2008. június 1. vasárnap

jún. 1
8:23
Ma van pedagógusnap (Alternatív Energia)
Ma ünneplik a pedagógusokat és oktatásban dolgozókat; az idei, 56. pedagógusnap alkalmából az oktatási tárca vezetője Teleki Blanka-díjat alapított a hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó tanítóknak, tanároknak.
jún. 1
8:40
Három roma kérte felvételét a Magyar Gárdába (Alternatív Energia)
Három roma felvételét kérte a Magyar Gárdába a Békés megyei Okányról - olvasható a Békés megyei Online (BEOL) internetes hírportálon. A Keresztesi Zoltán és fia, valamint annak barátja még pénteken kérte felvételét, miután a Jobbik Magyarországért Mozgalom Árpád-sávos zászlót adott át az okányi polgármesternek, illetve a Magyar Gárda tagtoborzót tartott a Békés megyei községben. A hírportálnak…
jún. 1
9:06
Csúcstermés vagy gabonahiány: a klímaváltozás hatásai (Infostart)
Drámai hatást gyakorol majd a növényekre és a termésre, hogy a klímaváltozás hatására megnő a levegőben a szén-dioxid mennyisége - figyelmeztetett a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének igazgatója. Bedő Zoltán hozzátette: olyan új fajtákat kell nemesíteni, amelyek jó termést hoznak, de tűrik a szárazságot, az ultraibolya-sugárzást és a meleg okozta betegségeket.
jún. 1
9:12
Mától ellenőrzik a határt átlépőket (Metropol)
A labdarúgó Európa-bajnokság idejére ma éjféltől Ausztria egy hónapra visszaállítja határain az ellenőrzést, szúrópróbaszerű okmányellenőrzésre kell számítani.
jún. 1
9:39
Csütörtökön kezdődik a kortárs irodalom ünnepe (Infostart)
Minden eddiginél több kortárs magyar könyv, közel négyszáz kötet jelenik meg a június 5. és 9. között 79. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhétre.
jún. 1
10:11
Újabb rakpartszakaszt zárnak le (Infostart)
Hétfőtől nem használhatják az autósok a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése miatt - mondta Tóth István műszaki menedzsert. A nyáron több helyen további forgalmi változásokra kell számítani.
jún. 1
10:20
Elfolyt a víz az Öttusa VB úszómedencéjéből (Metropol)
Az éjszaka folyamán elfolyt a víz a hazánkban zajló öttusa világbajnokságra épített úszómedencéből. Az uszoda „balesete” miatt programváltozásra kerül sor, a vívás után nem az úszás, hanem a lovaglás következik.
jún. 1
11:30
Fidesz: a kormány fejezze be az emberek pénzének elherdálását! (Alternatív Energia)
A Fidesz felszólítja a kormányt, hogy ne költsön el újabb 6,5 milliárd forintot kommunikációs célokra - közölte Ágh Péter, a párt országgyűlési képviselője vasárnap, Budapesten.
jún. 1
12:05
MSZP: Orbán "hazudott" az elmúlt hat évben (Alternatív Energia)
Orbán Viktor mind gazdasági, mind alkotmányos-politikai elképzeléseit illetően "hazudott" az elmúlt hat évben - jelentette ki Szabó Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.
jún. 1
12:46
Éjféltől újra ellenőrzik az Ausztriába tartókat (Infostart)
Vasárnap éjféltől egy hónapra visszaállítja a határellenőrzést Ausztria a Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság miatt. Az osztrák hatóságok időszakos ellenőrzéseket tartanak majd egy-egy mérkőzés előtt, az áthaladókat szúrópróbaszerűen vizsgálják. A rendőrség szerint nem kell hosszas várakozással számolni a határátkelőhelyeken.
jún. 1
14:03
Az MDF szerint megbukott a kétszintű érettségi (Alternatív Energia)
A Magyar Demokrata Fórum felszólítja a kormányt, hogy sürgősen kezdeményezzen egyeztetéseket az oktatási szakemberekkel, különösen a felsőoktatási intézmények vezetőivel az új érettségi és felvételi rendszer kidolgozása érdekében, az ellenzéki párt szerint a kétszintű érettségi megbukott.
jún. 1
16:09
Jégeső, zivatar, viharos szél - narancssárga riasztás a fővárosban is (Infostart)
Jégeső és szélvihar is lehet vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs színű riasztást adott ki éjfélig Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl területére.
jún. 1
16:31
Jégeső és szélvihar a Közép-Dunántúlon (Metropol)
Jégeső és szélvihar is lehet vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs színű (2-es fokozatú) riasztást adott ki éjfélig Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl területére.
jún. 1
17:34
Villám csapott három emberbe a fővárosban (Infostart)
Három emberbe csapott villám vasárnap délután a Citadellán, egyiküket újra kellett éleszteni - tudta meg az InfoRádió az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől.
