2008. április 1. kedd

ápr. 1
6:36
Mától nincs fekvőbeteg-ellátás a Schöpf-Merei Kórházban (Infostart)
Április 1-jétől már csak járóbeteg-ellátás működik a fővárosi Schöpf-Merei kórházban. A fekvőbeteg-ellátásra egy éve nem kap pénzt az intézmény az Országos Egészségbiztosítási Pénztártól, a magánkórházi működtetés pedig nem sikerült.
ápr. 1
7:03
"Gyurcsány legjobb esetben béna kacsa lesz" (Infostart)
A Magyarországot 2002 óta kormányzó koalíció vége ténylegesen a gazdasági reformok végét és a politikai instabilitás időszakát jelzi - írta a Reuters brit hírügynökség az SZDSZ-nek a koalícióból való kilépéséről szóló hétfői tudósításában.
ápr. 1
7:09
Négyszeres áron váltható vissza az elkobzott bérlet (Infostart)
Különösebb magyarázat nélkül elkobozta a Budapesti Közlekedési Vállalat ellenőre egy tizenhat éves diáklány 3250 forintba kerülő bérletét, amelynek kiváltásáért tizenkétezer forintot kér tőle a cég - olvasható a Magyar Nemzetben.
ápr. 1
7:19
Kövér: A kormány a klientúrába tartozó hiénacsordák éhségét próbálja kielégíteni (Infostart)
A kormány meg akarta spórolni azt, hogy magyarázatot adjon arra: miért tért el a választási ígéretektől - jelentette ki Kövér László az InfoRádió Aréna című műsorában. A Fidesz választmányi elnöke ezzel magyarázta azt a helyzetet, amelybe a kormánypártok jutottak. Hozzátette azt is: a koalíció pártjainak legfőbb törekvése, hogy érdekköreiknek kedvezzenek.
ápr. 1
8:10
Egész Európa hülye, csak Orbán tudja a tutit? (168 Óra Online)
A közvetlen demokrácia hirdetése mi mindenről együtt fogunk dönteni mindig diktatúrához vezetett - mondja Vásárhelyi Mária. A szociológus szerint nálunk most repül a nehéz kő. És bejöhet a legrosszabb forgatókönyv. [Dátum: 2008. 04. 01. 07:59]
ápr. 1
9:36
Feloldották az útzárat az 52-es főúton (Infostart)
Két ember súlyos, egy könnyebb sérüléséket szenvedett, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött az 52-es főúton kedden délelőtt Kecskemét és Solt között; a forgalmat a mentés idejére elterelték, de 10 óra után megszűnt az útzár - közölte az MTI-vel a rendőrség.
ápr. 1
9:59
Gyurcsány: Végül azért megállapodunk (168 Óra Online)
A kormányfő a Népszabadságnak azt mondta: nem hajlandók hozzájárulni semmiféle újabb megszorításhoz. [Dátum: 2008. 04. 01. 09:53]
ápr. 1
10:14
Szanyi: A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar (Infostart)
A szocialisták többsége kisebbségi kormányzást akar - állítja Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt mondja: nem merült fel, hogy Gyurcsány Ferenc lemondjon a miniszterelnöki posztról.
ápr. 1
10:22
A népszavazási plakátokat egy héten belül kell eltávolítani (Metropol)
Még egy hete van a március 9-ei népszavazási plakátok eltávolítására azoknak, akik ezeket korábban kihelyezték. A plakátot az, aki elhelyezte, vagy akinek érdekében elhelyezték, április 8-ig köteles eltávolítani - áll az Országos Választási Iroda (OVI) honlapján.
ápr. 1
10:25
Navracsics: a hat év kudarca a koalíciós veszekedés (Infostart)
A szocialista-szabad demokrata koalíció hat évének kudarca testesül meg a szombat délelőtt óta egyre jobban kiteljesedő veszekedésben - írta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a jobbklikk.hu portálon kedd reggel megjelent blogbejegyzésében.
