2008. június 1. vasárnap

jún. 1
9:06
Csúcstermés vagy gabonahiány: a klímaváltozás hatásai (Infostart)
Drámai hatást gyakorol majd a növényekre és a termésre, hogy a klímaváltozás hatására megnő a levegőben a szén-dioxid mennyisége - figyelmeztetett a Magyar Tudományos Akadémia Mezőgazdasági Kutatóintézetének igazgatója. Bedő Zoltán hozzátette: olyan új fajtákat kell nemesíteni, amelyek jó termést hoznak, de tűrik a szárazságot, az ultraibolya-sugárzást és a meleg okozta betegségeket.
jún. 1
9:12
Mától ellenőrzik a határt átlépőket (Metropol)
A labdarúgó Európa-bajnokság idejére ma éjféltől Ausztria egy hónapra visszaállítja határain az ellenőrzést, szúrópróbaszerű okmányellenőrzésre kell számítani.
jún. 1
9:39
Csütörtökön kezdődik a kortárs irodalom ünnepe (Infostart)
Minden eddiginél több kortárs magyar könyv, közel négyszáz kötet jelenik meg a június 5. és 9. között 79. alkalommal megrendezésre kerülő Ünnepi Könyvhétre.
jún. 1
10:11
Újabb rakpartszakaszt zárnak le (Infostart)
Hétfőtől nem használhatják az autósok a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi híd és az Erzsébet híd között a Budai Duna-parti Főgyűjtőcsatorna építése miatt - mondta Tóth István műszaki menedzsert. A nyáron több helyen további forgalmi változásokra kell számítani.
jún. 1
10:20
Elfolyt a víz az Öttusa VB úszómedencéjéből (Metropol)
Az éjszaka folyamán elfolyt a víz a hazánkban zajló öttusa világbajnokságra épített úszómedencéből. Az uszoda „balesete” miatt programváltozásra kerül sor, a vívás után nem az úszás, hanem a lovaglás következik.
jún. 1
12:46
Éjféltől újra ellenőrzik az Ausztriába tartókat (Infostart)
Vasárnap éjféltől egy hónapra visszaállítja a határellenőrzést Ausztria a Svájccal közösen rendezendő labdarúgó Európa-bajnokság miatt. Az osztrák hatóságok időszakos ellenőrzéseket tartanak majd egy-egy mérkőzés előtt, az áthaladókat szúrópróbaszerűen vizsgálják. A rendőrség szerint nem kell hosszas várakozással számolni a határátkelőhelyeken.
jún. 1
16:09
Jégeső, zivatar, viharos szél - narancssárga riasztás a fővárosban is (Infostart)
Jégeső és szélvihar is lehet vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat narancs színű riasztást adott ki éjfélig Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl területére.
jún. 1
16:31
Jégeső és szélvihar a Közép-Dunántúlon (Metropol)
Jégeső és szélvihar is lehet vasárnap; az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) narancs színű (2-es fokozatú) riasztást adott ki éjfélig Közép-Magyarország és Közép-Dunántúl területére.
jún. 1
17:34
Villám csapott három emberbe a fővárosban (Infostart)
Három emberbe csapott villám vasárnap délután a Citadellán, egyiküket újra kellett éleszteni - tudta meg az InfoRádió az Országos Mentőszolgálat szóvivőjétől.
jún. 1
17:56
Nyíregyháza nyerte a paták csatáját (Metropol)
Suták Vanda Alexander nevű lovával 95 lovast győzött le az először megrendezett Nemzeti Vágtán. Ezzel 30 millió forintot szerzett Nyíregyháza önkormányzatának.
jún. 1
18:24
Kóka Jánost támogatja Kuncze (Infostart)
Kuncze Gábor Kóka Jánost támogatja az SZDSZ elnökválasztásán. Az SZDSZ korábbi elnöke egy, a visszahívására indított internetes fórumon közzétett nyílt levelében úgy fogalmaz: azért szavaz bizalmat Kóka Jánosnak a következő, rendkívüli küldöttgyűlésen, mert vissza akar térni a küldöttek eredeti döntéséhez, lehetőséget akar adni neki ahhoz, hogy kétéves programját maradéktalanul megvalósíthassa.
