2009. január 12. hétfő

jan. 12
0:36
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 3. számába! (NLCafé)
Olvassatok bele a Nők Lapja holnapután megjelenő, 3. számába! Molnár Andrea és Katus Attila; Presser Gábor; Moziba hív a Nők Lapja; Tamással, sülve-főve; Férfitípusok – a nők évezredében.
jan. 12
5:42
Kiesett Sienna Miller a Nottinghamből (est.hu)
Kitették a készülő Robin Hood-moziból Sienna Miller színésznőt, aki a főhős szerelmét, Mariant játszotta volna a Ridley Scott rendezésében és Russell Crowe főszereplésével forgó rendhagyó kalandfilmben.
jan. 12
5:44
Változtatni kell a Baader Meinhof Komplexen? (est.hu)
Megtörténhet, hogy több jelenetét újra kell forgatni a Vörös Hadsereg Frakció nevű terrorista csoportról készült német filmnek, a Der Baader Meinhof Komplexnek.
jan. 12
6:36
Golden Globe-díjak 2009 (est.hu)
Helyi idő szerint vasárnap este 8-kor adták át a Los Angeles-i Beverly Hiltonban a 66. Golden Globe-gála díjait, amit a Hollywood Foreing Press Associaton, azaz a Hollywoodi Küldöldi Tudósítók Szövetsége ítél oda.
jan. 12
9:00
Amerikai segítség az angoloknak az Eurovíziós fesztiválra (est.hu)
Az angolok semmit sem bíznak a véletlenre, mindent megtesznek a nyerő dal elkészítése érdekében.
jan. 12
9:00
Szüleink házassága nem a mi életünk! (NLCafé)
Párkapcsolatunkon gondolkodva sokszor eszünkbe jut a magunkkal hozott minta: szüleink házassága. Ez nem véletlen, hiszen ez az örökség hatással van ránk. A kérdés csak az: példaként vagy ellenpéldaként játszik nagyobb szerepet az életünkben?
jan. 12
9:54
Nagy tavaszi divatelőzetes (NLCafé)
Ha nem is térdig hóban, de bizony a tél derekán járunk. Ilyenkor jólesik a kemény mínuszok közül az enyhe tavaszi napok, a lenge anyagok, finom színek felé tekinteni. Ezt tesszük mi is: tartsatok velünk a nagy tavaszi divattúrán!
jan. 12
10:30
MobilVers: szubjektív költészeti antológia az m1-en (est.hu)
Radnóti Miklós születésének századik évfordulóján naponta háromszor láthatnak verset a közszolgálati m1 nézői. A MobilVers című sorozatban klasszikus és kortárs költők művei szólalnak meg többek között Bálint András, Bán János, Cserhalmi György, Jordán Tamás és Kállai Ferenc előadásában.
jan. 12
10:48
Potpourri (est.hu)
A Féner Tamás fotográfus hetvenedik születésnapja alkalmából megrendezett életmű-kiállítás a művész pályafutásának legutóbbi évtizedére fókuszálva kever nekünk egy kis potpourrit, azaz egyveleget; hogy megismerhessük a több fotográfiai generációt elindító alkotó folyamatosan változó művészetét.
jan. 12
10:50
Lantos Zoltán Mirrorworld (est.hu)
Néha jó kikapcsolni, néha jó alámerülni, néha jó mindent-mindent elfeledni és csak a belsőre koncentrálni. Lantos Zoltán muzsikája feloldoz, megtérít és megérkeztet. Belső utakon jársz, de mégsem vagy egyedül. Meditációs gyakorlat a Columbus Jazz Klubban.
jan. 12
10:52
Children of Bodom, Cannibal Corpse (est.hu)
Finnország, Helsinkitől 20 kilométerre északra, Bodom tó, 1960 nyara. Fiatalok indulnak, leszáll az éj, titokzatos gyilkos érkezik. Késszúrások, három halott. Egy túlélő. Nem emlékszik semmire. Hipnotizálják. Homályos emlékek. Kis híján megőrül. Egy kórház. Egy öreget hoznak. Csupa vér. A vér nem az ő vére. Furán viselkedik. Azt állítja, elég jól bánik a késsel. Bizonyíték nincs. Rejtély van. A…
jan. 12
10:54
P!nk - Funhouse Tour 2009 (est.hu)
Attól, ha kiskorodban szégyellős és pirulós voltál, és ezért mondjuk Pinknek csúfoltak, állhatsz te még a világot jelentő deszkákon, persze azért nem árt, ha az egykori 4 Non Blondes-os Linda Perry a barátnőd, és ír neked egy olyan trekket, mint a Get The Party Started. A pop fősodor legrózsaszínűbb bombázója P!nk, a Kapcsolat koncert után három évvel, március végén az Arénában csinálja a…
jan. 12
10:56
Mohai Tamás szerzői est (est.hu)
Kevés olyan muzsikus tevékenykedik hazánkban, mint Mohai Tamás. Az ember, aki túl sokat tud, ennek ellenére, vagy talán épp ez okból kifolyólag igazán nem került soha az első vonalba, annak ellenére hogy közben persze mindvégig ott volt / van. Honi rocktörténeti gyorstalpaló február elején az A38-on.
