2009. január 1. csütörtök

jan. 1
1:36
2008 legimpozánsabb laptopjai (Startlap)
A PC World állított össze egy listát 2008 legimpozánsabb laptopjairól. Én a listát egy pár hasznos infóval egészíteném ki.
jan. 1
18:57
Messze vezet az iWiW itthon (Startlap)
Ma délután egy kicsit unatkoztam, és utána jártam a Trends segítségével, hogy hogyan is alakul a hazai közösségi oldalak népszerűsége. Az eredmény nem lepett meg.

2009. január 2. péntek

jan. 2
12:57
Pótolhatatlan értékek a kukában (Startlap)
Az egész éves öndokumentálási mániának két csúcsidőszaka van, az egyiket nyáron, a másikat most éltük. Az elmúlt hetekben tonnaszám készültek a családi fotók, sőt, az örökkévalóságnak elmentett pillanatok halmozásának új lendületet ad, hogy nyilván sokan megkapták korábbi fényképezőgépük még spécibb verzióját.
jan. 2
20:42
Minden idők egyik legmelegebb éve lesz az idei (Infostart)
2009 egyike lesz az öt legmelegebb évnek a mérések kezdete óta, a globális átlaghőmérséklet emelkedése valószínűleg meghaladja a 0,4 százalékot - figyelmeztetnek brit klímakutatók.
jan. 2
21:18
Négy évtized múlva elpusztulhat a Nagy Korallzátony (Infostart)
Teljesen leállhat 2050-re az ausztráliai Nagy Korallzátony egyébként is vészesen lelassult növekedése, ami a teljes pusztulásához vezethet, megnyitva az utat az algák terjedésének - kongatták meg kutatók a vészharangot.
jan. 2
23:15
iSteam - 2009 első őrült iPhone alkalmazása (Startlap)
Láthattunk már pár őrült iPhone alkalmazást, lehetne sorolni őket oldalakon keresztül. Hogy ne menjünk túl messzire, a nevezetes "fingós" alkalmazás örvend hatalmas sikernek, a szerzőjének pedig napi 250.000 dollárt hoz a konyhára. De itt egy újabb őrült iPhone alkalmazás, az iSteam.

2009. január 3. szombat

jan. 3
10:12
A szőlő is segíthet legyőzni a rákot (Infostart)
Segíthet elpusztítani a rákos sejteket a szőlőmagból kivont hatóanyag - állapították meg amerikai kutatók, akik ugyanakkor figyelmeztetnek: a kísérletek biztató eredményt hoztak, de a módszert csak évek múlva alkalmazhatják a betegeken.
jan. 3
16:57
Összegyűlt a pénz a Wikipédia működésére (Startlap)
Adományokból összegyűlt a szükséges hatmillió dollár a Wikipédia fenntartására. A magyar egyesület nem ilyen sikeres a támogatások gyűjtésében.
jan. 3
19:12
Vészforgatókönyvek az emberi létfeltételek megmentésére (Infostart)
A széndioxid-kibocsátás csökkentése kudarcot vallott, ezért fel kell készülni a technológiai beavatkozásra az éghajlatváltozás megfékezése érdekében - vélekedik a The Independent brit napilap által megkérdezett éghajlatkutatók többsége.

2009. január 4. vasárnap

jan. 4
8:06
Kétéltűek segíthetik a műtét utáni gyógyulást (Infostart)
A szalamandrák bőrváladékából szeretnének előállítani a bécsi egyetem kutatói új orvosi ragasztóanyagokat, egyebek mellett a sebgyógyítás elősegítésére - írta a bécsi Der Standard című lap online kiadása.
jan. 4
8:42
Baktériummal védekeznének a trópusi vírus ellen (Infostart)
Baktériummal fertőznék meg a Dengue-láz kórokozóját hordozó szúnyogokat ausztrál tudósok, hogy megmentsék az embereket. A szakértők szerint a Wolbachia lerövidíti a rovarok élettartamát, ezért azok nem tudják tovább adni a betegséget okozó vírust.
jan. 4
9:18
A Nap okolható a szárazságok miatt (Infostart)
A Nap mágneses tevékenysége szabta meg az elmúlt évszázadban az esőzések ritmusát Ausztráliában. Az erős törvényszerűség figyelembe vételével a meteorológusok lényegesen javíthatják az időjárási előrejelzések pontosságát.
jan. 4
15:57
2008-ban a blog.hu nyert (Startlap)
Ismételten kiváncsiságom hajtott, hogy utánanézzek, hogy a hazai öt legnagyobb blogszolgáltatók közül ki is nyerte meg a "versenyt" 2008-ban.
jan. 4
16:21
Ötletes könyvespolcok (Startlap)
A toxel.com oldalon találtam néhány, valóban ötletes könyvespolcot, amit szeretnék itt is bemutatni.
jan. 4
19:42
Nem véd a rák ellen a vitamin (Infostart)
Világszerte sokan szednek különböző vitaminokat - a legtöbben C- és E-vitamint - remélve, hogy azok megelőzik a súlyos betegségeket, például a rosszindulatú daganatok megjelenését, ám úgy tűnik, hiába.

