2009. január 29. csütörtök

jan. 29
5:15
Megadóztatják a családi pótlékot? (168 Óra Online)
A családi pótlék bruttósítása és megadóztatása az egyik kormányzati elképzelés a szociális támogatások átalakítására - tudta meg az MTI több szocialista politikustól az MSZP szerdai frakcióülése után.
jan. 29
5:51
Gyurcsány még nem teríti ki lapjait (168 Óra Online)
Az MSZP-frakció támogatta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök Magyarország gazdasági helyzetéről szóló beszámolóját - mondta Kovács Tibor, az MSZP parlamenti frakcióvezető-helyettese szerdán Budapesten újságíróknak; a politikus közölte azt is, hogy a kormányfő a változtatás irányairól szólt a frakcióülésen, de konkrétumokról - például az adórendszer kapcsán - nem beszélt.
jan. 29
7:00
Egyre többen tartoznak az APEH-nek (Infostart)
Az elmúlt év végén 2.429 magánszemélynek - köztük 421 egyéni vállalkozónak - volt az adóhatóságnál 180 napon túl folyamatosan fennálló, 10 millió forintot meghaladó adótartozása az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) adóslistája szerint. Egy évvel korábban 2.005 magánszemély, illetve egyéni vállalkozó szerepelt az APEH listáján.
jan. 29
7:02
Drasztikusan visszaesik az adóbevétel (Infostart)
A gazdasági válság miatt az önkormányzatok adóbevételének drasztikus visszaesésére lehet számítani, hiszen helyben már annak is örülhetnek, ha a tavalyi szint 80-90 százalékát össze tudják hozni - írja a Népszabadság. A pénzügyi tárca által betervezett helyi iparűzési bevétel nem fog befolyni - mondta a lapnak Zongor Gábor, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének (TÖOSZ) elnöke.
jan. 29
7:54
Szigorúbban büntetné a visszaélést az adatvédelmi biztos (Infostart)
Az adatvédelmi biztos szerint az esetek túlnyomó többségében nyilvánosak az állami szervek által megrendelt, döntéselőkészítő tanulmányokban szereplő információk. Jóri András az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy az Európa Tanácsnak magasabb szinten kellene szabályoznia a nem minősített adatok hozzáférhetőségét. Az ombudsman arról is beszélt, hogy túlságosan enyhe a személyes adatokkal…
jan. 29
7:57
Ophélie-ügy: a Belvárosban kéreget a francia lány? (168 Óra Online)
Két francia rendőr utazott Budapestre, hogy kivizsgálja azoknak a tanúvallomásait, akik állítólag januárban látták a tavaly decemberben Budapesten eltűnt francia diáklányt, Ophélie Bretnacher-t - közölte szerdán egy francia igazságügyi forrás.
jan. 29
8:12
Még mindig nincs áram 89 dunántúli településen (Infostart)
Csütörtökön reggel még 89 nyugat-dunántúli településen vagy településrészen szünetelt az áramszolgáltatás - közölte kora reggel az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
jan. 29
8:48
Felgyújtották az MSZP-képviselő autóját - képekkel (Infostart)
Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte a rendőrség.
jan. 29
8:51
Felgyújtották egy MSZP-s képviselő autóját (168 Óra Online)
Felgyújtották Molnár Albert (MSZP) országgyűlési képviselő autóját csütörtökre virradó éjjel; a kocsi mintegy 80 százaléka kiégett, sérülés nem történt - közölte az MTI-vel a rendőrség.
jan. 29
9:27
'Szempillantás alatt hazaárulók lehetünk' (168 Óra Online)
A nemzeti csúcs új verzióját, vagy felelős és konszenzusképes politikai szereplőket látunk a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett rendkívüli parlamenti ülésnapon? Képes lesz-e legalább az irányokat illetően egyezségre jutni a kormánypárt és ellenzéke, főképp a mérleg nyelvét játszó két kis párttal, az MDF-fel és az SZDSZ-szel? KRUG EMÍLIA írása.
jan. 29
9:42
Nem vette napirendre a parlament önmaga feloszlatását (Infostart)
Nem vette napirendre az Országgyűlés feloszlatásáról szóló Fidesz-KDNP indítványt a parlament a csütörtöki rendkívüli ülésen, miután a sürgős tárgyalást 158 igen és 197 nem ellenében elutasították.
