2009. január 8. csütörtök

jan. 8
4:21
Emelkedik a víz ára, de az alapdíjat a város fizeti (PestMost.hu)
Február elsejétől minden nap fogad ügyfeleket a budaörsi Okmányiroda - döntötte el a képviselő-testület december végi ülésén. Ugyancsak jó hír, hogy a lakótelepen élőknek pályázatot írnak ki egyéni hőfogyasztás-szabályozók és -mérők felszerelésére.
jan. 8
4:25
Óvodafelújítás Dánszentmiklóson (PestMost.hu)
Több mint 100 millió forintból újulhat meg a dánszentmiklósi óvoda. Az intézmény a Közép Magyarországi Regionális Operatív Program pályázatán nyert 111 millió forintot. A 12 milliós önrészt az önkormányzat biztosítja. A felújítást az teszi indokolttá, hogy az épület falai repedeznek, az egyik rész süllyed illetve több helyen mállik a vakolat.
jan. 8
4:29
Átépítik az árkokat (PestMost.hu)
Rendezik Cegléd déli, dél-keleti részének csapadékvíz elvezető árkait. A feltöltődött medret mintegy 25 utcában ássák ki, a nagyobb átmérőjű csatornákat ki is betonozzák. A munkákhoz a város 480 millió forintot nyert, melyet mintegy hatvan millió forinttal egészít ki az önkormányzat.
jan. 8
4:33
Megújul az Árpád iskola Vácott (PestMost.hu)
Az Árpád Fejedelem Általános Iskola felújításához és akadálymentesítéséhez 265 millió forint támogatást nyújt a kormány a költségvetés tartalékából. A beruházás, amelyhez az önrészt az önkormányzat biztosítja, jóval meghaladja a 300 milliót. Megvalósítása két ütemben történik, hogy ne akadályozza az oktatást. 2009 nyarán a külső felújítást szeretnék elvégezni a negyven éves iskolában, a…
jan. 8
4:37
Drágább lett a közterület-használat (PestMost.hu)
A közterületek használatáról szóló 1994. évi rendelet módosításában két új tétel is helyet kapott, amelyek a rendezvények után fizetendő díjat tartalmazzák.
jan. 8
4:54
Könnyebb lesz fesztivált szervezni (PestMost.hu)
Idén egységes minősítési rendszer és internetes regisztráció alapján juthatnak forráshoz a hazai fesztiválszervezők. A nagyobb rendezvények támogatási kerete ugyanakkora maradt, de a kisebb események kevesebbet kapnak.
jan. 8
5:24
Egy év alatt 15 000-rel csökkent a foglalkoztatottak száma (Népszava)
Egy év alatt 15 000-rel csökkent a foglalkoztatottak száma, ez derül ki Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb jelentéséből. Aggasztó, hogy ez az adat még nem jelzi a gazdasági recesszió hatását. A krízis mérséklésére a munkaügyi minisztérium uniós és hazai források mozgósításával munkahely-megőrzési -és teremtési pályázatokat indít, a Fidesz viszont az adó- és kamatcsökkentésben látja a…
jan. 8
5:26
Mindenki visszaléptetne mindenkit – Politikai nyilatkozatháború a választás előtt (Népszava)
Miközben tegnap már megérkeztek a ferencvárosi időközi voksolás kinyomtatott szavazólapjai a választási irodára, rajtuk a hat, jogerősen induló jelölt nevével, élénk nyilatkozatháború dúl a pártok között arról, melyikük követhetett el csalást és kinek kellene emiatt visszalépnie. Tegnap az MSZP szólította fel erre a Fidesz–KDNP jelöltjét, de visszalépésre senki sem készül. Az ajánlószelvényekkel…
jan. 8
5:28
Budapesten a lakosságon kívül mindenkinél korlátozták a fogyasztást (Népszava)
A fővárosban tegnaptól szinte már minden nem lakossági fogyasztó gázkiszolgálását korlátozták. Az ellátási megszorítások miatt országszerte több nagyvállalat kényszerült felfüggeszteni a tevékenységét. Egyelőre a lakosság ellátása fenntartható, de hosszabb távon akár a háztartások is számolhatnak a fogyasztásuk csökkentésével. Mindez annak a következménye, hogy Ukrajnából továbbra sem érkezik…
jan. 8
5:51
Hogyan fejlődik tovább az emberiség? (Infostart)
Az elmúlt évtizedek növekvő testmagasságot és emelkedő átlagéletkort hoztak a civilizált országokban élő átlagember számára az egyre jobb, fehérjedúsabb táplálkozásnak és a gyermekbetegségek leküzdésének köszönhetően - mondta az InfoRádió kérdésére az MTA Régészeti Intézete archeogenetikai laborvezetője. Mende Balázs Gusztáv azonban hozzátette: az átlagéletkor további növekedése Európában és…
jan. 8
6:54
Fodor Gábor reagált Orbán szavaira (Népszava)
Energetikai reformot sürget Fodor Gábor, aki szerint az orosz-ukrán gázvita nyomán előállt helyzetet hosszú távon csak az alternatív energiaforrásokra való átállással lehet kezelni. Az SZDSZ elnöke az MTI-nek adott interjújában azt is elmondta, biztos abban, hogy pártja sikeresen szerepel az európai parlamenti választásokon.