2009. január 5. hétfő

jan. 5
6:09
Elképesztő felfedezés: az alga mentheti meg a Földet (Infostart)
Az olvadó jéghegyek egy olyan természeti folyamatot indítanak be, amely késleltetheti vagy akár le is állíthatja a klímaváltozást - állapították meg brit kutatók.
jan. 5
7:57
Semmi gond, csak egy cápaharapás (Infostart)
A cápák harapása igencsak gyengécske az oroszlánokéhoz képest, és csupán tűhegyes fogaiknak és pofanagyságuknak köszönhetően képesek átharapni áldozatukat - írják kutatók a Physiological and Biochemical Zoology című amerikai szaklapban.
jan. 5
8:15
Nagyobb eséllyel lesz alkoholista, akinek magas az IQ-ja (Infostart)
Akinek magasabb az intelligenciahányadosa, jó eséllyel lesz az ital rabja - derült ki egy brit felmérésből.
jan. 5
11:27
Vatikán: pusztítja a környezetet a fogamzásgátlás (Startlap)
A fogamzásgátló tablettának „pusztító hatása van a környezetre” és részben felelős a férfiak magtalanságáért – írta hétvégi számában a L' Osservatore Romano, a Vatikán hivatalos lapja. A cikket jegyző Pedro José Maria Simon...
jan. 5
14:39
Középre lőve (Startlap)
Borovitz kolléga voltaképpen lenyelte a búékját, mert egyazon levegővel préselte is kifelé magából, hogy: „te, most már nagyon kellene az a gép!” Hogy melyik, azt se ő, se én nem tudtam, csak azt, hogy kell egy „olyan jó közepes”. Jött kettő, dönteni kéne.
jan. 5
20:27
Pornót nem, csak leszbikus ázsiai tiniket találtunk (Startlap)
Mennyei találati listák és üdvös szűrők. Megnéztük, mennyire hatékony a Google katolikus változata. Céljának nagyjából megfelel: hívőknek releváns információt szolgáltat, nemhívőket tájékoztat. De azért ki lehet rajta fogni.
jan. 5
21:27
Semmit nem érnek a méregtenelítő szerek? (Infostart)
Semmi haszna nincs a kozmetikai gyárak méregtelenítő termékeinek, azokat csupán tudományosan hangzó szövegekkel adják el egy, fiatal tudósok által készített tanulmány szerint. Méregtelenítésnek pedig bőven elég, ha egészségesen étkezünk és eleget alszunk.
jan. 5
22:03
Rákos sejtekkel a rák ellen (Infostart)
A rákos sejtek vezethetnek minket új rákellenes gyógyszerek kifejlesztéséhez - derül ki egy hongkongi kutatócsoport tanulmányából. A rákos sejtek ugyanis fel tudnak épülni abból az állapotból, amelyben egészséges társaik elpusztulnak.
jan. 5
22:33
A Stonehenge-hez jártak szórakozni őseink? (Startlap)
Évtizedek óta tudományos viták tárgyát képezi Stonehenge eredeti rendeltetése. Egy brit kutató most az ötezer éves kőépítményt ősi „diszkónak" tartja.

