2009. január 30. péntek

jan. 30
4:43
Interjú – Maróthy Mária (Metropol)
A FogLak projekt szakmai vezetője elmondja, hogy 2013-ig összesen négy és fél milliárd forintot fordíthatnak uniós forrásból a hajléktalan emberekre. Erre az összegre a különböző szociális ellátóintézetek pályázhatnak majd, ők megvizsgálják, hogy a hozzájuk tartozó emberek közül kinek van esélye az elhelyezkedésre.
jan. 30
4:53
December 5-ig postázhatók a támogatási kérelmek (Metropol)
Sokan az utolsó pillanatra hagyták a szükséges dokumentáció összeállítását, s a mellékletek beszerzését.
jan. 30
5:03
Elhalasztott irodafejlesztések (Metropol)
Alaposan visszafogják magukat az irodapiac fejlesztői a következő időszakban a pénzügyi és a gazdasági válság nyomán kialakult bizonytalan helyzetben. Olyannyira, hogy több mint 30 százalékkal kevesebb irodaterület átadását jelzik előre, mint amennyire a korábbi kalkulációk alapján számítani lehetett.
jan. 30
5:12
Alsónadrágban prédikált és orgiákat szervezett a szektavezér (Infostart)
Háromnapos hajtóvadászat után letartóztatták egy indonéz szektavezért, aki alsónadrágban szokott prédikálni, és követőit orgiák szervezésére és azokon való részvételre buzdította.
jan. 30
5:13
Zsebre megy az utca fűtése (Metropol)
Hacsak nem passzívházban élünk,akkor, akarjuk, nem akarjuk, hidegben sajnos mindnyájan az utcát fűtjük.
jan. 30
5:23
Budapest legnívósabb épületeit díjazták (Metropol)
Idén a felújított műemlékek között nem volt elismerésre érdemes pályamű, viszont az irodák között két épületet is díjaztak.
jan. 30
5:33
Interjú – Kalaus Valter (Metropol)
A KPMG igazgatója szerint a fejlesztőknek nincs sok választásuk, a megkezdett beruházásokat be kell fejezniük, ami a kínálat jelentős bővülésével jár, ezért az irodapiacon drasztikusan csökkenni fognak a bérleti díjak.
jan. 30
5:39
Új gyógyszer a túlsúly elleni harcban (WebBeteg)
Magyarországon is komoly népegészségügyi probléma az elhízás és az abból adódó betegségek gyakorisága. A közeljövőben új, vény nélkül kapható elhízás elleni gyógyszer kerül forgalomba, amely kiegyensúlyozott táplálkozás mellett növeli a fogyás mértékét - jelentette be a gyártó cég.
jan. 30
5:43
Városrehabilitációs támogatások (Metropol)
Kilenc városban startolhat a városrehabilitáció uniós támogatásoknak köszönhetően egy, a napokban elfogadott döntés értelmében.
jan. 30
5:48
Húszmillió dollárnyi kokain utazott a hajón (Infostart)
Húszmillió dollár értékű kokaint foglalt le a dél-afrikai rendőrség egy külföldi hajón - közölték csütörtökön a bűnüldöző szervek.
jan. 30
5:53
Interjú – Varjasné Székely Éva (Metropol)
A MALOSZ elnöke az interjúban arról is beszél, hogy sok vállalkozó számára óriási terhet jelent a megnövekedett önrés, valamint a hitelek drágulása.
jan. 30
6:03
Az Alföld Prima Primissima díjas építésze (Metropol)
Novák István épületei az ország számos pontján megtalálhatók. Az Alföldön számos iskolát, közösségi épületet tervezett.
jan. 30
6:13
Díjazták a legjobb fejlesztéseket (Metropol)
2008. december 4-én került sor Budapesten arra az exkluzív díjkiosztóra, ahol a névadó házigazda, a tekintélyes építészeti és befektetési folyóirat, a Construction & Investment Journal (CIJ) osztotta ki az ingatlanszakma legnagyobb presztízsű elismeréseit.