jún. 1
19:32
Hétfőn lezárják a Budai alsó rakpart egy szakaszát - a nap hírei (Infostart)
Holnap lezárják a Budai alsó rakpartot a Lágymányosi és az Erzsébet híd között. Visszaállítaná az egyszintű érettségi rendszert a Magyar Demokrata Fórum. Izraelben 77 éves korában elhunyt Joszef Lapid volt igazságügy-miniszter. A nap hírei 2008. június 1-jén, vasárnap.

2008. június 2. hétfő

jún. 2
7:02
Elkeseredésükben az államfőhöz fordulnak a gazdasági vezetők (Infostart)
Hamarosan a köztársasági elnökkel találkoznak az üzleti élet szereplői, a legégetőbb feladatokról június 18-án egyeztetnek az államfővel. Több gazdasági vezető még 2006-ban tette közzé kéréseit, azonban ezekből azóta semmi sem valósult meg.
jún. 2
8:52
A héten eldőlhet a nagy politikai csata (Napi)
jún. 2
8:54
Sólyom a legnépszerűbb, Kóka a szamárpadban (Napi)
jún. 2
9:14
Nem volt dugó a budai alsó rakpart környékén (Infostart)
Nem okozott komolyabb fennakadásokat a budai alsó rakpart lezárása az első reggelen. A Fővinform tájékoztatása szerint az érintett szakasszal párhuzamos útvonalakon lelassult a forgalom, de komolyabb dugók nem alakultak ki.
jún. 2
9:39
Újabb kamionbaleset az M0-son (Infostart)
Másik két kamion is karambolozott hétfőn reggel az M0-ás autópályán az M5-ös felé tartó oldalon. A Kis-Duna-hídtól néhány száz méterre valamivel korábban ugyancsak összeütközött két teherautó. A balesetekben senki sem sérült meg. A helyszínelés miatt az érintett szakaszon lassú a közlekedés.
jún. 2
10:26
Japán és Magyarország: gazdasági és kulturális kapcsolat is kialakult (Infostart)
Gyurcsány Ferenc szerint a magyarországi befektetésekkel nemcsak a magyar piacot, hanem az egész Európai Uniót is el lehet érni. A magyar-japán gazdasági kapcsolatok erősítéséről beszélt a kormányfő, amikor fogadta Mitarai Fudzsiot, a japán üzleti szövetség elnökét Budapesten.
jún. 2
11:12
Szúrópróbaszerűen ellenőriznek az osztrák határon (Metropol)
Jelenleg átlagos, hétköznapi forgalommal lehet számolni az osztrák-magyar határszakaszon, ahol hétfőn Ausztria egy hónapra visszaállította határain az ellenőrzést a hét végén kezdődő labdarúgó Európa-bajnokság miatt - mondta el az Országos Rendőr-főkapitányság Közrendvédelmi Főosztályának osztályvezetője.
jún. 2
11:38
A köztársasági elnök bírósági vezetőkkel egyeztetett (Infostart)
Sólyom László a Legfelsőbb Bíróság, valamint az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnökhelyetteseivel egyeztetett. A köztársasági elnök azért kezdeményezte a találkozót Kaposvári Bertalannal és Fazekas Sándorral, hogy Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke mandátumának június végi lejárta után is biztosítható legyen a bíróságok zavartalan működése.
jún. 2
12:07
A hipermarketek sem árulhatnak alkoholt este 10 után (Infostart)
A debreceni önkormányzat főosztályvezetője cáfolta, hogy szesztilalom lenne jövő hónaptól a városban. Vizeli Sándor elmondta: a lakóépületekben illetve a közelükben lévő élelmiszerboltok és vendéglátóhelyek este tíz óra után nem árulhatnak szeszesitalt.
jún. 2
12:36
Százmillió forintos rablás: előzetes letartóztatásban a gyanusítottak (Infostart)
Fegyveres rablás tetteseit fogták el Miskolcon, az öt elkövető a gyanú szerint 100 millió forintot zsákmányolt még márciusban.
