2009. január 14. szerda

jan. 14
0:27
Agyoncsapott egy fa egy favágót Fonyódon (HVG)
Kivágott fa végzett egy 42 éves favágóval Somogyban a 7-es főút ordacsehi leágazásának közelében kedden - tájékoztatta Bíró Gábor, a Somogy megye Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
jan. 14
5:15
Óvatosan kilépett az utcára, majd jött a meglepetés! (168 Óra Online)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) és az MTI által megkérdezett személyszállítási cégek is felkészültek a szerda hajnalra várható ónos esőre; a rendőrség óvatosságra, lassú közlekedésre hívott fel, aki teheti, inkább ne üljön autóba. Horti Zsófia, az FKF szóvivője arról tájékoztatott, hogy mintegy 70-80 autóval folyamatos készültségben vannak, ha szükséges, akkor minden, a téli munkálatok…
jan. 14
6:00
Boross: nálunk senki nem húz balra (Interjú) (Népszava)
Mindig akkor volt egyenesben az ország, amikor az önmérséklet és a bölcsesség uralta a politikát. Ha egy politikus a hazája ügyét tényleg elsődlegesnek tekinti, akkor azokat a lépéseket is megteszi, amiket nem feltétlen jó kedvéből tesz - állítja Boross Péter. Az MDF politikusa - aki a közelmúltban jelentette be távozását a parlamentből - szól arról is, hogy külső nyomás alatt van az MDF. Ha…
jan. 14
6:27
Csúszós utak, egy centis jégpáncél (Infostart)
A Dunántúl nagy részén már ónos eső esik, nagyjából reggel nyolc órakor pedig már Budapesten is jegesedni kezdhetnek az utak - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
jan. 14
6:27
Tragédiába torkollott a fakivágás Fonyódon (168 Óra Online)
Kivágott fa végzett egy 42 éves favágóval Somogyban a 7-es főút ordacsehi leágazásának közelében kedden - tájékoztatta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
jan. 14
6:45
Reneszánsz rogyásig 2008-ban (HVG)
A reneszánsz éve kiállításai sok nyersanyagot tártak fel, de értelmezésükhöz nem adtak elég kulcsot. Újat biztosan nem, s régieket is csak elvétve – summázta megsemmisítő kritikáját Marosi Ernő művészettörténész a tavalyi év kulturális megaprojektjéről.
jan. 14
7:21
Boross: Ősztől érlelődött a lemondásom (Infostart)
Ősztől érlelődött a lemondásom - mondta a Népszabadságnak adott interjújában az MDF-es Boross Péter, lemondásának okairól. Hozzátette: meglehetősen rosszkedvűen voltam képviselő már 2006-óta.
jan. 14
7:21
Az iskoláját: miért késik a közoktatás megújítása? (HVG)
A csatazaj ellenére valódi reformok nem voltak a közoktatásban – állítja Csapó Benő, a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézetének vezetője, a közoktatás megújítását szorgalmazó Zöld könyv társszerkesztője. A döntések, mondja, gyakran tudományos megalapozás nélkül: laikus vélemények alapján, illetve érdekcsoportok közötti egyezkedések eredményeként születnek.
jan. 14
7:57
Kevesebb testület, személyes vagyoni felelősség - készül az új médiatörvény (Infostart)
Kevesebb testületet foglalkoztatna az új médiatörvény, így több pénz maradna műsorkészítésre - mondta Cser-Palkovics András és Jánosi György az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz és az MSZP országgyűlési képviselője egyetért abban, hogy egyértelművé kell tenni a testületek hatáskörét. A politikusok megjegyezték: pártjaik úgy látják, hogy a törvénytervezet jó alapja lehet a majdani…
jan. 14
7:57
„Vegyék ki Sólyom elnök kezéből a főbíró jelölésének jogát” (HVG)
Államunk működésének súlyos zavaraihoz vezet az a konstrukció, amelyben alapvető közjogi pozíciókra az államfő jelöl, és az Országgyűlés választ tisztségviselőket. Ez a részben a kommunista múltból örökölt, és parlamentáris körülmények között rendszeridegen közjogi konstrukció elhibázott. A Legfelsőbb Bíróság elnökét jelölje az Országos Igazságszolgáltatási Tanács, az államfő pedig nevezze őt ki –…
jan. 14
7:57
Vita: ki beszél jobban magyarul? (168 Óra Online)
Az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációja kedden este helyesbítette azt a hétfői közleményét, amely az EP-ben dolgozó magyar tolmácsok vezetőjének posztjára kiírt pályázattal kapcsolatban tévesen állította, hogy a pályázat nyertese nem beszél magyarul.