jan. 29
10:00
Gyurcsány: 2009 nehéz év lesz (Infostart)
Életünk 2009-ben nehezebb lesz, még akkor is, ha mindent megteszünk, és minden úgy sikerül, ahogy szeretnénk - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a parlamentben csütörtökön. A magyar gazdaság teljesítménye idén várhatóan 2,5-3 százalékkal csökken, miközben az Európai Unió is recesszióban van - fogalmazott.
jan. 29
10:39
Száz milliárd forintot talált Navracsics Tibor (168 Óra Online)
Csak február 16-án kezdhetik el a vitát a parlament feloszlatásáról - mondta el Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője csütörtökön az MR1-Kossuth rádió reggeli műsorában.
jan. 29
10:54
Navracsics: Gyurcsány Ferenc a felelős (Infostart)
Gazdasági hanyatlás, magas államadósság, ez Gyurcsány Ferenc miniszterelnök tevékenységének mérlege - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a parlament csütörtöki rendkívüli ülésén. Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke azt javasolta, hogy kössenek megállapodást a parlamenti erők.
jan. 29
11:33
Nevelt fiait bántalmazta, négy és fél évet kapott érte (168 Óra Online)
Jogerősen négy és fél év börtönbüntetésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön azt a tiszakécskei férfit, aki bántalmazta egyéves és kétéves nevelt fiát, s egyiküknek súlyos fejsérüléseket okozott.
jan. 29
12:27
Három grácia építette az Aquaworld-öt (168 Óra Online)
A gazdasági világválság terjedő hullámaival egy időben, tavaly decemberben nyitotta meg kapuit az Ramada Resort - Aquaworld Hotel és Vizibirodalom Újpest határában. A 18 milliárdos beruházás nyolcvan százalékát euró alapú hitelből finanszírozta az ingatlanfejlesztő Interestate Zrt. „Nem őrlődünk, hogy most mihez kezdjünk. Ha el kell veszítenünk, már akkor is létrehoztuk és fennmarad. De…
jan. 29
12:45
Fidesz: szégyen a miniszterelnök beszéde (168 Óra Online)
A fideszes Varga Mihály szégyennek nevezte, hogy a miniszterelnök csak ennyit tudott mondani a rendkívüli parlamenti ülésen a gazdasági válságról, az ellenzéki politikus szerint sürgős és mély változásokra van szükség, nem kellene megvárni, míg Magyarország összedől.
jan. 29
13:03
Szörnyű baleset: ráomlott a saját háza (168 Óra Online)
Meghalt egy férfi ráomló házának romjai alatt csütörtökön Miklósiban - közölte a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 29
13:18
Fidesz: Magyarország 2007 óta recesszióban van (Napi)
jan. 29
13:57
Zagyva lesz a szónok a Sátán-ellenes koronatüntetésen (168 Óra Online)
Az IMF-hitelért cserébe eladná, vagy elzálogosítaná a Szent Koronát a kormány – állítja a Magyarok Világszövetsége (MVSZ). Mint arról már írtunk, a szervezet tüntetést tart január 30-án az Alkotmánybíróság előtt.
jan. 29
14:48
Antall Józsefre emlékeztek az Európai Parlamentben (Infostart)
Antall József egyköri miniszterelnökre emlékeztek vezető magyar és európai politikusok Brüsszelben az Európai Parlament Antall Józsefről elnevezett épületszárnyában. Az Európai Néppárt konferenciájának résztvevői úgy vélték, Antal József elévülhetetlen érdemeket szerzett a kelet-európai rendszerváltozásokban.
jan. 29
14:50
56 zalai település még mindig áram nélkül (Infostart)
Továbbra sincs áram Zala megye 56 településén; a szolgáltatás kimaradása 14 ezer háztartást érint. Azt továbbra sem tudni, hogy az érintett lakásokba mikor kapcsolják vissza a villamos energiát.
jan. 29
15:06
Felfüggesztették a Molt (Infostart)
Felfüggesztették a Mol részvények kereskedését 14 óra 5 perckor a Budapesti Értéktőzsdén - tették közzé az értéktőzsde hivatalos honlapján.
