2009. január 3. szombat

jan. 3
4:48
Többfrontos szigorítás a segélyezésben és az idősek ellátásában (Népszava)
Aki tud, dolgozzon; aki dolgozhatna, de nem akar, ellátás nélkül marad - ez az egyik legfontosabb változás a januártól érvényes segélyezési rendszerben. A nyugdíjak is módosulnak: január helyett szeptemberben kapnak kiegészítést a 2009-től nyugdíjkorrekcióra jogosultak, a 13. havi nyugdíjban pedig szigorítások, korlátozások lépnek életbe. 80 ezer forintnál magasbb plusz ellátást senki sem kaphat,…
jan. 3
5:24
Két éven belül 20 millióval több lesz a munkanélküli? (Népszava)
Az Economist Intelligence Unit 2009 januárjára szóló havi világgazdasági prognózisa szerint 0,4 százalékos világszintű gazdasági visszaesés várható az idén. A cég szerint ilyesmire a II. világháború vége óta nem volt példa. Magyarországot illetően sokan úgy vélték, hogy ide csak a gazdasági válság oldalszele ér el, ám egy nehéz helyzetben lévő gazdaságnak az is épp elég: a forint árfolyama ősszel…
jan. 3
5:42
Már z összes induló párt szelvényeit vizsgálják Ferencvárosban (Népszava)
Szakértő vizsgálja meg a ferencvárosi időközi parlamenti választásra jelentkezett kilenc párt jelöltje által leadott összes ajánlószelvényt. A választás rendje elleni bűncselekmény gyanújával ismeretlen tettes ellen nyomozó rendőrség a helyi választási irodában szerdán lefoglalta az összesen 8605 kopogtatócédulát. Így az ellenőrzés kiterjed majd annak a jogerősen a választáson induló hat pártnak a…
jan. 3
6:18
Megreformálják a parkolási rendszert? (Népszava)
Azt javasolja az ombudsman, hogy Budapesten a kerületi parkolási engedélyek a kerületi önkormányzatok teljes területén, a fővárosi tulajdonú részeken is érvényesek legyenek - ezt az Országgyűlési Biztos Hivatala közölte pénteken az MTI-vel. Szabó Máté ombudsman szerint a parkolási engedélyek területi érvényességében és a jeggyel történő parkolás esetén is jogbizonytalanságot eredményezhet, hogy a…
jan. 3
6:36
Mi lesz veled Ferencváros? (Népszava)
A jövő hét elején lát munkához a rendőrség által felkért szakértő, hogy a ferencvárosi időközi választásra jelentkező kilenc párt - szerdán lefoglalt összesen 8605 darab - kopogtatócédulájának jogszerűségét és érvényességét egyenként ellenőrizze - értesült lapunk. Miután a leadott ajánlószelvények egy részét vizsgálva azok nagy hányadánál állapította meg az Állami Nyomda, hogy fénymásolóval…
jan. 3
6:54
Kiköltöztetések elektronikus árverés után? (Népszava)
Január első napjától akár üzletrészt is lehet árverezni elektronikusan, a nyáron módosított bírósági végrehajtási törvény új fejezete - amely az elektronikus árverést szabályozza - ugyanis ekkortól hatályos.
jan. 3
7:12
Jól szigorított a kormány nyugdíjak és segélyek ügyében? (Népszava)
A napilapunkban a következő kérdést tettük fel, amelyre egy mondatban válaszoltak a kérdezettek: jól szigorított a kormány a nyugdíjak és a segélyek ügyében?
jan. 3
7:30
Miért magas a pedagógusok átlagéletkora? (Népszava)
A közoktatás diákjainak tudását többféle nemzetközi felmérés vizsgálja. Ezek egyike a TIMSS (Trends in International Mathematics and Science Study – Nemzetközi Matematika és Természettudomány Vizsgálat), amellyel négyévente mérik fel az általános iskolák negyedikes és nyolcadikos tanulóinak matematikai és természettudományi felkészültségét.
jan. 3
7:32
Egy elemzés miatt támad a jobboldal (Népszava)
Több mint kétmillió forintot kapott egy szakértői anyag elkészítéséért Szigetvári Viktor cége, amelyet az MSZP korábbi kampányigazgatója 2007-ben alapított – írta tegnap a Magyar Nemzet. A napilap a Kormányszóvivői Iroda által megküldött, ötmillió forint alatti szerződések listájára alapozza állításait.
