2009. január 13. kedd

jan. 13
1:30
Meghalt Claude Berri (est.hu)
A legendás francia rendező és producer - akinek legismertebb munkája direktorként A Paradicsom..., ...és a Pokol, producerként pedig Polanski Egy tiszta nője - agyvérzésben hunyt el. 74 éves volt.
jan. 13
1:48
Jön Pálfi, Gus Van Sant, Kevin Smith és Bigelow új filmje (est.hu)
Nyilvánosságra hozta a Budapest Film 2009. első negyedévére tervezett megjelenéseit, melyek közt olyan címeket találunk, mint a Nem vagyok a barátod Pálfi Györgytől, Gus Van Sant életrajzi filmje, a Milk, a Zack and Miri Make a Porno Kevin Smith-től és a The Hurt Locker, Kathryn Bigelow új filmje.
jan. 13
3:36
Stereophonics: Decade In The Sun - Best Of (est.hu)
(V2 / Universal)A dalszerző-gitáros-énekes Kelly Jones vezette Stereophonics bő egy évtizedes pályája alatt az Oasis mellé zárkózva a nép zenekarává vált az Egyesült Királyságban (lásd koncertbeszámolónkat!). Hat stúdióalbummal (Word Gets Around - 1997, Performance And Cocktails - 1999, Just Enough Education To Perform - 2001, You Gotta Go There To Come Back - 2003, Language. Sex. Violence. Other?…
jan. 13
8:06
Mit üzen a kínai asztrológia 2009-re? (NLCafé)
A több ezer éves kínai holdkalendárium évkezdete minden esztendőben változó. Az új év kezdetét bonyolult számításokkal határozzák meg.
jan. 13
9:36
Hivatalos: Prince lopott (est.hu)
Az olasz bíróság megállapította: az énekes egyik 1995-ös dala egy korábbi olasz diszkósláger lenyúlása.
jan. 13
9:54
6 tipp, hogyan legyél kívánatos a pasidnak (NLCafé)
Gyakran elfelejtjük, hogy a kapcsolatokkal törődni kell. Nem elég megszerezni a férfit, évek múlva meg is kell tartani. Hat tipp, hogy ne szürküljön el a tartós párkapcsolat.
jan. 13
9:56
Szenzációs kiállítások Bécsben (NLCafé)
Az Albertina Rembrandt munkásságába, a Leopold Museum a lélek legsötétebb bugyraiba, a Liechtenstein Museum pedig a képkeretek világába enged betekintést idei tárlataival.
jan. 13
10:48
"Kierkegaard and Art" szeminárium (est.hu)
Søren Kierkegaard XIX. századi, rendkívüli hatású dán gondolkodó személyes hangvételű irodalmi, világos szemléletű filozófiai, pszichológiai és teológiai elemzések szerzője. Írásai az ember létmódjáról a XX. század egzisztencialista filozófiája számára döntő ösztönzést adtak.
jan. 13
10:50
Skandináv Krimiklub (est.hu)
Arnaldur Indriđason Izland egyik legsikeresebb krimiírója. Első könyve 1997-ben jelent meg, amelyet számos detektívtörténet követett. Műveit 15 nyelvre fordították le, mindenhol igen pozitív fogadtatásban részesültek mind az olvasók, mind a kritikusok körében.
jan. 13
11:06
Anya lettem! - Kire ütött ez a gyerek? Vagyis az orrkérdés (NLCafé)
Amióta betöltöttem a harmincat, kedvenc időtöltésem, hogy gyerekekben próbálom felfedezni szüleik vonásait. Ahogy a fiammal ismerkedem, nem tudok nem rácsodálkozni, ki milyen örökséget hagyott a gyerkőcre.
jan. 13
11:08
J.Lo mindent megtesz a házasságáért (NLCafé)
Jennifer Lopez és Marc Anthony nagy erőkkel azon vannak, hogy felpezsdítsék közös életüket és megmentsék a házasságukat. Vagy éppen eloszlassák a válással kapcsolatos pletykákat?