jún. 1
17:56
Nyíregyháza nyerte a paták csatáját (Metropol)
Suták Vanda Alexander nevű lovával 95 lovast győzött le az először megrendezett Nemzeti Vágtán. Ezzel 30 millió forintot szerzett Nyíregyháza önkormányzatának.
jún. 1
17:59
Kuncze: Kóka Jánosra szavazok (Alternatív Energia)
Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán. Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.
jún. 1
18:24
Kóka Jánost támogatja Kuncze (Infostart)
Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán. Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.
jún. 1
19:32
Hétfőn lezárják a Budai alsó rakpart egy szakaszát - a nap hírei (Infostart)
Holnap lezárják a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi és az Erzsébet híd között. Visszaállítaná az egyszintű érettségi rendszert a Magyar Demokrata Fórum. Izraelben 77 éves korában elhunyt Joszef Lapid volt igazságügy-miniszter. A nap hírei 2008. június 1-jén, vasárnap.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
5:41
A fordulat éve lesz az idei (Alternatív Energia)
Tartós, öt százalékos gazdasági növekedést, munkahelyteremtést, a szociális támogatórendszer munkára ösztönző átalakítását és a munkához jutást megkönnyítő oktatási rendszer megteremtését ígérte Gyurcsány Ferenc 2010-ig. Az MSZP hétvégi választmányi ülésén tárgyaltak az év végéig tartó politikai menetrendről, ám nem esett szó a kormányfő esetleges "utódlásáról".
jún. 2
5:58
Visszaszerezheti elvesztett szavazóit az MSZP (Alternatív Energia)
Az MSZP megerősödéséhez is vezethet, hogy Orbán Viktor zárt körben ismertette "valódi" programját. A politikai elemzők szerint a Fidesz-elnök beszédének és az arra épülő szocialista kommunikációs kampánynak az eredményét a június közvélemény-kutatások mutathatják meg. A jelenleg egyedül kormányzó MSZP abban bízhat, hogy 2004 után egyszer már sikerült felkapaszkodnia a mélypontról, attól azonban…
jún. 2
6:00
Várhatóan kívülről továbbra is támogatja az SZDSZ a kormányt (Alternatív Energia)
Információink szerint június végére lezárulhatnak a megbeszélések arról: kívülről, ellenzékből támogassa-e az egykori koalíciós partner SZDSZ a jelenleg egyedül kormányzó MSZP-t az Országgyűlésben, vagy ismét szövetségre lépjen a két párt. Úgy tudjuk, a két párt megállapodik majd arról, hogy nem kötik újra a koalíciót, a szocialisták viszont az egypárti kormányzásban számíthatnak a liberálisok…
jún. 2
6:02
Hogyan tovább magyar felsőoktatás? (Alternatív Energia)
Sokféle kihívással küzd a magyar felsőoktatás. Annak ellenére, hogy az elmúlt másfél évtizedben megnégyszereződött a hallgatók száma, a magyar diplomások aránya még mindig a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet, az OECD tagállamainak átlaga alatt marad. Ketyeg a demográfiai bomba is, 2002 óta több a gólya az egyetemeken, főiskolákon, mint az elsős az általános iskolában. A szakemberek…
jún. 2
7:02
Elkeseredésükben az államfőhöz fordulnak a gazdasági vezetők (Infostart)
Hamarosan a köztársasági elnökkel találkoznak az üzleti élet szereplői, a legégetőbb feladatokról június 18-án egyeztetnek az államfővel. Több gazdasági vezető még 2006-ban tette közzé kéréseit, azonban ezekből azóta semmi sem valósult meg.
jún. 2
7:32
Országgyűlés: információcsere, pedagógus bérrendezés, önkéntes területvédelem a téma (Alternatív Energia)
Az információcseréről szóló magyar-amerikai megállapodást tartalmazó törvényjavaslatról szavaz ma az Országgyűlés.
jún. 2
7:51
Gusztos: a népszerűség nem elég a jó politikához (Alternatív Energia)
Az SZDSZ ügyvivője a Napkeltében elmondta, Kóka János népszerűtlen ugyan, de követhető politikai vonalat követ, ellenben Fodor Gábor növekvő népszerűsége mögött nem áll konkrét politikai elképzelés, ezért a népszerűtlenebb jelenlegi elnökre fog szavazni.
jún. 2
9:14
Nem volt dugó a budai alsó rakpart környékén (Infostart)
Nem okozott komolyabb fennakadásokat a budai alsó rakpart lezárása az első reggelen. A Fővinform tájékoztatása szerint az érintett szakasszal párhuzamos útvonalakon lelassult a forgalom, de komolyabb dugók nem alakultak ki.