2009. január 6. kedd

jan. 6
6:09
"Hol ülsz a buszon? Megmondom, ki vagy!" (Infostart)
Abból következtet egy angol pszichológus a személyiségünkre, hogy hol ülünk a buszon. Vajon mit jelent, ha valaki az első helyeket kedveli, a busz végét, esetleg a közepét részesíti előnyben? S mi van akkor, ha mindegy az embernek, hol ül?
jan. 6
8:15
Ausztráliában fogták be az amerikai aligátort (Infostart)
Amerikai aligátort találtak Ausztrália délkeleti részén. A hatóságok vizsgálják, hogyan kerülhetett az amerikai őshonos hüllő a távoli kontinensre.
jan. 6
9:27
Új hüllőfajokra bukkantak Tanzániában (Infostart)
Több új hüllő és kétéltűfajra bukkantak Tanzánia esőerdeiben a tudósok.
jan. 6
11:33
Összeütközhetünk egy másik galaxissal! (Infostart)
Sokkal nagyobb a Tejútrendszer és jóval gyorsabban forog a középpontja körül, mint azt eddig gondoltuk - derült ki amerikai csillagászok méréseiből. Így aztán nagyobb az esélye annak is, hogy galaxisunk összeütközik egy szomszédos galaxissal, például az Andromédával.
jan. 6
17:33
Hiába szellőztetjük ki a füstöt, a méreg a lakásban marad! (Infostart)
A cigaretta akkor is veszélyes, ha dohányzás után kiszellőztetjük a szobát: mérgező anyagok egész sora, például arzén, szén-monoxid, radioaktív polónium marad a helyiségben, és a súlyosan egészségkárosító anyagok pora beteríti az evőeszközöket, poharakat, gyermekjátékokat. Erre a következtetésre jutottak az amerikai Harvard Egyetem orvosai dohányosok háztartásait vizsgálva. A passzív dohányzás…
jan. 6
20:33
Nézze meg a különleges, rózsaszín leguánt! (Infostart)
Különleges, rózsaszín földi leguánfajt azonosítottak olasz és ecuadori kutatók a Galápagos-szigeteken. A hüllőfaj, amely ismeretlen maradt Charles Darwin előtt egykori, a szigeteken folytatott megfigyelései alkalmával, hogy a fajok korábban váltak szét, mint azt az angol természettudós feltételezte elméletében.
jan. 6
21:45
Minden tizedik fiatal számára értelmetlen az élet (Infostart)
Értelmetlen az élet minden tizedik 16 és 25 év közötti fiatal számára - derült ki egy nagy-britanniai felmérésből. A már végzett, de munkanélküli fiatalok kétszer annyira vannak kitéve a depresszió és kilátástalanság veszélyének, mint még tanuló vagy dolgozó társaik. A boldogság legfőbb forrása pedig a család és a barátok.
jan. 6
22:03
A nők kevesebbet mozognak (Infostart)
Nem mozognak annyit a nők, mint a férfiak - sem iskolás, sem hetvenéves korukban. Ez pedig elhízáshoz, törékenyebb csontokhoz vezethet - derül ki tanulmányokból.

2009. január 7. szerda

jan. 7
11:45
Hogyan éljünk át orgazmust szülés közben? (Startlap)
Nem kell többé aggódnia a szülés előtt álló kismamáknak a kínzó fájdalom miatt, mert egy technika révén akár orgazmushoz hasonló élményben lehet részük amellett, hogy életet adnak.
jan. 7
16:39
Szuper energiatakarékos monitorok (Startlap)
A Lenovo legújabb ThinkVision monitorjai 30-60 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint a korábbi modellek bármelyike. Ezzel új front nyílt a PC piacon. Az IBM korábbi PC üzletágából létrejött cég napokban bemutatott új ThinkVision...
jan. 7
17:27
Ez az ember elbánt a Karib-tenger igazi kalózaival is (168 Óra Online)
A legendás brit hajóskapitány naplójára bukkantak nemrégiben, aki megmentette az igazi Robinson Crusoe életét és a Karib-tenger számos kalózát a tenger fenekére küldte – írja a Telegraph online kiadása.
jan. 7
18:45
Táncoltam az álompasival, sztár vagyok (Startlap)
Ínhüvelygyulladásig játszható a High School Musical 3 asztali számítógépes változata. A mai tinik Grease-e barátságos és megunhatatlan, könnyen kezelhető szoftverben öltött játéktestet.
jan. 7
19:21
Újabbnál újabb veszélyek leselkednek a fájlcserélőkre (168 Óra Online)
Néhány héttel ezelőtt bukkant fel az a trójai vírus, amelyik blokkolja a két legnagyobb fájlmegosztó oldalra, a Mininovára és a Pirate Bay-re történő bejutást, ezzel egyidőben arról tájékoztatja áldozatait, hogy „a letöltés helytelen dolog.” Erről a torrentfreak.com számolt be.
jan. 7
20:15
Agystimulátorral a súlyos betegség ellen (Infostart)
A agyba ültetett elektródákkal történő stimuláció jelentősen javítja a Parkinson-kórban szenvedők olyan tüneteit, mint a remegés és a mozgás lelassulása, így a gyógyíthatatlan betegséggel élő sok ember számára reményt jelent - állítják amerikai kutatók.
jan. 7
21:27
Lóg a suliból az ebadta kölke? GPS-t a gallérjára! (168 Óra Online)
Műholdas helymeghatározó segítségével követhetik a jövőben a brit szülők gyermekeik mozgását, 3 méteres pontossággal azonosítva, hol is tartózkodik épp a csemetéjük - írja az MTI.
jan. 7
21:29
A Loch Ness-i szörny vajon tud-e a szavazásról? (168 Óra Online)
A Grand Canyon, a Mount Everest és Loch Ness szerepel egyebek közt a világ hét természeti csodája címre esélyes helyszínek között - jelentették be szerdán a szervezők. A jelöltek listájára összesen 222 ország 261 természeti képződménye került fel.

