2008. január 1. kedd

jan. 1
8:41
Tömérdek részeg ember okozott problémát (szon)
Debrecen – A szilveszteri ügyelet nem volt eseménytelen. Huszonöt embert kellett detoxikálóba vinni és nagyon sok volt a részegségből fakadó baleset.
jan. 1
8:43
Fehér újév, sötét események (szon)
Nyíregyháza - Több médiumban is felhívták az autósok figyelmét a meteorológusok arra, hogy az óévet fehér lepel búcsúztathatja. Ez igaznak bizonyult, s alaposan megtréfálta a gépjárművezetőket.
jan. 1
8:45
Síkos, latyakos utak a megyében (szon)
Sokak örömére fehéren búcsúzott a 2007-es esztendő, azonban a gépjárművezetők nem igazán örülnek a váratlan égi áldásnak. A Magyar Közúttól, és a Városüzemeltetési kht-tól érdeklődtünk, milyenek az utak a megyében.
jan. 1
9:05
Pár vonat késik a havazás miat (HVG)
Az éjszakai havazás miatt néhány vonalon késésben közlekednek a vonatok - tájékoztatta kedd reggel az MTI-t Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.
jan. 1
9:07
Havazás: a BKV-járatok zavartalanok (HVG)
A Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) dolgozói 33 munkagéppel folyamatosan takarítják a havat főváros útjairól - tájékoztatott kedd reggel Horváth László, a társaság helyettes szóvivője.
jan. 1
9:13
Vérrel pecsételt újévkezdet (boon)
Miskolc - Családi tragédiával kezdődött az újév hajnala egy Kalapács utcai lakásban Miskolcon. Egy férfi megölte élettársát.
jan. 1
9:18
Boldoguljunk! (boon)
A bölcseletekből (aranyköpet) is lehet koktélt készíteni, bárki megpróbálhatja, ha van alapanyag. Azután már csak ki kell választani azokat, amelyek egy adott időponthoz köthetők.
jan. 1
9:28
Meghívás a Kikötő-fesztiválra (szon)
Bár Nyíregyháza nehezen mondható kikötővárosnak, hiszen még a Tisza is jópár kilométerre arrébb van, azonban a japánok számára Nyíregyháza szellemi kikötő, így ott lehet a cantemus kórus a nagyszabású fesztiválon.
jan. 1
9:30
Egyetlen magyarként fújta (szon)
Márciusban Japánba utazik, a nyáron pedig Amerikában muzsikál az érdeklődőknek, míg augusztusban Koreában zsűrizési feladatok várnak rá.
jan. 1
9:37
Az év első babái (ma.hu)
Az egri Markhot Ferenc kórházban éjfél után 1 perccel született meg egy kisfiú, akinek szülei a Péter nevet adták.
jan. 1
9:39
Nyugodt volt a szilveszter (ma.hu)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
9:55
Drágul az élet januártól (boon)
Drágul a villany, a gáz, és többe kerülnek a postai szolgáltatások január 1-jétől. A fővárosban szinte minden közszolgáltatás ára a tervezett 4,8 százalékos inflációnál nagyobb mértékben emelkedik.
jan. 1
9:58
Nem történtek katasztrófák szilveszterkor (Infostart)
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság dolgozóit szilveszterkor 111-szer riasztották, balesetekhez és tüzekhez kellett kivonulniuk, de egyik sem volt súlyos - mondta el az InfoRádióban a szervezet szóvivője. Dobson Tibor elmondta: a havazás ellenére valamennyi út járható.
jan. 1
10:09
Késelés és petárdabaleset (ma.hu)
Két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten - közölte a BRFK sajtóügyeletese az MTI-vel kedden.
jan. 1
10:09
Két késelés Budapesten, de nyugodt szilveszter éj (HVG)
Eddig nyugodt volt a szilveszteri hosszú hétvége, a riasztások, a balesetek és a halottak, illetve a sérültek száma is az átlag alatt maradt - mondta a katasztrófavédelem szóvivője kedden. A BRFK azonban arról számolt be,két késeléshez és egy súlyosabb petárdabalesethez riasztották szilveszter éjjel a rendőrséget Budapesten.
jan. 1
10:14
Havazással érkezett meg 2008 (Infostart)
Ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte a Közterület-fenntartó helyettes szóvivője. Horváth László az InfoRádióban elmondta: a BKV járatai mindenhol, még a hegyi útvonalakon is rendben elindultak, de lényeges lassabban közlekednek.
jan. 1
10:22
Változások a társadalombiztosításban (boon)
Jelentősen megváltoztatta az Országgyűlés a társadalombiztosítási járulékok belső szerkezetét, eltolva az arányokat a nyugdíjbiztosítás felé. Ezzel együtt kedvezőbbek lesznek 2008-tól az önkéntes egészség- és önsegélyező pénztári befizetések szabályai.
jan. 1
10:24
Újévi késelés a Nyugati téren, petárda-baleset Újpalotán (boon)
Életveszélyes állapotban vittek kórházba egy férfit újév hajnalán Budapesten a Nyugati térről, ahol több késszúrással megsebesítette valaki. A késelő elmenekült, a rendőrök keresik.