jan. 29
15:08
Gyurcsány adópolitikai elképzelései hétről hétre (Infostart)
"Ez az adócsökkentés kormánya." - mondta Gyurcsány Ferenc 2006-ban. A választási jelmondatból azonban tulajdonképpen semmi sem valósult meg, az elmúlt fél évben pedig szinte hétről hétre változtak a kormány adópolitikai elképzelései.
jan. 29
15:42
Akadozik a mobilszolgáltatás Vasban és Zalában (Infostart)
Az időjárási viszonyok, a kialakult hóhelyzet okozta tartós áramszünet érinti néhány kisebb nyugat-magyarországi település mobil ellátását, tudtuk meg a Magyar Telekom Kommunikációs Igazgatóságától.
jan. 29
15:45
Gyurcsány: egyelőre marad az eva és az ekho (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc szerint a kormány egyelőre nem tervezi az eva és az ekho megszüntetését.
jan. 29
16:00
Nagydíjat ért a "Dunaszerdahelyi pokol" -képekkel (Infostart)
Takáts Péter fotósorozata érdemelte ki a Magyar Újságírók Országos Szövetségének sajtófotó pályázatának nagydíját. A 27. alkalommal odaítélt elismerést a fotóriporter dunaszerdahelyi futballmérkőzésről készített tízképes "pokoljárása" kapta.
jan. 29
16:36
A szlovák belügy szerint törvényt sértettek a szurkolók (Infostart)
A szlovák belügyminisztérium befejezte a november elsején Dunaszerdahelyen lejátszott DAC-Slovan bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történt események felülvizsgálatát, és megállapította, hogy a szurkolók törvényt sértettek. Videofelvétel továbbra sincs.
jan. 29
16:38
Óbudának túl sok kamion jut (Infostart)
Óbuda polgármestere kifogásolja, hogy megnyitják a 11-es főút fővárosi szakaszát a 12 tonnánál nehezebb gépjárművek előtt is, ezért a főváros decemberben elfogadott teherforgalmi stratégiájának felfüggesztését kéri.
jan. 29
16:54
Megéri fenntartani az evát és az ekhót (Infostart)
A kormány egyelőre nem tervezi az egyszerűsített vállalkozói adó és az egyszerűsített közteherviselési hozzájárulás megszüntetését. A miniszterelnök az Országgyűlés rendkívüli ülése után úgy fogalmazott: a két adónemben van ugyan igazságtalanság, de megéri fenntartani, mert az eva és az ekho bevezetése sok embert késztetett adófizetésre.
jan. 29
17:12
Tiltakoznak a fuvarozók a magas behajtási díj ellen (Infostart)
Petíciót nyújtott át a fővárosi képviselőknek a Közúti Fuvarozók Érdekvédelméért Nonprofit Kft. A szervezet tagjai a túl magas behajtási díjak ellen tiltakoznak. A teherközlekedési stratégia kidolgozói szerint azonban csak az infláció mértékével emelkedtek a díjak.
jan. 29
17:15
Szombaton lejárnak a 2008-as éves e-matricák! (Metropol)
A 2008-ban vásárolt éves e-matricák érvényességi ideje szombaton éjfélkor jár le - figyelmeztet az Állami Autópálya Kezelő Zrt.
jan. 29
18:06
Korrigált ma az értéktőzsde (Infostart)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 181,21 pontos, 1,52 százalékos csökkenéssel, 11.744,21 ponton zárt csütörtökön.
jan. 29
18:42
Abszurdnak tartják Gyurcsány tervét a nagycsaládosok (Infostart)
Abszurdnak és logikátlannak tartja a Nagycsaládosok Országos Egyesülete a családi pótlék megadóztatását. Gyurcsány Ferenc kormányfő a Parlamentben beszélt arról, hogy javasolja a nyugdíj kivételével a szociális és jóléti támogatások bruttósítását, majd azok bevonását az adórendszerbe.
jan. 29
18:44
Egymilliós sztrájk Franciaországban (Infostart)
Több mint egymillióan sztrájkoltak, és a szakszervezetek adatai szerint 1,5 millióan vonultak utcára kétszáz településen csütörtökön Franciaországban, hogy így tiltakozzanak Nicolas Sarkozy államfő válságkezelő gazdaságpolitikája ellen.
