2009. január 22. csütörtök

jan. 22
0:06
Arany Málna-jelölések 2009 (est.hu)
Mike Myers Love guru című vígjátéka hét jelölést is magáénak tudhat a frissen - egy nappal az Oscar-jelölések nyilvánosságra hozatala előtt - kihirdetett Arany Málna-nominációk közt. Nagy ellenfele Paris Hilton lehet, aki egymaga három díjra esélyes a legrosszabb filmes teljesítmények versenyén.
jan. 22
1:01
Felkészültetek? Mert ők 2009-ben sem! (Graffiti.hu)
Sikeres első évet tudhat maga mögött a Beugró című műsor, a korhatár nélküli igényes szórakoztatás hazai úttörője. A nagy visszatérő rajongói azonban Karácsony óta hiába ülnek a képernyő elé, ha friss heti adagjára vágynak.
jan. 22
1:18
Inforg-nap a Toldiban (est.hu)
Az Inforg stúdió utóbbi két évének filmtermését, 37 alkotást tekinthetünk meg a Toldi moziban január 24-én, szombaton délelőtt 11-től éjfélig.
jan. 22
8:48
50 Cent a moziipart is meghódítja (est.hu)
Az amerikai rapper producercéget indított, első filmjében ő maga játssza el a főszerepet Nicolas Cage oldalán.
jan. 22
9:27
Kék vagy rózsaszín - ilyen a jó gyerekszoba?! (NLC)
Még meg sem született, de ahogy az ultrahang kimutatja, a legtöbb szülő máris elkezdi berendezni leendő csöppsége szobáját. Bemegy az üzletbe, és automatikusan a rózsaszín avagy kék lakáskiegészítőket, játékokat, ruhadarabokat teszi a kosarába. Vajon miért?
jan. 22
10:03
5 DVD-újdonság (NLC)
Romantikus, csöpögős? Vagy inkább laza, könnyen felejtős? Esetleg megrázó, elgondolkodtató? Válogatásunkban mindezeket megtalálod. 5 film, 5 hangulat.
jan. 22
10:05
A párom képtelen az orgazmusra. Mit tehetek? - Soma Mamagésa válaszol (NLC)
Lassan fél éve ismerem a páromat. Ő a tökéletes férfi, leszámítva egy kis problémát. Neki órák kellenek ahhoz, hogy eljusson a csúcsra. Kérlek, segíts, mit tehetek ilyen esetben?
jan. 22
10:07
Tabletták helyett tánc (NLC)
Mióta csak ember él a Földön, azóta létezik a zenére történő ritmikus mozgás, a tánc is, amely mind a pszichikai, mind a testi egészségünkre jótékony hatással van.
jan. 22
10:09
Karmahoroszkóp - január 24-30. (NLC)
A Merkúr még mindig hátráló mozgásban van, de együtt áll a Marssal, és jó fényszögei lesznek a Vénuszhoz. A régi elképzeléseidet most valóra válthatod, lesz hozzá erőd, energiád, és taktikázni is tudsz. A héten jelenik meg a Nők Lapja Ezotéria, amiben olvashatsz a névmágiáról és a karmafajtákról is!
jan. 22
10:11
Husi! Világbéke! (NLC)
Ha 17 és 24 év közötti, amerikai állampolgárságú lány vagy, és egyaránt tehetségtelen a zenében, a sportban, valamint nem vagy elég okos sem - nos, akkor legyél szépségkirálynő, és minden megoldódik magától!
jan. 22
10:13
James Bond intim tetkója (NLC)
A legújabb James Bondnak, Daniel Craignek több tetoválás is díszíti a testét. A színész még egészen fiatal volt, amikor a testdíszítésnek ezt a módszerét választotta.
jan. 22
10:36
Yours Truly Futás (est.hu)
Budapest, Margitszigeti Atlétikai Centrum, január 25. és február 22. vasárnap 9:00h Ez egy becsületbeli örömfutás, amely finn kezdeményezésre indult 2001-ben. Részeként évente kétszer, január és február utolsó vasárnapján mérhetik össze erejüket a futók.
jan. 22
10:38
Shaolin Kungfu Show (est.hu)
A shaolin kungfu a legrégibb harcművészeti stílus: több mint 1500 éves múltra tekint vissza. Megkülönböztethetjük az északi és déli, vagy más csoportosítási szempontok szerint a külső és belső irányzatát. Egyaránt ismerünk pusztakezes és fegyveres technikákat, valamint számtalan - több száz - állatstílust.