jan. 8
6:56
Gyurcsány a gázválságról tárgyal (Népszava)
A visegrádi négyek kormányfői találkozót tartanak csütörtökön Pozsonyban, hogy megvitassák az orosz-ukrán gázválság nyomán kialakult helyzetet.
jan. 8
7:03
Kósa Lajos: Ha az MSZP nyer, akkor velünk bármit meg lehet csinálni (Infostart)
A Fidesz alelnöke szerint jelzésértékű lesz a vasárnapi ferencvárosi időközi országgyűlési képviselő-választás. Kósa Lajos Bácskai János Fidesz-KDNP jelölt kampányrendezvényén úgy fogalmazott: ha az MSZP nyer, akkor az azt jelenti, hogy velünk mindent meg lehet csinálni. Az ellenzéki politikus egyébként lehetőséget lát radikális reformok végrehajtására is.
jan. 8
7:57
Forradalmat sürget Fodor (168 Óra Online)
- Energetikai reformot sürget Fodor Gábor, aki szerint az orosz-ukrán gázvita nyomán előállt helyzetet hosszú távon csak az alternatív energiaforrásokra való átállással lehet kezelni. Az SZDSZ elnöke az MTI-nek adott interjújában azt is elmondta, biztos abban, hogy pártja sikeresen szerepel az európai parlamenti választásokon.
jan. 8
8:33
Gyilkosság az iskolában: Csepelen volt képviselő az egyik áldozat (HVG)
Az intézmény vezetője és az egyik ott dolgozó tanár az áldozata a szerda esti csepeli kettős gyilkosságnak, amely a Széchenyi utcai alapítványi intézményben, a Csepel-sziget Általános és Szakképző Iskolában történt. Budapest rendőrfőkapitánya ötmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel az ügyben.
jan. 8
8:42
Az ORTT előtt a Sláger és a Danubius rádió (Népszava)
Várja meg az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT), hogyan bírálja el az Alkotmánybíróság a köztársasági elnök által normakontrollra beterjesztett médiatörvény-módosítást, és az eredmény ismeretében döntsön a két országos kereskedelmi rádió frekvenciájának megpályáztatásáról - javasolta Szalai Annamária, az ORTT tagja.
jan. 8
8:51
Heteken belül eldől, kit bocsátanak el (Infostart)
A Magyar Nemzet írása szerint heteken belül eldől, kit bocsátanak el. A válság tavalyi előszele a munkanélküliség növekedését hozta magával. A Központi Statisztikai Hivatal tegnapi gyorsjelentéséből kiderül, hogy a 15 és 64 évesek körében a foglalkoztatási ráta 57,1 százalékos - vagyis 0,2 százalékponttal alacsonyabb az egy évvel korábbinál.