jún. 2
13:04
MSZP: Lendvai Ildikót újraválasztották frakcióvezetőnek (Infostart)
Ismét Lendvai Ildikó lett az MSZP parlamenti frakcióvezetője. A frakcióvezetőségben egyetlen helyen van változás: Varju László frakcióigazgatót Tóbiás József váltja.
jún. 2
13:58
A kórházban meghalt gyermek ügyében peren kívüli megegyezés lehet (Infostart)
A Heim Pál Gyermekkórház nem zárkózik el a peren kívüli egyezségtől, ha bármilyen szakértői vélemény alátámasztja, hogy mulasztás történt a május elején agyhártya-gyulladásban elhunyt kisfiú ügyében. A kórház ellen pert indított egy örkényi család, mert szerintük a kórházban nem vizsgálták meg alaposan a gyermeküket, aki emiatt meghalt. A kórház képviselője szerint minden vizsgálatot elvégeztek,…
jún. 2
14:03
A gázáremelés rejtélyei - mi vethet véget a trükközésnek? (Infostart)
Megint emelték a gázárakat, és vélhetően nem is ez lesz az utolsó (és talán nem is a legnagyobb) emelés az idén. Azt, hogy a gázárak mikor, hogyan változnak, szinte kizárólag a politikai megfontolások vezérlik - legalábbis látszólag. Éppen ezért vívhatnak pártjaink paródiába illő csatákat, versengve a Demagógia Bajnoka címért - olvasható az elemzésben.
jún. 2
15:00
"Orbán Viktor arcára formálják a köztársaságot" (Infostart)
Az MSZP-s Mesterházy Attila és az SZDSZ-es Kóka János is a Fidesz elnökének a közelmúltban kiszivárgott beszédét, illetve a fideszes közjogi elképzeléseket kifogásolta hétfőn napirend előtt az Országgyűlésben. A Fidesz szóvivője ezt úgy értékelte, hogy az MSZP lejárató kampányt indított.
jún. 2
15:52
MTV közalapítvány: megjelent az újabb tévéelnök-pályázati felhívás (Infostart)
Közzétette a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázat újabb (immáron harmadik) menetének felhívását a közmédiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumi elnöksége, miután a múlt héten a jelöltállításnál megint elakadt a procedúra. Legkorábban október közepén lehet új elnöke az MTV-nek.
jún. 2
15:54
Békásmegyert 60 kamera figyeli (Infostart)
A III. kerületi Békásmegyeren 60 térfigyelő kamerát állítottak üzembe, hogy ezzel is növeljék a közbiztonságot. Bús Balázs polgármester szerint a tapasztalatok azt mutatják, hogy a kamerákkal ellátott területeken csökken a bűnözés. A kerület további fejlesztéseket tervez.
jún. 2
15:56
Ismét elutasították a képviselők Veres János válaszát (Infostart)
Az Országgyűlés hétfőn elutasította Veres János pénzügyminiszter interpellációra adott válaszát; Szatmáry Kristóf (Fidesz) az adócsökkentésről kérdezte a minisztert. Két másik interpellációra adott választ viszont elfogadott a kérdést feltevő ellenzéki képviselő.
jún. 2
16:21
A budai felső rakpart egy részét is lezárják június közepén (Infostart)
Lezárják a budai felső rakpartot június közepén a Bertalan Lajos utca és a Szent Gellért tér között - közölte a 4-es metró beruházója, a DBR Metró Projekt Igazgatóság. A budai alsó rakpart egy szakaszán hétfőtől a főgyűjtőcsatorna építése miatt nem lehet közlekedni.
jún. 2
16:24
Háromezer forintot költünk biztonságra (Metropol)
Az átlagos magyar utas nyolc napra köt utasbiztosítást, 3.074 forintot fordít erre, amelyért a biztosító által vállalt egészségbiztosítási kockázat átlagos összege 20 millió forint - írja a netrisk.hu.
