2009. január 14. szerda

jan. 14
5:15
Óvatosan kilépett az utcára, majd jött a meglepetés! (168 Óra Online)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) és az MTI által megkérdezett személyszállítási cégek is felkészültek a szerda hajnalra várható ónos esőre; a rendőrség óvatosságra, lassú közlekedésre hívott fel, aki teheti, inkább ne üljön autóba. Horti Zsófia, az FKF szóvivője arról tájékoztatott, hogy mintegy 70-80 autóval folyamatos készültségben vannak, ha szükséges, akkor minden, a téli munkálatok…
jan. 14
6:00
Boross: nálunk senki nem húz balra (Interjú) (Alternatív Energia)
Mindig akkor volt egyenesben az ország, amikor az önmérséklet és a bölcsesség uralta a politikát. Ha egy politikus a hazája ügyét tényleg elsődlegesnek tekinti, akkor azokat a lépéseket is megteszi, amiket nem feltétlen jó kedvéből tesz - állítja Boross Péter. Az MDF politikusa - aki a közelmúltban jelentette be távozását a parlamentből - szól arról is, hogy külső nyomás alatt van az MDF. Ha…
jan. 14
6:27
Csúszós utak, egy centis jégpáncél (Infostart)
A Dunántúl nagy részén már ónos eső esik, nagyjából reggel nyolc órakor pedig már Budapesten is jegesedni kezdhetnek az utak - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese.
jan. 14
6:27
Tragédiába torkollott a fakivágás Fonyódon (168 Óra Online)
Kivágott fa végzett egy 42 éves favágóval Somogyban a 7-es főút ordacsehi leágazásának közelében kedden - tájékoztatta Bíró Gábor, a Somogy megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
jan. 14
7:21
Boross: Ősztől érlelődött a lemondásom (Infostart)
Ősztől érlelődött a lemondásom - mondta a Népszabadságnak adott interjújában az MDF-es Boross Péter, lemondásának okairól. Hozzátette: meglehetősen rosszkedvűen voltam képviselő már 2006-óta.
jan. 14
7:57
Kevesebb testület, személyes vagyoni felelősség - készül az új médiatörvény (Infostart)
Kevesebb testületet foglalkoztatna az új médiatörvény, így több pénz maradna műsorkészítésre - mondta Cser-Palkovics András és Jánosi György az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz és az MSZP országgyűlési képviselője egyetért abban, hogy egyértelművé kell tenni a testületek hatáskörét. A politikusok megjegyezték: pártjaik úgy látják, hogy a törvénytervezet jó alapja lehet a majdani…
jan. 14
7:57
Vita: ki beszél jobban magyarul? (168 Óra Online)
Az MSZP európai parlamenti (EP-) delegációja kedden este helyesbítette azt a hétfői közleményét, amely az EP-ben dolgozó magyar tolmácsok vezetőjének posztjára kiírt pályázattal kapcsolatban tévesen állította, hogy a pályázat nyertese nem beszél magyarul.
jan. 14
8:24
Ónos eső nehezíti a közlekedést az országban (Metropol)
A közép- és dél-dunántúli után a nyugat-dunántúli régióra is kiadta a harmadfokú, piros riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat. Több baleset is történt szerte az országban. Az ónos eső hamarosan elérheti a fővárost is. Körkép.
jan. 14
8:33
Elhunyt Polgár Dénes (Infostart)
Életének 97. évében kedd este elhunyt Polgár Dénes újságíró. Pályafutását a győri szociáldemokrata helyi újság alapítójaként kezdte, majd a többi között az Esti Hírlap helyettes főszerkesztőjeként eltöltött évek után 1958-tól a távirati iroda tudósítója lett.
jan. 14
9:09
Jóember, mit brékel maga az út közepén...? (168 Óra Online)
Már az ország három régiójában van érvényben piros riasztás az ónos eső okozta jegesedés miatt: a Dunántúl középső, déli és nyugati részén. Több megyében baleseteket okozott szerda reggel a közutak jegesedése, autóbuszok akadtak el, a térségben bizonytalanná vált a postai szolgáltatás.
jan. 14
9:27
Gyurcsány Ferenc mindent újratervezne (Infostart)
Egyetlen szám sincs kőbe vésve az idei évre a magyar gazdaság mutatói közül, csak az, hogy egyensúlyi pályán maradjunk - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közszolgálati televízió reggeli műsorában. Hozzátette, előbb tartanánk ma, ha 2006. és 2008. között nem fogják vissza a reformokat.
