2009. január 13. kedd

jan. 13
0:09
Veszélyes a tervezett császármetszés (HáziPatika)
A túl korán végrehajtott előre tervezett császármetszés veszélyeket rejthet magában az újszülöttre nézve. Nagyobb a sárgaság, a légzési problémák és a fejlődési zavarok előfordulása.
jan. 13
0:13
Nekem az volt a dolgom, hogy meggyógyuljak és visszatérjek hozzájuk (HáziPatika)
Nyolcéves kislánya, férje és óvodásai támogatták Melittát, amikor szembeszállt a rákkal. Már öt hónappal a kezelések után nem mondta volna meg senki, hogy az akkor 43 éves nő túl van egy műtéten, számos kemoterápián és...
jan. 13
5:42
Tudja, hogy sziámi ikrei lesznek, mégsem veteti el a magzatait (Infostart)
Az ultrahang kimutatta, hogy sziámi ikrei lesznek, egy brit nő mégsem veteti el a magzatokat. Az orvosok szerint a kicsiknek húsz százalék esélyük van a túlélésre, az asszony és a férje azonban hajthatatlan.
jan. 13
6:00
Szemészeti tanácsok télre – nem csak síelőknek (WebBeteg)
A téli sportok esetén nem csak a bőrünk, de szemünk is igen intenzíven ki van téve a környezeti hatásoknak: hideg, jelentős hőkülönbségek, a szél és a fűtött helyiségek fokozott szárító hatása.
jan. 13
7:30
Csajok figyelem! Ebben mégis jobbak a fiúk... (Életforma)
A több mint két és fél órát képernyő (tévé-, számítógép-, mobiltelefonképernyő) előtt töltő tizenéves lányok fizikailag kevésbé fittek, állapították meg ausztrál kutatók. Meglepő a módon a fiúk esetében nem sikerült hasonló összefüggést kimutatni.
jan. 13
7:48
A szennyvízcsatornán keresztül lépett meg egy körözött maffiafőnök (Infostart)
A csatornahálózaton keresztül lépett meg a rendőrségtől egy körözött nápolyi maffiafőnök a testőreivel együtt - miközben a lakását ötven rendőr vette körül.
jan. 13
8:06
Milyen lesz a Fehér Ház új kutyája? - Nézze meg! (Infostart)
A Közel-Kelet lángokban áll, a gazdaság pocsék állapotban van, mégis úgy tűnik, hogy Barack Obama legnagyobb dilemmája az, milyen kutyát vegyen a lányainak. A Fehér Ház kertjében valószínűleg egy labradoodle (labrador-uszkár keverék), vagy egy portugál vízikutya szaladgál majd.
jan. 13
8:42
Miért éppen nyolc ember nem tud dönteni? (Infostart)
Ha nyolc tagból áll egy döntéshozó testület, akkor gyakorlatilag képtelenné válik a döntéshozatalra - számították ki Ausztriában. Arról azonban fogalmuk sincs, miért éppen nyolc ember képtelen egymással dűlőre jutni.
jan. 13
9:09
Mit kell tudni az olívaolajról? (WebBeteg)
Mit jelent az "extra szűz" kifejezés? Miért nem alkalmas magas hőfokon történő sütésre? Tényleg csökkenti a rossz koleszterin szintjét? Rövid összeállítás az olívaolajról.
jan. 13
9:18
Ez már tényleg válság: nem isznak sört a németek! (Infostart)
A globális pénzügyi válság, valamint a dohányzási tilalom bevezetése komoly fejfájást okoz a német kocsmárosoknak: csökken a sörfogyasztás.
jan. 13
9:18
Ezek a fülfájás ellenszerei (Blikk)
Téli nyavalyákkal küzdesz? Hívd segítségül a természet patikáját!
jan. 13
9:18
Ha dagadt vagy, kirúgnak (Életforma)
Hihetetlen, de igaz: egy indiai légitársaság tíz légikísérőt bocsátott el testsúlya miatt.
jan. 13
9:36
Tízezer férfi licitál a diáklány szüzességére (Infostart)
800 millió forintnyi összeget ajánlottak fel eddig egy 22 éves amerikai diáklány szüzességéért. Natalie Dylan egy internetes aukciós oldalon hirdeti az ártatlanságát, így akar pénzt szerezni egyetemi tanulmányaihoz.
jan. 13
9:54
Kerüld a rossz mozdulatokat! (Blikk)
Ha nem szeretnél nyilalló fájdalmat érezni a hátadban, érdemes elkerülnöd pár mozdulatot.
jan. 13
10:12
Aki keveset alszik, az könnyebben fázik meg (WebBeteg)
Akik 7 óránál kevesebbet alszanak, 3-szor könnyebben kapnak náthát, mint azok, akik legalább 8 órát alusznak minden nap - állapították meg amerikai orvosok.