jan. 3
7:34
Gyurcsány Ferenc kormányfő „bosszúja” (Népszava)
Nincs az a párt, amely fel tudná kérni politikai szerepre – mondta a Népszabadságnak adott interjújában a vasutassztrájk-sorozatot szervező VDSZSZ elnöke. Gaskó István arra reagált, hogy a hírek szerint politikai indítékok állnak akcióik mögött, mégpedig azért, mert ajánlatot kapott egy következő, nem szocialista vezetésű kormány közlekedési miniszteri posztjára, esetleg neve szerepel majd a…
jan. 3
7:36
Szabad kezet kér a kormány, hogy esetleg még a költségvetésen is változtathasson (Népszava)
Újabb finomításokon esett át az új médiatörvény nagy vihart kavart tervezete. A „médiarendőrséggel” már nem számoló szöveg nyilvános, ahhoz a kormány január közepéig várja az észrevételeket. Közmeghallgatást is tartanak, majd a tapasztalatokat beépítik a koncepcióba. A végleges változat a kabinet elé kerül, februárban pedig benyújtják a parlamentnek. A „puhított” verzió újabb vitát kiváltó…
jan. 3
7:38
Lassan „utaznak” a bírósági iratok (Népszava)
Több igen fontos és közismert ügy áll hónapokig a bíróságokon, a határozatok és iratok továbbítása ugyanis igen lassan történik meg az első és másodfokon eljáró testületek között. A szélsőséges körökben ismert Budaházy György ügye – amelyet alkotmányos rend erőszakos megváltoztatásának előkészülete miatt indítottak – például egy hónapja áll.
jan. 3
7:40
Előzetes bizonyítást végezhetnek a közjegyzők? (Népszava)
A közjegyzők előzetes bizonyítást végezhetnek 2009. január elsejétől, és ekkortól változik az értékpapírok és okiratok semmissé nyilvánítása is; az erről szóló törvényt még 2008. júniusában fogadta el a parlament.
jan. 3
8:24
Linzenbold Edit a szombati nap szépe (szon)
A nyírbogdányi Linzenbold Edit reméli, hogy az idei év sok izgalmas utazást tartogat majd a számára.
jan. 3
8:42
Hol mérnek ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében? (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kíváncsi Ön arra, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megye mely útjain számíthat január 3-án, szombaton traffipaxra? Hol mérnek ma a rendőrök? A Szabolcs Online elárulja!
jan. 3
8:42
Ophélie-t elrabolták - Blikk (boon)
Időhúzással vádolja a magyar rendőrséget a decemberben eltűnt 22 éves francia diáklány apja, szerinte ugyanis ő kezdettől fogva azt próbálta bizonyítani, hogy Oplélie-t elrabolták - írja a Blikk.
jan. 3
9:00
Elkerüli a pápa Magyarországot - Bors (boon)
Sajtóértesülések szerint nem jön Magyarországra 2009-ben XVI. Benedek pápa.
jan. 3
9:18
Robbant a gyárkémény (szon)
Régi fotó játékunkra ismét különleges kép érkezett: Szegedi Zoltán fotóján a nyírbogdányi gyárkémény robbantása látszik. Eddig érkezett képek:
jan. 3
9:18
Botrány a debreceni Főnix Csarnokban (boon)
Debrecen - Botrányos véget ért a Főnix Csarnokban zajlott, mintegy ötezer fiatalt vonzó óévbúcsúztató buli.
jan. 3
9:20
Újévi alázó (boon)
Minél kisebb ráfordítással kaszáljunk jó sok pénzt, ha a kis hülyéinek meg nem tetszik valami, hát csak hápogjanak, tessék, sápítozzák teli a netes fórumokat. De minket ez hol érdekel, kiscsávó? Ratalics László jegyzete.
jan. 3
9:30
Megengednék a mobiltelefonok használatát a börtönökben (ma.hu)
Engedélyezné a mobiltelefonok használatát a börtönökben az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium - derült ki az m1 péntek esti Híradójából.
jan. 3
9:36
Mit együnk a hétvégén? (szon)
Hogy ne okozzon fejtörést a hétvégi ebéd a háziassznyoknak, mi összeállítottunk egy menüajánlatot. Próbálja ki Ön is!
jan. 3
9:36
Nézőpont: Gáz van és lesz? (boon)
Ismét kiújult a gázvita, így megint kelet felé kell tekintenünk, jóllehet itthon is van éppen elég bajunk. - Kolodzey Tamás jegyzete
jan. 3
9:36
Hét és fél milliót kapott a focicsapat a polgármestertől (Zoom)
A nyíregyházi közgyűlés ugyan nem támogatta, a város szocialista polgármestere saját hatáskörben mégis hét és fél millió forinttal segítette ki a helyi futballklubot. A Magyar Nemzet azt sejteti, sumákolás van a háttérben.