jan. 8
8:51
Enyhíthetnek a nagyfogyasztók gázkorlátozásán (HVG)
Az FGSZ megvizsgálja a fogyasztáskorlátozás esetleges feloldását a kettes kategóriába tartozó ipari fogyasztóknál - közölte a gázipari rendszerirányító FGSZ Földgázszállító Zrt.
jan. 8
8:51
Gyurcsány: Miért lennék ellensége önmagamnak? (168 Óra Online)
A miniszterelnök úgy véli, 2009 valódi dilemmája az: fel van-e készülve Magyarország arra, hogy túllépjen a rendszerváltás illúzióin, és szembenézzen a valódi, de ebből fakadóan lassú, nyugodt polgárosodás szükségességével. KARÁCSONY ÁGNES interjúja.
jan. 8
9:09
Húsz éve pecsételődött meg a bős-nagymarosi vízlépcső sorsa (Infostart)
Húsz évvel ezelőtt döntő fordulat következett be a a bős-nagymarosi vízlépcső amúgy is kacskaringós történetében. 1989. január elején a fővárosban aláírásgyűjtő akciót szervezhetett a Duna Kör, majd sor került még egy jelentős tiltakozó eseményre. Mindezek hatására végül a Németh-kormány néhány hónap múlva felfüggesztette az építkezést.
jan. 8
9:27
Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét (Infostart)
Elfogták a csepeli kettős gyilkosság elkövetőjét - értesült az MTI csütörtök reggel.
jan. 8
9:36
A Jobbik szerint van párhuzam a palesztinok és a magyar nép sorsa között? (Népszava)
Demonstrációra készül a Jobbik Szegedi Szervezete. A mára tervezett megmozduláson szolidaritást vállalnak a palesztín néppel, és elítélik Izrael politikáját, valamint békére szólítanak fel a szegedi Jobbikosok - adja hírül a delmagyar.hu internetes portál.
jan. 8
9:45
Az őr ölt Csepelen, az áldozat magnóra vette meggyilkolásukat (HVG)
Két embert vettek őrizetbe a csepeli kettős gyilkosság miatt: a bűncselekmény során megsérült biztonsági őrt és a tanintézmény gazdasági igazgatóját - közölte a rendőrség. A nyomozók szerint brutális kivégzés történt, amelyet a biztonsági őr hajtott végre. Az egyik áldozat magnója rögzítette a gyilkosságot.
jan. 8
10:03
Feloldották a második kategóriás gázkorlátozást (Infostart)
Feloldotta a második kategóriájú gázkorlátozást 9.30 órakor az FGSZ Zrt., amit Molnár Csaba energiaügyi miniszter a csütörtökön várhatóan javuló gázhelyzettel indokolt.
jan. 8
10:05
Több hónapig is kitarthat a halak emlékezete (Infostart)
Eddig úgy gondolták a tudósok, a halak memóriája legföljebb pár másodpercre terjed, most azonban kiderült, hogy akár hónapokkal később is emlékeznek például az etetés idejére, hangjára - meg egy-egy darab szalonnára.
jan. 8
10:21
A sérült őrt gyanúsítják a csepeli kettős gyilkossággal - képriport (Infostart)
A súlyos kézsérüléssel kórházba vitt biztonsági őrt gyanúsítják a tegnapi, csepeli kettős gyilkosság elkövetésével, és egy másik, az iskola vezetéséhez tartozó személyt is őrizetbe vettek az üggyel kapcsolatban - értesült az InfoRádió. A BRFK sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy mindkét férfit egy nappal korábban rúgták ki az iskolából.
jan. 8
10:21
Egy napig élt a II. fokozatú gázkorlátozás (HVG)
Feloldotta a második kategóriájú gázkorlátozást fél tízkor a Földgázszállító Zrt. (FGSZ), amit Molnár Csaba energiaügyi miniszter a várhatóan javuló gázhelyzettel indokolt.
jan. 8
10:21
Újabb fagyhalál (168 Óra Online)
- Kihűlés következtében meghalt penészleki lakásában egy 61 éves férfi - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön az MTI-vel.
