2009. január 29. csütörtök

jan. 29
5:15
Megadóztatják a családi pótlékot? (168 Óra Online)
A családi pótlék bruttósítása és megadóztatása az egyik kormányzati elképzelés a szociális támogatások átalakítására - tudta meg az MTI több szocialista politikustól az MSZP szerdai frakcióülése után.
jan. 29
5:33
Elvérzett a fideszes kezdeményezés (Alternatív Energia)
Várhatóan napirendre sem kerül a parlament mai rendkívüli ülésén a Fidesz feloszlatásról és új választásokról szóló javaslata, amely így nem is kaphat többséget. Azt ugyanis nemcsak az MSZP, hanem az SZDSZ is elutasítja. A rendkívüli ülés nem is elsősorban erről, hanem a gazdasági válság hatásaira adandó válaszokról szól majd; a kormányfő a szükséges nemzet- és modellstratégiáról beszél „nem…
jan. 29
5:51
Gyurcsány még nem teríti ki lapjait (168 Óra Online)
Az MSZP-frakció támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország gazdasági helyzetéről szóló beszámolóját - mondta Kovács Tibor, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten újságíróknak; a politikus közölte azt is, hogy a kormányfő a változtatás irányairól szólt a frakcióülésen, de konkrétumokról - például az adórendszer kapcsán - nem beszélt.
jan. 29
5:51
Bokros újabb csomagja is vihart kavart (Alternatív Energia)
1998 óta egyetlen érdemi reform sem történt, 2008 októberében a korábbi pazarlás miatt az államcsőd szélére jutott az ország, a gazdasági növekedés újraindításához szerkezeti reformok kellenek. Ezek a gondolatok is szerepelnek Bokros Lajos Reformok kritikus tömege című tanulmányában, amely az Élet és Irodalom múlt heti számának mellékletében látott napvilágot.
jan. 29
5:53
Brüsszeli ajánlás Magyarországnak: mérsékelni kell a költségvetési kiadásokat (Alternatív Energia)
250 millió euróval járuljon hozzá az EU a Nabucco-gázvezeték megépítéséhez – javasolja az Európai Bizottság, amely tegnap döntött a közösségi támogatásra jogosult energiabiztonsági beruházásokról. A magyar–román és a magyar–szlovák gázvezetékrendszer összeköttetéséhez 30, illetve 25 millió eurós támogatást adna Brüsszel.
jan. 29
5:55
Elkerülhetetlennek tűnik a munkabeszüntetés a BKV-nál (Alternatív Energia)
Elkerülhetetlennek tűnik a munkabeszüntetés a BKV-nál, miközben újabb vasutassztrájkra készül a VDSZSZ is. A fővárosi közlekedési cégnél több mint egy hét eredménytelen tárgyalás után a HÉV-hálózat kiszervezése ellen tiltakozó 11 szakszervezet várhatóan általános sztrájkot hirdet, amihez a kötött pályás területen – a HÉV-, a troli-, a villamos- és a metróágazatban – dolgozók csatlakozhatnak majd.…
jan. 29
5:57
Potya Audival jár Szijjártó Péter (Alternatív Energia)
Miközben a Fidesz „pofátlanságnak” tartja, hogy állami pénzből vettek szolgálati autót Veres János pénzügyminiszternek, a legnagyobb ellenzéki párt szóvivője és országgyűlési képviselője politikusként egy olyan Audit használ, melyet az általa elnökölt győri kosárlabdaklub – eltitkolt összegért – bérel számára. Nem erősíti a Fidesz kormányzati „luxuskiadásokkal” szembeni kirohanását az sem, hogy a…
jan. 29
5:59
Gyurcsány Ferenc: van, amit az emberi akarat nem tud legyőzni (Alternatív Energia)
Pécs alpolgármestere összefogásra hívta fel a helyi politikai erőket, hogy megvalósíthassák azokat a programokat, amelyeket a város kedden elhunyt polgármestere sikerre akart vinni. Tóth Bertalan megerősítette: biztosítják a város működőképességét. Tasnádi Péter súlyos betegség után hunyt el. Utódát négy hónapon belül kell megválasztani, ami azért is sürgető, mivel jövőre Pécs lesz Európa…
jan. 29
7:00
Egyre többen tartoznak az APEH-nek (Infostart)
Az elmúlt év végén 2.429 magánszemélynek - köztük 421 egyéni vállalkozónak - volt az adóhatóságnál 180 napon túl folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozása az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) adóslistája szerint. Egy évvel korábban 2.005 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó szerepelt az APEH listáján.