ápr. 1
10:42
Ágh: Kóka ámokfutása a liberális pártnak is árt (Infostart)
A kormányválság azt mutatja, hogy Kóka János becsődölt pártvezetőként - mondta az InfoRádiónak Ágh Attila politológus. Az egyetemi tanár szerint az SZDSZ elnökének fel kellett volna mentenie Horn Gábort és Horváth Ágnest tisztségéből. Hozzátette: a kormányválság megoldása nem feltétlenül a kisebbségi kormányzás, és koalíciós tárgyalások akár április 30-a után is folytatódhatnak.
ápr. 1
10:54
Feloldották az útzárat a baleset miatt lezárt 52-es főúton (Metropol)
Két ember súlyos, egy könnyebb sérüléséket szenvedett, amikor két személygépkocsi frontálisan összeütközött az 52-es főúton kedden délelőtt Kecskemét és Solt között; a forgalmat a mentés idejére elterelték, de 10 óra után megszűnt az útzár - közölte a rendőrség.
ápr. 1
11:03
Török : Ha az MSZP és az SZDSZ racionálisan viselkedik, kizárt az előrehozott választás (Infostart)
Az MSZP eseti megállapodásokkal biztosítani tudja kisebbségi kormányzás esetén is a fontos törvények elfogadását - vélekedett a Vision Consulting igazgatója. Török Gábor politológus az InfoRádiónak azt mondta: sem a szocialistáknak, sem a szabad demokratáknak nem érdekük az előrehozott választás. Török Gábor egyébként elképzelhetőnek tartja, hogy kisebbségi kormányzás esetén elfogadhatnak olyan…
ápr. 1
11:23
Együtt visz el bennünket a balhé (168 Óra Online)
A helyzet komikuma, avagy a világ ahogyan Böcz Sándor látja. [Dátum: 2008. 04. 01. 13:00]
ápr. 1
11:31
"Az egészségügyi reform eleve rossz csillagzat alatt született" (Infostart)
A külföldi napilapok és hírügynökségek kormányválságról írnak annak kapcsán, hogy a kisebbik kormányzó párt kilépett a koalícióból. A tudósítók szerint a koalíció vége a reformok végét jelenti.
ápr. 1
11:37
Áprilisi tréfa Orbán "fenyegetése" - a Fidesz feljelentést tesz (Infostart)
Mint kiderült áprilisi tréfa, hogy előrehozott választásokat szorgalmaz a Fidesz elnöke. Orbán Viktor aláírásával a Fidesz parlamenti frakciójától kapott hivatalos e-mailt az Inforádió is, amelyben a pártelnök közölte: az ellenzéki párt 72 órát ad a baloldalnak, hogy az előrehozott választások támogatása mellett döntsön, ellenkező esetben péntek délutántól blokádot vonnak a Parlament köré.
ápr. 1
11:47
Giró-Szász: "Aki könnyebben elhajlik, az politikai halott" (Infostart)
Kóka János pártelnöki megerősödéséhez vezetett a kialakult politikai helyzet, ugyanis az SZDSZ elnöke egységessé tudta tenni pártját a koalíciós válságban - mondta az InfoRádiónak Giró-Szász András. A politikai elemző kiemelte: Horváth Ágnes menesztése egy megelőző taktikai lépés volt a kormányfő részéről.
ápr. 1
12:09
Kóka: az adórendszer jelentős átalakítására van szükség (Infostart)
Kóka János, a Szabaddemokraták Szövetsége elnöke, volt gazdasági miniszter szerint sürgősen hozzá kell fogni az állami kiadások jelentős lefaragásához, mert csak így lehet elkezdeni az országban az adóterhek csökkentését, az adórendszer nagymértékű átalakítását.