jan. 14
9:45
Gyurcsány nem tétovázik, megcselekszi, amit a gazdaság megkövetel (168 Óra Online)
Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott 2009-es költségvetésben rögzített 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában.
jan. 14
10:39
Kiürültek a budapesti utak, kamionok csúsztak össze az M7-esen (Infostart)
Már Budapesten és Pest megyében is piros riasztást adott ki a meteorológiai szolgálat az ónos eső miatt, így a dunántúli területekkel együtt már az ország négy régiójában van érvényben a harmadfokú riasztás. A fővárosban alig közlekednek az autók, aki mégis kocsiba ül, annak érdemes óvatosan haladnia. Zalában összeomlott a buszközlekedés, az M7-est összecsúszott kamionok torlaszolják el.
jan. 14
10:57
Képriport a leleplezett kenderültetvényről (Infostart)
Egy több mint 200 tőből álló indiaikender-ültetvényre bukkantak a rendőrök egy erdőkertesi házban, emellett több mint 2 kilónyi kábítószergyanús anyagot is találtak. A nyomozók két embert is elfogtak.
jan. 14
11:06
"Ősztől érlelődött a lemondásom" (Alternatív Energia)
Ősztől érlelődött a lemondásom. Meglehetősen rosszkedvűen voltam képviselő már 2006 óta - mondta Boross Péter (MDF) a Népszabadságnak adott interjújában. Úgy fogalmazott: háborgott magában a színvonalsüllyedés miatt, közben pedig betöltötte a 80. életévét. Úgy alakult ki bennem a távozás szándéka, mint 60 éves koromban a nyugdíjba vonulásé - mondta a lapnak.
jan. 14
11:15
Elegendő gáz jut Magyarországra (Infostart)
Szerdán az ország gázfogyasztása várhatóan 60-62 millió köbméter lesz, amit a rendelkezésre álló források fedeznek - közölte a Földgázszállító Zrt.
jan. 14
11:42
Hazaküldik a görög biztonságiakat (Alternatív Energia)
A dolgozók 95 százaléka nem fogadta el a takarítás kiszervezését a sztrájkot hirdetett két érdekképviselet, a Légiközlekedési Egyesült Szakszervezet(LESZ) és a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ) szerint. Az MTI legfrissebb értesülése szerint a Budapest Airport hazaküldi a görög biztonsági ellenőröket, a karácsonyi sztrájk idején az ő vitatott beállításuk nagyban…
jan. 14
11:51
Coface: Egyre több vállalat mehet csődbe (Infostart)
Növekedni fog a fizetésképtelen cégek száma 2009-ben - írja a Coface exporthitel-biztosító elemzése. A kockázatoknak különösen kitett ágazatok közé az építőipar, az autóipari beszállítók és a háztartási elektronikai cikkek kereskedelmével foglalkozó cégek sorolhatók. Mint írják, az országban sokkal több vállalkozás működik, mint amennyit a piac képes eltartani.
jan. 14
12:18
Lefagyott az egész ország (Metropol)
A Dunántúl után már a közép-magyarországi régióban is a harmadfokú, piros riasztás van érvényben az erős jegesedés és az ónos eső miatt. Pécsen teljesen megállt a közlekedés. Az érintett megyék mellékútjai általában járhatatlanok, de még a főutak, illetve az M7-es is korcsolyapályához hasonlít néhány útszakaszon. Az egész országban sok baleset történt. Késnek a vonatok is. Sok helyen nem járnak a…
jan. 14
12:27
Még nincs meg a kiskunlacházai gyilkos (Infostart)
A nyomozás határidejének újabb 60 napos meghosszabbítását kezdeményezte a kiskunlacházai gyilkosság ügyében a rendőrség. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense alaptalannak nevezte azt az állítást, hogy a rendőrség titkolózik.