jan. 29
7:02
Drasztikusan visszaesik az adóbevétel (Infostart)
A gazdasági válság miatt az önkormányzatok adóbevételének drasztikus visszaesésére lehet számítani, hiszen helyben már annak is örülhetnek, ha a tavalyi szint 80-90 százalékát össze tudják hozni - írja a Népszabadság. A pénzügyi tárca által betervezett helyi iparűzési bevétel nem fog befolyni - mondta a lapnak Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.
jan. 29
7:54
Szigorúbban büntetné a visszaélést az adatvédelmi biztos (Infostart)
Az adatvédelmi biztos szerint az esetek túlnyomó többségében nyilvánosak az állami szervek által megrendelt, döntéselőkészítő tanulmányokban szereplő információk. Jóri András az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy az Európa Tanácsnak magasabb szinten kellene szabályoznia a nem minősített adatok hozzáférhetőségét. Az ombudsman arról is beszélt, hogy túlságosan enyhe a személyes adatokkal…
jan. 29
7:57
Ophélie-ügy: a Belvárosban kéreget a francia lány? (168 Óra Online)
Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azoknak a tanúvallomásait, akik állítólag januárban látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t - közölte szerdán egy francia igazságügyi forrás.
jan. 29
8:12
Még mindig nincs áram 89 dunántúli településen (Infostart)
Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás - közölte kora reggel az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
jan. 29
8:48
Felgyújtották az MSZP-képviselő autóját - képekkel (Infostart)
Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte a rendőrség.
jan. 29
8:51
Felgyújtották egy MSZP-s képviselő autóját (168 Óra Online)
Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 29
8:51
Navrasics: "Kormányprogramunk is van!" (Alternatív Energia)
Csak február 16-án kezdhetik el a vitát a parlament feloszlatásáról - mondta el Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában.
jan. 29
8:53
Felgyújtották egy MSZP-s autóját (Alternatív Energia)
Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 29
9:27
'Szempillantás alatt hazaárulók lehetünk' (168 Óra Online)
A nemzeti csúcs új verzióját, vagy felelős és konszenzusképes politikai szereplőket látunk a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapon? Képes lesz-e legalább az irányokat illetően egyezségre jutni a kormánypárt és ellenzéke, főképp a mérleg nyelvét játszó két kis párttal, az MDF-fel és az SZDSZ-szel? KRUG EMÍLIA írása.
jan. 29
9:27
Sólyom vacsorát ad a román elnök tiszteletére (Alternatív Energia)
Február 2-án és 3-án látogat Budapestre Traian Basescu román államfő – írta csütörtöki számában a bukaresti Új Magyar Szó (ÚMSZ) a magyar Köztársasági Elnöki Hivataltól szerzett értesülésére hivatkozva.
jan. 29
9:42
Nem vette napirendre a parlament önmaga feloszlatását (Infostart)
Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást 158 igen és 197 nem ellenében elutasították.
jan. 29
9:45
Gyurcsány: 1000 milliárdos átrendezésre van szükség (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc parlamenti beszédében megszólította a banki vezetőket
jan. 29
10:00
Gyurcsány: 2009 nehéz év lesz (Infostart)
Életünk 2009-ben nehezebb lesz, még akkor is, ha mindent megteszünk, és minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben csütörtökön. A magyar gazdaság teljesítménye idén várhatóan 2,5-3 százalékkal csökken, miközben az Európai Unió is recesszióban van - fogalmazott.
jan. 29
10:03
Ismét elbukott a Fidesz javaslata (Alternatív Energia)
Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást 158 igen és 197 nem ellenében elutasították.
jan. 29
10:39
Száz milliárd forintot talált Navracsics Tibor (168 Óra Online)
Csak február 16-án kezdhetik el a vitát a parlament feloszlatásáról - mondta el Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában.
jan. 29
10:39
Navrasics: "Legyengült nemzet lettünk" (Alternatív Energia)
A Fidesz frakcióvezetője szerint nem mondott semmit a miniszterelnök
jan. 29
10:54
Navracsics: Gyurcsány Ferenc a felelős (Infostart)
Gazdasági hanyatlás, magas államadósság, ez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységének mérlege - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a parlament csütörtöki rendkívüli ülésén. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke azt javasolta, hogy kössenek megállapodást a parlamenti erők.