jan. 13
10:30
A vegetáriánus gyereknek több tápanyagra van szüksége (Infostart)
Több tápanyagra van szükségük azoknak a gyerekeknek, akik úgy döntenek, hogy vegetáriánusok lesznek. Kutatók szerint a fejlődésben levő szervezet szójával és diófélékkel pótolhatja a leghatékonyabban a húsban levő vitaminok és protein hiányát.
jan. 13
11:06
Az ujjak hosszától függ, mennyi pénzt keres egy férfi (Infostart)
A gyűrűsujj hosszúságától függ, hogy egy férfi mennyire sikeres a pénzügyekben - állítják a Cambridge-i Egyetem kutatói. Akinek a gyűrűsujja hosszabb a mutatóujjánál, az a többieknél jelentősebb karriert futhat be a londoni Cityben.
jan. 13
11:24
9 tipp, hogy ragyogó legyen a bőröd hidegben is! (Életforma)
Hideg szél fúj, zimankó van...Fejünkre húzzuk a jó meleg sapkákat, beletekeredünk a puha sálakba és kezünket borítjuk a kötött kesztyűkkel. De vajon mivel védjük meg az arcunkat? Hasznos ötleteket gyűjtöttünk össze a téli bőrápoláshoz.
jan. 13
11:42
Könnyebben fázik meg, aki keveset alszik (Infostart)
A napi hét óránál kevesebb alvás növeli a megfázás esélyét - derül ki egy amerikai kutatásból.
jan. 13
11:44
Az űrből is látszik a nyulak okozta pusztítás (Infostart)
Katasztrófához vezetett a macskák eltávolítása a Déli-sarkkörhöz közeli Macquarie-szigeten: emiatt ugyanis elszaporodtak a nyulak, amelyek felfalják a növényzetet. A tájkép változása már az űrből is látható.
jan. 13
12:00
Eddig ismeretlen fotók a meztelen Marilyn Monroe-ról (Infostart)
Hét, a meztelen Marilyn Monroe-t ábrázoló diaképen veszett össze három fotós egy évvel ezelőtt. A képeket egyikük készítette, a másik kettő viszont azt állítja, egy kukában találta meg őket, még a hetvenes években. Most kinagyítják és eladják a fotókat.
jan. 13
12:18
A klimaxos hormonkezelés butít? (WebBeteg)
A klimaxos tünetek enyhítésére használt progesztin alapú hormonkezelés mellékhatása az agyszövet sorvadása, az emlékezőképesség romlása és demencia lehet.
jan. 13
12:36
Mit szól ehhez az asszony? Utcaseprő volt Beckham őse (Infostart)
A világhálón hozták nyilvánosságra az 1911-es nagy-britanniai népszámlálás és összeírás adatait. Ebből kiderül, hogy milyen volt a brit társadalom szerkezet majdnem száz évvel ezelőtt, és az is, hogy a hírességek ősei mivel foglalkoztak.
jan. 13
12:36
Alvással a nátha ellen (Metropol)
Kisebb eséllyel kapja el a náthát az, aki legalább nyolc órát alszik - állapították meg amerikai kutatók.
jan. 13
13:12
A modern irodák beteggé tesznek (Infostart)
Ha olyan egylégterű irodában dolgozunk, ahol csak egy apró elválasztó elem szeparál el minket a munkatársainktól, akkor ne lepődjünk meg, ha romlik az egészségünk - legalábbis egy ausztrál professzor szerint.
jan. 13
13:14
Ha hallgatnak a jó tanácsra, elárasztják Budapestet az amerikai turisták (Infostart)
2009-ben megnövekedhet a Magyarországra érkező amerikai turisták száma - már ha hallgatnak az olvasók az egyik ottani utazási portál javaslatára, amely szerint Magyarországon többet ér a pénzük.
jan. 13
13:30
Kegyetlen meglepetés: egy videojáték miatt ölte meg az anyját a tinédzser (Infostart)
Elítélték azt az amerikai tinédzsert, aki megölte az anyját és megsebesítette az apját, amiért el akartak tőle venni egy videojátékot.
jan. 13
13:30
Tömd magad boldoggá! Például így... (Életforma)
A téli hónapokban, különösen karácsony után sokakra rátör a rosszkedv, a lehangoltság. A megfelelő, tudatos táplálkozás azonban segíthet az általános levertség elűzésében. Mit együnk tehát?
jan. 13
13:48
Horror a repülőn: halott csecsemőt találtak a kézipoggyászban (Infostart)
A pápua új-guineai rendőrség őrizetbe vett egy nőt, aki egy helyi repülőjáratra a kézipoggyászában egy halott csecsemő testét akarta felvinni.
