2009. január 26. hétfő

jan. 26
0:24
Petefészekrákra hajlamosít az elhízás (HáziPatika)
A hormonpótló kezelésben nem részesült, elhízott, menopauzán már átesett nőknél nagyobb a petefészekrák rizikója normál súlyú társaikhoz képest, derül ki a Cancer februári számából.
jan. 26
0:28
Gyógyfürdőzés a gyakorlatban (HáziPatika)
Nyugat- és Közép és Kelet-Európában a tisztálkodás, fürdés évszázadokon át luxusnak számított. Mára a gyógyfürdőzés ismét nagy teret hódított, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a négy-öt csillagos termál szállodák elszaporodása...
jan. 26
5:30
"Segítség! A férjem fuldoklik szex közben!" (Életforma)
"Sajnos éve óta fulladok szex közben. Az orgazmus közeledtével vagy egyből utána kapok ugyan levegőt, de kilélegezni már csak nagyon keveset tudok. Levegővételkor sípoló hangot adok. Mi lehet az oka?"
jan. 26
5:48
Elájult a betörő (Infostart)
Elájult egy betörő a melegtől Ausztráliában.
jan. 26
6:24
Újra megnősül Paul McCartney? (Infostart)
Miután lezárult hosszadalmas válása korábbi feleségével, Sir Paul McCartney ismét készül a házasságra: Nancy Shevell amerikai millimossal már több mint egy éve tart a kapcsolata.
jan. 26
6:51
Óvatosan az antibiotikumokkal! (WebBeteg)
A penicillin feltalálását követően addig gyógyíthatatlan betegek millióit lehetett megmenteni a haláltól. Hivatalos orvosi fórumokon is a fertőző betegségek végleges leküzdéséről beszéltek. Napjainkra azonban kiderült: szó sincs erről, sőt, az antibiotikumok elterjedésével új problémákkal kellett szembesülnünk.
jan. 26
7:18
Az orgazmus pénzfüggő? (Életforma)
A legfrissebb kutatások szerint a partner pénztárcájától függ, hogy egy nőnek hányszor van orgazmusa.
jan. 26
8:30
Ötéves kisfiú fulladt meg a kipufogógáztól (Életforma)
A gyerekről nem tudták, hogy asztmás, a szülők ugyanis nem figyeltek fel az egyre árulkodóbb tünetekre. Mígnem egy nap a reggeli csúcsforgalomban a zebrán áthaladva a kisfiú asztmás rohamot kapott. Hirtelen senki nem tudott segíteni neki. Pár pillanat múlva meghalt.
jan. 26
8:48
Gábor Zsa Zsa is milliókat bukott Madoff-csalásával (Infostart)
Legkevesebb hétmillió dollárt veszített Gábor Zsa Zsa azon, hogy a csalással vádolt Bernard Madoff befektetési vállalkozóra bízta a pénzét.
jan. 26
8:57
Miért magas a koleszterinszintem? - Az orvos válaszol (WebBeteg)
Noha nem nagyon fogyasztok húsféléket és a zsíros ételeket is kerülöm, mégis magas a koleszterinszintem. Mi lehet ennek az oka? - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatában feltett kérdésekből.
jan. 26
9:06
Obama büszke balkezességére (Infostart)
Barack Obama elnökké választásával nem csak az afroamerikai, hanem egy másik kisebbség is örülhetett: Obama - mint oly sok elődje - balkezes.
jan. 26
9:24
Visszatért a botrányos műsorvezető, megint áll a bál a BBC-nél (Infostart)
Nyolc perc elég volt az éterben Jonathan Rossnak arra, hogy újabb balhéba keveredjen: alig ért véget felfüggesztése, máris újabb ízléstelen poént sütött el a BBC Radio 2-n hallható műsorában. Ezúttal egy nyolcvanhat éves Alzheimer-kóros asszonyon viccelődött.
jan. 26
9:24
Ki hinné? Az asztmának lelki oka van? (Életforma)
Azok a gyerekek, akiket bántalmaznak, meghal valamelyik szülőjük, vagy hányatott a sorsuk, idegesek és depressziósak, nagyobb eséllyel lesznek asztmásak felnőttkorukban - állítja egy tanulmány.
jan. 26
9:42
Külön utazik a sztárpár - félnek, hogy gyerekeik árván maradnak (Infostart)
Nem utazik egy repülőn Kate Winslet színésznő és rendező férje, Sam Mendes: attól tartanak, hogy gyerekeik árván maradnak, ha őket baleset éri.
jan. 26
9:45
Bemutatjuk a magról legkönnyebben nevelhető egynyári virágokat - 1. rész (Édenkert)
Szeretnéd virágmezővé változtatni az unalmas kerted? Bemutatjuk a legkönnyebben virágzásra bírható egynyáriakat, amelyekkel akár kezdők is próbálkozhatnak.
jan. 26
10:18
A nők szegényebbek, a férfiak gazdagabbak lesznek a válás után (Infostart)
A nőknél nagy a kockázata, hogy válás után elszegényednek, míg a férfiak gyakran anyagilag sokkal jobban járnak a házasság felbontásával - derül ki egy brit vizsgálatból.