jan. 14
8:15
Itt az ónos eső, káosz Zalában (HVG)
Egy ember súlyosan, nyolc könnyebben sérült, amikor felborult egy kisbusz Hosszúhetény közelében szerda reggel - közölte a baranyai katasztrófavédelem. Zalában legalább kilenc kamion ütközött össze, a forgalom megbénult.
jan. 14
8:33
Elhunyt Polgár Dénes (Infostart)
Életének 97. évében kedd este elhunyt Polgár Dénes újságíró. Pályafutását a győri szociáldemokrata helyi újság alapítójaként kezdte, majd a többi között az Esti Hírlap helyettes főszerkesztőjeként eltöltött évek után 1958-tól a távirati iroda tudósítója lett.
jan. 14
8:33
Narancssárga riasztás a fővárosban, nyakunkon az ónos eső (HVG)
Egy órán belül elérheti az ónos eső Budapestet; egyelőre jól járhatóak a főváros útjai.
jan. 14
8:35
Gyurcsány: két és félszerese lesz a visszaesés a tervezettnek (HVG)
Idén a gazdaság visszaesése reálisan -2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített -0,9 százalékos GDP helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az MTV Napkelte című műsorában.
jan. 14
8:51
Szerdán 60-62 millió köbméter gázfogyasztás várható (HVG)
Szerdán az ország gázfogyasztása várhatóan 60-62 millió köbméter lesz, amit a rendelkezésre álló források fedeznek - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt.
jan. 14
9:09
Jóember, mit brékel maga az út közepén...? (168 Óra Online)
Már az ország három régiójában van érvényben piros riasztás az ónos eső okozta jegesedés miatt: a Dunántúl középső, déli és nyugati részén. Több megyében baleseteket okozott szerda reggel a közutak jegesedése, autóbuszok akadtak el, a térségben bizonytalanná vált a postai szolgáltatás.
jan. 14
9:27
Gyurcsány Ferenc mindent újratervezne (Infostart)
Egyetlen szám sincs kőbe vésve az idei évre a magyar gazdaság mutatói közül, csak az, hogy egyensúlyi pályán maradjunk - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati televízió reggeli műsorában. Hozzátette, előbb tartanánk ma, ha 2006. és 2008. között nem fogják vissza a reformokat.
jan. 14
9:27
Lakástűz Szőregen, meghalt egy nő (HVG)
Feltehetően egy túlmelegedett rezsó okozott lakástüzet Szeged-Szőregen; az ott lakó nő meghalt - jelentette a rendőrség.
jan. 14
9:29
PR-akció-e a szmogriadó? (HVG)
A fővárosnak nincs intézkedési terve a légszennyezés csökkentésére, így a szmogriadó inkább csak a figyelem felkeltésére alkalmas – derül ki a csütörtöki HVG címlapsztorijából.
jan. 14
9:45
Gyurcsány nem tétovázik, megcselekszi, amit a gazdaság megkövetel (168 Óra Online)
Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában.
jan. 14
10:03
Jégpályává vált utak Zalában, összeomlott a közlekedés (HVG)
Zalában összeomlott az autóbusz-közlekedés, több helyen is utakat zártak le szerdán az ónos eső okozta balesetek miatt. Pölöske közelében gabonát szállító kamion borult fel, Zalaegerszegen villanyoszlopnak csapódott egy személyautó, a megye több pontján árokba csúsztak vagy elakadtak járművek a meredekebb domboldalakon.
jan. 14
10:05
Négy Mancs: adóforintok mennek a lejáratásunkra (HVG)
A magyar hatóságok adópénzt fizetnek a lejáratásunkra – állítja a HVG-nek adott interjújában Jürgen Faulmann állatjogi harcos, aki közel két éve irányítja a Négy Mancs (Vier Pfoten) osztrák állatvédő szervezet kampányait.
jan. 14
10:21
Nincs gyanúsítottja a kiskunlacházai gyilkosságnak (HVG)
A nyomozás határidejének újabb 60 napos meghosszabbítására nyújtott be előterjesztést a kiskunlacházai gyilkosság tettesének felderítésére az illetékes ügyészséghez a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.
jan. 14
10:23
Rekord létszámleépítés decemberben (HVG)
Az előző év decemberében 5 500 főt érintő csoportos létszámleépítési bejelentést tettek a munkáltatók, ez 2 400 fővel, csaknem 80 százalékkal haladja meg a novemberi értéket - derül ki a Foglalkoztatási és Szociális Hivatal (FSZH) honlapján közzétett adatokból.
