2008. január 18. péntek

jan. 18
1:15
Zsoldos Péter díj 2008 (Pályázatfigyelő)
Felhívás a Zsoldos Péter díjra nevezhető minden magyar nyelven írt sci-fi témájú regény, illetve egy szerzőtől maximum 3 novella.
jan. 18
1:19
Zöld Szemfüles Természetismereti Vetélkedő 2008 (Pályázatfigyelő)
A verseny célja: a tanulók ismerjék meg hazánk állat- és növényvilágát, valamint a környezet- és természetvédelem fontos kérdéseit: hulladékok kezelése, klímavédelem, környezetbarát energiák, fogyasztóvédelem stb. Célunk a természet összefüggéseinek megláttatása és egy természet- és környezetbarát szemlélet kialakítása
jan. 18
1:23
Tudd-e a strucc repülni? - kreatív vetélkedő (Pályázatfigyelő)
Kreatív vetélkedő, Nagy Lajos király és kora témában 11-16 éves Szlovákiai és Magyarországi diákok számára
jan. 18
1:27
Pályázat a civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget 2008 fesztiválon való részvételre (Pályázatfigyelő)
Pályázat civil szervezetek és a civil társadalommal együttműködő közintézmények számára a Sziget 2008 fesztiválon (2008. augusztus 12-től-18-ig) való részvételre
jan. 18
1:31
Le Geste en Liberté 2008 - L'Animal - UNESCO nemzetközi gyermek- és ifjúsági képzőművészeti pályázat (Pályázatfigyelő)
UNESCO nemzetközi gyermek- és ifjúsági képzőművészeti pályázat
jan. 18
5:16
Két, alacsonyabb beosztású munkatársat vontak felelősségre a MÁV-nál (Népszava)
Két, alacsonyabb beosztású munkatárs viseli csupán egyelőre a január 2-i vasúti káosz miatt a felelősséget, még ha ehhez látványos, ám súlytalan "vezéráldozatok" is társultak. A MÁV Zrt.-nél a vezető ügyeletes, míg a személyszállítási leánycégnél a fő forgalomirányító állásába került a "hófrász". Ezt a döntést a két hét alatt mindkét cégnél külön-külön lefolytatott belső vizsgálatok megállapításai…
jan. 18
5:27
Az MSZP ügyfélszolgálat akar lenni (Népszava)
Mától A józan ész nevében szlogennel indítja el népszavazási kampányát az MSZP. A szocialisták azt ígérik: nem fognak házalni, hanem az ország ügyfélszolgálataként akarnak működni. A Fidesz már megkezdett kampányának újabb állomása: a párt megerősítő népszavazást kezdeményez az egészségbiztosítási törvényről az Országgyűlésben. Így a megszavazott jogszabályt akkor kell az államfőhöz aláírásra…
jan. 18
5:33
A szocialista polgármester szerint az országos politika a másik oldalon mindenkiben ellenséget lát (Népszava)
A vasárnapi törökbálinti időközi választás tétje, hogy folytatódik-e az a változás, amit a település 2006-ban szükségesnek tartott - véli Keller László, az önfeloszlató képviselőtestület első embere, aki szerint elődje, mostani riválisa sokat tett azért, hogy a testület ne működjön tovább. Az MSZP-s polgármester szerint a vele szemben folyamatosan fellépő jobboldali többség nem szokott hozzá…
jan. 18
5:49
Továbbra sincs még kitűzve az első tárgyalási nap a Magyar Gárda feloszlatásának ügyében (Népszava)
Közös fellépésre kéri a főpolgármester a fővárosi pártok frakcióvezetőit a Magyar Gárda ellen. Demszky Gábor szerint a gárdisták korábbi megmozdulásai és nyilatkozatai alapján egyértelmű, hogy mai akciójuk "a demokratikus értékek, az emberi jogok, a tolerancia, a Budapesten mindeddig a többséggel békésen együtt élő vallási és etnikai kisebbségek ellen irányul". A liberális politikus szerint azzal…
jan. 18
5:51
Az ügyészség falaz a bántalmazó rendőröknek? (Népszava)
Egy hangfelvétel tanúsága szerint a Fővárosi Főügyészség szóvivője már a 2006. szeptemberében történt zavargások közbeni és utáni rendőri bántalmazásokat érintő tárgyalásokkor tudta, mely rendőrök szegték meg a törvényeket. Egy internetes portál beszámolója szerint a felvétel alapján Varga Gergely - aki korábban ügyész volt - azt mondta, nem a bűnösöket ültették a vádlottak padjára. Információi…
jan. 18
6:12
Postánkból: Kötelező horror, pokol és szex? (boon)
Ezt a 140 percet szívesen kihagytam volna az életemből. 75 évemet betöltöttem, és 50 évre visszamenően gyermek és ifjúságvédelemmel foglalkoztam.
jan. 18
6:17
Olvasónk írja: Bűnözésre nevel (boon)
A meglátásom szerint felelősek vagyunk mi felnőttek a gyermekekért. Régen az iskolában is tanultuk a szeretetet, Isten hitben nevelkedtünk.
