2009. január 8. csütörtök

jan. 8
8:24
Hatvanezer oldalnyi dokumentum a rendszerváltásról (Múlt-kor)
A Nyílt Társadalom Archívum (OSA) hatvanezer oldalnyi szöveget, egyebek mellett rádióátiratot, állambiztonsági jelentést, jegyzőkönyveket tesz közzé partnereivel, köztük az MTI-vel együttműködve az év folyamán a rendszerváltásról annak 20. évfordulóján.
jan. 8
9:27
Titokzatos kőkört találtak a Michigan-tó mélyén (Múlt-kor)
Titokzatos, körbe rendezett köveket, és egy masztodont ábrázoló faragványt találtak a régészek 2007-ben a Michigan-tó mélyén, ám a felfedezés szinte teljesen kimaradt az ismeretterjesztő lapokból. A korábbi kutatás a válaszok helyett inkább egyre több kérdést vet fel a térség történetével kapcsolatban.
jan. 8
10:03
Mûholdas helymeghatározót szerelnek a brit gyerekekre (transindex.ro)
Mûholdas helymeghatározó segítségével követhetik a ...
jan. 8
10:30
Megtalálták a szovjet hadsereg mészárlásának helyszínét (Múlt-kor)
Mintegy 1800, a II. világháború végén meghalt polgári személy földi maradványaira bukkantak egy tömegsírban Lengyelország északi részén - közölték a lengyel hatóságok.
jan. 8
11:33
Könyv a régészet lenyűgöző világáról (Múlt-kor)
Fantasztikus régészeti albumot jelentett meg az Athenaeum: a műből azt is megtudhatjuk, hogy a régészet ma már jóval többet jelent poros ásatások sorozatánál, eszköztárában műholdképek, DNS-elemzések, háromdimenziós szimulációk is helyet kapnak.
jan. 8
12:54
Windows 7 build 7000: kipróbálva! (Startlap)
Elméletileg holnap (köszi az infót kelt) fogja a Microsoft hivatalosan kibocsátani a Windows 7 build 7000-et, de a szokásoknak megfelelően már a torrent oldalakon található. Letöltöttem, kipróbáltam.
jan. 8
14:45
W7: először Vista upgrade (Startlap)
A Windows új operációs rendszerének letöltőrendszerekbe is átszivárgott béta verzióját eddig még senki nem söpörte le az asztalról. Ez a globális és látens Windows-ellenességet ismerve már félsiker. Az egyik bennfentes szaklapban most az jelent meg, hogy a Windows7 a Vistára lesz „rákötve”.
jan. 8
15:45
Londonban a Nílus-parti Michelangelo (Múlt-kor)
"Nílus-parti Michelangelónak" nevezték el az angol művészettörténészek azt az ismeretlen óegyiptomi festőt, akinek 11 restaurált faliképe hamarosan látható lesz a British Múzeumban.
jan. 8
16:27
Három milliós bírság kalózadásért (Startlap)
Háromszor is a maximális, egymillió forintos büntetést rótt egy cégre az ORTT, amiért a műsorszolgáltatási engedély megvonása után is tovább működött annak debreceni, miskolci és nyíregyházi rádiója. Koncessziósdíj-tartozásai...
jan. 8
16:49
Nullás vércsoportot azonosítottak a Neander-völgyieknél (Múlt-kor)
Nagy nullát könyvelhetnek el spanyol kutatók: sikerült azonosítaniuk két, 43 ezer éve élt Neander-völgyi ember vércsoportját.
jan. 8
18:57
Egyházi internet – Isten nevében? (Startlap)
A magukra valamit is adó vallási felekezetek ma már nem mellőzhetik a világhálón megjelenés olykor bizarr és rögös útjait. A katolikusoknál virtuális lelki csomagot kattintanak, a krisnások blogolni kezdtek, az evangélikusoknál viszont a médiamunkáért felelős püspök is nyíltan támogatja Luther Márton újító szellemének mai örököseit.
jan. 8
19:57
Egyházi internet - Isten nevében? (Startlap)
A magukra valamit is adó vallási felekezetek ma már nem mellőzhetik a világhálón megjelenés olykor bizarr és rögös útjait. A katolikusoknál virtuális lelki csomagot kattintanak, a krisnások blogolni kezdtek, az evangélikusoknál viszont a médiamunkáért felelős püspök is nyíltan támogatja Luther Márton újító szellemének mai örököseit.
jan. 8
20:18
Megszabadulna a rossz élményeitől? Tetriszezzen! (Infostart)
A népszerű logikai játék csökkenti a trauma után kialakuló stressz hatásait - állítják brit kutatók.
jan. 8
22:21
112 emeletes lesz Dél-Korea legmagasabb felhőkarcolója (168 Óra Online)
Száztizenkét emeletesre tervezik a legmagasabb épületet Dél-Koreában, ahol a jelenlegi rekorder mindössze 63 emelet magas; a beruházás tervezett költsége meghaladja a 300 milliárd forintot. A felhőkarcolót az ötödik legnagyobb dél-koreai üzleti konglomerátum, a Lotte Group szeretné felhúzni a főváros, Szöul délkeleti csücskében, ahol már üzemeltet egy vidámparkot.

Keresés