jan. 26
10:18
Nagy kínai horoszkóp (Blikk)
A megfontoltság és a hűség lesz idén a legfőbb erény, javainkkal pedig nagyon takarékoskodni kell — int a keleti asztrológia.
jan. 26
10:36
Ittas vezetés miatt őrizetben a Chelsea sztárja (Infostart)
Ittas vezetés gyanújával őrizetbe vették John Obi Mikelt, a Chelsea labdarúgóját.
jan. 26
10:54
Mutasd a füled! - Megmondom, ki vagy! (NLC)
Lehet elálló, kicsi, óriás, hegyes, vagy karfiol alakú. Ha a hajunkat ráfésüljük, akkor láthatatlan, ha kontyba tesszük, akkor előtérbe kerül. Rejtett kincsünk, ami sok mindent elárul rólunk!... És semmiképpen se húzogasd beszélgetés közben, mert az hazugságra utalhat!
jan. 26
11:12
Igyon, ha jobban akar teljesíteni az ágyban! (Infostart)
Örülhetnek az alkoholt kedvelő férfiak: egy-két pohárka nemhogy csökkenti, de kimondottan növeli a szexuális teljesítményüket - legalábbis ez derül ki egy ausztrál kutatásból.
jan. 26
11:21
Arzénes víz - Több magyar településen betilthatják az ivóvízhasználatot (WebBeteg)
Magyarország 149 települése az ivóvíz arzéntartalma túllépi az Európai Unió által megszabott határértéket. Míg nálunk 50 mikrogramm/l a megengedett érték, az EU-ban ez csak ennek ötöde. Ha év végéig nem sikerül változtatni ezen, az érintett településeken betilthatják az ivóvízhasználatot a szakhatóságok.
jan. 26
11:30
A leghatásosabb házi gyógymódok - légcsőhurutra (Életforma)
Vége a "tavasziasan téli" napoknak, megjött az influenza újabb hulláma. A köhögős, lázas, hurutos betegségek nem kímélnek se felnőttet, se gyereket. Ám mielőtt a gyógyszertárakba rohannánk, érdemes kipróbálni egy-két ősi gyógymódot, olcsó házi praktikát a gyógyításra. Hatékony és kímélő ötletek!
jan. 26
11:48
Mégsincs több ezres betöltetlen háziorvosi praxis (Metropol)
Az Egészségügyi Minisztérium közleményében cáfolta a Népszava hétfői számában megjelenteket, a napilap ugyanis arról írt, hogy "szakorvosokat csábítana a több ezer betöltetlen háziorvosi praxisba az Egészségügyi Minisztérium".
jan. 26
12:06
Öt esküvő a világ körül (Infostart)
Ötször házasodott össze egy éven belül egy brit pár.
jan. 26
12:24
Vigyázat! A légszomj súlyos betegségre is figyelmeztet! (Életforma)
A nehézlégzés egy olyan tünet, amelyet bárki megtapasztalhat az élete során, nem kell nagyobb betegség hozzá. Gondoljunk csak a megterhelő fizikai munkákra, sportolás után, kimerültség esetén, vagy nagy lelki megrázkódtatáskor jelentkező fulladásérzetre. Azonban számtalan betegség állhat a hátterében, ezért fontos a körülmények, kiváltó okok tisztázása.
jan. 26
13:18
Kiraboltak egy XI. kerületi bankot (Infostart)
Kiraboltak egy XI. kerületi, Bartók Béla úti bankot hétfő délelőtt; a bankrabló elmenekült a helyszínről - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
jan. 26
13:18
Főzzünk ma - sörlevest! Egészséges! (Életforma)
Egy legutóbbi tudományos lista szerint, a sör is beletartozik a legegészségesebb italok sorába. Akinek még sincs most kedve legurítani egy korsóval, az főzzön belőle egy különlegesen finom levest. Íme a recept!
jan. 26
13:27
Alkoholfüggők és nagyivók - A férfiak meglepően nagy arányban válnak áldozattá (WebBeteg)
A fejlett országokban a férfiaknak több mint 20 százalékos az esélyük arra, hogy életük során valamikor alkoholfüggők legyenek. A függőség kialakulása gyakran 20-25 éves korban kezdődik. A nők esetében a kockázat legfeljebb 10 százalékos - állítják brit kutatók.
jan. 26
14:12
Mélyül a válság: már a vibrátotokat is lopják! (Infostart)
Általános vélemény, hogy a gazdasági világválság a legtöbb ágazatot súlyosan érinti. Nem kivétel ez alól a pornóipar sem, de a recesszió nemcsak a csökkenő filmeladásban mutatkozik meg. Egy angol szexboltnak például több ezer fontos kárt okoztak a vibrátortolvajok.