jan. 14
10:39
Kiürültek a budapesti utak, kamionok csúsztak össze az M7-esen (Infostart)
Már Budapesten és Pest megyében is piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt, így a dunántúli területekkel együtt már az ország négy régiójában van érvényben a harmadfokú riasztás. A fővárosban alig közlekednek az autók, aki mégis kocsiba ül, annak érdemes óvatosan haladnia. Zalában összeomlott a buszközlekedés, az M7-est összecsúszott kamionok torlaszolják el.
jan. 14
10:39
Egy ország jégpáncélban - percről percre (HVG)
Megbénítja az országot az ónos eső. Összeomlott a nyugat-dunántúli buszközlekedés, torlódás az utakon, iskolák zárnak be, piros és narancssárga riasztás országszerte. Aki teheti, ne induljon el. Cudar idő percről percre. (Szóljon hozzá!)
jan. 14
10:57
Képriport a leleplezett kenderültetvényről (Infostart)
Egy több mint 200 tőből álló indiaikender-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy erdőkertesi házban, emellett több mint 2 kilónyi kábítószergyanús anyagot is találtak. A nyomozók két embert is elfogtak.
jan. 14
10:57
Sózzák, sózzák, mégis béna Pécs (HVG)
Rendkívüli helyzet állt elő Pécsett az ónos eső következtében lefagyott utak miatt - mondta a város főjegyzője.
jan. 14
11:06
"Ősztől érlelődött a lemondásom" (Népszava)
Ősztől érlelődött a lemondásom. Meglehetősen rosszkedvűen voltam képviselő már 2006 óta - mondta Boross Péter (MDF) a Népszabadságnak adott interjújában. Úgy fogalmazott: háborgott magában a színvonalsüllyedés miatt, közben pedig betöltötte a 80. életévét. Úgy alakult ki bennem a távozás szándéka, mint 60 éves koromban a nyugdíjba vonulásé - mondta a lapnak.
jan. 14
11:15
Elegendő gáz jut Magyarországra (Infostart)
Szerdán az ország gázfogyasztása várhatóan 60-62 millió köbméter lesz, amit a rendelkezésre álló források fedeznek - közölte a Földgázszállító Zrt.
jan. 14
11:15
Már Budapesten az ólmos eső, a BKV nyugtat (HVG)
Az Országos Meteorológiai Szolgálat már tegnap a legmagasabb szintű, piros riasztást rendelte el a fővárosban a várható ónos eső miatt. A reggeli csúcsidőben és jelenleg is zavartalan a közlekedés, az időjárás nem okoz fennakadást. A BKV és a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. között továbbra is folyamatos az együttműködés.
jan. 14
11:33
Sztrájk lesz Ferihegyen, nem fogadták el a kiszervezést (HVG)
A dolgozók 95 százaléka nem fogadta el a takarítás kiszervezését a sztrájkot hirdetett két érdekképviselet, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet (LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) szerint.
jan. 14
11:42
Hazaküldik a görög biztonságiakat (Népszava)
A dolgozók 95 százaléka nem fogadta el a takarítás kiszervezését a sztrájkot hirdetett két érdekképviselet, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet(LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) szerint. Az MTI legfrissebb értesülése szerint a Budapest Airport hazaküldi a görög biztonsági ellenőröket, a karácsonyi sztrájk idején az ő vitatott beállításuk nagyban…
jan. 14
11:51
Coface: Egyre több vállalat mehet csődbe (Infostart)
Növekedni fog a fizetésképtelen cégek száma 2009-ben - írja a Coface exporthitel-biztosító elemzése. A kockázatoknak különösen kitett ágazatok közé az építőipar, az autóipari beszállítók és a háztartási elektronikai cikkek kereskedelmével foglalkozó cégek sorolhatók. Mint írják, az országban sokkal több vállalkozás működik, mint amennyit a piac képes eltartani.
jan. 14
11:51
A Magyar Gárda éles lövészete - kérdés a miniszterhez (HVG)
Írásbeli kérdést nyújtott be szerdán Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek a Magyar Gárda éles lőfegyverekkel való gyakorlatozása ügyében Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese.
jan. 14
12:09
Megszüntették Tölgyesi házi őrizetét (HVG)
Immár három hete megszüntették annak a cselgáncsozó olimpikonnak a házi őrizetét, akit a rendőrség eredetileg azzal gyanúsított, hogy csőbombákkal akarta megzavarni az ünnepi megemlékezéseket tavaly október 23-án - értesült a HavariaPress.