jan. 1
10:24
Egerben született meg az év első babája (Infostart)
Éjfél után 1 perccel Heves megyében született meg az idei év első kisbabája az egri Markhot Ferenc kórházban. A kisfiú 54 centiméterrel és 2750 gramm súllyal jött világra, szülei a Péter nevet adták neki.
jan. 1
11:08
Sólyom: közös célra, összetartásra és szolidaritásra van szükség (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a…
jan. 1
11:12
Sólyom László: "Megőriztük a reményt" (Infostart)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében. Az államfő szerint fontos megerősítenünk, hogy van "belső iránytűnk, hogy megőriztük a reményt". Sólyom László hangsúlyozta: "sok kárt okoz a mindent a mi-ők sémára leegyszerűsítő fekete-fehér gondolkodás".
jan. 1
11:17
Képriport a budapesti csőtörésről, ami jelentős forgalomkorlátozást okozhat (Infostart)
Nagy mennyiségű víz került az éjjel az úttestre egy csőtörés után a XII. kerületben az Apor Vilmos tér és a Jagelló út sarkán.
jan. 1
11:18
Sólyom: tőlünk függ, mi lesz a helyünk az átalakuló világban (HVG)
A jövőről alkotott közös elképzelések, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:22
A siker alapja a közös cél! (ma.hu)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében, kedden.
jan. 1
11:24
A Vám- és Pénzügyőrség hatékonyabb lesz (ma.hu)
Átalakul a Vám- és Pénzügyőrség ellenőrzési szervezete 2008. január elsejei hatállyal, új szervként megalakulnak a Regionális Ellenőrzési Központok (REK) - tájékoztatta a vámhatóság az MTI-t pénteken.
jan. 1
11:28
"Ez volt az év legnehezebb éjszakája" (Infostart)
Az év legnehezebb éjszakájának nevezte a szilvesztert az Országos Mentőszolgálat szóvivője az InfoRádióban. Győrfi Pál hozzátette: több mint 300 hívást kaptak az éjszaka folyamán, ami a napi átlag háromszorosa. A riasztások között volt közlekedési baleset, szurkálás, tűzijáték okozta baleset és több rosszullét is.
jan. 1
11:39
A mentők, tűzoltók nehéz éjszakát zártak (HVG)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
11:47
Híres magyarok akiktől 2007-ben búcsúztunk (boon)
A legendás Illés zenekar alapítója,a Kossuth-díjas zeneszerző Illés Lajos 65 éves korában január végén hunyt el. Olyan sikerdalok kötődtek a nevéhez, mint a Jelbeszéd, a Valahol egy lány, a Miért hagytuk, hogy így legyen.
jan. 1
11:54
Ágyékon lőtte a tűzijáték (ma.hu)
Súlyos tűzijáték-balesethez és újraélesztéshez is vonultak a tűzoltók szilveszter éjjel a fővárosban, összesen több mint 350 riasztás volt - mondta a mentők szóvivője az MTI-nek kedden.
jan. 1
11:58
Az újév első szülötte (szon)
Nyíregyháza - Hajnalban megszületett az első kisbaba is Nyíregyházán. Balogh Dorina 5 óra előtt tíz percel bújt elő, hogy szüleinek és testvéreinek felejthetetlen emlék maradjon 2008 első napja.
jan. 1
12:19
Hóseprés (szon)
Nyíregyháza - Újév első napján korán kezdtek a Városüzemeltetési Kht. munkásai, hogy megtakarítsák a friss hótól a várost.
jan. 1
12:19
A legjobbaknak már biztosan nem kell tandíjat fizetniük (boon)
2008. január elsejétől minden állami egyetemen és főiskolán kötelező lesz mentességet adni a tandíj megfizetése alól a legjobban teljesítő 15 százaléknak. Ezt a költségvetési törvény módosításával együtt fogadta el az Országgyűlés, december közepén.
jan. 1
12:28
Sólyom László újévi beszédének szó szerinti leirata (Népszava)
A közös cél, az összetartás és a szolidaritás fontosságát hangsúlyozta Sólyom László köztársasági elnök újévi beszédében,. Az ország állapotát nem lehet csak gazdasági adatokkal jellemezni. Az, hogy egy országban jó-e élni, azzal mérhető leginkább, milyen az emberek egészsége, meddig élnek, jók-e az iskolák, milyen a természeti környezet, mennyire sikerült a szegénységet és a kirekesztettséget…
jan. 1
12:30
Az év első jókívánság-SMS-ei (szon)
KELET - Jókívánságait születésnap, névnap, évforduló alkalmából sms-ben a 90/612-222-es, emeltdíjas (162 Ft+áfa) telefonszámra küldheti. Amennyiben 16 óráig ezt megteszi, a másnapi Kelet-Magyarországban megjelenik jókívánsága. A jókívánságot kjk (utána szóköz) betűkkel kell kezdeni.
jan. 1
13:06
Havazás minden mennyiségben - nézegessen képeket! (Infostart)
Bár órák óta országszerte havazik, az utak járhatóak. A legtöbb hó Csongrádban és Békésben esett, ahol megközelíti a 30 centimétert. Az autópályákat folyamatosan járják a munkagépek, ekézik a havat. Budapesten is havazik, a fővárosban ötven munkagép és 400 hómunkás takarítja a havat.