jan. 22
10:40
Égi harmóniák - Haydn Év 2009 (est.hu)
A zeneszerző halálának 200. évfordulója alkalmából megtartott rendezvényeken az összes, azaz tizenhárom miséje felhangzik egy-egy vasárnapon, mégpedig olyan szertartások keretében, amelyre eredetileg készültek: tridenti rítusú szentmiséken. A koncertek különlegessége, hogy egyedül azokon szólalnak meg e művek eredeti környezetükben.
jan. 22
10:42
Sarkvidéki hisztéria: kiállításmegnyitó (est.hu)
A közhely szerint a finnek visszafogott és szótlan emberek, képtelenek kifejezni érzéseiket és hiányzik belőlük a társas viselkedés természetes képessége, szemben a tőlük délebbre élő európaiakkal. Egyéb attribútumaik is eszünkbe juthatnak, miszerint csendesek, nyersek és introvertáltak.
jan. 22
10:54
Újabb 21 történet a XXI. századból - Útikalauz vesztegzár idejére (est.hu)
Az RTL Klub népszerű, történelmi témákat boncolgató tévéműsorában, a XXI. században adásba került történetek közül a legérdekesebbeket ismét kötetbe rendezve vehetik kézbe az olvasók. A Hogyan éljünk túl vámpírokat és diktátorokat? című első könyv után most újabb 21 történet részletei, valamint a riportok készítésének kulisszatitkai tárulnak elénk.
jan. 22
10:56
Sarkvidéki hisztéria (est.hu)
A tárlat kiindulópontja a finnekkel kapcsolatos kulturális klisék, sztereotípiák halmaza, amelyről Marko Tapio finn író fogalmazta meg a címet adó kifejezést. Jelentése neurotikus, irracionális viselkedés, amely a rendkívüli klimatikus körülményekhez, a zord éghajlati viszonyokhoz való alkalmazkodás következménye.
jan. 22
10:58
Wackor lemezbemutató (est.hu)
Ha a forint mélyrepülése, az általános apátia, a gazdasági világválság, az elzárt, majd ismét megnyitott földgázcsapok, meg ezer minden más idegesítő körülmény miatt felgyülemlett benned a feszültség, vagy ha ezek egyáltalán nem érdekelnek és szimplán egy kis brutál-metálra vágysz, ott a helyed a Wackor lemezbemutatóján a Rádayban. Nem lesznek egyedül, a Korog és a Magor is zúz.
jan. 22
11:12
Volt (est.hu)
Nagy az Isten állatkertje, de még nagyobb az amerikai filmiparé. Cuki animált filmhősökkel Dunát lehetne rekeszteni, néha legszívesebben a vizuális sintérért kiáltanánk, Volt azonban bebizonyítja, hogy érdemes még lelkesedni.
jan. 22
11:30
Intimtorna - Erősítő gyakorlatok (est.hu)
Az intimtorna a medencefenék izomzatát erősítő gyakorlatokból áll. Nemcsak a vizeletcsepegés miatt érdemes ezeket végezni, hanem a hüvely izomzatának karbantartására, helyreállítására is.
jan. 22
11:32
A kuszkusz titka (est.hu)
Abdellatif Kechiche tunéziai születésű, Nizzában nevelkedett rendező már két korábbi filmjében (Voltaire hibája, A kitérés) is a Franciaországban élő észak-afrikai/arab kisebbség krónikásául szegődött - új tablójában még tovább részletezi helyzetüket.
jan. 22
11:33
Különleges naptárak, ötletes megoldások (NLC)
Az unalmas, gyűrűs-hajtós naptárakat az óévvel együtt magunk mögött tudhatjuk, hiszen az ötletek tárháza kimeríthetetlen. Összegyűjtöttünk néhány dizájnos kalendáriumot, amelyek tetszetősek, mókásak, és kifejezetten hasznosak, ha utol akarjuk érni a rohanó időt.
jan. 22
11:34
El Greco (est.hu)
A tisztelői által is kimondhatatlan nevűnek tartott, ezért csak El Grecóként, azaz "a görögként" emlegetett Domenikos Theotokopulos XVI. századi festőről készült már egy életrajzi film 1966-ban, de most a két legilletékesebb nemzet, a görög és a spanyol nyúlt a témához.
jan. 22
12:06
Kubai karnevál a Fonóban (est.hu)
Ha valaki nosztalgiával gondol a farsangra való készülődés csupán gyermekekre jellemző sajátosságaira, esetleg rémlik valami a tizen-huszonévesek felsőoktatási bulijairól ("még egy indok, hogy murit csapjunk"), vagy talán szívesen képzeli magát valamelyik híres külföldi felvonulás, maszka- és utcabál színes forgatagába, az örömmel fogja hallani a rendezvény hírét.