jan. 8
10:30
Tudják mi vagy ki lett a válság győztese? (Népszava)
dén összesen 11,3 milliárd forint jut állami forrásból a versenysportra olimpiai sportágakban, ez 4,2 milliárd többletet, 59 százalékos növekedést jelent a 2008-as 7,1 milliárdhoz képest - jelentette be Gyenesei István.
jan. 8
11:24
Érdektelenségbe fulladt a pécsi építési pályázat (Népszava)
Miután a Pécsi Konferencia- és Koncertközpont 6 milliárdba kerülő kivitelezési közbeszerzési pályázatára egyetlen ajánlat sem érkezett, a városi önkormányzat érvénytelennek nyilvánította a pályázatot - a közlemény a Közbeszerzési Értesítő legutóbbi számában jelent meg.
jan. 8
11:33
Budapest gázellátása biztosított, takarékos felhasználást kér a városvezetés (Infostart)
A fővárosi önkormányzat intézményeinél, gazdasági társaságainál jelenleg nincs szükség semmilyen korlátozásra az Ukrajna felől érkező gázszállítás leállítása miatt; a mintegy 250 intézményétől és a több tucat cégétől ettől függetlenül takarékosabb gázfelhasználást kért csütörtökön Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes.
jan. 8
11:33
Hétmilliárd már a zsebében, mégis megkötve a kormány keze (168 Óra Online)
A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint csaknem hétmilliárdot már lehívtunk, bár nem használtuk fel abból a mintegy húszmilliárd eurós hitelkeretből, amelyet még októberben kaptunk az IMF-től és az Európai Uniótól. A jó hír ebben az, hogy bőséges valutatartalékunk van ahhoz, hogy megőrízzük pénzügyi rendszerünk stabilitását, a rossz hír viszont az, hogy a felhasználástól függetlenül ezután már…
jan. 8
11:42
Önköntés korlátozást kért a főpolgármester-helyettes a Budapestiekől (Népszava)
A fővárosi önkormányzat intézményeinél, gazdasági társaságainál jelenleg nincs szükség semmilyen korlátozásra az Ukrajna felől érkező gázszállítás leállítása miatt; a mintegy 250 intézményétől és a több tucat cégétől ettől függetlenül takarékosabb gázfelhasználást kért csütörtökön Hagyó Miklós (MSZP) és Ikvai-Szabó Imre (SZDSZ) főpolgármester-helyettes.
jan. 8
11:51
17 évet kapott a konyhakéses gyilkos (168 Óra Online)
Egy nőt konyhakéssel leszúrt, egy férfit életveszélyesen megsebesített, egy másikra pedig baltával támadt rá az a békési férfi, akit jogerősen tizenhét év fegyházbüntetéssel sújtott csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla.
jan. 8
12:18
MSZP: módosítani kell a választási törvényt (Népszava)
Az MSZP szerint a ferencvárosi időközi parlamenti választás tapasztalatai alapján módosítani kell a választási törvényt - jelentette ki Burány Sándor, az MSZP fővárosi szervezetének elnöke és Bánsághi Tamás, a párt országgyűlési képviselőjelöltje csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 8
12:20
A KDNP "ingatlanbiznisz" miatt fordul ügyészséghez (Népszava)
A Fővárosi Főügyészséghez fordul Wertán Zsolt Zoltán (KDNP), VI. kerületi önkormányzati képviselő egyes terézvárosi ingatlaneladások miatt.
jan. 8
12:22
Az MDF elégedetlen a kozpenzpalyazat.gov.hu-val (Népszava)
A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, hogy tegye működőképessé azt a honlapot, amelynek célja a közpénzekből pályázati úton nyújtott támogatások összegzése - jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
jan. 8
12:27
Akik számíthatnak az APEH kiemelt figyelmére (Infostart)
Az adóminimalizálók, a feketén foglalkoztatók és a számítógép-alkatrész kereskedők az idén is az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) kiemelt figyelmére számíthatnak, s fokozottan ellenőrzik majd a transzferárakat is - nyilatkozta az MTI-nek az APEH elnöke.