ápr. 1
12:36
Szekeres Imre elkerülendőnek tartja a kisebbségi kormányzást (Infostart)
Szekeres Imre elkerülendőnek tartja az előrehozott választást, mert instabilitást jelez Európa számára, és ugyancsak elkerülendő szerinte a kisebbségi kormányzás. Az MSZP elnökhelyettese erről újságíróknak nyilatkozott kedden, a Parlamentben.
ápr. 1
12:41
Szinte biztosra vehető a hétfői BKV-sztrájk (Infostart)
Egyelőre nem született megállapodás az április 7-ére tervezett BKV-sztrájk idején biztosítandó elégséges szolgáltatás mértékéről - közölte a közlekedési társaság sajtóirodája, azt követően, hogy délelőtt tárgyalt a szakszervezetekkel. Barta Pál, a Fürst Közlekedési Szakszervezet vezetője elmondta, hogy szinte biztosra vehető a jövő hétfői félnapos BKV-sztrájk.
ápr. 1
12:43
Navracsics: felelőtlen a kormánykoalíció (Infostart)
A Fidesz szerint a kormánykoalíció nem alkalmas az ország irányítására, politikusai pedig felelőtlenek, és ezzel Magyarország jövőjét veszélyeztetik - jelentette ki Navracsics Tibor, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője a párt elnökségi ülése után kedden Budapesten sajtótájékoztatón.
ápr. 1
13:36
Három napot adtak a hekkerek a baloldalnak (168 Óra Online)
Előrehozott választásokkal és blokáddal fenyegetett e-mailben az ál-Orbán Viktor a Fidesz feltört e-mail címéről. [Dátum: 2008. 04. 01. 13:22]
ápr. 1
13:37
Sinkó: Bedőlt az egészségbiztosítási reform (Infostart)
Az InfoRádió által megkérdezett egészségügyi közgazdász szerint az egészségbiztosítási reform megsemmisült. Sinkó Eszter azt mondta: a rendszeren a jelenlegi keretek között is lehet azonban változtatni, mégpedig az ellátásszervezők bevonásával és egy ösztönzőrendszer kialakításával.
ápr. 1
13:55
Fodor Gábor egyelőre nem adja be a lemondását (Infostart)
Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter egyelőre nem nyújtja be a lemondását - értesült SZDSZ-es körökből kedden az MTI.
ápr. 1
14:01
Tanárverések: a szülő is felelősségre vonható (Infostart)
Felelősségre vonható a szülő, ha a gyermek magatartásával kárt okoz az iskolában - mondta az InfoRádiónak a tanárverések kapcsán Magyar György. Az ügyvéd szerint, ha a tanárt egy diák megszégyeníti az osztály előtt, akár becsületsértés miatt pert indíthat a gyerek, illetve a szülők ellen.
ápr. 1
14:47
Göncz: Precedensértékű a szlovák beavatkozás (Infostart)
A pilisszentkereszti Szlovák Ház elköltöztetéséről hozott döntés visszavonására kérte az önkormányzatot a kisebbségi ombudsman; Göncz Kinga külügyminiszter szerint beavatkozásával a szlovák kormány elismerte a kisebbségek kollektív jogait.
ápr. 1
15:44
Szigorúbb jegyellenőrzés a MÁV-nál (Metropol)
Szigorítja a menetjegyek ellenőrzését a MÁV-Start Zrt., így áprilisban a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy- és bérlet-ellenőrzések mellett tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok.
ápr. 1
15:53
Biztossá vált a koalíció felbomlása (Infostart)
Ha nem történik újabb fordulat, szocialista kisebbségi kormányzás váltja fel májusban az MSZP-SZDSZ koalíciót; a szabad demokraták konstruktív ellenzékként dolgoznak majd a parlamentben. Ezt a két párt vezetői jelentették be a délutáni koalíciós egyeztetés után.
ápr. 1
16:04
Horváth Ágnes elégedett a munkájával (Infostart)
Nem érti a miniszterelnök indokait a leváltott egészségügyi miniszter. Horváth Ágnes közölte: elégedett az elmúlt egy évben elvégzett munkájával.