jún. 2
16:42
Amit az osztrák határellenőrzésről tudni kell (Infostart)
Valószínűleg csak a labdarúgó Európa-bajnoki mérkőzések kezdete előtt 26 órával állítja vissza a határellenőrzést az osztrák hatóság, bár az osztrák fél ezt egyelőre - biztonsági okokra hivatkozva - hivatalosan nem erősítette meg. A Külügyminisztérium szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a nagyobb átkelőknél szúrópróbaszerű ellenőrzésre kell számítani, a kisebb forgalmúaknál csak ritkán lesznek…
jún. 2
17:16
Nincs megállapodás az öröklési illeték csökkentéséről (Infostart)
Nem született végső megállapodás az öröklési illeték mértékének csökkentéséről a parlamenti pártok között a hétfői ötpárti egyeztetésen.
jún. 2
17:18
Gaskó: A népszavazást ősszel meg kell tartani (Infostart)
Nem vált okafogyottá az egészségbiztosítási rendszerről tartandó népszavazás azzal, hogy az Országgyűlés hatályon kívül helyezte az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényt - nyilatkozta az InfoRádiónak Gaskó István. A Liga Szakszervezetek elnöke hozzátette: az őszi referendum anyagi terhei miatt is a kormányé a felelősség.
jún. 2
17:24
Orbán Viktort pénzbüntetésre ítélte a frakció (Infostart)
Igazolatlan hiányzás miatt pénzbüntetésre ítélte a Fidesz-frakció Orbán Viktort. Többek között a pártelnök sem vett ugyanis részt a Tibettel kapcsolatos országgyűlési határozati javaslat szavazásán, amelynek napirendre vételét végül elvetették a képviselők.
jún. 2
17:26
Bajnai: ne csak a felnőttek fele dolgozzon! (Infostart)
Ahhoz, hogy a gazdaság visszaálljon egy gyorsabb növekedési pályára, az ország munkához való viszonyát kell megváltoztatni, hogy ne csak a felnőttek alig több mint fele dolgozzon - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter hétfőn a sajtónak, miután nemzetközi kamarák képviselőivel tárgyalt.
jún. 2
17:57
Orbán: hosszú távú stratégia kell a gázár kérdésében (Infostart)
Hosszú távú stratégiára van szükség a dráguló gáz kérdésében - mondta Orbán Viktor hétfőn Budapesten az Oroszország és az EU biztonságpolitikai kérdései című konferencián. A politikus szerint az energiaárak növekedése az egész nyugati világ számára komoly kihívás lesz a következő évtizedekben.
jún. 2
20:26
Újraindította az eljárást Brüsszel az OMV-MOL ügyben - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
Az Európai Bizottság újraindította a versenyfelügyeleti eljárást az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalatnak a MOL felvásárlását célzó tervei ügyében. Az eljárást Brüsszel május 5-én arra hivatkozva függesztette fel, hogy az OMV-től nem kaptak meg minden szükséges adatot.
jún. 2
22:28
Feloldották az útzárat a 37-es főúton (Infostart)
Hárman sérültek meg abban a közúti balesetben, amely hétfő este történt a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szerencs mellett, a 37-es számú főúton, egy kis benzinkútnál. A helyszínelés időtartamára elrendelt útzárat körülbelül egy óra elteltével feloldották.

2008. június 3. kedd

jún. 3
5:32
Milyen diákmunkát érdemes vállalni a nyárra? (Infostart)
A nyári szünet közeledtével egyre több diák gondolkodhat el azon, hogy a szünidőben valamilyen munkát végezzen. Göbl Róbert, a Mind-Diák Szövetkezet projektvezetője elmondta, többségben könnyű fizikai, csomagolási és adatrögzítési munkákat tudnak a diákoknak közvetíteni. Az idei órabérek 450 és 600 forint között vannak - tette hozzá.