jan. 29
10:57
Lendvai Ildikó: Miénk a felelőség! (Alternatív Energia)
Nemcsak ez a parlamenti ülés a rendkívüli, rendkívüli a helyzet, és rendkívüli a felelősség is, a végső döntésekben azonban a kormányoldalé a fő felelősség - mondta Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője csütörtökön a parlamentben.
jan. 29
10:59
Gyurcsány: Háború helyett békére van szükség (Alternatív Energia)
Háború helyett békére, illúziók helyett tisztességes, határozott reformpolitikára, a politikai rendszer működésének átalakítására van szükség - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben csütörtökön.
jan. 29
11:01
Bőven van pénz! 20 milliárdos keret EU pályázatokhoz (Alternatív Energia)
Könnyített feltételekkel, akár 50 millió forintig vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalkozásoknak a válságra való tekintettel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen.
jan. 29
11:15
Egységes elbírálást várnak a kutatók (Alternatív Energia)
A magyarországi kutatók létszámának, bérszínvonalának, munkakörülményeinek az EU-s átlaghoz való közelítését fogalmazta meg célkitűzései között a Tudományos és Innovációs Dolgozók Szakszervezete küldöttértekezlete.
jan. 29
11:33
Nevelt fiait bántalmazta, négy és fél évet kapott érte (168 Óra Online)
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tiszakécskei férfit, aki bántalmazta egyéves és kétéves nevelt fiát, s egyiküknek súlyos fejsérüléseket okozott.
jan. 29
12:09
Az LB szerint csak az önkormányzat építhet méylgarázst (Alternatív Energia)
Semmis a soproni Petőfi téri mélygarázs építéséről az önkormányzat és egy gazdasági társaság között született szerződés, mert az önkormányzat törzsvagyonába tartozó ingatlan részben sem válhat ki az önkormányzat tulajdonából - közölte a Legfelsőbb Bíróság döntését Banicz Erika szóvivő csütörtökön az MTI-vel.
jan. 29
12:11
Veres: nincs szükség pótköltségvetésre (Alternatív Energia)
A kormánynak akkor kell módosítania költségvetés számait, ha a kiadások 2,5 százalékkal eltérnek az előirányzattól, akkor szükséges pótköltségvetést benyújtania, ha a változás eléri az 5 százalékot, egyébként a kormánynak kell dönteni a korrekciókról, s most ez a helyzet - mondta Veres János pénzügyminiszter a parlamentben csütörtökön.
jan. 29
12:13
Hat településen még tanítás sincsen! (Alternatív Energia)
Hat településen nincs tanítás Vas megyében az áramszünet miatt, ezekben az iskolákban ugyanis nem tudták működtetni a kazánokat, ezért fűteni sem lehetett - közölte a Vas Megyei Védelmi Bizottság titkára csütörtökön az MTI-vel.
jan. 29
12:15
Az MDF a tisztességes közteherviselés pártján áll (Alternatív Energia)
A puha, felszínes válságkezelés, nem válságkezelés - jelentette ki Dávid Ibolya, az MDF elnöke csütörtökön a parlamentben.
jan. 29
12:27
Három grácia építette az Aquaworld-öt (168 Óra Online)
A gazdasági világválság terjedő hullámaival egy időben, tavaly decemberben nyitotta meg kapuit az Ramada Resort - Aquaworld Hotel és Vizibirodalom Újpest határában. A 18 milliárdos beruházás nyolcvan százalékát euró alapú hitelből finanszírozta az ingatlanfejlesztő Interestate Zrt. „Nem őrlődünk, hogy most mihez kezdjünk. Ha el kell veszítenünk, már akkor is létrehoztuk és fennmarad. De…
jan. 29
12:45
Fidesz: szégyen a miniszterelnök beszéde (168 Óra Online)
A fideszes Varga Mihály szégyennek nevezte, hogy a miniszterelnök csak ennyit tudott mondani a rendkívüli parlamenti ülésen a gazdasági válságról, az ellenzéki politikus szerint sürgős és mély változásokra van szükség, nem kellene megvárni, míg Magyarország összedől.