jan. 29
18:45
Havazás miatt lezártak egy bakonyi útszakaszt (Metropol)
Havazás miatt lezárták csütörtök délután a Bakonyban, a Bakonybél és Bakonykoppány közötti útszakaszt; az elmúlt napok esőzései és az utóbbi 24 órában leesett nagy mennyiségű hó miatt a fák tövestől fordultak ki a helyükről és dőltek az úttestre - tájékoztatott Szabó Bernát, a regionális közútkezelő kht. ügyeletese.
jan. 29
19:00
Újraválasztották Várszegi Asztrik főapátot (Infostart)
Újabb kilenc évre főapáttá választotta Várszegi Asztrikot a pannonhalmi főapátság konventje. Hortobágyi Cirill főmonostori perjel azt mondta: a 76 rendtárs titkos szavazáson hozta meg döntését.
jan. 29
19:36
Magyar büszkeség és depresszió (Infostart)
Mi a magyar? - tették fel a kérdést a második Konzílium kerekasztal-beszélgetés előadói szerda este. Kiderült: a magyarok büszkék magyarságukra és hisznek az értékekben, a mindennapokban viszont ennek nem sok nyomát látni. Sehol sincs akkora bizalom- és értékhiány, mint nálunk, mi vagyunk Európa legindividualistább nemzete.
jan. 29
19:54
"Hiszem, hogy Európa érdeke is a szocialista Magyarország" (Infostart)
"Hiszem, hogy az európai népek érdeke is a stabil, szocialista Magyarország" - mondta húsz évvel ezelőtt Davosban Grósz Károly. Magyarország akkori első embere arról beszélt a világgazdasági csúcson, hogy a magyar érdekeknek megfelelően országa továbbra is a KGST aktív szereplője marad, de szeretne együttműködni Nyugat-Európával is. Az országot ugyanekkor az tartotta lázban, hogy ki mit reagál…
jan. 29
20:30
Erdogan kirohant a Gázai övezetről tartott vitáról (Infostart)
Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnök csütörtökön mérgében kirohant a davosi Világgazdaság Fórum keretében a Gázai övezetről tartott vitáról, a rendezők szemére vetve, hogy nem hagyták szóhoz jutni Simon Peresz izraeli elnök hosszú felszólalása után.
jan. 29
20:33
Pénteken lehet áram a Nyugat-Dunántúlon (168 Óra Online)
Harmincnégy településen még nem tudta helyreállítani teljes egészében a szolgáltatást az áramszolgáltató - mondta el az MTI érdeklődésére csütörtök kora este Patay László, az E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. igazgatóságának elnöke.
jan. 29
20:35
Fidesz: ennél csak durvább lesz a helyzet (168 Óra Online)
A Fidesz szerint biztosan pótköltségvetésre van szükség; az ellenzéki párt 1.200-1.300 milliárd forintos adócsökkentést hajtana végre, de adóemelésben nem lesz partner - mondta Varga Mihály, a Fidesz alelnöke.
jan. 29
21:06
1000 millárdos adóátrendezés - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Gyurcsány Ferenc átcsoportosítana 1000 milliárd forintot az adórendszerben. A Fidesz szerint Gyurcsány felelős a válságért. Eladja-e az OTP ukrán leánybankját?
jan. 29
21:24
A Fidesz radikális adócsökkentést javasol (Infostart)
Elkerülhetetlennek tartja a pótköltségvetést a jelenlegi gazdasági helyzetben a Fidesz alelnöke. Varga Mihály úgy fogalmazott: radikális, legalább 1.200-1.300 milliárd forintos adócsökkentést kellene végrehajtani, de pártja semmilyen adóemelést nem támogat.
jan. 29
21:42
2020-ig szóló közlekedési fejlesztési terv Budapesten (Infostart)
Jóváhagyta Budapest közlekedési rendszerének 2020-ig szóló fejlesztési tervét a Fővárosi Közgyűlés. A több ezer milliárd forintos programban hidak, körutak és alagutak építése mellett a 3-as metró meghosszabbítása, valamint az észak-déli gyorsvasút megépítése is szerepel. A finanszírozásról később döntenek, a Fidesz nem támogatta a tervezetet.
jan. 29
21:44
Menesztették a nagykanizsai kórház főigazgatóját (Infostart)
Azonnali hatállyal felmentette a nagykanizsai kórház megbízott főigazgatóját a város közgyűlése. Bicsak Ágnes alig egy hónapja kapott felkérést a poszt betöltésére, leváltását szakmai alkalmatlansággal indokolták.

Keresés