jan. 30
6:23
A fatüzelés reneszánsza (Metropol)
A különböző energia-hordozók árának növekedésével újra reneszánszát éli hazánkban a fatüzelés. A kazánok, kandallók vásárlásánál itthon még a spórolás a fő szempont, Németországban azonban már a dizájn alapján döntenek a vásárlók.
jan. 30
6:33
Dézsás örökzöldek téli védelme (Metropol)
Az őszi kerti munkák ugyan már befejeződtek, de még a nagyobb hideg beköszönte előtt gondoskodnunk kell a balkonnövényeinkről és a dézsás örökzöldjeinkről.
jan. 30
6:43
Új energiatakarékossági szabályok 2009-től (Metropol)
Az alternatív energiaforrások terjedését és az épületek energiafelhasználásának csökkentését szolgálják a 2009. január 1-jétől hatályos rendeletek.
jan. 30
6:53
Egyelőre nem csökkentek a lakásárak (Metropol)
A lakáspiacon nincs érzékelhető áresés, ugyanakkor a bankok már állítják össze a nem fizető adósoktól visszavett lakásokból a csomagokat, amelyeket majd értékesítő cégek fognak eladni, megfelelő áron talán majd vevő is kerül rájuk – állítja az ingatlanszövetség elnöke, aki szerint a csökkenő árak ellenére is kevesebben vehetnek jövőre lakást és megtorpannak a beruházások is.
jan. 30
7:03
Interjú – Eltér István (Metropol)
A Magyar Építész Kamara elnöke elmondja, hogy januártól már csak az energiatanúsítvánnyal rendelkező épületekre lehet kiadni használatbavételi engedélyt, a régebbi házak esetében pedig 2012-ig kell elkészíteni ezt.
jan. 30
7:13
Térbeli gondolatok (Metropol)
Tallózva a világ eredeti építészeti alkotásai között, különösen fájó a hazai szürke középszer. Mert óriási a felelőssége az építészetnek, és a tágabban vett szakmának.
jan. 30
7:23
Szerkezetkész a Sasad Liget (Metropol)
Töretlenül folytatódik a Sasad Liget építése Újbudán, legalábbis, ami a második ütemet illeti: ez ugyanis mostanra elérte a szerkezetkész fázist.
jan. 30
7:33
Pesszimista lesz 2009 a lakáspiacon (Metropol)
Az első félévben pangásra és csökkenő árakra lehet számítani a lakáspiacon idén, s azután legkorábban az év második felében lehet pozitív jelekre számítani.
jan. 30
7:43
Interjú – Radics Edit (Metropol)
A CDC Ingatlan ügyvezetőjének meggyőződése, hogy minden ingatlant könnyű eladni, csak meg kell találni a megfelelő árat.
jan. 30
7:53
Fűteni lehet takarékosan is (Metropol)
A lakások fogyasztásának mérhetővé tétele és azt követően a hőmérséklet igény szerinti beállítása révén takarítható meg a legtöbb fűtési költség a háztartásoknál.
jan. 30
8:03
Tetők Falak Homlokzatok (Metropol)
Február 11–13. között kibővült tematikával várja a szakembereket és az érdeklődőket ismét a Tetők Falak Homlokzatok + Épület-energetika szakkiállítás a Syma csarnokban.
jan. 30
8:13
Schönnbrunn renováció előtt (Metropol)
Hozzávetőleg 2,6 millió látogató kereste fel tavaly Bécs egyik legfőbb történelmi és kulturális látványosságát, a schönbrunni kastélyt.
jan. 30
8:23
Jön a Tetők-Falak-Homlokzatok szakkiállítás (Metropol)
Az idén másodszor megrendezésre kerülő Tetők-Falak-Homlokzatok szakkiállítás és konferencia tematikája kibővül az épületenergetikával, így egyik témája a passzív ház lesz - közölte a szervező Expositor Kft.