jan. 29
13:03
Szörnyű baleset: ráomlott a saját háza (168 Óra Online)
Meghalt egy férfi ráomló házának romjai alatt csütörtökön Miklósiban - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 29
13:03
Gyurcsány: "Félnek mint ördög a tömjénfüsttől" (Alternatív Energia)
A Fidesz fél attól, hogy nem létezik olyan megoldás, hogy jön valaki és ráteszi a kezét az országra, azután egy "gyógyulj ország" kijelentéssel elindjtja a fellendülést
jan. 29
13:05
Meg kell hosszabítani a paksi reaktorok működését (Alternatív Energia)
Az energetikai szektor és a közlekedési ágazat kulcsfontosságú lehet a válságkezelés, a munkahelyteremtés szempontjából - mondta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter csütörtökön az Országgyűlés rendkívüli ülésén. Gyenesei István önkormányzati miniszter szavai szerint pedig a jelenlegi helyzetben még mindig a költségvetési támogatás az önkormányzatok legkiszámíthatóbb…
jan. 29
13:07
Az SZDSZ sokmindenben egyetért a kormánnyal (Alternatív Energia)
Nagy vonalakban egyetért a miniszterelnök által vázolt adóátrendezési javaslattal, kivétel ez alól az áfaemelés - közölte Kóka János, a liberális párt frakcióvezetője.
jan. 29
13:21
"Gráf József meggyőződése hogy a magyar föld magyar tulajdonban maradjon" (Alternatív Energia)
A Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóirodája cáfolja azokat a sajtóhíreket, amelyek szerint arab befektetők magyar termőföldet bérelnének - mondta az MTI-nek Dékány András, az agrártárca szóvivője csütörtökön Budapesten.
jan. 29
13:39
Nem fontos már a szolidaritás (Alternatív Energia)
A diákok számára kevésbé fontos a szolidaritás, mint három éve, az emberek közötti társadalmi különbségek csökkentését sem tartják annyira szem előtt - közölte az Iskola és társadalom 2008 kutatásról tartott konferencián és sajtótájékoztatón Csákó Mihály, az ELTE Társadalomtudományi Kara szociológia tanszékének docense csütörtökön Budapesten.
jan. 29
13:57
Zagyva lesz a szónok a Sátán-ellenes koronatüntetésen (168 Óra Online)
Az IMF-hitelért cserébe eladná, vagy elzálogosítaná a Szent Koronát a kormány – állítja a Magyarok Világszövetsége (MVSZ). Mint arról már írtunk, a szervezet tüntetést tart január 30-án az Alkotmánybíróság előtt.
jan. 29
13:57
Az MSZP terézvárosi elnöksége kiáll a kerületi vezetés mellett (Alternatív Energia)
Egy korábban megjelent közleményben, melynek címe "Orvtámadás a demokratikus intézményrendszer ellen" A terézvárosi önkormányzat tiltakozását fejezte ki az ügyészség eljárásával szemben. A továbbiakban az MSZP nyilatkozatát olvashatják
jan. 29
13:59
Gémesi György: Reform kell, csak nem ilyen (Alternatív Energia)
A Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ) partner a helyhatósági rendszer átalakításában, de úgy látja, hogy a reformot nem a kis önkormányzatoknál kell kezdeni - mondta Gémesi György, a szervezet elnöke csütörtökön sajtótájékoztatón Nyíregyházán.
jan. 29
14:15
Kevésbé toleránsak a középiskolások, mint három éve voltak (Alternatív Energia)
Három év alatt lényegében véve nem változott, csak sokkal markánsabb lett a középiskolások demokrácia felfogása, derül ki a 2005 után 2008-ban megismételt, a középiskolások és a demokrácia viszonyáról szóló kutatásból, amelyet Csákó Mihály, az ELTE TáTK szociológiai tanszék docense vezetésével szociológusok és hallgatók végeztek el.
jan. 29
14:33
"Antall Józsefet megtalálta a történelem" (Alternatív Energia)
Antall József kiemelkedő államférfiságát, a rendszerváltásban játszott történelmi szerepét és elkötelezett európaiságát méltatták csütörtökön Brüsszelben.
jan. 29
14:35
Pörzse Sándor függetlenként indul a választáson (Alternatív Energia)
Vasárnap időközi polgármester-választást tartanak a Pest megyei Tahitótfalun, mert az eddigi polgármester betegség miatt még tavaly októberben lemondott posztjáról - közölte a település alpolgármestere csütörtökön az MTI-vel.
jan. 29
14:48
Antall Józsefre emlékeztek az Európai Parlamentben (Infostart)
Antall József egyköri miniszterelnökre emlékeztek vezető magyar és európai politikusok Brüsszelben az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületszárnyában. Az Európai Néppárt konferenciájának résztvevői úgy vélték, Antal József elévülhetetlen érdemeket szerzett a kelet-európai rendszerváltozásokban.

Keresés