jan. 3
9:48
Elkészült a tükör, ami mindent megmutat (Infostart)
Már kapható minden nő álma, a tükör, amely 360 fokban mindent megmutat: mostantól kezdve nem probléma a hajszárítás.
jan. 3
10:12
Ecostat: változatlanul borúlátóak a vállalatok (szon)
Nyíregyháza (KM) – A magyar gazdaság szereplőinek várakozásait tükröző összevont konjunktúraindex az év negyedik negyedévében 69,7 százalékot tett ki, ami csaknem 20 százalékponttal alacsonyabb az előző három hónapos időszaknál - áll az Ecostat gazdaságkutató hétfőn nyilvánosságra hozott összegzésében.
jan. 3
10:12
Több száz önkormányzat küzd adóssággal (Zoom)
Működési zavarokra számítanak idén az önkormányzatok. Több mint kétszáz helyhatóságnál van szükség adósságrendezésre.
jan. 3
10:24
Működési zavarok várhatók idén az önkormányzatoknál (ma.hu)
Jelenleg 219 helyhatóságnál van szükség adósságrendezésre - írja szombati számában a Népszabadság az önkormányzatok helyzetével foglalkozva; a Magyar Nemzetnek önkormányzati vezetők azt mondták: minden eddiginél súlyosabb működési gondokra számítanak idén.
jan. 3
10:24
Januárban indul az elektronikus árverés (HVG)
Január első napjától akár üzletrészt is lehet árverezni elektronikusan, a nyáron módosított bírósági végrehajtási törvény új fejezete - amely az elektronikus árverést szabályozza - ugyanis ekkortól hatályos.
jan. 3
10:42
Nagy bajban lesznek idén a települések (Infostart)
Jelenleg 219 helyhatóságnál van szükség adósságrendezésre - írja a Népszabadság az önkormányzatok helyzetével foglalkozva; a Magyar Nemzetnek települési vezetők azt mondták: minden eddiginél súlyosabb működési gondokra számítanak idén. Lapszemle.
jan. 3
10:48
Folytatódik az átlagosnál jóval hidegebb idő (boon)
Szombaton változóan felhős lesz az ég, csapadék nem várható. Az északnyugati szél főleg a nap első felében élénkülhet meg.
jan. 3
10:48
Postánkból/Kivetéssel, példás büntetéssel (szon)
Sokat mondó jelzés, hogy kis hazánkban a korrupciós mutatók tekintetében – sajnos – meglehetősen előkelő helyen állunk a világban. Ismét lejjebb csúsztunk a lejtőn, korrupciós mutatóink romlottak.
jan. 3
11:18
Januártól előzetes bizonyítás a közjegyzők előtt (HVG)
A közjegyzők előzetes bizonyítást végezhetnek 2009. január elsejétől, és ekkortól változik az értékpapírok és okiratok semmissé nyilvánítása is; az erről szóló törvényt még 2008. júniusában fogadta el a parlament.
jan. 3
11:36
Másodfokú riasztás: dermesztően hideg lesz (Infostart)
Másodfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra Észak-Magyarország és az Észak-Alföld területére a rendkívüli hideg miatt; a napi középhőmérséklet várhatóan mínusz 10 fok alatt marad.
jan. 3
11:36
Halálos baleset az M3-ason - meghalt a súlyos sérült (HVG)
Elhunyt a kórházban az M3-as autópályán pénteken este történt baleset súlyos sérültje, így immár kettőre emelkedett a baleset halálos áldozatainak száma - tájékoztatta szombaton az MTI-t a rendőrség.
jan. 3
11:42
Egy dalmatának keresik a gazdáját (szon)
Fajtatiszta dalmata szuka, 5 év körüli, Császárszálláson találták. A gazdája az Állatbarát Alapítványnál jelentkezhet a 42/727-736-os telefonszámon, vagy személyesen 8-16 óráig a Csatorna u. 2. szám alatti Állatotthonban.
jan. 3
11:42
Még jár a balatoni komp, pár napon belül befagyhat a tó (Zoom)
A Szántód-Tihany közötti vízen kialakult 3-4 centiméteres jeget még áttöri a komphajó, így a balatoni kompközlekedés egyelőre nem áll le - tájékoztatta a révállomásfőnök az MTI-t szombaton. Széles János elmondta: van igény az...
jan. 3
11:54
Még töri a jeget a balatoni komp (Infostart)
A Szántód-Tihany közötti vízen kialakult 3-4 centiméteres jeget még áttöri a komphajó, így a balatoni kompközlekedés egyelőre nem áll le - közölte a révállomásfőnök.