jan. 8
12:36
A kormány nem teszi átláthatóvá a közpénzekből nyújtott támogatásokat? (Népszava)
A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, hogy tegye működőképessé azt a honlapot, amelynek célja a közpénzekből pályázati úton nyújtott támogatások összegzése - jelentette ki Pettkó András, az MDF országgyűlési képviselője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón.
jan. 8
12:45
Tíz tipp a gázkrízis idején: hogyan takarékoskodjunk? (HVG)
Az Energia Klub fontosnak tartja, hogy a kormány a kialakult helyzetben megnyugtassa a lakosságot, és elejét vegye a pánik kialakulásának.
jan. 8
12:54
Kivezettek az ülésteremből egy jobbikos képviselőt (Népszava)
Garázdaság szabálysértése miatt feljelentést tett az egri rendőrkapitányság az illetékes bíróságon Sneider Tamás, a Jobbik egri elnöke, helyi önkormányzati képviselő ellen.
jan. 8
13:03
A gáz után szénhiány várható Magyarországon (Infostart)
Ötödével növekedett a szén és a tűzifa iránti kereslet az elmúlt napokban - nyilatkozta az InfoRádiónak Neuwelt Tibor, a tüzelőanyag kereskedéssel foglalkozó Neuwelt 2001 Kft. vezetője. A szakember szerint nem voltak felkészülve a gázválságra, ezért szénhiány várható Magyarországon.
jan. 8
13:03
Minden a csepeli kettős gyilkosságról: itt! (168 Óra Online)
- Két embert vettek őrizetbe a csepeli kettős gyilkosság miatt: a bűncselekmény során megsérült biztonsági őrt és a tanintézmény gazdasági igazgatóját - közölte a rendőrség csütörtökön sajtótájékoztatón, Budapesten.
jan. 8
13:05
Gyerekkel együtt kötötték el az autót (Infostart)
Két skót autótolvajnak a tulajdonos kisfiával együtt sikerült ellopnia egy értékes kocsit, amelyről így a rablók inkább lemondtak.
jan. 8
13:30
"Elfogadhatatlan a jelenleg zajló kormányzati arrogancia" (Népszava)
Tömeges elbocsátásokhoz vezethet a kórházak gazdasági társasággá alakulása, ami nem más, mint kényszerprivatizáció - mondta Nagy Kálmán országgyűlési képviselő, a KDNP szakpolitikusa csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.
jan. 8
13:32
Magyarország gázsegélyt ad Szerbiának (Népszava)
Magyarország egyszeri, egy millió köbméter gázzal kisegíti Szerbiát - ezt jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A kormányfő a döntést azt követően hozta meg, hogy mintegy egyórás konzultációt folytatott a hazai gázellátás biztonságáról a kormány több illetékes miniszterével és szakemberekkel. A szerb kérés alapján történő segítségnyújtást az teszi lehetővé, hogy a hazai fogyasztás tegnap…
jan. 8
13:39
Fitnesz a raboknak: hólapátolás (168 Óra Online)
- Elítéltek végeznek hóeltakarítást az egri büntetés-végrehajtási intézet "Börtön a városért" elnevezésű programja keretében a hevesi megyeszékhelyen - tájékoztatta az intézet parancsnoka csütörtökön az MTI-t.
jan. 8
14:06
"Bosszúhadjáratot indított a kormány Ferencváros ellen" (Népszava)
A kormány bosszúhadjáratot indított Ferencváros ellen - közölte Fónagy János, a Fidesz budapesti elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján.
jan. 8
14:15
Ferihegy: nem kizárt a munkabeszüntetés folytatása (HVG)
Megegyezés továbbra sincs Ferihegyen, a szakszervezetek szerint közelebb került a sztrájk folytatásának lehetősége, miután a munkaadó "hátba szúrta" a munkavállalókat azzal, hogy újabb sztrájktörők alkalmazására készül.
jan. 8
14:15
Ferihegyi sztrájk: folyt. köv? (168 Óra Online)
- Megegyezés továbbra sincs Ferihegyen, a szakszervezetek szerint közelebb került a sztrájk folytatásának lehetősége, miután a munkaadó "hátba szúrta" a munkavállalókat azzal, hogy újabb sztrájktörők alkalmazására készül.

Keresés