2008. január 7. hétfő

jan. 7
6:37
Óvatosan az utakon: ma is lehet ónos eső (Infostart)
Észak-Magyarországon, valamint Észak- és Dél-Alföldön ónos eső és jegesedés várható hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint. Az előrejelzés alapján az Észak-Alföldön egy nap alatt öt centiméternél is több hó eshet, az ország több részén helyenként sűrű köd várható.
jan. 7
6:54
"Egyelőre rossz üzlet beszállni az egészségbiztosításba" (Infostart)
Az egészségbiztosítási piacra az elfogadott törvény és az eddigi ismeretek alapján egyelőre rossz üzletnek tűnik beszállni - mondta el a Napi Gazdaságnak adott interjúban Szekeres Tibor, az AXA magyarországi igazgatója. A szakember szerint Gyurcsány Ferencnek kellene garanciákkal, ígéretekkel, személyes szerepvállalással meggyőznie a potenciális befektetőket, hogy bekapcsolódjanak.
jan. 7
6:56
Lakástűz egy halálos áldozattal a X. kerületben (Metropol)
Egy idős hölgy vesztette életét annak a lakástűznek a következtében, amely a X. kerületi Kemence utcában, egy négylakásos társasházban ütött ki.
jan. 7
6:58
Ma is lesz ónos eső, de nem várható harmadfokú meteorológiai riasztás (Metropol)
Észak-Magyarországon, valamint Észak- és Dél-Alföldön ónos eső és jegesedés várható hétfőre az Országos Meteorológiai Szolgálat közlése szerint. Az utakon nincsenek fennakadások. Az alsóbb rendű utak néhol jegesek és a járdák is több helyen csúszósak.
jan. 7
7:21
Országszerte csaknem 450-en sérültek meg az ónos eső miatt - a nap hírei (Infostart)
Országszerte csaknem 450-en sérültek meg az ónos eső miatt történt balesetekben. Az európai energiahiány miatt nem tartja célszerűnek a január elsejei időpontot a hazai energiapiac megnyitására a Fidesz. Kenyában elutasította az ellenzék a hivatalban lévő államfő ajánlatát a nemzeti egységkormány megalakítására. A nap hírei 2008. január 6-án, vasárnap.
jan. 7
7:23
"Senki nem gondolt arra, mi lesz ezekkel a gyerekekkel, ha felnőnek" (Infostart)
Kevés az állami támogatás és a szakember ahhoz, hogy az autisták felnőttkori életét segítsék - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a hátrányos helyzetűekkel foglalkozó Napsugár '67 Alapítvány kuratóriumi elnöke, Ébner Gyuláné.
jan. 7
8:11
Tokaji asszó (168 Óra Online)
Dacára a tokaji borászok tiltakozásának, hőerőmű épülhet Szerencsen. Körbenéztünk a helyszínen és a beruházó háza táján. [Dátum: 2008. 01. 07. 03:50]
jan. 7
9:20
Baleset az 54-es főúton: egy súlyos sérült, teljes útzár (Infostart)
Három ember sérült meg súlyosan, amikor az 54-es főúton Soltvadkert közelében hét jármű összeütközött hétfőn reggel - tájékoztatott a Bács megyei rendőrség.
jan. 7
9:52
Két személygépkocsi ütközött az 51-es úton - feloldották az útzárat (Infostart)
Három ember súlyos sérüléseket szenvedett, amikor két személygépkocsi frontálisan ütközött az 51-es főúton hétfő reggel; a vizsgálat idejére lezárt főúton megszűnt az útzár - közölte a rendőrség.
jan. 7
10:47
Kóka zuhant a leginkább, mégsem érte utol az eü-minisztereket (Napi)
jan. 7
11:12
Lejár a jogosítványa! – értesítés e-mailben (Metropol)
A rövidesen lejáró személyi igazolványról, útlevélről vagy a jogosítványról küld figyelmeztető értesítést január végétől a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatal azok számára akik már "beléptek" az úgynevezett ügyfélkapun.
jan. 7
11:19
Érdemes alaposan meggondolni a leválást a távhőszolgáltatásról (Infostart)
Az idei panelpályázatok elbírálásakor már nem élvez feltétlen védelmet a távfűtés. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy bizonyos átalakítások megvalósítása esetén a lakóközösségek leválhatnak a távhőszolgáltatásról - mondta el az InfoRádiónak az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium lakásügyi titkárság-vezetője. Csider László a jövőben több leváló épületre számít, de hangsúlyozza: a…
jan. 7
13:29
Kamionok ütköztek az MO-ás autópályán - forgalomkorlátozásra számítsanak (Infostart)
Két kamion összeütközött hétfő délben az M0-ás autópálya Győr felé vezető oldalán, és átszakította az elválasztó korlátot, ezért az érintett szakaszon mindkét irányában korlátozták a forgalmat, egy ember könnyebben megsérült.
