2009. január 26. hétfő

jan. 26
6:09
Ismét terjed a halálos fertőzés (168 Óra Online)
Gyorsan növekszik a HIV-fertőzöttek száma Ukrajnában, ahol havonta ezerhatszáz új esetet regisztrálnak.
jan. 26
10:45
A koedukáció haszna: hosszabb ideig tart a nemzőképesség (Infostart)
Tovább maradnak nemzőképesek azok a hímek, amelyek nőstényekkel élnek együtt - azt ugyan még vizsgálni kell, hogy ez az emberekre éppen úgy igaz-e, mint az egerekre, a felfedezés mindenképpen jelentős.
jan. 26
11:21
Kávé okozza a gyerekkori leukémiát? (Infostart)
Az állapotos nők kávéfogyasztása és a gyermekkori leukémia közötti lehetséges összefüggést vizsgálják brit kutatók, attól tartanak ugyanis, hogy a koffein károsíthatja a magzat DNS-ét, így nagyobb eséllyel alakul ki a betegség.
jan. 26
12:33
Hazudni tovább tart, mint igazat mondani (Infostart)
Átlagosan 30 százalékkal több ideig tart hazudni, mint igazat mondani - állapítja meg egy új brit hazugságvizsgáló teszt. Eszerint az emberek 85 százaléka lassabban reagál, amikor hazudik.
jan. 26
14:24
"A népnyúzó kormány az oka mindennek" (168 Óra Online)
Hurrá, van már Magyarországon Bölcsek Tanácsa, és van vadonatúj Reformszövetségünk is! A Bölcsek Tanácsában négy (egyébként igen kiváló) szakember, a Reformszövetségben a közgazdászok, a munkáltatók és a Magyar Tudományos Akadémia legkiválóbb koponyái fogják megmondani, hogyan másszunk ki a válságból. Érdekes módon a szakszervezetek kimaradtak: a munkavállalók véleményére senki sem kíváncsi.
jan. 26
19:09
Az étcsokoládé segít fogyni és javítja a szexuális teljesítőképességet (Infostart)
A fekete csokoládé fogyasztásától csökken az étvágy és értágító hatása miatt növekszik a szexuális teljesítőképesség - számolt be az étcsokoládéval végzett legújabb kutatásokról a Magyar Elhízástudományi Társaság elnöke. Halmy László professzor hozzátette: a most nyilvánosságra hozott dán vizsgálatot megelőzően maga is észrevette, hogy egyes elhízott betegei fekete csokoládéval tudtak fogyni.
jan. 26
19:36
Jön a rezsiórabér? (168 Óra Online)
A lakásépítések utáni általános forgalmi adó (áfa) átmeneti, öt százalékra történő csökkentését javasolja egyebek mellett a parlament gazdasági bizottságának ad hoc testülete. Baráth Etele, a munkacsoport szocialista vezetője hétfőn az MTI-nek azt mondta: az építésipar válságkezelésére számos azonnali, és hosszabb távra szóló intézkedésre tesznek javaslatot, ezekről a testület kedden egyeztet.
jan. 26
22:09
Sertésektől is terjedhet emberre a halálos kór (Infostart)
Sertésektől is elkaphatják az emberek az Ebola vírust - derült ki, miután egy Fülöp-szigeteki tenyésztő az egyik állatától fertőződött meg. Járványügyi szakemberek szerint ez az eset egyedülálló, hiszen eddig az emberen kívül csak főemlősökön tapasztaltak Ebola-megbetegedést.

Keresés