2008. január 18. péntek

jan. 18
6:52
Tömeges nagykövet-csere várható nyáron (Infostart)
Nyáron 18-20 országban nevezhet ki új nagykövetet a Külügyminisztérium - értesült az InfoRádió külügyi forrásból. Úgy tudjuk, a jelöltek között van Füzes Oszkár, a Népszabadság munkatársa és Straub Elek, a Magyar Telekom egykori vezére is. A tömeges váltás okai egyelőre nem ismertek. A parlament külügyi bizottsága február végén hallgathatja meg a jelölteket.
jan. 18
7:24
A jövő héten kiderül, melyik kórházban mennyit kell várni (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet a jövő hétre ígéri azt a listát, amelyből kiderül: melyik kórházban mennyi a várakozási idő. A kórházaknak internetes oldalukon február elsejéig föl kell tüntetniük a várólistákat.
jan. 18
7:30
Horn Gábor: Tavasszal el kell fogadni az adóreformot (Infostart)
Az Országgyűlésnek idén tavasszal el kell fogadnia az adóreformot - hangsúlyozta Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az SZDSZ ügyvivője közölte: jelenleg a koalíciós szakmai egyeztetések folynak az adóreform-javaslatokról. Hozzátette: átmenetileg elképzelhetőnek tartja, hogy az egészségbiztosítási pénztárak 100 százalékos állami tulajdonként alakuljanak meg.
jan. 18
8:26
Harminc éve tért haza a Szent Korona (Metropol)
Szimpóziumot tartottak a Szent Korona hazatérésének 30. évfordulója alkalmából a washingtoni magyar nagykövetségen az egykori amerikai kormány tisztviselői és amerikai magyar történészek részvételével csütörtökön.
jan. 18
8:57
Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi: "Féltek tőle az emberek" (Infostart)
Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőrség szóvivője az InfoRádióban. Vélhetően a börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is a házban van, jelenleg túsztárgyaló próbálja meggyőzni a férfit. Közben a kommandósok is megérkeztek a helyszínre.
jan. 18
10:51
Földrengés volt Pápa környékén (Infostart)
Kisebb földrengés volt péntek reggel a Dunántúlon, Pápától délre; a Richter-skála szerint 3,2-es erősségű mozgásokat követően nem érkezett bejelentés anyagi károkról.
jan. 18
10:56
Fejbe lőtte magát a téti ámokfutó (Infostart)
Fejbe lőtte magát az a férfi, aki péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában - mondta el az InfoRádióban a Győr-Moson-Sopron megyei rendőr-főkapitányság szóvivője. A mentők jelenleg a 41 éves férfi újraélesztésével próbálkoznak - tette hozzá Kocsis Tünde.
jan. 18
11:14
Betegszállítás: Harminckettő helyett hat autó Békésben (168 Óra Online)
Utánajártunk, mit jelent szállítónak és szállítottnak lenni a mentés és a betegszállítás  szétválása után. [Dátum: 2008. 01. 18. 19:00]
jan. 18
11:52
Februártól egyelőre tilos építkezni a pesti zsidónegyedben (Infostart)
Elfogadta a régi pesti zsidónegyed védelméről szóló előterjesztést az erzsébetvárosi önkormányzat képviselő-testülete. Ennek értelmében legkésőbb május végéig semmilyen építési engedélyt nem lehet kiadni a védettséget élvező épületekre.
jan. 18
11:54
Elkezdtek spórolni a 4-es metrón (Infostart)
Kétmilliárd forinttal olcsóbb lesz a 4-es metró, mert kerületi kezdeményezésre ki tudtak belőle spórolni egy szellőzőaknát. Lakos Imre XI. kerületi alpolgármester szerint elképzelhető, hogy máshol is lehet költségmegtakarítást találni a beruházásban.
jan. 18
12:03
Az OEP-et nem érdekli: lovas futárral, vagy neten, de ellenőrizni kell (Infostart)
Júliustól az egészségbiztosítási pénztár megbünteti azokat a háziorvosokat, akik nem ellenőrzik betegeik TAJ-számát. Ehhez internet-kapcsolatra lenne szükség, jelenleg azonban a praxisok csaknem negyede nem rendelkezik ezzel.
jan. 18
12:10
Sikeres évet zárt a turizmus 2007-ben (Metropol)
Az elmúlt évben a magyarországi turizmus forgalma az elmúlt évtized legjobb eredményét produkálta - jelentette ki Pál Béla szocialista képviselő.
jan. 18
12:53
Február elsejétől határozatlan idejű sztrájk a vasútnál (Infostart)
Február 1-jétől határozatlan időre sztrájkot hirdet a VDSZSZ Szolidaritás MÁV Start társasági szervezete. A munkabeszüntetést azért hirdették meg, mert a MÁV-START Zrt.-nél elhúzódtak a bértárgyalások, követeléseiket nem vették figyelembe.
