2008. december 30. kedd

dec. 30
5:09
A vasúttársaságnál és leánycégeinél 4-5 százalék közötti béremelés várható (Alternatív Energia)
Holnap éjfélkor lejár a MÁV Zrt. és a reprezentatív vasutas-érdekképviseletek között érvényes kollektív szerződés hatálya, addig meg kell egyezni a kontraktus meghosszabbításáról. Amellett, hogy ez egy vagy több évre szól, fontos kérdés, milyen tartalmi változásokban egyeznek meg. A VDSZSZ e tárgyaláson is magasra tette a mércét követeléseivel, ennek ellenére akár már ma lehet megállapodás. Közben…
dec. 30
5:27
Az MDF megtámadja a kopogtatócédulás rendszert (Alternatív Energia)
Két szervezet már fellebbezett a választási bizottságok azon döntése ellen, amely – hamis ajánló­szelvények miatt – kizárta az MDF, a MIÉP és a Magyar Szociális Zöld Párt jelöltjét a ferencvárosi időközi parlamenti választásról. Így a Fővárosi Bíróság döntheti el, hogy csak hat párt vagy a kizártak is indulhatnak-e a január 11-i megmérettetésen. Az MDF jelezte, a jövő héten az Alkotmánybíróságon…
dec. 30
5:45
A Sláger és a Danubius túl keveset fizet (Alternatív Energia)
Nem írta alá és véleményezésre megküldte az Alkotmánybíróságnak (Ab) tegnap a médiatörvény módosításáról szóló jogszabályt Sólyom László. Az államfő szerint a törvény december közepén elfogadott módosítása jogi aggályokat vet fel azzal, hogy a műsorszolgáltatók a digitális átállásig megkerülhetik a pályáztatást.
dec. 30
6:54
Ferihegy: ma folytatódik az egyeztetés (Infostart)
Ma délelőtt egyeztetnek arról az ötpontos megállapodás-tervezetről, amelyet a két ferihegyi sztrájkoló szakszervezet hétfőn késő délután juttatott el a Budapest Airport vezetésének - értesült az InfoRádió.
dec. 30
7:30
Ferencvárosi választási botrány: nem nyomoz a rendőrség (Infostart)
A Népszabadság Bodnár Zsolt dandártábornoktól, a BRFK bűnügyi vezetőjétől megtudta, hogy feljelentés hiányában a rendőrség nem nyomoz sem választási csalás, sem más bűncselekmény miatt a ferencvárosi választási botránnyal összefüggésben.
dec. 30
8:06
A magyar politika mélységei: Zuschlag és az álküldöttek (Infostart)
Ha 2007 a tüntetések éve volt, akkor 2008 a politikai felfordulásé. Az idei évet olyan események színesítették, mint a kormány által elvesztett népszavazás, a koalíció felbomlása és a kisebbségi kormányzás, valamint sztrájkok sorozata. Összeállításunk 2008 belpolitikai eseményeiről szól, amelynek második részében a kis pártok belharcait, a gazdasági válság hatásait és több belpolitikai botrányt…
dec. 30
9:18
Ferencvárosi választás: Elrendelték a nyomozást az MDF feljelentése alapján (Infostart)
Elrendelte a nyomozást a rendőrség az MDF feljelentése alapján, amelyet a párt a hamis ajánlószelvények ügyében tett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya kedden.
dec. 30
9:21
Megszűnt a torlódás a záhonyi határátkelőnél (Metropol)
Keddre megszűnt az Ukrajnába utazók hosszú sora a záhonyi közúti határátkelőnél.
dec. 30
9:21
Elrendelték a nyomozást az MDF feljelentése alapján (Alternatív Energia)
Elrendelte a nyomozást a rendőrség az MDF feljelentése alapján, amelyet a párt a hamis ajánlószelvények ügyében tett - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya kedden.
dec. 30
10:15
Fidesz-frakciója lemond a tiszteletdíja 10 százalékáról (Alternatív Energia)
Lemondanak képviselői tiszteletdíjuk 10 százalékáról a zalaegerszegi közgyűlés Fidesz-frakciójának tagjai, és erre kérik az ellenzéki frakció tagjait is - jelentette be keddi sajtótájékoztatóján a párt önkormányzati frakcióvezetője Zalaegerszegen.