jan. 12
10:58
The Bad Plus (est.hu)
A jazzbe ágyazott feldolgozásaikkal elismerést és hírnevet szerző amerikai zenészek előszeretettel merítenek a kilencvenes évek rockzenéjéből, de a hetvenes évek végének poszt-punkját vagy a nyolcvanas évek popját sem kerülik ki szívesen. Baj is lenne.
jan. 12
11:00
Nouvelle Vague (est.hu)
A nyolcvanas évek poszt-punkja hálás témának bizonyult Marc Collin és Olivier Libaux zenész-producerek kísérletéhez, ami a Nouvelle Vague nevet kapta, és a bossa nova, a dzsessz valamint a sanzon megoldásait használja, hogy például a Dead Kennedy's vagy Billy Idol egyes dalait új éltre keltse.
jan. 12
11:06
Alan Moore - Dave Gibbons: Watchmen - Az őrzők I. (est.hu)
Az angol képregényklasszikusokat eddig jórészt csak film változatukban ismerhette meg a magyar közönség (ilyen formában Moore-tól is ismerős lehet a V mint vérbosszú, A pokolból vagy A szövetség), de ennek most vége: a képregényművészet egyik legjelentősebb alkotását a mozibemutatót megelőzve vehetjük kézbe.
jan. 12
11:08
Márkus Tibor: Bábszínház (est.hu)
Márkus Tibor Bábszínház című performanszában a klasszikus, a jazz- és a rockzene mellett főszerephez jut a vetített háttér (álló- és mozgóképek, filmrészletek) és a tánc is, megidézve különböző stílusok egyenrangú párbeszédét.
jan. 12
12:00
Golden Globe 2009 - Tévés díjazottak (est.hu)
Tegnap kiosztották a Golden Globe-díjakat, melyek átadási ceremóniája ezúttal rendben lezajlott, nem úgy, mint tavaly, amikor a forgatókönyvírók sztrájkja miatt elmaradt az ünnepség. A Golden Globe-díj ugyan elsősorban mozis berkekben számít rangos eseménynek, azért a tévéseket is díjazzák, bár ezek az elismerések korántsem bírnak akkora presztizzsel, mint egy Emmy-díj. Azért lássuk, a díjazottak…
jan. 12
12:02
Halálos közellenség 2. (est.hu)
Az első rész jóképű és agresszív Robin Hoodja után egy pocakos, nem kevésbé erőszakos, de ideológiailag képzettebb Jacques Mesrine-t ismerhetünk meg. Érdemes volt megvárni a folytatást.
jan. 12
13:30
Amerikai foci toborzó (est.hu)
Sokan vannak úgy, hogy egy film megtekintése után beleélik magukat egy adott sportba - "de jó lenne, ha én is ott lehetnék..." - és kipróbálnák, de sajnos erre nincs meg a lehetőségük. Az Eagles amerikai futballcsapat ehhez nyújt most segítséget.
jan. 12
13:48
Januári wellnesshoroszkóp (NLCafé)
Az év első hónapjában mindenki arra kiváncsi, vajon mit tartogat számára az új esztendő. Januárra a Wellness magazin jóvoltából most eláruljuk a részleteket.
jan. 12
14:42
Palcsó Tomi megváltozott (NLCafé)
Az énekes nemrég autóbalesetet szenvedett. Barátjával éppen hazafelé tartott, amikor kocsijuk először a padkának, majd egy betonoszlopnak ütközött. Ugyan mindketten csúnyán megsérültek, a szerencsének köszönhetően életben maradtak. Tomi mára szinte teljesen felépült.
jan. 12
15:00
Az igenember (est.hu)
Igen nehéz az olyan besavanyodott emberek élete, akik mindenre nemet mondanak. Náluk csak azoknak nehezebb, akik gondolkodás nélkül igennel felelnek. Jim Carrey szerencsére az ő sorsukat is viccessé tudja varázsolni.
jan. 12
15:02
A hercegnő (est.hu)
A királynő után a Georgiana Spencer, házassága révén Devonshire hercegnője életéről mesélő A hercegnőben is ott kísért Lady Di szelleme, a XVIII. századi nemes hölgy ugyanis az 1997-ben elhunyt Diana egyik felmenője.
jan. 12
15:36
Scarlett bordélyba költözne? (NLCafé)
A legtöbb embernek a vadnyugatról a szúrós szemű cowboyok és az elnyomott indiánok jutnak az eszébe. Nem így Scarlett Johanssonnak!
jan. 12
15:54
Kínzó együttlét (est.hu)
Családon belüli erőszak és házastársi bántalmazás jelenik meg a német Jan Bonny filmjében - csak éppen a Kínzó együttlét pikáns módon ellene megy a statisztikai adatoknak: itt nem az erőszakos férj, hanem az agresszív, idegbeteg feleség veri élete párját.
jan. 12
15:56
A szabadság útjai (est.hu)
Most nincsen csónak vagy evező, amibe kapaszkodni lehet a jeges vízben, mert ez a történet egy hajótörésnél is keményebb: a való élet az ötvenes évek amerikai külvárosában. Winslet és DiCaprio újraegyesülése szemet gyönyörködtet és szívet bánaszt.

Keresés