jún. 3
7:12
Hibás kegyelmi kérvény a volt kisgazda képviselő ügyében - lapszemle (Infostart)
Elírta a Fővárosi Bíróság bírája a vesztegetésért elítélt Székely Zoltán egykori kisgazda képviselő kegyelmi kérvényét - írja a Népszabadság. A fölterjesztésben Székely úgy szerepel, mintha emberölés bűntettében marasztalták volna el.Az ügyben eljáró ügyvéd okirat-hamisításért tesz feljelentést. Lapszemle.
jún. 3
7:45
A higgadtabb Orbán Viktor jóval elfogadhatóbb a választóknak (Infostart)
Az MSZP-nek jelenleg egymilliónál kevesebb elkötelezett szavazója van, az elfordult választók egy része azonban visszatérhet a szocialistákhoz - mondták az InfoRádió Aréna című műsorában közvélemény-kutatók. A Medián ügyvezetője szerint az utóbbi hetekben Orbán Viktor egy higgadtabb, nyitottabb arcát láthatjuk, ez pedig őt elfogadhatóbbá teszi a választók jelentős része számára. A Szonda Ipsos…
jún. 3
8:02
Könyvpiaci profitmaximalizálás törvényhozói segítséggel? (Infostart)
Versenykorlátozó hatásúnak és a fogyasztókra nézve károsnak tartja a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesületének a rögzített könyvár bevezetéséről szóló javaslatát a Gazdaság Versenyhivatal és a GKM is. A témáról június 3-án nyílt ülésen tárgyal az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága.
jún. 3
8:18
Képriport: kisiklott az 1-es villamos - a rendőrség is vizsgálja a hibás váltást (Infostart)
Utasok nélkül kisiklott a Népligetnél az 1-es villamos egyik szerelvénye. Értesüléseink szerint rendőrségi vizsgálat is indult vasútbiztonsági bűncselekmény gyanúja miatt. Az InfoRádió úgy tudja, a mozgó villamos alatt valaki átkapcsolta a váltót.
jún. 3
9:08
Négy kilométeres dugó a M1-es autópályán (Infostart)
Az M1-es autópályán még mindig 4 kilométer hosszúságban torlódnak az autók. A baleset a Budapest felé vezető oldalon, a 123-as kilométernél történt.
jún. 3
12:03
Gyucsány-Orbán vita lehet (Napi)
jún. 3
12:49
Hiller: mérföldkőhöz érkezett a közoktatás (Infostart)
Az oktatási miniszter szerint az Új Tudás program elindításával mérföldkőhöz érkezett a közoktatás. Hiller István a pedagógusnap alkalmából rendezett ünnepségen a fővárosban azt ígérte, hogy az Új Tudás programot minden részletében végrehajtják.
jún. 3
12:51
Az ellenzék feljelentést tett a fővárosi útfelújítások miatt (Infostart)
Feljelentést tett az ügyészségen a fővárosi közgyűlés pénzügyi és közbeszerzési bizottságának fideszes elnöke és alelnöke az útfelújítások szabálytalanságai miatt. Korábban kiderült: az önkormányzat hamis adatokkal pályázott és számolt el az útfelújításokra szánt 553 millió forinttal.
jún. 3
13:36
Az MSZP most előrehozná a Gyurcsány-Orbán vita vitáját (Infostart)
Az MSZP pécsi képviselői egy Gyurcsány-Orbán vita megrendezését szorgalmazzák. A Fidesz szerint a szocialisták rettegnek, hogy a következő polgári kormány minden korrupciógyanús esetet ki fog vizsgálni. Az ellenzéki párt szerint véget kell vetni annak a gyakorlatnak, hogy a nagy állami beruházások költségei hónapról-hónapra növekednek.
jún. 3
13:38
A II. kerület vezetése megelégelte a Moszkva téri "kaotikus állapotokat" (Infostart)
A fővárosban két hónapos fokozott ellenőrzési akciót indított a II. kerületi önkormányzat a Moszkva téren, hogy felszámolják a kaotikus állapotokat - közölte az InfoRádióval a helyhatóság városrendészeti csoportvezetője. Vajthó Gábor elmondta: az akció végén átadják a feladatot a területért felelős fővárosnak, hogy tartsa fenn a rendet.

Keresés