jan. 14
12:36
Gyurcsány ma találkozik kormányával és pártelnökségével, hogy belekezdjenek az újratervezésbe (Alternatív Energia)
Idén a gazdaság visszaesése 2-3 százalékos lehet a decemberben elfogadott, 2009-es költségvetésben rögzített, 0,9 százalékos GDP-csökkenés helyett - mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök szerdán az m1 Napkelte című műsorában. A kormányfő szerint nem lehet elmozdulni az egyensúlyi pályáról, de ezen túlmenően egyetlen szám sincs kőbe vésve. Hozzátette: a világgazdasági kilátások lényegesen…
jan. 14
12:38
Meghalt Polgár Dénes (Alternatív Energia)
Életének 97. évében kedd este elhunyt Polgár Dénes újságíró - tudatta a család. Polgár Dénes a koalíciós években a győri szociáldemokrata helyi újság alapítójaként kezdte pályafutását, majd az írott sajtóban - többek között az Esti Hírlap helyettes főszerkesztőjeként és a Népszava munkatársaként - eltöltött évek után 1958-tól az MTI tudósítója lett. Kairóban, majd Washingtonban, Bonnban és…
jan. 14
12:45
Továbbra sem találják a Flórián téri bankrablót (Infostart)
Továbbra is nagy erőkkel keresi a rendőrség a Flórián téri bankrablás tettesét. A Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese elmondta: az elkövetőről már látható egy kép rendőrség honlapján, de várhatóan még ma egy jobb minőségű fotó is rendelkezésre áll majd.
jan. 14
12:47
Jó tanácsok a vezetéshez az ónos esőben (Infostart)
Ónos esőben akár a nyolcszorosára is nőhet a fékút, ezért megfelelő követési távolságot kell tartani - mondta az InfoRádiónak a Hungaroring Vezetéstechnikai Centrum vezetői instruktora. Pesolt Ferenc hangsúlyozta: tartózkodni kell a hirtelen kormánymozdulatoktól, inkább a motorfékkel kell lassítani az autót.
jan. 14
12:49
Délután már Észak-Magyarországon is lefagyhatnak az utak (Infostart)
Délutánra Észak-Magyarországot is eléri az a csapadékzóna, amely az ország nyugati és középső részében reggel óta ónos esőt és jégpáncéllal borított utakat eredményezett. A dunántúliak csütörtök este lélegezhetnek fel.
jan. 14
13:12
Az SZDSZ szerint a Magyar Gárda puskára cseréli az utcaköveket (Alternatív Energia)
Írásbeli kérdést nyújtott be szerdán Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszternek a Magyar Gárda éles lőfegyverekkel való gyakorlatozása ügyében Gusztos Péter, az SZDSZ frakcióvezető-helyettese.
jan. 14
13:39
Összecsaptak: környezetvédő antifasiszták és a gárdisták (168 Óra Online)
A múlt év végi Magyar Gárdás videó most kezdett el beérni: az SZDSZ a rendvédelmi miniszterhez, a Magyar Antifasiszta Liga pedig a köztársasági elnökhöz fordult az ügyben. A Political Capital elemzése szerint „növekszik a radikalizálódás kockázata” Közép-Európában.
jan. 14
13:57
Visszavonták a harmadfokú riasztást az egész országban (Infostart)
Visszavonta a harmadfokú, piros riasztást szerda délután az Országos Meteorológiai Szolgálat. A riasztást a Dunántúl nyugati körzetében másodfokúra, a térség más részein és Közép-Magyarországon elsőfokúra mérsékelték - olvasható az OMSZ honlapján.
jan. 14
13:59
Még egy hétig nem kell korlátozni a gázfogyasztást (Infostart)
Az Európába irányuló gázszállításról továbbra sincs megegyezés az ukránok és az oroszok között, s így nem is érkezik szerdán gáz a kontinensre; Magyarország szerdai fogyasztása várhatóan 60-62 millió köbméter lesz, amit a rendelkezésre álló források teljes mértékben fedeznek.
jan. 14
14:06
Egy hétig még nem kell aggódni a gáz miatt! (Alternatív Energia)
Ha a következő egy hétben az előre jelzettnek megfelelően alakul az időjárás és a gázrendszerben nem történik műszaki meghibásodás,
jan. 14
14:24
A Fidesz leszorítaná az EP-választás költségeit (Alternatív Energia)
A Fidesz speciális, négypontos megállapodási javaslatot dolgoz ki a pártok számára annak érdekében, hogy csökkentse az idei európai parlamenti választási kampány költségeit - mondta a párt frakcióigazgatója szerdán Budapesten.
