2008. április 1. kedd

ápr. 1
4:59
Mikola rágalmazza a kórházakat (Alternatív Energia)
Teljes képtelenség – így reagált a fideszes Mikola István kijelentésére Kökény Mihály, az egészségügyi bizottság szocialista elnöke. Mikola tegnap előbb a Klub rádiónak nyilatkozva, majd a parlamentben napirend előtt is arról beszélt, hogy a népszavazás után a kormánynál a kiégés jelei mutatkoznak, fenyegetik az orvosokat, nem figyelnek a szakmai szervezetekre, a civilekre, és a kórházakban…
ápr. 1
5:04
A koalíciós válság volt a fő téma a parlamentben is (Alternatív Energia)
A koalíciós válság volt a fő téma a parlamentben is, kevésbé a plenáris ülésen, mint inkább az Országház folyosóin. Kora délután a szocialista képviselők között általánosnak mondható volt az a vélekedés, hogy a koa­líció ezt a válságot is túlélheti. Ezt több, lapunknak nyilatkozó, de névtelenséget kérő politikus azzal magyarázta, hogy sok SZDSZ-hez kötődő vagy köthető személy található különböző…
ápr. 1
5:09
Nem fogadja el a főváros vezetése Antal Attila végkielégítési igényét (Alternatív Energia)
Sokallta a főpolgármesteri kabinet tegnapi ülésén a BKV távozó vezérigazgatójának végkielégítési igényét és a közlekedési cégnek a járatritkításokra tett hiánycsökkentő javaslatát is. Előbbi 12 és 60 millió forint között lehet majd a közös megegyezés révén, az utóbbi 3 milliárd forintos csomag pedig biztosan nem lesz több 2-2,2 milliárdnál.
ápr. 1
5:15
Nem a tandíj volt az oka, hogy csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma (Alternatív Energia)
Megtartotta alakuló ülését tegnap a Hiller István oktatási és kulturális miniszter által létrehozott szakértői munkabizottság, amelynek feladata az iskola biztonságával kapcsolatos javaslatok kidolgozása. A szakminiszter hangsúlyozta, a magyar iskola színvonala, biztonsága a szülő-tanár-diák együttműködésen múlik. A bizottságtól azt várja, hogy 4-6 hét múlva olyan javaslatokkal áll elő, amelyek az…
ápr. 1
6:09
Reuters: a koalíció felbomlása megpecsételheti Gyurcsány sorsát (Alternatív Energia)
A Magyarországot 2002 óta kormányzó koalíció vége ténylegesen a gazdasági reformok végét és a politikai instabilitás időszakát jelzi - írta a Reuters brit hírügynökség az SZDSZ-nek a koalícióból való kilépéséről szóló hétfői tudósításában.
ápr. 1
6:36
Mától nincs fekvőbeteg-ellátás a Schöpf-Merei Kórházban (Infostart)
Április 1-jétől már csak járóbeteg-ellátás működik a fővárosi Schöpf-Merei kórházban. A fekvőbeteg-ellátásra egy éve nem kap pénzt az intézmény az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, a magánkórházi működtetés pedig nem sikerült.
ápr. 1
6:59
Mától nincs vizit- és kórházi napidíj (Alternatív Energia)
Április 1-től, azaz mától nem kell a háziorvosnál és a szakrendelőkben vizitdíjat, illetve a kórházakban kórházi napidíjat fizetni.
ápr. 1
7:03
"Gyurcsány legjobb esetben béna kacsa lesz" (Infostart)
A Magyarországot 2002 óta kormányzó koalíció vége ténylegesen a gazdasági reformok végét és a politikai instabilitás időszakát jelzi - írta a Reuters brit hírügynökség az SZDSZ-nek a koalícióból való kilépéséről szóló hétfői tudósításában.
ápr. 1
7:09
Négyszeres áron váltható vissza az elkobzott bérlet (Infostart)
Különösebb magyarázat nélkül elkobozta a Budapesti Közlekedési Vállalat ellenőre egy tizenhat éves diáklány 3250 forintba kerülő bérletét, amelynek kiváltásáért tizenkétezer forintot kér tőle a cég - olvasható a Magyar Nemzetben.
ápr. 1
7:15
Folytatódik az egyeztetés a MÁV és a VDSZSZ között (Alternatív Energia)
Folytatódik ma az egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV között a szakszervezet sztrájkköveteléseiről Herczog László munkaügyi közvetítő bevonásával.
ápr. 1
7:19
Kövér: A kormány a klientúrába tartozó hiénacsordák éhségét próbálja kielégíteni (Infostart)
A kormány meg akarta spórolni azt, hogy magyarázatot adjon arra: miért tért el a választási ígéretektől - jelentette ki Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz választmányi elnöke ezzel magyarázta azt a helyzetet, amelybe a kormánypártok jutottak. Hozzátette azt is: a koalíció pártjainak legfőbb törekvése, hogy érdekköreiknek kedvezzenek.