dec. 30
11:43
Széles Gábor miniszteri posztra vágyik (Alternatív Energia)
A saját lapjának adott terjedelmes interjújában jelezte kedden Széles Gábor nagyvállalkozó, hogy miniszterséget vállalna egy Orbán-kormányban.
dec. 30
12:18
További milliárdok a kórházaknak! (Alternatív Energia)
Az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) maradványából további 2,5 milliárd forinton osztozhat mintegy 140 kórház, az összeget már elutalták az intézményeknek - mondta el az egészségügyi miniszter kedden az MTI-nek.
dec. 30
12:36
Az MSZP bővíteni szeretné a bölcsödei helyek számát (Alternatív Energia)
Idén mintegy ezerrel, 26 ezerre nőtt a bölcsődei helyek száma; a szocialisták azt szeretnék, hogy jövőre ugyanilyen arányú legyen a bővülés - erről Török Zsolt, az MSZP országgyűlési képviselője, a frakció népesedéspolitikai és ifjúsági csoportjának vezetője beszélt az MTI-nek telefonos sajtótájékoztatóján kedden.
dec. 30
12:55
Janás Ferenc mondjon le a bizottságban betöltött helyéről (Alternatív Energia)
Bácskai János (Fidesz) szerint a januári ferencvárosi időközi választás valójában előrehozott választás lesz, amelyen az emberek a kormány tevékenységéről mondanak véleményt. A Fidesz-KDNP jelölt erről keddi sajtótájékoztatóján beszélt.
dec. 30
13:12
Egyre több sípályát nyitnak meg Hevesben (Metropol)
A folyamatos hóágyúzásnak köszönhetően, keddre immár 2 kilométerre nőtt a síelhető pályák hossza a mátrszentistváni Síparkban, illetve kinyitott a szilvásváradi sípálya is.
dec. 30
13:48
Fidesz szerint ez "a pofátlanság minden határán túl van" (Alternatív Energia)
Ágh Péter (Fidesz) szerint "a pofátlanság minden határán túl van" és "az arcátlanság netovábbja", hogy a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) 300 millió forintot költ a gazdasági világválság elmagyarázására. Az ellenzéki politikus keddi sajtótájékoztatóján úgy vélekedett: a világválságot nem magyarázni, hanem megoldani kell.
dec. 30
13:50
A Fidesz felszólítja a kormányt (Alternatív Energia)
Az Egészségbiztosítási Alap (E-Alap) maradványából további 2,5 milliárd forinton osztozhat mintegy 140 kórház, az összeget már elutalták az intézményeknek - mondta el Székely Tamás egészségügyi miniszter kedden az MTI-nek. Mikola István, a Fidesz szakpolitikusa szerint az egészségügy rendbetételének alapvető feltétele, hogy a kormány visszaadja az ágazatnak az onnan három év alatt kivont 250…
dec. 30
14:42
Politikai kampány a kocsmában (Alternatív Energia)
A média helyett az utcára helyezi európai parlamenti választási kampánya súlypontját a Magyar Kommunista Munkáspárt - közölte Thürmer Gyula elnök kedden az MTI-vel.
dec. 30
15:36
Sűrűbben járnak a BKV éjszakai járatai szilveszterkor (Alternatív Energia)
Sűrűbben járnak a BKV éjszakai járatai december 31-én és néhány vonalon a nappali járatok egész éjjel közlekednek - közölte a főváros közlekedési cége kedden az MTI-vel.
dec. 30
15:54
Támadás a Fidesz irodája ellen (Alternatív Energia)
Brutális célzatú politikai támadásnak ítélte a miskolci Fidesz-iroda ablakainak betörését Pelczné Gáll Ildikó kedden Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján. Lendvai Ildikó az MTI-nek úgy reagált: az MSZP együttérzését fejezi ki a kárvallottakkal.
dec. 30
16:12
"Szilveszterkor nem ismerjük a határokat" (Infostart)
Mérgezési tüneteket okoz, ha túl sokat iszunk az év utolsó napján, így nem véletlen, hogy szilveszterkor jelentősen megemelkedik a kórházak toxikológiai osztályaira kerülő betegek száma. A Nyírő Gyula kórház osztályvezető főorvosa szerint ezért fontos, hogy másnap jelentős mennyiségű folyadékot vigyünk be szervezetünkbe.
dec. 30
16:12
Január 12-én végre lehet elnöke az MTV-nek (Alternatív Energia)
Január 12-én jelölnek és - ha ez sikerül - választhatnak elnököt a Magyar Televízió (MTV) élére - értesült a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnökségének több tagjától kedden az MTI.