2009. január 8. csütörtök

jan. 8
12:54
Windows 7 build 7000: kipróbálva! (Startlap)
Elméletileg holnap (köszi az infót kelt) fogja a Microsoft hivatalosan kibocsátani a Windows 7 build 7000-et, de a szokásoknak megfelelően már a torrent oldalakon található. Letöltöttem, kipróbáltam.
jan. 8
14:45
W7: először Vista upgrade (Startlap)
A Windows új operációs rendszerének letöltőrendszerekbe is átszivárgott béta verzióját eddig még senki nem söpörte le az asztalról. Ez a globális és látens Windows-ellenességet ismerve már félsiker. Az egyik bennfentes szaklapban most az jelent meg, hogy a Windows7 a Vistára lesz „rákötve”.
jan. 8
16:27
Három milliós bírság kalózadásért (Startlap)
Háromszor is a maximális, egymillió forintos büntetést rótt egy cégre az ORTT, amiért a műsorszolgáltatási engedély megvonása után is tovább működött annak debreceni, miskolci és nyíregyházi rádiója. Koncessziósdíj-tartozásai...
jan. 8
18:57
Egyházi internet – Isten nevében? (Startlap)
A magukra valamit is adó vallási felekezetek ma már nem mellőzhetik a világhálón megjelenés olykor bizarr és rögös útjait. A katolikusoknál virtuális lelki csomagot kattintanak, a krisnások blogolni kezdtek, az evangélikusoknál viszont a médiamunkáért felelős püspök is nyíltan támogatja Luther Márton újító szellemének mai örököseit.
jan. 8
19:57
Egyházi internet - Isten nevében? (Startlap)
A magukra valamit is adó vallási felekezetek ma már nem mellőzhetik a világhálón megjelenés olykor bizarr és rögös útjait. A katolikusoknál virtuális lelki csomagot kattintanak, a krisnások blogolni kezdtek, az evangélikusoknál viszont a médiamunkáért felelős püspök is nyíltan támogatja Luther Márton újító szellemének mai örököseit.
jan. 8
20:18
Megszabadulna a rossz élményeitől? Tetriszezzen! (Infostart)
A népszerű logikai játék csökkenti a trauma után kialakuló stressz hatásait - állítják brit kutatók.
jan. 8
22:21
112 emeletes lesz Dél-Korea legmagasabb felhőkarcolója (168 Óra Online)
Száztizenkét emeletesre tervezik a legmagasabb épületet Dél-Koreában, ahol a jelenlegi rekorder mindössze 63 emelet magas; a beruházás tervezett költsége meghaladja a 300 milliárd forintot. A felhőkarcolót az ötödik legnagyobb dél-koreai üzleti konglomerátum, a Lotte Group szeretné felhúzni a főváros, Szöul délkeleti csücskében, ahol már üzemeltet egy vidámparkot.

2009. január 9. péntek

jan. 9
0:09
Szerelmi pirula a láthatáron? (168 Óra Online)
Megmentheti-e a házasságot egy pirula vagy egy orrspray? Nem kizárt, legalábbis egy amerikai kutató szerint, aki a legmegfoghatatlanabb érzés, a szerelem kémiai alapjait tanulmányozta.
jan. 9
9:30
60 ezer oldal a rendszerváltásról (Infostart)
Állambiztonsági iratokat, propagandafilmeket, a Kossuth és a Szabad Európa Rádió 1989-es adásaiból készült átiratokat hoz nyilvánosságra honlapján a Nyílt Társadalom Archívum. A 60 ezer oldalnyi dokumentum közzétételével az a céljuk, hogy mindenki elgondolkozzon a rendszerváltásról és következményeiről.
jan. 9
13:09
Sztárkomment a Propeller.hu-n (Startlap)
Nem is olyan sokkal ezelőtt egy újfajta rovat indult a Propeller.hu hírgyűjtő oldalnál, mégpedig a sztrákomment.

Keresés