jún. 2
9:16
Kóka még Gyurcsánynál is népszerűtlenebb (Alternatív Energia)
A jelenlegi SZDSZ-elnök népszerűsége még a miniszterelnökét is alulmúlja, mindeközben Gyurcsány Ferenc népszerűsége az MSZP-s táborban is csökkent - írja a hétfői Népszabadság.
jún. 2
9:39
Újabb kamionbaleset az M0-son (Infostart)
Másik két kamion is karambolozott hétfőn reggel az M0-ás autópályán az M5-ös felé tartó oldalon. A Kis-Duna-hídtól néhány száz méterre valamivel korábban ugyancsak összeütközött két teherautó. A balesetekben senki sem sérült meg. A helyszínelés miatt az érintett szakaszon lassú a közlekedés.
jún. 2
10:26
Japán és Magyarország: gazdasági és kulturális kapcsolat is kialakult (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a magyarországi befektetésekkel nemcsak a magyar piacot, hanem az egész Európai Uniót is el lehet érni. A magyar-japán gazdasági kapcsolatok erősítéséről beszélt a kormányfő, amikor fogadta Mitarai Fudzsiot, a japán üzleti szövetség elnökét Budapesten.
jún. 2
11:12
Szúrópróbaszerűen ellenőriznek az osztrák határon (Metropol)
Jelenleg átlagos, hétköznapi forgalommal lehet számolni az osztrák-magyar határszakaszon, ahol hétfőn Ausztria egy hónapra visszaállította határain az ellenőrzést a hét végén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság miatt - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának osztályvezetője.
jún. 2
11:38
A köztársasági elnök bírósági vezetőkkel egyeztetett (Infostart)
Sólyom László a Legfelsőbb Bíróság, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyetteseivel egyeztetett. A köztársasági elnök azért kezdeményezte a találkozót Kaposvári Bertalannal és Fazekas Sándorral, hogy Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke mandátumának június végi lejárta után is biztosítható legyen a bíróságok zavartalan működése.
jún. 2
11:42
Fidesz: az állami támogatás csökkenése miatt drágulnak gyógyszerek (Alternatív Energia)
A gyógyszerárak drasztikus emelése várható, amivel a kormány hadat üzen a szegényeknek, a nyugdíjasoknak és a családoknak - mondta Pesti Imre, a Fidesz szakpolitikusa hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
jún. 2
12:05
MTV: legkorábban október közepén lehet új elnök (Alternatív Energia)
Közzétette a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat újabb (immáron harmadik) menetének felhívását a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután a múlt héten a jelöltállításnál megint elakadt a procedúra. Legkorábban október közepén lehet új elnöke az MTV-nek.
jún. 2
12:07
A hipermarketek sem árulhatnak alkoholt este 10 után (Infostart)
A debreceni önkormányzat főosztályvezetője cáfolta, hogy szesztilalom lenne jövő hónaptól a városban. Vizeli Sándor elmondta: a lakóépületekben illetve a közelükben lévő élelmiszerboltok és vendéglátóhelyek este tíz óra után nem árulhatnak szeszesitalt.
jún. 2
12:36
Százmillió forintos rablás: előzetes letartóztatásban a gyanusítottak (Infostart)
Fegyveres rablás tetteseit fogták el Miskolcon, az öt elkövető a gyanú szerint 100 millió forintot zsákmányolt még márciusban.
jún. 2
13:04
MSZP: Lendvai Ildikót újraválasztották frakcióvezetőnek (Infostart)
Ismét Lendvai Ildikó lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A frakcióvezetőségben egyetlen helyen van változás: Varju László frakcióigazgatót Tóbiás József váltja.
jún. 2
13:04
MSZP: Lendvait újraválasztották (Alternatív Energia)
Ismét Lendvai Ildikó lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője - jelentette be a szavazást levezető Mandur László, az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn Budapesten, a képviselőcsoport ülése után.
jún. 2
13:30
Németh: őszig nem születik megállapodás Tibet kérdésében (Alternatív Energia)
Nincs esély arra, hogy az Országgyűlés még a tavaszi ülésszakon elfogadja a Tibetről szóló határozati javaslatot - mondta Németh Zsolt, a parlament külügyi bizottságának fideszes elnöke hétfőn az MTI-nek.
jún. 2
13:33
Arnóth Sándor letette a képviselői esküt (Alternatív Energia)
Arnóth Sándor (Fidesz) letette képviselői esküjét hétfőn az Országgyűlésben. Az Országgyűlés 223 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül igazolta Arnóth Sándor mandátumát.