ápr. 1
16:16
Ügyesen kötött szerződést, jár a 60 millió a BKV-vezérnek (Infostart)
A munka törvénykönyve szerint nem járna végkielégítés Antal Attila távozó BKV-vezérnek, hiszen az három év munkaviszonyhoz kötött, ő pedig csak tavaly január eleje óta tölti be a pozíciót. A vezérigazgató 60 millió forintos végkielégítését a munkaszerződésében külön passzus tartalmazza.
ápr. 1
16:43
Szigort ígér áprilisra a MÁV (Infostart)
Szigorítja a menetjegyek ellenőrzését a MÁV-Start, így áprilisban a peronkapukkal ellátott pályaudvarokon az általános menetjegy- és bérletvizsgálatok mellett tételes ellenőrzésre is számíthatnak az utasok.
ápr. 1
16:44
Az egyszínű kormány valós lehetőség (168 Óra Online)
Ha az MSZP kisebbségi kormányzásra kényszerül az SZDSZ külső támogatásával, az lehetőség is arra, hogy mindkét párt kényszerek nélkül megteremtse önálló arculatát -- mondta Mesterházy Attila szocialista frakcióvezető-helyettes a 168ora.hu-nak. [Dátum: 2008. 04. 01. 16:30]
ápr. 1
17:22
A Dunába ugrott az idős házaspár - képek (Infostart)
Egy idős férfi és felesége öngyilkosságot kísérelt meg a Duna fővárosi szakaszán, a férfi életét sikerült megmenteni, a nő azonban belefulladt a folyóba.
ápr. 1
17:44
Még várni kell az éjszakai légimentésre - képek (Infostart)
Éjszaka érkeztek vissza Magyarországra a légimentők Ausztriából bérelt mentőhelikopterei, amelyek karbantartását a szomszédos országban végezték el. Túri Péter ügyvezető az InfoRádióban elmondta: a közhiedelemmel ellentétben a járművek alkalmasak az éjszakai repülésre, de azért nem repülnek, mert a hazai leszállópályák alkalmatlanok erre.
ápr. 1
17:56
A VDSZSZ még többet akar (Metropol)
Nem született megállapodás a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV közötti egyeztetésen kedden, amelyet Herczog László munkaügyi közvetítő részvételével tartottak a szakszervezet sztrájkköveteléséről és a munkabeszüntetés idején nyújtandó még elégséges szolgáltatásról.
ápr. 1
18:00
Felmentették a 2006. október 23-án is parancsoló rendőrt (Infostart)
Indoklás nélkül felmentette az igazságügyi és rendészeti miniszter a budapesti rendőrfőkapitány rendészeti helyettesét, aki ezután nyugdíjba vonult. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon is történtek személyi változások.
ápr. 1
18:22
A kormány szerint időben érkezik az olimpiai pénz (Infostart)
Legkésőbb április 22-ig az éves támogatás teljes összegéhez hozzájut a Magyar Olimpiai Bizottság - közölte az MSZP-frakció sport szakcsoportjának vezetője.
ápr. 1
19:00
Simor: Nem bírja el a gazdaság a magyar jóléti rendszert (Infostart)
A Magyar Nemzeti Bank elnöke szerint Magyarországon a fejlődést gátolja, hogy a gazdaságban kicsi a verseny, még mindig magas az állami tulajdon aránya és a szomszéd országokhoz képest magas az állami újraelosztás aránya.
ápr. 1
20:07
Nincs többé koalíció (168 Óra Online)
A liberális párt ma egyértelművé tette: incs olyan megoldás, amelynek eredményeként a koalícióban maradna a szocialistákkal. [Dátum: 2008. 04. 01. 19:59]
ápr. 1
20:27
Egy hónapja maradt a kormánynak - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Tisztán MSZP-kormány váltja májustól a koalíciót, külföldi lapok szerint csökkenti a reformok esélyét az SZDSZ kiválása, a jegybankelnök szerint a fejlődés gátja a magas újraelosztási szint - a nap hírei.