jan. 18
6:17
Postánkból: Kötelező horror, pokol és szex? (szon)
Ezt a 140 percet szívesen kihagytam volna az életemből. 75 évemet betöltöttem, és 50 évre visszamenően gyermek és ifjúságvédelemmel foglalkoztam.
jan. 18
6:19
Olvasónk írja: Bűnözésre nevel (szon)
A meglátásom szerint felelősek vagyunk mi felnőttek a gyermekekért. Régen az iskolában is tanultuk a szeretetet, Isten hitben nevelkedtünk.
jan. 18
6:22
Élményszegény élet (szon)
Még csak néhány perce voltak a világon a lányaim, máris úgy éreztem, szólni kell hozzájuk. Elmondtam, hogy mennyire vártam, hogy végre meglássam csöppnyi arcocskáját, apró kezeit. Sipos Marianna jegyzete
jan. 18
6:22
Élményszegény élet (boon)
Még csak néhány perce voltak a világon a lányaim, máris úgy éreztem, szólni kell hozzájuk. Elmondtam, hogy mennyire vártam, hogy végre meglássam csöppnyi arcocskáját, apró kezeit. Sipos Marianna jegyzete
jan. 18
6:28
Vihar utáni csönd Balkányban? (szon)
Balkány - Új testületet és emberibb politikát szeretnének a városban.&nbspBalkányban mondták:
jan. 18
6:28
Vihar utáni csönd Balkányban? (boon)
Balkány - Új testületet és emberibb politikát szeretnének a városban.&nbspBalkányban mondták:
jan. 18
6:30
Olvasóink írják: Pirszinget és hajhálót a betegeknek! (boon)
Okos gondolat a széfet a kórházaknak. Okos, mert ráérzett az egészségügy lényegére. Igen széf kell és még valami. Az, hogy választani lehessen kétféle menü közül.
jan. 18
6:34
Pesti ugar (boon)
Ma, ebben az országban majdnem mindenki a „kormány-negyeden”ironizál. Zajlik az igekötők párbaja, miszerint nem „le”, csak „meg” állították az építkezést. Boda István jegyzete
jan. 18
6:36
A szülő bizonyítvány (boon)
A minap arról beszélt valaki a tévében, hogy ha Arany János nincs fenn az interneten, akkor a mai gyerekek számára Arany János nem volt, nincs, és nem is lesz a magyar irodalom és költészet múlhatatlan alakjainak egyike
jan. 18
6:49
A Kultúra Magyar Városa címek átadása (Népszava)
Miskolc, Gyula és Tokaj kapja az idén a Kultúra Magyar Városa címet; az elismeréseket ma adja át Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium (OKM) szakállamtitkára a települések vezetőinek Budapesten, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. A címet Miskolc a megyei jogú városok kategóriájában, Gyula a tízezer lakos feletti városok között, Tokaj pedig a tízezer lakos alatti…
jan. 18
6:52
Tömeges nagykövet-csere várható nyáron (Infostart)
Nyáron 18-20 országban nevezhet ki új nagykövetet a Külügyminisztérium - értesült az InfoRádió külügyi forrásból. Úgy tudjuk, a jelöltek között van Füzes Oszkár, a Népszabadság munkatársa és Straub Elek, a Magyar Telekom egykori vezére is. A tömeges váltás okai egyelőre nem ismertek. A parlament külügyi bizottsága február végén hallgathatja meg a jelölteket.
jan. 18
6:58
Lakos Imre: rossz döntés volt a BKV-vezér fizetésemelése (ma.hu)
A fővárosi városüzemeltetési bizottság SZDSZ-es elnöke szerint rossz döntés volt a BKV vezérigazgatójának fizetésemelése - erről Lakos Imre az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt csütörtökön.
jan. 18
7:00
A móri mészáros újabb áldozata került elő? (ma.hu)
Emberölés miatt indított nyomozást a rendőrség, miután még tavaly ősszel emberi maradványokra bukkantak a Pest megyei Páty határában - közölte az MTI megkeresésére a Nemzeti Nyomozó Iroda szóvivője csütörtökön.
jan. 18
7:01
Hatvan forintért nem szállítanak beteget a taxisok (boon)
Eddig senki sem kereste meg a taxisokat azzal, hogy részt vennének-e a betegszállításban - legalább is így nyilatkoztak a Magyar Nemzetnek budapesti taxitársaságok vezetői.
jan. 18
7:24
A jövő héten kiderül, melyik kórházban mennyit kell várni (Infostart)
Az Egészségbiztosítási Felügyelet a jövő hétre ígéri azt a listát, amelyből kiderül: melyik kórházban mennyi a várakozási idő. A kórházaknak internetes oldalukon február elsejéig föl kell tüntetniük a várólistákat.
jan. 18
7:28
Köz-játék az olcsóbb áramért (boon)
Egyelőre nem lehet biztosan tudni, hogy a piacnyitás után pontosan mely áramfogyasztók számítanak közintézménynek és juthatnak így kedvezményes áramtarifához - írja a Népszabadság.