jan. 26
14:31
A vízszennyezettség csökkenti a nemzőképességet (WebBeteg)
A vizeinkbe kerülő, tesztoszteron termelést blokkoló vegyi anyagok a felelősek a férfiak nemzőképességének csökkenéséért - állítja egy brit tanulmány. A gyógyszerek, növényvédő szerek és egyéb vegyi anyagok vízbe jutása a halaknál elnőiesedést illetve nemváltást okoz. Hasonló hormonváltozás a férfiaknál is megfigyelhető.
jan. 26
14:48
Nagy kínai horoszkóp (Blikk)
A megfontoltság és a hűség lesz idén a legfőbb erény, javainkkal pedig nagyon takarékoskodni kell — int a keleti asztrológia.
jan. 26
15:06
"Nehezen, de megfékezhető a globális felmelegedés" (Infostart)
Ha 2030-ra sikerül 70 százalékkal csökkenteni az üvegházhatást okozó gázok, elsősorban a szén-dioxid kibocsátását, akkor mintegy 2 Celsius fokon belül tartható a légkör felmelegedése - vélekedik hétfőn Brüsszelben közzétett tanulmányában a McKinsey stratégiai és technológiai tanácsadó cég.
jan. 26
15:06
Dohányos szex (Blikk)
A közvélemény szerint a dohányzás manapság nem divatos és nem is szexis. A pornóipar mégis felfedezte a benne rejlő lehetőségeket.
jan. 26
15:18
Van összefüggés a Hold járása és a növények fejlődése között? (Édenkert)
Ezekben a napokban érdemes néhány ágat levágni az aranyvessző ( Forsythia ), a japán birs és az orgonabokrokról, valamint a fűz- és vadgesztenyefákról.
jan. 26
16:37
Hét gén felel a pikkelysömörért (WebBeteg)
Amerikai bőrgyógyász kutatók szerint 7 gén felel a pikkelysömör kialakulásáért. Az érintett génvariánsok egy részét már meglévő gyógyszerek célba veszik, ám most új készítmények kifejlesztésére is sor kerülhet.
jan. 26
17:12
Nyolc méter mély aknából mentették ki a munkást - képek (Infostart)
Súlyosan megsérült az a férfi, akit egy körülbelül nyolc méter mély, egy méter széles aknából mentettek ki a csepeli szennyvíztisztító telep építkezésén hétfő délután - közölte Molnár Péter, a Fővárosi Tűzoltóság szóvivője.
jan. 26
18:06
Pillanatok alatt elállítja a vérzést egy új gyógyszer (Metropol)
Alig néhány másodperc alatt képes elállítani a külső vérzést egy új török gyártmányú vérzéscsillapító gyógyszernek.
jan. 26
19:36
A Duna jegéről mentettek kutyát a tűzoltók - képek (Infostart)
Kutyát mentettek ki a fővárosi tűzoltók a Ráckevei-Duna befagyott jegéről.
jan. 26
20:12
Letartóztatták, mert nem vitt vissza egy könyvet a könyvtárba (Infostart)
Április óta nem vitt vissza egy könyvet a könyvtárba egy iowai nő, ezért letartóztatták. A kötet 14 dollárt ér, a nő azután szabadult a börtönből, hogy kifizette a 250 dolláros óvadékot.
jan. 26
20:30
Rendőrautóval járőrözött egy 14 éves fiú (Infostart)
Egyenruhát öltött, majd besétált a rendőrőrsre egy 14 éves chicagói fiú, aki kapott egy járőrautót és öt órán át posztolt, míg a váltás meg nem érkezett - és ki nem derült a turpisság. Az indíték: a fiú minden vágya, hogy rendőr legyen.
jan. 26
20:48
Fordítva működik az igazi Csipkerózsika (Infostart)
Két hétig ült kómában fekvő felesége mellett Andrew Ray, s közben végig könyörgött a nőnek, hogy ébredjen fel. Legnagyobb megdöbbenésére, amikor azt suttogta fülébe, hogy csókolja meg, az eszméletlen asszony teljesítette a kívánságát.
jan. 26
21:06
Mit esznek a sarkkutatók? (Infostart)
A fókaagyat az egyik legnagyszerűbb ételkölteménynek tartották az ötvenes években az Antarktiszon állomásozó kutatók, de a kormoránt és a pingvint sem vetették meg. Mivel a földrész természetvédelmi terület, ezért ma már nem vadásznak, az éves ellátmányt a briteknek például két részletben szállítják Chiléből. Így a fogások konzervekből, fagyasztott és szárított alapanyagokból készülnek.
jan. 26
21:24
Az alkoholizmus jobban fenyegeti a férfiakat, mint a nőket (Infostart)
Kétszer nagyobb az esélye az alkoholizmus kialakulásának a férfiaknál, mint a nőknél - figyelmeztetnek szakértők, akik hozzáteszik: az alkoholprobléma kezelhető.
jan. 26
21:42
Nézze meg, hogyan szúrja le a bikákat a világ legfiatalabb matadora! (Infostart)
Egy 11 éves mexikói fiú egyetlen bikaviadal alatt hat állattal végzett, így ő a legfiatalabb matador, akinek sikerült ez a mutatvány. Az állat- és gyerekvédők természetesen hevesen tiltakoznak.

Keresés