egy órányi intenzív nevetéssel legalább annyi kalóriát lehet elégetni, mint harminc percnyi súlyemeléssel - állapították meg brit kutatók.
jan. 12
17:15
Kedden várhatóan már nem lesz szmogriadó (HVG)
Nagy valószínűséggel kedd reggel feloldják a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten - jelentette be a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója hétfőn.
jan. 12
17:33
Szmogriadó: kedvezményes vonatjegy a fővárosba autózóknak (HVG)
Ha kedd reggel nem oldják fel a szmogriadó riasztási fokozatát Budapesten, 50 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az autósok Budapesti Közlekedési Szövetség szolgáltatási területén - közölte a MÁV-START Zrt. szóvivője hétfőn.
jan. 12
18:00
Ki szüretel most kalapban szőlőt Villányban? - Fotók (Infostart)
Ha januári szüretről van szó, az csakis jégbor lehet. Villányban egy vidám csapat hajnalban leszedte az ehhez szükséges szőlőt.
jan. 12
18:54
Két súlyos sérült a 10-es főúton történt balesetben (Infostart)
Két ember súlyosan megsérült Piliscsaba külterületén, amikor autóik összeütköztek - közölte a rendőrség hétfő este.
jan. 12
19:30
Kövér és impotens a pasid? Műttesd meg! (Életforma)
A kórosan elhízott férfiakban gyakori szexuális működési zavar, javul a súlycsökkentő műtétek után - derült ki egy új vizsgálatból.
jan. 12
19:30
Felfedezték az Alzheimer-kórra hajlamosító gént (WebBeteg)
Amerikai tudósok találtak egy gént az X kromoszómán, amely hajlamosít az Alzheimer-betegségre. Ez a génkifejeződés gyakrabban fordul elő nőknél, mint férfiaknál.
jan. 12
20:33
Még lehet szavazni az Év orvosára (WebBeteg)
Annyi szavazat érkezett, hogy meghosszabbították az Év orvosa pályázat határidejét. Január 18-áig küldhetik be a betegek azokat a történeteket, amelyekkel megindokolják, miért pont az ő orvosuk kapja meg az Év orvosa azaz az Astellas díjat.
jan. 12
21:18
Nézze meg a kutyát, amely rá se bagózik a macskára! (Infostart)
A kutyák és macskák általában egymást szokták gyötörni, ám a vakvezető kutyáknak ki kell bírniuk, hogy ne kergessék fel a fára az előttük lépdelő cirmost.
jan. 12
21:36
Olcsó esküvő a gyorsétteremben (Infostart)
Kedvenc törzshelyükön, a Taco Bell mexikói gyorséttermi lánc egyik illinois-i éttermében mondta ki a boldogító igent a hét végén az ausztrál Caragh Brooks és az amerikai Paul Brooks.
jan. 12
23:33
Szmogriadó: nem fordultak többen orvoshoz (HVG)
A szálló por napi átlagkoncentrációjának emelkedése miatt nem fordultak többen orvoshoz különféle légzési panaszokkal, a megbetegedések számának emelkedését csak egy hónap elteltével lehet mérni - derült ki a megkérdezett szakemberek válaszaiból.

Keresés