jan. 1
13:06
Sólyom László: összetartásra és szolidaritásra van szükség (Napi)
jan. 1
13:11
Havazás országszerte (ma.hu)
Az órák óta tartó havazás ellenére országszerte mindenütt járhatóak az utak - közölte az Útinform munkatársa az MTI-vel kedden. Dél-Dunántúlon, a középső országrészben és Dél-Alföldön 15-20 centis hó esett, Csongrádban, Békésben megközelíti a 30 centit is.
jan. 1
14:11
A nap előfizetője: Tóth Györgyné (szon)
Nyíregyháza – A nyíregyházi Tóth Györgyné évtizedek óta olvasója a Kelet-Magyarországnak. Előfizetői hűségét gazdag ajándékcsomaggal köszönte meg nemrégiben szerkesztőségünk.
jan. 1
14:22
Tragikus dulakodás (ma.hu)
Belehalt sérüléseibe az az idősebb férfi Zalavégen, aki szóváltásba, majd verekedésbe keveredett egy szilveszterező társaságban - tájékoztatta kedden a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
jan. 1
14:38
Adóváltozások 2008: az ingatlanokkal kapcsolatos szabályok (boon)
Budapest - A január elsején az ingatlanokkal kapcsolatban hatályba lépő új adószabályok legfontosabbika, hogy megszűnik a lakásértékesítéshez kötődő eddigi szja-kedvezmény, vagyis aki 2008-ban adja el lakását, annak akkor is meg kell fizetnie a 25 százalék adót, aki a pénzt másik ingatlan vásárlására fordítja.
jan. 1
14:40
A Zuschlag-ügy (boon)
Egy számviteli fegyelem megsértése miatt indított vizsgálattal kezdődött még 2005 elején, majd 2007 nyarán országos méretű csalási ügy lett különböző pályázati pénzeket rosszul felhasználó alapítványok ügyéből.
jan. 1
14:43
Fábryék: "Vegyük fel a harcot!" (Infostart)
Levélben fordult hatvankét közéleti szereplő a magyar választópolgárokhoz, arra kérve őket, hogy keressék fel képviselőiket és hozzák tudomásukra, hogy a magyar társadalom elutasítja az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezését. A levelet a többi között aláírta Mádl Ferenc volt köztársasági elnök, több polgármester, egyetemi oktatók, Makovecz Imre építész és Fábry Sándor humorista.
jan. 1
15:33
Igaz mesék - ahogy nagyanyáink látták (szon)
Géberjén - Sok érdeklődőt vonzott Géberjénben a Gabrien Tánccsoport nevével fémjelzett 2. Téli Falusi Fesztivál az új évet megelőző napokban. A programnak hála hasznosan tölthették a téli szünidőt a diákoknak és a felnőttek.
jan. 1
15:43
Dióhéjban - Terem, Nyírbogát (szon)
Terem, Nyírbogát - A közelmúltban ismét ellátogatott Nyírbogátra az Egyesült Királyság Nemzetközi Szent-György Lovagrendjének nemzetközi nagymester helyettese, Bathelt Mária Julianna. Nagy volt az öröm a nagyközségi óvodában.
jan. 1
15:45
Sikeres beruházások Ököritófülpösön (szon)
Ököritófülpös - Figyelmet érdemel a fejlődésünk! – telefonált szerkesztőségünkbe egy helybéli lakos. Az eredményekről – Horváth László polgármester tájékoztatott.
jan. 1
15:54
Városvita: Lámpával, körforgalommal (szon)
Mátészalka – A szalkai közlekedési lehetőség nagy figyelmet érdemel, mégiscsak a megye második legnagyobb városáról van szó! – írta Városvita-levelezőnk, Máté László.
jan. 1
16:05
"A havazás erősebb a vártnál" - képgaléria (Infostart)
Hatvan munkagép és 300 hómunkás takarítja a havat a főváros útjairól - közölte az InfoRádióban a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Horváth László szerint a tömegközlekedést és a biztonságos autózást tudják biztosítani, annak ellenére, hogy a havazás erősebb az előzetesen jelzettnél.
jan. 1
16:37
Egy kézben az állami vagyon kezelése (ma.hu)
Egységes szervezet végzi január elsejétől az állami vagyon kezelését, a korábbi Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Kincstári Vagyoni Igazgatóság helyére a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt., illetve az ezt irányító Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács lép 2008-ban.
jan. 1
17:04
Havazás: nincs elzárt település az országban (Infostart)
Nincs elzárt település az országban, az utak az elmúlt fél napban az ország déli és középső részén leesett 20-30 centis hó ellenére mindenütt járhatóak.
jan. 1
17:05
Borulás a főutcán (szon)
Nyírkarász - Nyírkarász főutcáján már Újév napján történt az esemény, amikor egy személygépkocsi tetőre borulva állt az egyik ház kerítése mellett. A közelben lévők szerint a gépkocsiban egyedül utazó fiatalember nem sérült meg.

Keresés