jan. 7
13:31
Az ónos eső "előnye": javultak a légszennyezettségi adatok (Infostart)
A korábbi napok időjárása miatt javultak a légszennyezettségi adatok Budapesten - közölte a Közép-Duna-völgyi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség csoportvezetője. Az ónos eső csökkentette ugyanis a levegőben a szálló por mennyiségét - tette hozzá Gönczeiné Kis-sólyom Piroska.
jan. 7
13:39
Élményturizmus Szentendrén (Metropol)
Az élményturizmus fellendítésével az idén a tavalyinál 400 ezerrel több, rekordszámú, legalább 2 millió vendéget kíván Szentendre fogadni. Ennek érdekében a város 4-féle idegenforgalmi programcsomagot dolgozott ki.
jan. 7
13:45
A Fidesz véget vetne a kormányzati pazarlásnak (Infostart)
A Fidesz szerint a kormány túl sokat költ haszontalan tanulmányokra. Balsai István, az Országgyűlés Alkotmányügyi, Igazságügyi és Ügyrendi Bizottságának fideszes tagja azt mondta: be kell fejezni a kormányzati pazarlást.
jan. 7
13:56
Beperelhetik a közös képviselőt, ha jeges a járda (Infostart)
A lakóépületek közös képviselőinek kell gondoskodniuk a járdára fagyott ónos eső, vagy hó eltakarításáról - közölte a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. helyettes szóvivője. Baleset esetén a közös képviselő perelhető - figyelmeztetett Horváth László.
jan. 7
14:30
Csalással próbálnak politikusokat botrányba keverni (Metropol)
Daróczi Dávid kormányszóvivő szerint csalásról és hamisításról van szó abban az ügyben, amellyel politikusokat akartak hírbe hozni. A Blikk által közölt történetet a rendőrség vizsgálja.
jan. 7
14:42
A 4-es metróval összefüggő kérdésekkel is foglalkozott a Főpolgármesteri Kabinet (Metropol)
A 4-es metró megtérülési mutatói miatt elengedhetetlen a Fővám téri megálló megépítése - nyilatkozta Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Kabinet hétfői ülésén elhangzottakat ismertetve.
jan. 7
16:09
Medián: Budapesten kiegyenlítettebb a verseny a pártok között (Infostart)
A Medián legfrissebb felmérése szerint a fővárosban kiegyensúlyozottak az erőviszonyok; az év végén nagyjából ugyanannyian szavaztak volna a kormánypártokra, mint az ellenzékre. A november 16. és december 2. között, 2000 ember megkérdezésével készített reprezentatív felmérés hibahatára legfeljebb 5 százalék.
jan. 7
16:20
A fuvarozók tiltakoznak a sarcolás ellen (Infostart)
A fuvarozók érdekképviseleti szervezetei tiltakoznak amiatt, hogy a főváros megváltoztatta a tehergépjármű behajtási rendszert, és annak díját drasztikusan emelte.
jan. 7
16:32
HIV-fertőzés: első fokon felmentés - képek (Infostart)
Első fokon felmentette a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) azt a férfit, akit az ügyészség súlyos egészségromlást eredményező testi sértéssel vádol, amiért HIV-vírussal fertőzte meg feleségét és volt barátnőjét - mondta el a vádlott ügyvédje.
jan. 7
18:09
Stégeket mentettek a Tiszán - képek (Infostart)
Stégeket szabadítottak ki a Tiszán a jég fogságából a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület.
jan. 7
18:43
Hatvan használt csuklós buszt venne a BKV (Infostart)
Hatvan használt csuklós busz beszerzésére írt ki pályázatot a BKV. A közlekedési társaság szóvivője az InfoRádiónak elmondta: a buszokkal csökkenteni kívánják az állomány 15 éves átlagéletkorát.
jan. 7
20:05
Északkeleten havazás, az ország közepén ónos eső várható (Metropol)
Elsősorban havazás várható az éjszaka folyamán Magyarország északkeleti felében, ónos esőre pedig az ország közepén, s a Duna-Tisza közén kell számítani - mondta az Országos Meteorológiai Szolgálat ügyeletese az MTI érdeklődésére hétfőn este.
jan. 7
21:29
Hogyan jelentsék be, hogy nem lesz kormányzati negyed? (Infostart)
Egyelőre nem tudni, hogy a többször módosított január 16-i határidőig kihirdeti-e a Kincstári Vagyoni Igazgatóság a kormányzati negyed építési pályázatának győztesét. Mindössze egy jelölt van, akinek a pályázati anyagát a kormány váratlanul bekérte vizsgálatra. A Népszabadság úgy tudja, a kabinet 2010-ig jegeli a projektet.
jan. 7
21:31
Metró: a bajok kiapadhatatlan tárháza - a nap legfontosabb hírei (Infostart)
A főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója szerint a 4-es metró megtérülési mutatói miatt elengedhetetlen a Fővám téri megálló megépítése. Nyáry Krisztián, a Főpolgármesteri Kabinet ülése után azt mondta: a beruházó Hídépítő Zrt.-vel várhatóan februárban fejeződnek be a tárgyalások.

Keresés