jan. 13
14:24
Okozhat-e halált az önfeledt nevetés? (Életforma)
Mindenkivel előfordult már, hogy egy hirtelen jött - és szinte ok nélküli - nevetőgörcs következtében egy ideig nem kapott levegőt, vagy az abbahagyhatatlan kacagási roham odáig fajult, hogy a hasa is belefájdult. De okozhat-e halált az ártalmatlanul indult, felhőtlen nevetés? - tették fel a kérdést német kutatók.
jan. 13
14:24
A nagytermes irodák betegítenek (WebBeteg)
A nagytermes irodákban dolgozók 90 százalékánál gyakoribb a stressz, a nátha és a magas vérnyomás az intimitás hiánya miatt. Csökken a koncntráció és alacsonyabb a termelékenység is.
jan. 13
14:42
Szoptatás, de meddig? (Blikk)
Már széles körben elfogadott és elismert tény, hogy a csecsemő megfelelő testi-lelki fejlődésében mennyire fontos szerepet játszik a szoptatás és az anyatej, és mára az is köztudott, hogy a kisbaba szervezetének az első hat hónapban az anyatejen kívül semmi másra nincs szüksége. Ám idővel felmerül az édesanyákban az elválasztódás – amikor a baba maga hagyja abba a szopizást –, vagy az elválasztás…
jan. 13
15:18
Életveszélyes fenyegetés a Baranya megyei kórház több dolgozójának (Metropol)
A rendőr ezredes tájékoztatása szerint egy 69 éves férfi hétfőn bement az egészségügyi intézmény főigazgatójához és kilátásba helyezte: ha a bíróság elmarasztalja őt a kórházban tavaly nyáron elkövetett garázdaságáért, megveri az eset sértettjét, annak kollégáit és rájuk gyújtja a házukat, majd magával is végez.
jan. 13
18:36
Rosszak hazánk mutatói (Metropol)
A kardiovaszkuláris (szív- és érrendszeri) betegségek világszerte vezető haláloknak számítanak, évente több mint 17,5 millió életet követelnek. Minden esztendőben mint egy 7,6 millió ember hal meg szívrohamban, és 5,7 millióan agyi érkeringési zavarban (stroke).
jan. 13
18:36
Meggyógyulok? Mikrokalcifikáció a mellemben - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Szövettani lelet: A jobb emlőben kiterjedt mikrokalcifikáció alakult ki. Az ultrahang vezérelt core-biopszia eredménye B4. Definitív sebészeti beavatkozás előtt szükséges lenne sztereotaxiás mintavétel. Meggyógyulok? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdések közül.
jan. 13
18:38
Idén is lesz verseny (Metropol)
Felmérések szerint a ma gyar felnőtt lakosság kevesebb mint 1%-a lenne képes segíteni embertársán, ha annak elsősegélyre lenne szüksége.
jan. 13
18:54
Elsődleges szerepe van a helyes táplálkozásnak (Metropol)
A vitaminhiány elsősorban a fejlődő országokban élő gyermekeknél okozhat súlyos betegségeket. De az egyoldalú étrend, bizonyos vitaminok túlzott fogyasztása is egészségkárosító hatású lehet.
jan. 13
18:56
Túl sokat kell várakoznunk a rendeléseken (Metropol)
A magyar lakosság az orvosok és nővérek szakmai felkészültségével, valamint az egészségügyi intézmények higiéniájával elégedett, azonban a hosszú várakozás, illetve a betegre fordított túl kevés idő még mindig problémát jelent.
jan. 13
20:03
Fiatal akar maradni? Egyen kollagént! (Infostart)
Új módszerrel próbálják fiatalon tartani magukat a japán nők: kollagént esznek. Országszerte egyre több étterem kínál olyan fogásokat, amelyekbe belekeverik a fehérjét.
jan. 13
20:21
A volt elnököt sem kímélik a tolvajok (Infostart)
A tolvajoknak semmi se szent: ellopták Jimmy Carter volt amerikai elnök és felesége biciklijét Atlantában.
jan. 13
20:39
Vigyázat! A tejcsokiban tej van! (Infostart)
Nagy-Britannia kedvenc tejcsokoládéjának csomagolásán arra figyelmeztetik a fogyasztókat, hogy a tejszelet bizony tejet is tartalmaz - így allergiás reakciót okozhat.
jan. 13
20:57
Óvatosan a szájvízzel - rákot okozhat! (Infostart)
A szájvizek szájrákot okozhatnak, ezért le kell őket venni a boltok polcairól - figyelmeztet egy szakértő.
jan. 13
21:33
Cumisüvegből itatják az árva elefántbébiket - képekkel (Infostart)
Naponta több kannányi tejre van szükségük az árván maradt kenyai kis elefántoknak. A gondozók mindent megtesznek azért, hogy az állatokat - amelyeknek a szüleivel orvvadászok végeztek - visszaszoktassák eredeti környezetükbe.

Keresés