ápr. 1
8:10
Egész Európa hülye, csak Orbán tudja a tutit? (168 Óra Online)
A közvetlen demokrácia hirdetése mi mindenről együtt fogunk dönteni mindig diktatúrához vezetett - mondja Vásárhelyi Mária. A szociológus szerint nálunk most repül a nehéz kő. És bejöhet a legrosszabb forgatókönyv. [Dátum: 2008. 04. 01. 07:59]
ápr. 1
8:32
Dálután egyeztet az MSZP és az SZDSZ (Alternatív Energia)
Ma délután a szabad demokraták és a szocialisták egyeztetést tartanak, ahol az SZDSZ ismerteti a liberálisok ügyvivői testületének állásfoglalását és egyeztetnek arról, technikailag hogyan bonyolítható le zökkenőmentesen a miniszterek lemondása.
ápr. 1
8:37
Folytatódnak a tárgyalások a BKV és a szakszervezetek között (Alternatív Energia)
Ma reggel tovább folytatódnak a tárgyalások a BKV Zrt. vezetősége és a szakszervezetek között az utóbbiak követeléséről, valamint az esetleges sztrájk idején nyújtandó elégséges szolgáltatásokról.
ápr. 1
9:36
Feloldották az útzárat az 52-es főúton (Infostart)
Két ember súlyos, egy könnyebb sérüléséket szenvedett, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött az 52-es főúton kedden délelőtt Kecskemét és Solt között; a forgalmat a mentés idejére elterelték, de 10 óra után megszűnt az útzár - közölte az MTI-vel a rendőrség.
ápr. 1
9:59
Gyurcsány: Végül azért megállapodunk (168 Óra Online)
A kormányfő a Népszabadságnak azt mondta: nem hajlandók hozzájárulni semmiféle újabb megszorításhoz. [Dátum: 2008. 04. 01. 09:53]
ápr. 1
10:14
Szanyi: A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar (Infostart)
A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar - állítja Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt mondja: nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc lemondjon a miniszterelnöki posztról.
ápr. 1
10:22
A népszavazási plakátokat egy héten belül kell eltávolítani (Metropol)
Még egy hete van a március 9-ei népszavazási plakátok eltávolítására azoknak, akik ezeket korábban kihelyezték. A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, április 8-ig köteles eltávolítani - áll az Országos Választási Iroda (OVI) honlapján.
ápr. 1
10:25
Navracsics: a hat év kudarca a koalíciós veszekedés (Infostart)
A szocialista-szabad demokrata koalíció hat évének kudarca testesül meg a szombat délelőtt óta egyre jobban kiteljesedő veszekedésben - írta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a jobbklikk.hu portálon kedd reggel megjelent blogbejegyzésében.
ápr. 1
10:42
Ágh: Kóka ámokfutása a liberális pártnak is árt (Infostart)
A kormányválság azt mutatja, hogy Kóka János becsődölt pártvezetőként - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila politológus. Az egyetemi tanár szerint az SZDSZ elnökének fel kellett volna mentenie Horn Gábort és Horváth Ágnest tisztségéből. Hozzátette: a kormányválság megoldása nem feltétlenül a kisebbségi kormányzás, és koalíciós tárgyalások akár április 30-a után is folytatódhatnak.
ápr. 1
10:50
Egy hét van a plakátok leszedésére (Alternatív Energia)
Még egy hete van a március 9-ei népszavazási plakátok eltávolítására azoknak, akik ezeket korábban kihelyezték.
ápr. 1
10:54
Feloldották az útzárat a baleset miatt lezárt 52-es főúton (Metropol)
Két ember súlyos, egy könnyebb sérüléséket szenvedett, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött az 52-es főúton kedden délelőtt Kecskemét és Solt között; a forgalmat a mentés idejére elterelték, de 10 óra után megszűnt az útzár - közölte a rendőrség.
ápr. 1
11:03
Török : Ha az MSZP és az SZDSZ racionálisan viselkedik, kizárt az előrehozott választás (Infostart)
Az MSZP eseti megállapodásokkal biztosítani tudja kisebbségi kormányzás esetén is a fontos törvények elfogadását - vélekedett a Vision Consulting igazgatója. Török Gábor politológus az InfoRádiónak azt mondta: sem a szocialistáknak, sem a szabad demokratáknak nem érdekük az előrehozott választás. Török Gábor egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy kisebbségi kormányzás esetén elfogadhatnak olyan…
ápr. 1
11:23
Együtt visz el bennünket a balhé (168 Óra Online)
A helyzet komikuma, avagy a világ ahogyan Böcz Sándor látja. [Dátum: 2008. 04. 01. 13:00]
ápr. 1
11:31
"Az egészségügyi reform eleve rossz csillagzat alatt született" (Infostart)
A külföldi napilapok és hírügynökségek kormányválságról írnak annak kapcsán, hogy a kisebbik kormányzó párt kilépett a koalícióból. A tudósítók szerint a koalíció vége a reformok végét jelenti.