jan. 18
12:59
Súlyos személyiségzavarral küzdhetett a téti ámokfutó (Infostart)
Egy fel nem ismert, súlyos személyiségzavar állhat a téti lövöldözés hátterében - mondta az InfoRádió által megkérdezett kriminálpszichológus. Egy nyugállományú kommandós kiemelte: annak függvényében dönt a parancsnok a fegyveres beavatkozásról, hogy a túszejtő mennyire együttműködő, de az alapvető cél, hogy tárgyalásos úton rendeződjön a helyzet. Végh József túsztárgyaló hangsúlyozta: a tétihez…
jan. 18
13:15
Meghalt a téti ámokfutó - képgaléria (Infostart)
Az InfoRádió értesülése szerint a kórházban belehalt sérüléseibe az a téti férfi, aki péntek délelőtt halántékon lőtte magát. A 41 éves férfi péntek reggel Téten meglőtt egy rendőrt, majd elbarikádozta magát saját házában.
jan. 18
13:17
Tovább terjed az influenza-járvány (Infostart)
A Dunántúlon újabb kórházakban rendeltek el látogatási tilalmat az influenzajárvány miatt. A legtöbb beteg továbbra is a Közép-Magyarországi Régióban megy orvoshoz.
jan. 18
13:20
Zuschlag újabb két hónapig előzetesben (Infostart)
Két hónappal meghosszabbította a különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag János előzetes letartóztatását a Szegedi Városi Bíróság.
jan. 18
13:36
"Egyszer már átrázott minket, nem tudhatjuk hova ment" (Infostart)
Megszökött a csíkszeredai intézetből a Budapestről hazaszállított kisfiú még csütörtök délután. A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság vezetője az InfoRádiónak elmondta: fociedzésre vitték a gyereket, ahonnan a kisfiú elfutott. A gyerek ellen országos körözés van érvényben.
jan. 18
14:35
A Schwinn-Csepel pert fontolgat a Posta ellen (Infostart)
A Schwinn-Csepel Kerékpárgyár vezérigazgatója szerint vélhetően bennfentes cég nyerte el a postai kerékpár-megrendelést. A cégvezető azt tervezi, hogy megtámadja a közbeszerzési pályázatot, csakhogy a szerződés részleteit a Magyar Posta Zrt. idáig nem hozta nyilvánosságra. A Posta tagad.
jan. 18
14:57
Demszky ismét ígér (Infostart)
A főváros most készülő közlekedésfejlesztési koncepciójában már benne lesz a 4-es metró budaörsi virágpiacig tartó meghosszabbításának a lehetősége - közölte a főpolgármester. Demszky Gábor szerint a szakasszal kapcsolatos fővárosi, elvi politikai döntés már megszületett.
jan. 18
16:09
Tovább mérgezik védett madarainkat (Infostart)
Újabb három mérgezett rétisast és egy parlagi sast találtak a Hortobágyi Nemzeti Park területén. A Magyar Madártani Egyesület munkatársa, Horváth Márton szerint az utóbbi időben egyre több ragadozó madarat mérgeztek meg ismeretlen tettesek. A vádhatóság eddig egy ügyben emelt vádat.
jan. 18
16:30
Mindenki tudni fogja, mi folyik a BKV cégeinél (Infostart)
Osztódik a BKV: a reklámot, a közbeszerzést, az ingatlanügyeket és vagyonőrzést külön kft.-k felügyelik, amelyek többségét a közlekedési társaság kommunikációs igazgatója vezeti. Regőczi Miklós az InfoRádiónak elmondta, hogy a megkötendő szerződésekre mindenkinek rálátása lesz.
jan. 18
17:41
Kórházlátogatási tilalom országszerte (Infostart)
Az influenzajárvány miatt újabb kórházakban rendelt el látogatási tilalmat a Közép-Dunántúlon az ÁNTSZ regionális igazgatója. Most az ajkai és a veszprémi intézményekbe nem mehetnek be a betegek hozzátartozói. Január 18. óta a Közép-Dunántúli, a Dél-Alföldi, valamint Dél-Dunántúli Régió több kórházában van látogatási tilalom.
jan. 18
20:08
"Ez már háború, és egyelőre nem is lesz vége" (Infostart)
Háborúnak nevezte Ehud Olmert izraeli kormányfő a Hamász fegyvereseivel folytatott összecsapásokat. A Gázai övezet közeli izraeli városokat érő rakétatámadások miatt Ehud Barak védelmi miniszter elrendelte a határátkelőhelyek ideiglenes lezárását.

Keresés