jan. 3
12:12
Füstmérgezésben halt meg egy asszony Újlipótvárosban (HVG)
Feltehetőleg füstmérgezésben halt meg az az idős asszony, akinek holttestét egy újlipótvárosi lakásban találták meg a tűzoltók péntekről szombatra virradó éjszaka - közölte a rendőrség és a tűzoltóság az MTI-vel.
jan. 3
12:18
A Pénzügyminisztérium cáfolja a Magyar Nemzet állításait (Népszava)
A Nemzetközi Valutaalap (IMF) minden országnak a szervezet általános hitelfeltételei szerint nyújt kölcsönt, a kamat tehát nem alku tárgya - mondta Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium (PM) sajtófőnöke az MTI-nek szombaton.
jan. 3
12:30
Még mindig veszélyes a korcsolyázás (Infostart)
Sem a Balaton, sem pedig a Velencei-tó jege nem alkalmas még korcsolyázásra vagy csúszkálásra - figyelmeztetnek a szakemberek. Ha az időjárás az előre jelzettnek megfelelően hideg marad, akkor a jövő hét közepére hízhat meg a jég a biztonságos tíz centiméteres vastagságúra.
jan. 3
12:30
Véget ért a karácsony, a veszély még hátravan (HVG)
Az idén eddig kevesebb karácsonyfa-tűzhöz hívták a budapesti tűzoltókat, mint a korábbi években, ám az igazán veszélyes időszak még hátravan - mondta el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletvezetője szombaton az MTI-nek.
jan. 3
12:36
Feladta magát a gyilkos (boon)
Feladta magát a rendőrségen pénteken az a férfi, aki még 2006. márciusában megölt és kirabolt egy idős asszonyt a Bács-Kiskun megyei Újteleken - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
jan. 3
12:38
GÁZVITA: Csak a nyomás kevesebb, a mennyiség nem (boon)
Pénteken a teljes tervezett és szerződött földgázmennyiség beérkezett Magyarországra Ukrajna felől, és a szombati mennyiséget is visszaigazolta az ukrán földgázszállító cég - derül ki a Földgázszállító (FGSZ) Zrt. szombati közleményéből.
jan. 3
12:40
Két halott az M3-ason (boon)
Egy fiatal nő a helyszínen, utasa pedig a kórházban vesztette életét, miután autójukkal a szalagkorlátnak ütköztek még pénteken este az M3-as autópályán, Hort magasságában - tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletese.
jan. 3
12:48
Idén kevesebb volt a karácsonyfa-tűz Budapesten (ma.hu)
Az idén eddig kevesebb karácsonyfa-tűzhöz hívták a budapesti tűzoltókat, mint a korábbi években, ám az igazán veszélyes időszak még hátravan - mondta el a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletvezetője szombaton az MTI-nek.
jan. 3
12:48
A Balatonon és a Velencei-tavon is veszélyes még a jég (HVG)
Sem a Balaton, sem pedig a Velencei-tó jege nem alkalmas még korcsolyázásra vagy csúszkálásra - figyelmeztettek szombaton a szakemberek és a rendőrség. Ha az időjárás az előre jelzettnek megfelelően hideg marad, akkor a jövő hét közepére hízhat meg a jég a biztonságos tíz centiméteres vastagságúra.
jan. 3
13:06
Lassabban, de érkezik az orosz gáz (Infostart)
Emelkedett a nyomás a földgázvezetékben, Ukrajna felől a szerződésnek megfelelő mennyiségű orosz gáz érkezik Magyarországra - közölte a Földgázszállító Zrt. szóvivője.
jan. 3
13:24
Csőtörés egy kispesti lakótelepen (ma.hu)
Mínusz 5-6 Celsius-fokos hidegben kellett a tűzoltóknak vizet szivattyúzniuk egy kispesti lakótelepen, ahol szombat délelőtt egy csőtörés miatt két tízemeletes szalagház pincéje ázott - közölte a Fővárosi Tűzoltóparancsnokság ügyeletese az MTI-vel.
jan. 3
13:24
Füstbe ment a borsodi vajda terve (C-Press)
Közgyûlések, kerekasztal-beszélgetések, lakossági fórumok legfontosabb napirendi pontjává vált Borsod megye közbiztonságának romlása. A bûnesetek elszaporodása miatt a közelmúltban konfliktusmegelõzõ irodát nyitottak Miskolcon, roma szervezetek összefogásával, s a megyeszékhely legkritikusabb pontjain városõrség kezdte meg mûködését. A vajda szerint a közbiztonság romlása összefügg a…

Keresés