jan. 14
12:11
Hazaküldik Ferihegyről a görög sztrájktörőket (HVG)
A Budapest Airport egyoldalú gesztust tesz, hazaküldi a görög biztonsági ellenőröket - áll a BA közleményében.
jan. 14
12:13
Mitől ónos az ónos eső? (HVG)
Miért nevezik az ónos esőt ónosnak? Ónos vagy ólmos inkább ez a bizonyos eső? A National Geographic összeállítása az életünket megkeserítő jelenségről.
jan. 14
12:27
Még nincs meg a kiskunlacházai gyilkos (Infostart)
A nyomozás határidejének újabb 60 napos meghosszabbítását kezdeményezte a kiskunlacházai gyilkosság ügyében a rendőrség. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense alaptalannak nevezte azt az állítást, hogy a rendőrség titkolózik.
jan. 14
12:36
Gyurcsány ma találkozik kormányával és pártelnökségével, hogy belekezdjenek az újratervezésbe (Népszava)
Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott, 2009-es költségvetésben rögzített, 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában. A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen…
jan. 14
12:38
Meghalt Polgár Dénes (Népszava)
Életének 97. évében kedd este elhunyt Polgár Dénes újságíró - tudatta a család. Polgár Dénes a koalíciós években a győri szociáldemokrata helyi újság alapítójaként kezdte pályafutását, majd az írott sajtóban - többek között az Esti Hírlap helyettes főszerkesztőjeként és a Népszava munkatársaként - eltöltött évek után 1958-tól az MTI tudósítója lett. Kairóban, majd Washingtonban, Bonnban és…
jan. 14
12:45
Továbbra sem találják a Flórián téri bankrablót (Infostart)
Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás tettesét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: az elkövetőről már látható egy kép rendőrség honlapján, de várhatóan még ma egy jobb minőségű fotó is rendelkezésre áll majd.
jan. 14
12:47
Jó tanácsok a vezetéshez az ónos esőben (Infostart)
Ónos esőben akár a nyolcszorosára is nőhet a fékút, ezért megfelelő követési távolságot kell tartani - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Vezetéstechnikai Centrum vezetői instruktora. Pesolt Ferenc hangsúlyozta: tartózkodni kell a hirtelen kormánymozdulatoktól, inkább a motorfékkel kell lassítani az autót.
jan. 14
12:49
Délután már Észak-Magyarországon is lefagyhatnak az utak (Infostart)
Délutánra Észak-Magyarországot is eléri az a csapadékzóna, amely az ország nyugati és középső részében reggel óta ónos esőt és jégpáncéllal borított utakat eredményezett. A dunántúliak csütörtök este lélegezhetnek fel.
jan. 14
13:03
"A háború sosem jó" - Izrael-támogató gyűlés Budapesten (HVG)
A budai Fullánk utcában tartották az Izrael melletti szolidaritási tüntetést. A szónokok elmondták, a zsidó állam önvédelmi háborút folytat a Gázai övezetben, amelynek célja nem a palesztin nép eltiprása, hanem az iszlamista Hamászé. Stábunk is az izraeli nagykövetségnél járt.
jan. 14
13:12
Az SZDSZ szerint a Magyar Gárda puskára cseréli az utcaköveket (Népszava)
Írásbeli kérdést nyújtott be szerdán Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek a Magyar Gárda éles lőfegyverekkel való gyakorlatozása ügyében Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese.
jan. 14
13:39
Javultak az útviszonyok a Dél-Dunántúlon (HVG)
Reggel óta javultak, de továbbra sem jók az útviszonyok a Dél-Dunántúlon, ahol estére újabb ónos esőre lehet számítani - közölte a Magyar Közút regionális főmérnöke.
jan. 14
13:39
Összecsaptak: környezetvédő antifasiszták és a gárdisták (168 Óra Online)
A múlt év végi Magyar Gárdás videó most kezdett el beérni: az SZDSZ a rendvédelmi miniszterhez, a Magyar Antifasiszta Liga pedig a köztársasági elnökhöz fordult az ügyben. A Political Capital elemzése szerint „növekszik a radikalizálódás kockázata” Közép-Európában.
jan. 14
13:57
Visszavonták a harmadfokú riasztást az egész országban (Infostart)
Visszavonta a harmadfokú, piros riasztást szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztást a Dunántúl nyugati körzetében másodfokúra, a térség más részein és Közép-Magyarországon elsőfokúra mérsékelték - olvasható az OMSZ honlapján.

Keresés