jan. 14
14:42
A pénzügyminiszter két héten belül új prognózist készít (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc miniszterelnök felkérte Veres János pénzügyminisztert, hogy két héten belül készítsen új prognózist az idei évre, figyelembe véve az elmúlt egy hónap a gazdaságot érintő fejleményeit - közölte Budai Bernadett kormányszóvivő a kabinet szerdai ülését követő sajtótájékoztatóján.
jan. 14
14:44
Rendkívüli ülését fog tartani a költségvetési bizottság! (Alternatív Energia)
Kóka János szerdán ígéretet kapott Varga Mihálytól, az Országgyűlés költségvetési bizottságának fideszes elnökétől, hogy össze fogják hívni a testület rendkívüli ülését.
jan. 14
14:46
Mégis bűnösök a Zsanett-ügyben megvádolt rendőrök? (Alternatív Energia)
Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében szerdán; a bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat hivatali visszaélés vádjában és súlyosította mind az öt rendőr büntetését.
jan. 14
14:48
MTV-kuratórium: a házelnökhöz fordult az ellenőrző testület (Alternatív Energia)
Az Országgyűlés elnökéhez fordult a Magyar Televízió Közalapítvány Ellenőrző Testülete (ET), azt kérve a közjogi méltóságtól: "tegye meg a szükséges lépéseket az MTV Közalapítvány működése jogszerűségének helyreállítása érdekében" - közölte Jaczkovics László Gábor ET-elnök szerdán, közleményben az MTI-vel.
jan. 14
15:00
Helyszínről helyszínre járnak a tűzoltók és a mentők (Alternatív Energia)
Szerda délig 42 alkalommal vettek részt tűzoltók a jegesedés miatt bekövetkezett műszaki balesetek elhárításában - közölte Szentes György, a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel. A balesetekben főként könnyebben sérültek meg az emberek, így mintegy 15-20 főt láttak el a mentők. Három súlyos baleset is történt - tette hozzá. A jegesedés nem okozott jelentős terhet a tűzoltóknak; szokásos…
jan. 14
15:09
Zsanett-ügy: súlyosabb büntetés a rendőröknek (168 Óra Online)
Megváltoztatta az elsőfokú ítéletet a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa a Zsanett-ügyben korábban meggyanúsított öt rendőr ügyében szerdán; a bíróság az első fokkal szemben bűnösnek mondta ki az első-, másod- és harmadrendű vádlottat hivatali visszaélés vádjában és súlyosította mind az öt rendőr büntetését.
jan. 14
15:18
"Milliárdos nagyságrendű összeg" az EP választásra? (Alternatív Energia)
A Fidesz speciális, négypontos megállapodási javaslatot dolgoz ki a pártok számára annak érdekében, hogy csökkentse az idei európai parlamenti választási kampány költségeit - mondta a párt frakcióigazgatója szerdán Budapesten.
jan. 14
15:20
Tovább tarol a Csillagszóró akció (Alternatív Energia)
Hétszázhatvan ellenőrzést végeztek, és összesen 24 millió forintos bírságot szabtak ki a Csillagszóró II. akció keretében az APEH Dél-Dunántúli Regionális Igazgatóságának munkatársai; az egy évvel korábbihoz képest kevesebb kereskedő kockáztatta meg a szabálysértéseket - közölte a régiós adóhivatal sajtóreferense.
jan. 14
15:22
Jobbik: az SZDSZ-t végleg letörölni a föld színéről! (Alternatív Energia)
A ferencvárosi időközi országgyűlési választás második fordulójának a tétje az, hogy a Jobbik meg tudja-e őrizni az első fordulóban megszerzett harmadik helyet, és hogy az 5,2 százalékot kapott "SZDSZ-t sikerül-e végleg eltörölni a föld színéről" - jelentette ki szerdán Budapesten a párt jelöltje, aki az első fordulóban 8,5 százalékot szerzett.
jan. 14
15:36
Visszavonták a piros riasztást (Metropol)
Szerda délután újabb meleg léghullám érkezik az ország fölé, ezért további csapadékra kell számítani; ennek halmazállapota folyamatosan változhat, eső, ónos eső, havazás is előfordulhat. Az országban javult a helyzet, de bárhol lehet jeges az úttest, különösen a mellékutakon. A piros riasztást mindenhol legalább narancssárgára mérsékelték.