jan. 22
14:30
Frost/Nixon (est.hu)
A Good Night, and Good Luckban feldolgozott Edward R. Murrow televíziós újságíró kontra McCarthy szenátor csata után újabb amerikai médiatörténelmi mérföldkövet láthatunk megelevenedni a vásznon.
jan. 22
14:33
Csípős indiai leves (NLC)
Indiában csak az édességek nem csípősek, így igazándiból az lenne a nehéz, ha olyan fűszerkeveréket vagy receptet keresnénk, amely nem garantálja a forró perceket.
jan. 22
14:39
Mi lesz a Beugróval 2009-ben? (Graffiti.hu)
Sikeres első évet tudhat maga mögött a Beugró című műsor, a korhatár nélküli igényes szórakoztatás hazai úttörője. A nagy visszatérő rajongói azonban Karácsony óta hiába ülnek a képernyő elé, ha friss heti adagjára vágynak.
jan. 22
14:48
Jön Pálfi György új filmje (est.hu)
A 40. Magyar Filmszemlén debütál a Taxidermia és a Hukkle rendezőjének új filmje, a Nem vagyok a barátod. A Szemle versenyprogramjában szereplő alkotás az e-cinema rendszerben kerül forgalmazásba, és több mint tíz hazai moziban lesz látható február 5-től.
jan. 22
15:06
Privé pres. Smokin Jo (est.hu)
A korai kilencvenes évek londoni illegális partik tündére, a Mortal Combat videojáték és a Pioneer fülesének arca nem csak a DJ pultban, de divat szakmában is megállja a helyét. Ez cseppet sem meglepő. Szépsége keveseket hagy hidegen, és ha még lemezei is nála vannak, ott szem nem marad szárazon, láb nem marad mozdulatlan.
jan. 22
15:08
A csajok háborúja (est.hu)
Azt akár személyes tapasztalatból is tudhatjuk, milyen kellemetlen szájízt képes okozni egyes menyasszonyoknál, ha meglátják valaki máson saját esküvői ruhájuk pontos mását. S ha két lagzit ugyanarra a helyszínre és időpontra tűznek ki, akkor aztán beindul a kőkemény aracsata.
jan. 22
15:42
Cotton Club Singers (est.hu)
Szvingelni Magyarországon nemcsak a kilencvenes évek közepén tűnt botorságnak. A Cotton Club Singers azonban bevállalta, lapot kért tizenkilencre és bejött nekik a húzás. A frakkos-cilinderes, nagyestélyis vokálpatrióta brigád február elején a MüPában csettintget kettő-négyre.
jan. 22
15:44
40. Magyar Filmszemle (est.hu)
Palace MOM Park, Budapest Kongresszusi Központ, Uránia, Bem, január 27- február 3. A magyar film éves seregszemléje idén jubileumi fiesztára készül. Negyvenedik alkalommal gyűlik össze a magyar filmkészítők apraja-nagyja, hogy bemutassa a tavalyi év termését a szakmának és az érdeklődő nagyközönségnek.
jan. 22
15:45
Rocksztár királyból reklámarc (NLC)
Az metsző tekintetű Jonathan Rhys Meyers több területen is kifejezetten tehetséges. Kiváló színész, jól énekel, és többször kipróbálta magát modellként is.
jan. 22
16:45
Szalagavatós táncok versenye a Pecsában (Graffiti.hu)
A Petőfi Csarnok évekkel ezelőtt indította el, és nagy sikerrel szervezte meg a középiskolások szalagavató táncainak versenyét. Immár tíz év telt el az utolsó verseny óta, és azóta is folyamatosan jelentkeznek az iskolák, szülők és a diákok azzal a kérdéssel, hogy folytatódjon ez a hagyomány.
jan. 22
19:55
Mi lesz a Beugróval 2009-ben? (Graffiti.hu)
Sikeres első évet tudhat maga mögött a Beugró című műsor, a korhatár nélküli igényes szórakoztatás hazai úttörője. A nagy visszatérő rajongói azonban Karácsony óta hiába ülnek a képernyő elé, ha friss heti adagjára vágynak.
jan. 22
19:57
Szalagavatós táncok versenye a Pecsában (Graffiti.hu)
A Petőfi Csarnok évekkel ezelőtt indította el, és nagy sikerrel szervezte meg a középiskolások szalagavató táncainak versenyét. Immár tíz év telt el az utolsó verseny óta, és azóta is folyamatosan jelentkeznek az iskolák, szülők és a diákok azzal a kérdéssel, hogy folytatódjon ez a hagyomány.

Keresés