ápr. 1
20:43
Még mindig a hálapénz ellen hadakozik Horváth Ágnes (Infostart)
Három javaslatot terjeszt a szakmai szervezetek elé az egészségügyi minisztérium - közölte a tárca leköszönő vezetője.
ápr. 1
21:27
Az MSZP vállalja a kisebbségi kormányzást (Infostart)
Az MSZP vállalja az önálló kormányzás felelősségét, és biztosítja az ország kormányozhatóságát - közölte a párt szóvivője az elnökség tanácskozása után.
ápr. 1
21:32
Majtényi: "Az ORTT rendkívül nagy hatalommal rendelkezik" (Infostart)
Az Országos Rádió és Televízió Testület hétfőn megválasztott, új elnöke szerint mihamarabb új médiatörvényre van szükség a digitális átállás miatt. Majtényi László az InfoRádiónak azt mondta: adatvédelmi ombudsmani múltját ORTT-elnökként is hasznosítani akarja.
ápr. 1
21:51
Az MSZP nekivág a kisebbségi kormányzásnak (168 Óra Online)
A szocialisták szerint az ad esélyt, hogy az SZDSZ elkötelezett. [Dátum: 2008. 04. 01. 21:39]
ápr. 1
22:27
Az SZDSZ két rendkívüli közgyűlést hív össze (Infostart)
Az SZDSZ ügyvivő testülete egyhangúlag döntött arról, hogy az alapszabály alapján indítványozza: a párt országos tanácsa április 5-i ülésén két rendkívüli küldöttgyűlés összehívásáról döntsön - jelentette be Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes az ügyvivő testület ülése után.

2008. április 2. szerda

ápr. 2
5:19
Kocsmastop - megelégelték a részegek randalírozását (Infostart)
Este tíz órakor be kell zárni minden kocsmát a XV. kerületben - erről hozott rendeletet a napokban a helyi önkormányzati testület. Hajdú László polgármester elmondta: a lakosság megelégelte, hogy a szórakozóhelyek környékén gyakran éjjel egykor is hangoskodtak a vendégek.
ápr. 2
6:46
Az elhanyagolt kutyák a legveszélyesebbek (Infostart)
Évente Magyarországon közel 5 ezer kutyaharapást jegyeznek fel, ezek közül több tragédiával végződik, és a legtöbbször gyerekek az áldozatok. Suszter Ferenc kriminológus szerint azok a kutyák támadnak gyerekre, amelyeket láncon tartottak, illetve képzetlenek.
ápr. 2
7:02
"Örökre megoldható a nyugdíjrendszer problémája" (Infostart)
Félreértették a nyugdíjreformra kidolgozott egyik javaslatot, amikor a sajtóban azt közölték, hogy eszerint az állam csak 85 éves kor felettieknek fizetne életjáradékot - mondta az InfoRádiónak a tervet felvető szociológus-közgazdász. Németh György hangsúlyozta: ez csak egy a négy-öt javaslat közül. A Nyugdíjas Kerekasztal tagja olyan megoldást szorgalmaz, ami nem egy-két évtizedre, hanem örökre…
ápr. 2
7:12
Ágh: "Ez egy nagyon jó, nagyon szükséges válság" (Infostart)
Ágh Attila szerint hasznos a jelenlegi válság, mert az MSZP és a kormányzat megszabadulhat a tehertételt jelentő SZDSZ-től. A politológus az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: nehezen képzelhető el Gyurcsány Ferenc távozása.
ápr. 2
7:13
Az SZDSZ kilép - de még ül rajta (168 Óra Online)
A liberális  párt április 27-i rendkívüli küldöttgyűlése dönt a koalícióról. [Dátum: 2008. 04. 02. 07:04]

Keresés