jan. 14
15:36
Az ónos eső miatt tanítási szünet lesz Baranyában (Alternatív Energia)
Tanítási szünetet rendelt el csütörtökre Baranya összes oktatási-nevelési intézményére vonatkozóan a megyei önkormányzat főjegyzője a rendkívüli időjárási helyzet miatt. Lászlóné Kovács Ilona erről közleményben tájékoztatta az MTI-t szerdán. A főjegyző azt kérte az érintett intézmények vezetőitől, hogy szükség esetén gondoskodjanak a gyermekek, tanulók felügyeletéről.
jan. 14
15:38
További ónos esőre kell számítanunk! (Alternatív Energia)
Szerda délután újabb meleg léghullám érkezik az ország fölé, ezért további csapadékra kell számítani, de ennek halmazállapota folyamatosan változhat, eső, ónos eső, havazás is előfordulhat - közölte az MTI-vel az Országos Meteorológiai Szolgálat. Jenki Szilvia meteorológus elmondta, hogy jelenleg a Dunántúlon mínusz 1 és mínusz 4 fok közötti a hőmérséklet, keleten pedig 0 és plusz 3 fok közötti…
jan. 14
15:54
John Emese tétovázik, de nem adja választóit más pártnak (Alternatív Energia)
John Emese egyelőre még nem döntötte el, hogy a második forduló előtt visszalép-e a jelöltségtől a ferencvárosi időközi választáson. A szabad demokrata jelölt szerdán az MTI kérdésére cáfolta a zoom.hu portál szocialista körökre hivatkozva közzétett információját. Azt mondta, hogy egyelőre erről még nem döntött, de ha valóban visszalépne, azt akkor sem valamelyik másik jelölt javára tenné meg.
jan. 14
15:56
Törvénytelen intézkedések a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőnél? (Alternatív Energia)
A Magosz szövetségi igazgatója szerint Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) vezérigazgatója törvénytelenül korlátozta egy közigazgatási határozatban az ellenőrző bizottság tagjainak iratbetekintési jogát. Az MNV szerint Budai Gyula állításai több szempontból nélkülözik a valóságalapot, ezért vádaskodásait a vagyonkezelő határozottan visszautasítja.
jan. 14
16:12
Cáfol a kormányszóvivő (Alternatív Energia)
A schengeni alapból finanszírozta a kormány a vízágyúk vásárlását, de az alap hazai forrásrészéből - közölte egy kérdésre válaszolva Budai Bernadett kormányszóvivő szerdai sajtótájékoztatóján.
jan. 14
16:14
Ma és holnap MSZP elnökségi ülés (Alternatív Energia)
Zárt ajtók mögött megkezdődött az MSZP országos elnökségének kétnapos kihelyezett ülése szerdán a Heves megyei Noszvajon egy hotelben.
jan. 14
16:16
Káosz a postásoknál az ónos eső miatt (Alternatív Energia)
Szerda délután két óráig mintegy 600 postás nem tudta megkezdeni a kézbesítést az időjárási viszonyok és a járhatatlan utak miatt; a helyzet a Dél-Dunántúlon a legsúlyosabb - tájékoztatta Tomecskó Tamás, a Magyar Posta Zrt. szóvivője az MTI-t. Tizenhat posta nem nyitott ki, mert az ott dolgozók nem értek be munkahelyükre. A helyzet a Dél-Dunántúlon, Baranya, Vas és Zala megyében a legsúlyosabb,…
jan. 14
16:30
Műtéteket halasztottak el az ónos eső miatt! (Alternatív Energia)
Az átlagos többszörösére nőtt az elesésből adódó sérülések száma szerdán Szegeden, a betegeket jellemzően végtagtöréssel szállítják kórházba - tájékoztatta a szegedi egyetem traumatológiai klinikájának vezetője az MTI-t.
jan. 14
16:39
Járai: Reformokra van szükség, hogy kilábaljunk a válságból (Infostart)
Teljesen más gazdaságpolitikára lenne szükség ahhoz, hogy Magyarország sikeresen túl legyen a gazdasági válságon - állítja a volt jegybankelnök. Járai Zsigmond az InfoRádiónak elmondta: strukturális reformokra lenne szükség az állami szektorban, a szociális területen, valamint egyes gazdasági támogatásokat is újra kell gondolni - csak ezt követően lehet szó adócsökkentésről.

Keresés