jan. 13
11:24
Új sorozatok az AXN-en (est.hu)
A félelem maga című, 13 részes, provokatív hangvételű, thriller-sorozat kizárólag erős idegzetűeknek javallott. A Vak igazság egy drámai hangvételű krimisorozat, melynek főszereplője egy vak nyomozó. The Cleaner - A független a címe egy másik krimisorozatnak, mely William Banks életét követi nyomon, aki miután úrrá lett saját drogproblémáin, úgy dönt, másokon is segít. A humor kedvelőinek a…
jan. 13
11:42
Hideg ellen RTL Klub (est.hu)
A nagy hideg még szombaton is a tévé elé kényszeríti az embereket, valószínűleg nem sokan dugták ki az orrukat az utcára, már akiknek nem volt muszáj. Így eshetett meg, hogy egy szombat esti műsor nyerte mind a teljes lakosság körében, mind a fiatalok körében a nézettségi versenyt.
jan. 13
11:42
Férfi és nő és a stressz (NLCafé)
A Nő Ezer Arca és az alapítvány már a XVI. alkalommal - ingyenes nyílt nap keretében - rendezi a Női Akadémia programot. A nyitott nap témája - miközben ősrégi - mégis örökzöld.
jan. 13
12:18
Fergie sátorban mondott igent (NLCafé)
Az amerikai énekesnő, Fergie hétvégén hozzáment kedveséhez, John Duhamelhez. A boldogító igent egy hatalmas, hófehér sátor alatt mondták ki, így nem készülhettek paparazziképek a párról.
jan. 13
14:06
Connelly szerint Jen igazi kincs (NLCafé)
A két Jennifer – Connelly és Aniston – nemrég közös filmen dolgoztak. A fekete hajú, Oscar-díjas szépség annyira jól érezte magát, hogy szeretné, ha Anistonnal igazi barátnők lennének.
jan. 13
16:12
Újrakezdi a Pavement (est.hu)
A kaliforniai indie zenekar újbóli koncertezéssel ünnepelné huszadik születésnapját.
jan. 13
16:14
Franz Ferdinand: visszavesz a piálásból a frontember (est.hu)
Alex Kapranosnak vigyáznia kell a hangjára, ezért inkább szakít szokásával, és nem iszik meg minden koncert után egy üveg whiskyt.
jan. 13
16:45
Vanessa Hudgens az Alkonyat-folytatásban? (est.hu)
Vanessa Hudgens, a High School Musical-filmek fiatal sztárja is részt vett az Alkonyat folytatása, az Újhold egyik szerepére kiírt meghallgatáson, és nagyon bízik benne, hogy megkapja a szerepet - árulta el az Alkonyat egyik szereplője, Ashley Greene.
jan. 13
17:39
Ingyen letölthető filmek továbbra is a NAVA gyűjteményéből (est.hu)
A karácsonyi szünidőre időzítve tette az interneten ingyenesen és korlátlanul hozzá-férhetővé gyűjteményének 77 filmkülönlegességét a Nemzeti Audiovizuális Archívum (NAVA). Az elmúlt 77 év reprezentatív válogatásából a két és fél hét alatt több mint 92.000 egyedi látogató mintegy 270.000 műsorszámot tekintett meg. A nagy érdeklődésre való tekintettel a műsorok elérését meghosszabbította.
jan. 13
17:42
Látnivalók Magyarországon - tippek országjáróknak (NLCafé)
Olvasmány és képeskönyv. Ez a megállapítás szerepel többek között a könyv felelős- és főszerkesztői ajánlásában. És aki kézbe veszi, még hozzátehet két jelzőt: lebilincselő és ámulatba ejtő.
jan. 13
18:36
Nincs még programod csütörtök estére? Irány a színház! (NLCafé)
A Magyar BalettSzínház először lép fel a Thália Színház színpadán. A társulat fergeteges, lélegzetelállító, kreativitástól és szenvedélytől átfűtött előadással köszönti az újévet.
jan. 13
18:38
Szépségtippek januárra (NLCafé)
Ne hagyd, hogy elkedvetlenítsen a hideg, most annak kell örülni, hogy nem izzadunk és sokkal kevesebb a káros UV-sugárzás!
jan. 13
22:27
Bëlga: Élő 2008 (est.hu)
(1g Records)A Bëlga történetében nem ritkák a szokatlan húzások. A még Sickratman társaságában felvett Majd megszokod című briliáns 2002-es bemutatkozás már önmagában is az volt (egy intellektuális indíttatású underground kísérlet meghökkentő mainstream vonzerővel), a 2004-es Jön a Gólem! a Tesco áruházlánccal kötött terjesztési szerződéssel ért el még nagyobb kereskedelmi sikert, a 3-as sorszámú…

Keresés