ápr. 1
11:37
Áprilisi tréfa Orbán "fenyegetése" - a Fidesz feljelentést tesz (Infostart)
Mint kiderült áprilisi tréfa, hogy előrehozott választásokat szorgalmaz a Fidesz elnöke. Orbán Viktor aláírásával a Fidesz parlamenti frakciójától kapott hivatalos e-mailt az Inforádió is, amelyben a pártelnök közölte: az ellenzéki párt 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré.
ápr. 1
11:47
Giró-Szász: "Aki könnyebben elhajlik, az politikai halott" (Infostart)
Kóka János pártelnöki megerősödéséhez vezetett a kialakult politikai helyzet, ugyanis az SZDSZ elnöke egységessé tudta tenni pártját a koalíciós válságban - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András. A politikai elemző kiemelte: Horváth Ágnes menesztése egy megelőző taktikai lépés volt a kormányfő részéről.
ápr. 1
11:55
BKV-sztrájk: nincs megállapodás az elégséges szolgáltatásról (Alternatív Energia)
Egyelőre nem született megállapodás az április 7-ére tervezett BKV-sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékéről - közölte a fővárosi cég sajtóirodája kedden az MTI-vel, azt követően, hogy délelőtt tárgyalt a szakszervezetekkel.
ápr. 1
12:09
Kóka: az adórendszer jelentős átalakítására van szükség (Infostart)
Kóka János, a Szabaddemokraták Szövetsége elnöke, volt gazdasági miniszter szerint sürgősen hozzá kell fogni az állami kiadások jelentős lefaragásához, mert csak így lehet elkezdeni az országban az adóterhek csökkentését, az adórendszer nagymértékű átalakítását.
ápr. 1
12:36
Szekeres Imre elkerülendőnek tartja a kisebbségi kormányzást (Infostart)
Szekeres Imre elkerülendőnek tartja az előrehozott választást, mert instabilitást jelez Európa számára, és ugyancsak elkerülendő szerinte a kisebbségi kormányzás. Az MSZP elnökhelyettese erről újságíróknak nyilatkozott kedden, a Parlamentben.
ápr. 1
12:40
Szekeres: elkerülhető az előrehozott választás (Alternatív Energia)
Szekeres Imre elkerülendőnek tartja az előrehozott választást, mert instabilitást jelez Európa számára, és ugyancsak elkerülendő szerinte a kisebbségi kormányzás. Az MSZP elnökhelyettese erről újságíróknak nyilatkozott kedden, a Parlamentben.
ápr. 1
12:41
Szinte biztosra vehető a hétfői BKV-sztrájk (Infostart)
Egyelőre nem született megállapodás az április 7-ére tervezett BKV-sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékéről - közölte a közlekedési társaság sajtóirodája, azt követően, hogy délelőtt tárgyalt a szakszervezetekkel. Barta Pál, a Fürst Közlekedési Szakszervezet vezetője elmondta, hogy szinte biztosra vehető a jövő hétfői félnapos BKV-sztrájk.
ápr. 1
12:43
Navracsics: felelőtlen a kormánykoalíció (Infostart)
A Fidesz szerint a kormánykoalíció nem alkalmas az ország irányítására, politikusai pedig felelőtlenek, és ezzel Magyarország jövőjét veszélyeztetik - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt elnökségi ülése után kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 1
12:45
Kóka: át kell alakítani az adórendszert (Alternatív Energia)
Kóka János, a Szabaddemokraták Szövetsége elnöke, volt gazdasági miniszter szerint sürgősen hozzá kell fogni az állami kiadások jelentős lefaragásához, mert csak így lehet elkezdeni az országban az adóterhek csökkentését, az adórendszer nagymértékű átalakítását.
ápr. 1
13:36
Három napot adtak a hekkerek a baloldalnak (168 Óra Online)
Előrehozott választásokkal és blokáddal fenyegetett e-mailben az ál-Orbán Viktor a Fidesz feltört e-mail címéről. [Dátum: 2008. 04. 01. 13:22]
ápr. 1
13:36
Navracsics: felelőtlen a kormánykoalíció (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint a kormánykoalíció nem alkalmas az ország irányítására, politikusai pedig felelőtlenek, és ezzel Magyarország jövőjét veszélyeztetik - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt elnökségi ülése után kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 1
13:37
Sinkó: Bedőlt az egészségbiztosítási reform (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász szerint az egészségbiztosítási reform megsemmisült. Sinkó Eszter azt mondta: a rendszeren a jelenlegi keretek között is lehet azonban változtatni, mégpedig az ellátásszervezők bevonásával és egy ösztönzőrendszer kialakításával.