dec. 30
16:30
Szmog: szilveszterkor életbe léphet a tájékoztatási kötelezettség (Infostart)
Egészségtelen Budapest levegője, mert jelentősen megnőtt keddre a levegőben szálló por koncentrációja - olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat honlapján közzétett jelentésben. A fővárosi önkormányzat tájékoztatása szerint szilveszter napjára életbe léphet a szmogriadó tájékoztatási fokozata.
dec. 30
16:30
Januártól államigazgatási hivatal a közigazgatási hivatal (Alternatív Energia)
Január 1-jétől a jelenlegi közigazgatási hivatalok államigazgatási hivatalokként működnek, és nem láthatják majd el a helyi önkormányzatok törvényességi ellenőrzését. Jauernik István az önkormányzati tárca államtitkára az MTI-nek kedden elmondta: emiatt mulasztásos törvénysértő állapot fog fennállni.
dec. 30
17:06
Az MDF jelöltje nem indulhat a ferencvárosi választáson (Infostart)
A Fővárosi Bíróság kedden helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottságnak azt a határozatát, amelyben visszautasította a Magyar Demokrata Fórum jelöltjének - Dézsi Mihálynak - nyilvántartásba vételét - derült ki a bíróság honlapján közzétett jogerős végzésből.
dec. 30
17:24
Az MDF jelöltje nem indulhat a Ferencvárosi választáson (Alternatív Energia)
A Fővárosi Bíróság kedden helyben hagyta a Fővárosi Választási Bizottságnak azt a határozatát, amelyben visszautasította a Magyar Demokrata Fórum jelöltjének - Dézsi Mihálynak - nyilvántartásba vételét - derült ki a bíróság honlapján közzétett jogerős végzésből.
dec. 30
19:30
Az ár alapján választunk pezsgőt és virslit (Infostart)
Annak ellenére, hogy a pezsgő mellett a virsli is fontos kelléke a szilveszternek, nem szezonális termék - ez derül ki az ACNielsen piackutató vállalat felméréséből. 2007 novembere és 2008 októbere között mintegy 25 milliárd forint értékben adtak el virslit a kiskereskedelemben, ami három százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. A pezsgők közül az édes fehér a legnépszerűbb.
dec. 30
20:24
Bankautomatát találtak egy Pest megyei erdőben (Infostart)
Egy pénzkiadó automatát találtak a Pest megyei Isaszeg és Dány közötti erdőben egy földút mellett kedden - közölte Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese.
dec. 30
21:00
A kihűléssel kórházba kerülők negyede nyugdíjas (Infostart)
A kihűléssel kórházba kerülő betegek negyede nem hajléktalan, hanem olyan idős ember, akinél a felhalmozódott közüzemi tartozás miatt kikapcsolták a fűtést; az ilyen páciensek felén már az orvosok sem tudnak segíteni - mondta az InfoRádiónak a budapesti Erzsébet Kórház osztályvezető főorvosa.
dec. 30
21:54
Ami drágul, és ami nem (Metropol)
Január 1-jétől emelkedik a lakossági áram és a postai szolgáltatások díja. Nem változik a gáz ára a közüzemi fogyasztóknak és az autópályadíjak mértéke. Bevezetik az óvodáztatási támogatást. Egyszerűbb lesz az szja-készítésnél az adókedvezmények kiszámítása, bár a kedvezmények között egy új is szerepel. Csökken sok gyógyszer (többek között az onkológiaiak) ára és szigorodik a fémek átvételére és…
dec. 30
21:56
Több önkéntes tűzoltóra van szükség Magyarországon (Metropol)
Önkéntes tűzoltók többszörösére volna szükség Magyarországon a jelenlegi 8088 fő mellett — mondta Bende Péter, a Magyar Tűzoltó Szövetség elnöke a Tűzoltó és Mentő Szervezetek Nemzetközi Szövetségének (CTIF) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatón, kedden Budapesten.
dec. 30
22:12
Korábbi és nagyobb influenzajárványt hoz a szezon (Infostart)
Magyarországon az átlagosnál korábban, már január első heteiben kitörhet az influenzajárvány, amely ráadásul a tavalyinál nagyobb lehet - mondta az InfoRádióban az ÁNTSZ járványügyi főosztályának helyettes vezetője.

Keresés