jan. 30
8:30
Igaz "mese" a férfiról, aki megkívánta felebarátja feleségét... (Életforma)
Ez a férfi valójában nem egyedüli "példány". Valószínűleg a Biblia tízparancsolatát se olvasta, és feltehetően ösztönösen cselekedett, amikor megkívánta gyerekkori jó barátja feleségét...
jan. 30
8:33
Interjú – Mezős Tamás (Metropol)
A Kultúrális Örökségvédelmi Hivatal elnöke egy eredetileg 1570-ben megjelent építészeti könyv magyar kiadásáról beszél a Metropol olvasóinak.
jan. 30
8:43
Hét magyar épület is versenyben az EU kortárs építészeti díjáért (Metropol)
Az Európai Unió kortárs építészeti elismeréséért, a Mies van der Rohe-díjért 32 ország 340 építészeti projektje között 7 magyar épület is versenyez – közölte a Magyar Építész Kamara.
jan. 30
8:53
Panelfelújítás lépésről lépésre (Metropol)
Elsőként a nyílászárók kicserélését tanácsos elvégeztetniük a lakóknak, ha érdemben szeretnének spórolni a panelházuk fűtési költségén.
jan. 30
9:00
Herpeszgyógyszerrel kezelhető az Alzheimer-kór (Metropol)
A náthakiütés és az Alzheimer-kór kialakulása közötti kapcsolatra talált bizonyítékot egy brit orvoscsoport.
jan. 30
9:02
A legtöbb eredményesen fogyó a saját feje után megy (Metropol)
Elfelejthetjük a drága módszereket, pirulákat - legalábbis a Consumer Reports amerikai fogyasztóvédelmi szaklap legutóbbi tanulmánya szerint, amely azt mutatja, hogy a legsikeresebb diétázók saját fejük után mentek, többségükben helyes étkezésre álltak rá és rendszeresen mozogtak.
jan. 30
9:03
Sok ezer látogatót várnak a szezonnyitó építőipari kiállításra (Metropol)
A gazdasági nehézségek és a visszaeső építőipari kereslet ellenére közel 60 kiállítóval rendezik meg idén második alkalommal a szakma számára az építőipari szezonnyitó kiállítást, amelyre sok ezer látogatót várnak.
jan. 30
9:06
Buddhista lett az amstetteni rém (Infostart)
A márciusi tárgyalásra váró Josef Fritzl felvette a buddhista vallást. Az amstetteni rémként elhíresült osztrák férfi felajánlotta, hogy tanulmányozhatják elméjét, ha ezáltal sikerül rájönni, mi vitte rá a szörnyűségekre.
jan. 30
9:42
Több mint száz állatot fogadott be egy pár (Infostart)
Állatkertté változtatta otthonát egy brit pár, akik több mint száz állatot fogadtak be.
jan. 30
9:48
A 2009-es tavaszi virágtrend kreativitásra ösztönöz (Édenkert)
Új korszakba léptünk: egyre nagyobb figyelem fordul a környezet felé. Ez a tendencia jól tükröződik a zöld szín otthonokban való megjelenésében.
jan. 30
9:51
Tények és tévhitek az anyagcseréről (WebBeteg)
Okoznak-e a light termékek túlsúlyt? Lassú-e az elhízottak anyagcseréje? A túlsúlyos személyek alacsonyabb önkontrollal rendelkeznek, mint sovány társaik? Cáfolunk néhány tévhitet.
jan. 30
10:18
Védekezzen, mint Michael Jackson! (Életforma)
A műtős maszkok talán viccesen néznek ki, de egy nemrég végzett tanulmány szerint ezek jelenhetik a legjobb védelmet az influenza és a megfázás ellen.
jan. 30
10:54
Veszélyes nitritek - A füstölt és sózótt hús növeli a leukémia kockázatát (WebBeteg)
Egy új kutatási eremény szerint a füstöléssel és sózással tartósított húskészítmények növelik a gyermekek leukémiás megbetegedésének kockázatát. Jó hír azonban, hogy a zöldségfogyasztás segít a káros anyagok semlegesítésében.