ápr. 1
13:55
Fodor Gábor egyelőre nem adja be a lemondását (Infostart)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter egyelőre nem nyújtja be a lemondását - értesült SZDSZ-es körökből kedden az MTI.
ápr. 1
14:01
Tanárverések: a szülő is felelősségre vonható (Infostart)
Felelősségre vonható a szülő, ha a gyermek magatartásával kárt okoz az iskolában - mondta az InfoRádiónak a tanárverések kapcsán Magyar György. Az ügyvéd szerint, ha a tanárt egy diák megszégyeníti az osztály előtt, akár becsületsértés miatt pert indíthat a gyerek, illetve a szülők ellen.
ápr. 1
14:11
Fodor Gábor egyelőre nem adja be a lemondását (Alternatív Energia)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter egyelőre nem nyújtja be a lemondását - értesült SZDSZ-es körökből kedden az MTI.
ápr. 1
14:23
Ötpárti egyetértés a génmódosított termékekről (Alternatív Energia)
A génmódosított termékek moratóriumról ötpárti egyetértés van Magyaroszágon - egyebek mellett ezt hangsúlyozták a felszólalók a géntechnológiáról szóló országgyűlési jelentés és határozat általános vitájában kedden az Országgyűlésben.
ápr. 1
14:29
Elkezdődött a koalíciós egyeztetés (Alternatív Energia)
Megkezdődött a koalíciós egyeztetés az MSZP és az SZDSZ vezető politikusai között kedden a Parlamentben.
ápr. 1
14:40
Gyurcsány a kormányprogram megújításáról (Alternatív Energia)
Gyurcsány Ferenc azt kérte a koalíciós pártoktól, hogy aktívan segítsék a következő évek kormányzati politikájának meghatározását, a kormányprogram megújítását, a koalíció működési feltételeinek helyreállítását, megerősítését. A miniszterelnök keddi közleményében sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy az SZDSZ vezetése vissza kívánja vonni minisztereit és államtitkárait a kormányból.
ápr. 1
14:47
Göncz: Precedensértékű a szlovák beavatkozás (Infostart)
A pilisszentkereszti Szlovák Ház elköltöztetéséről hozott döntés visszavonására kérte az önkormányzatot a kisebbségi ombudsman; Göncz Kinga külügyminiszter szerint beavatkozásával a szlovák kormány elismerte a kisebbségek kollektív jogait.
ápr. 1
15:44
Szigorúbb jegyellenőrzés a MÁV-nál (Metropol)
Szigorítja a menetjegyek ellenőrzését a MÁV-Start Zrt., így áprilisban a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy- és bérlet-ellenőrzések mellett tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok.
ápr. 1
15:53
Biztossá vált a koalíció felbomlása (Infostart)
Ha nem történik újabb fordulat, szocialista kisebbségi kormányzás váltja fel májusban az MSZP-SZDSZ koalíciót; a szabad demokraták konstruktív ellenzékként dolgoznak majd a parlamentben. Ezt a két párt vezetői jelentették be a délutáni koalíciós egyeztetés után.
ápr. 1
16:04
Horváth Ágnes elégedett a munkájával (Infostart)
Nem érti a miniszterelnök indokait a leváltott egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes közölte: elégedett az elmúlt egy évben elvégzett munkájával.
ápr. 1
16:16
Ügyesen kötött szerződést, jár a 60 millió a BKV-vezérnek (Infostart)
A munka törvénykönyve szerint nem járna végkielégítés Antal Attila távozó BKV-vezérnek, hiszen az három év munkaviszonyhoz kötött, ő pedig csak tavaly január eleje óta tölti be a pozíciót. A vezérigazgató 60 millió forintos végkielégítését a munkaszerződésében külön passzus tartalmazza.
ápr. 1
16:22
Már biztos: Gyurcsány marad (Alternatív Energia)
Nem merült fel, hogy más miniszterelnökkel szeretnénk ugyanazt a programot megvalósítani, ennek értelme sem volna - mondta Lendvai ldikó, a szocialisták frakcióvezetője az MSZP és az SZDSZ koalíciós egyeztetése után tartott fővárosi sajtótájékoztatón, kedden.
ápr. 1
16:27
Az SZDSZ támogatja a reformokat (Alternatív Energia)
Az SZDSZ minden olyan parlamenti döntést támogat, ami a konvergenvciaprogram megvalósítását, a gazdasági növekedés beindítását és a szükséges reformok, átalakítását célozza - jelentette be Gusztos Péter, a liberális párt ügyvivője kedden Budapesten, Lendvai Ildikó MSZP-s frakcióvezetővel közösen tartott sajtótájékoztatóján, a szocialista párt és az SZDSZ vezetőinek egyeztetését követően.

Keresés