jún. 2
13:58
A kórházban meghalt gyermek ügyében peren kívüli megegyezés lehet (Infostart)
A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében. A kórház ellen pert indított egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A kórház képviselője szerint minden vizsgálatot elvégeztek,…
jún. 2
14:00
Ismét Almássy Kornél az MDF budapesti választmányának elnöke (Alternatív Energia)
A politikus az MTI-nek kiemelte: újraválasztása az eddigi tevékenységének, munkájának elismerése. A következő két évben a párt budapesti szervezete a megyei szervezetekkel együtt azt szeretné elérni, hogy az MDF-nek egy stabil identitáson alapuló, konzervatív programja alakuljon ki - hangsúlyozta Almássy Kornél. Hozzátette: ez alapja lenne annak, hogy az MDF egy erős jobbközép párttá válhasson. Az…
jún. 2
14:02
A győri alpolgármester szakképzőbe küldene sok középiskolába felvett diákot (Alternatív Energia)
Erősen vitatható azoknak a diákoknak a felvétele érettségi vizsgára felkészítő győri iskolákba, akik a központi írásbelin 30-40 százalékos teljesítményt értek el, miközben a város szakképző iskoláiban több mint kétszáz hely maradt üresen a hiányszakmák területén - közölte Ottófi Rudolf (KDNP) alpolgármester hétfőn sajtótájékoztatón, Győrött.
jún. 2
14:03
A gázáremelés rejtélyei - mi vethet véget a trükközésnek? (Infostart)
Megint emelték a gázárakat, és vélhetően nem is ez lesz az utolsó (és talán nem is a legnagyobb) emelés az idén. Azt, hogy a gázárak mikor, hogyan változnak, szinte kizárólag a politikai megfontolások vezérlik - legalábbis látszólag. Éppen ezért vívhatnak pártjaink paródiába illő csatákat, versengve a Demagógia Bajnoka címért - olvasható az elemzésben.
jún. 2
14:06
Kállai Ernő: a cigányság felzárkózásának esélye az oktatás (Alternatív Energia)
Kállai Ernő meggyőződése szerint a cigány közösség társadalmi felzárkózásának egyetlen esélyét az oktatás adja; a nemzeti és etnikai jogok országgyűlési biztosa erről hétfőn Szolnokon, a hátrányos helyzetű fiatalokkal foglalkozó Hegedűs T. András Alapítványi Szakiskolában tett látogatása kapcsán beszélt sajtótájékoztatón.
jún. 2
14:30
Eltávozott lapunk tiszteletbeli főszerkesztője (Alternatív Energia)
Szívroham következtében elhunyt hétfőn Párizsban Fejtő Ferenc magyar történész, újságíró, lapunk tiszteletbeli főszerkesztője, Kelet-Európa szakértő - tájékozatta fia a sajtót.
jún. 2
15:00
"Orbán Viktor arcára formálják a köztársaságot" (Infostart)
Az MSZP-s Mesterházy Attila és az SZDSZ-es Kóka János is a Fidesz elnökének a közelmúltban kiszivárgott beszédét, illetve a fideszes közjogi elképzeléseket kifogásolta hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A Fidesz szóvivője ezt úgy értékelte, hogy az MSZP lejárató kampányt indított.
jún. 2
15:00
Kilencvennolc éves korában érte a halál a szellemóriást (Alternatív Energia)
Kilencvennyolc éves korában meghalt Fejtő Ferenc Párizsban élő Széchenyi-díjas magyar történész, elemző, író, újságíró, kritikus, Kelet-Közép-Európa történelmének kiemelkedő szakértője és nem utolsósorban lapunk tiszteletbeli főszerkesztője. Fia tájékoztatása szerint Fejtő Ferencet a párizsi Notre Dame székesegyház mellett található Hotel Dieu nevű kórházban érte a halál, ahova egy héttel ezelőtt…
jún. 2
15:52
MTV közalapítvány: megjelent az újabb tévéelnök-pályázati felhívás (Infostart)
Közzétette a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat újabb (immáron harmadik) menetének felhívását a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután a múlt héten a jelöltállításnál megint elakadt a procedúra. Legkorábban október közepén lehet új elnöke az MTV-nek.
jún. 2
15:54
Békásmegyert 60 kamera figyeli (Infostart)
A III. kerületi Békásmegyeren 60 térfigyelő kamerát állítottak üzembe, hogy ezzel is növeljék a közbiztonságot. Bús Balázs polgármester szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kamerákkal ellátott területeken csökken a bűnözés. A kerület további fejlesztéseket tervez.
jún. 2
15:56
Ismét elutasították a képviselők Veres János válaszát (Infostart)
Az Országgyűlés hétfőn elutasította Veres János pénzügyminiszter interpellációra adott válaszát; Szatmáry Kristóf (Fidesz) az adócsökkentésről kérdezte a minisztert. Két másik interpellációra adott választ viszont elfogadott a kérdést feltevő ellenzéki képviselő.

Keresés