jan. 30
11:30
Amelyik műanyag kutya ugat... (Életforma)
Hogy mire jó az elemes eb és a tölcsérnyakú elefánt? Drága, a gyerek cserébe nem lesz zseni tőle. De legalább jól szórakozik.
jan. 30
11:57
Két antidepresszánst jobbnak talált a többinél egy átfogó tanulmány (WebBeteg)
Tizenkét antidepresszánst és 26 000 pácienst érintő elemzéséből azt a következtetést vonta le egy nemzetközi orvoscsoport, hogy két szer valamivel hatásosabb a közepes és súlyos depresszió kezelésében, mint a többi.
jan. 30
13:00
Nehezebben gyűrik le éhségüket a nők (WebBeteg)
Egy új kutatási eredmény talán magyarázatot ad arra, miért is magasabb a túlsúlyosak aránya a nőknél. Ők ugyanis sokkal kevésbé tudnak ellenállni kedvenc ételeiknek, mint a férfiak. A kutatókat meglepte a nemek közötti ilyen jellegű különbség, s próbálják megérteni az agyműködés ilyen irányú mechanizmusát.
jan. 30
13:54
Hatvannégy éve nem látott madarat figyeltek meg a Dunán (Infostart)
Sarki sirályt láttak a Dunán Dunavecse térségében. Utoljára 1935-ben volt megfigyelési adat Magyarországon e ritka, sarkvidéki fajról, de akkor egy tűzvészben elvesztek a madárról szóló feljegyzések. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa közölte: most két madárgyűrűző figyelte meg a madarat.
jan. 30
14:03
Feleslegesen megindított szülések (WebBeteg)
Aggodalomra ad okot egy 17000 várandós nő bevonásával végzett skót tanulmány eredménye, amely szerint több alkalommal "indokolatlan" szülésmegindítás (szülésindukció) állapítható meg.
jan. 30
15:03
A fügekaktuszt télen könnyű kirohasztani (Édenkert)
A fügekaktusz különleges sárga virágú pozsgás. Nincsenek tüskéi, csak aranysárga tövisgyűrűi, amiken szőrszerű kinövések vannak.
jan. 30
15:06
Sclerosis multiplex - Őssejtbeültetéssel gyógyítható? (WebBeteg)
A sclerosis multiplex korai fázisában végrehajtott őssejtbeültetés stabilizálja, egyes esetekben pedig vissza is fordítja az idegrendszeri rendellenesség kifejlődését - tapasztalták chicagói orvosok.
jan. 30
15:24
Miért veszélyes télen a fogyókúrázás? (Blikk)
Rengeteg fehérje és vitamin, változatos étrend – így védekezhet szervezetünk télen a baktériumok és a vírusok ellen, ezért ilyenkor nem ajánlott diétázni.
jan. 30
15:24
Veszélyes a hideg az idősek számára (Életforma)
Kihűlés, fagyási sérülés, elesés: ilyen és ehhez hasonló veszélyeket tartogat a téli időszak az idősek számára, óv az Amerikai Geriátriai Társaság Az Időskorúak Egészségéért Alapítványa.
jan. 30
16:18
Élvezze hétvégén a kubai forróságot! (Életforma)
Kellene valami jó kis buli, ahol van vérpezsdítő latin zene, kubai táncosnők, színes jelmezbe öltözött vendégek.
jan. 30
17:12
A visszatérő gombafertőzés immunhiányos állapotot jelezhet (WebBeteg)
Testünk természetes flórájának részeként mindannyiunkban élnek gombák, a tápcsatornában és bőrünkön megtelepedve. Optimális esetben segítik emésztésünket, részt vesznek a vitaminok és enzimek szintézisében, védelmet nyújtanak a fertőzésekkel szemben. A bélflóra egyensúlyának felborulása azonban a gombák elburjánzásához vezet, s ez számos kellemetlen tünet kialakulását idézi elő.

Keresés