jan. 18
7:30
Horn Gábor: Tavasszal el kell fogadni az adóreformot (Infostart)
Az Országgyűlésnek idén tavasszal el kell fogadnia az adóreformot - hangsúlyozta Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az SZDSZ ügyvivője közölte: jelenleg a koalíciós szakmai egyeztetések folynak az adóreform-javaslatokról. Hozzátette: átmenetileg elképzelhetőnek tartja, hogy az egészségbiztosítási pénztárak 100 százalékos állami tulajdonként alakuljanak meg.
jan. 18
7:48
Bajnai: még nem alakult ki annak a kultúrája, hogy miként tervezzünk hosszú távra (Népszava)
A projektvégrehajtást tartja az Új Magyarország fejlesztési terv legfőbb kockázatának az önkormányzati és területfejlesztési miniszter, aki a Világgazdaság pénteki számában nyilatkozva külön is kitért a 4-es metró és a Pécs - Európa kulturális fővárosa program ügyére is.
jan. 18
7:57
Jön az aprórazziák kora (ma.hu)
Elég négy forinttal megkárosítani a vásárlót ahhoz, hogy a boltos százezrekkel vezekeljen azért, mert nem jól ad vissza az egy- és kétforintos érmék bevonása után - írta a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 18
7:57
A maffia hozta Magyarországra a késelő kisfiút? – újra megszökött Romániában (orientpress)
A maffia juttathatta Magyarországra a tizenkét éves fiút, aki a múlt csütörtökön megkéselt egy kamaszt a Blaha Lujza téren. A szerdán a román hatóságoknak átadott kisfiú – friss éretülések szerint – megszökött a csikszeredai intézetből.
jan. 18
8:19
Feljelentés Dávid Ibolya ellen (orientpress)
Simicska Lajos tegnap ügyvédjén keresztül feljelentést nyújtott be Dávid Ibolya ellen a Pesti Központi Kerületi Bírósághoz (PKKB) – áll a Magyar Nemzet mai híranyagában.
jan. 18
8:31
Hatvan forintért nem szállítanak beteget a taxisok (HVG)
Eddig senki nem kereste meg a taxistársaságokat azzal, hogy részt vennének-e a betegszállításban, noha Dudás Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara taxisszekciójának vezetője ennek ellenkezőjét állította; a sofőrök is háborognak, szerintük évekkel ezelőtti tarifát ajánlott fel nevükben Dudás - írja a pénteki Magyar Nemzet.
jan. 18
8:41
Hatvan forintért nem szállítanak beteget a taxisok (ma.hu)
Eddig senki nem kereste meg a taxistársaságokat azzal, hogy részt vennének-e a betegszállításban, noha Dudás Zoltán, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara taxisszekciójának vezetője ennek ellenkezőjét állította; a sofőrök is háborognak, szerintük évekkel ezelőtti tarifát ajánlott fel nevükben Dudás.
jan. 18
8:41
Teljes útzár hármas karambol miatt (szon)
Nyíregyháza - A 36-os főút Nyíregyházára bevezető szakaszát teljes szélességében lezárták, amikor három autó ütközött össze a felüljárón 6 óra előtt.
jan. 18
8:43
Lángolt a szeméttároló a Kert közben (szon)
Nyíregyháza - Két szerrel indultak a Nyíregyházi tűzoltók egy iskola udvarára, mert lángolt a szeméttároló.
jan. 18
8:46
Horn Gábor adóreformot sürget (orientpress)
Az Országgyűlésnek idén tavasszal el kell fogadnia az adóreformot - hangsúlyozta Horn Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az SZDSZ ügyvivője közölte: jelenleg a koalíciós szakmai egyeztetések folynak az adóreform-javaslatokról. Hozzátette: átmenetileg elképzelhetőnek tartja, hogy az egészségbiztosítási pénztárak 100 százalékos állami tulajdonként alakuljanak meg.
jan. 18
8:47
Bezárt az egyetlen salgótarjáni mozi (boon)
Mozi nélkül maradt Salgótartján. Néhány napja nem nyitják már ki az ottani Apolló Filmszínházat, amelyet pályázati pénzből újítottak fel nemrég - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
jan. 18
8:57
Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi: "Féltek tőle az emberek" (Infostart)
Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőrség szóvivője az InfoRádióban. Vélhetően a börtönviselt férfi anyja és mozgássérült apja is a házban van, jelenleg túsztárgyaló próbálja meggyőzni a férfit. Közben a kommandósok is megérkeztek a helyszínre.
jan. 18
8:57
Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi Téten (ma.hu)
Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a rendőrség az MTI-vel pénteken. A kommandósok megérkeztek a helyszínre - jelentette a távirati iroda tudósítója.
jan. 18
8:58
Hasba lőtt egy rendőrt és elbarikádozta magát egy férfi Téten (HVG)
Hasba lőtt egy rendőrt a Győr-Moson-Sopron megyei Téten egy férfi, aki elbarikádozta magát saját házában - közölte a megyei rendőrség.
jan. 18
9:03
Hasba lőttek egy rendőrt Téten (boon)
Egy férfi lőtt rá, aki bezárkózott a házába, és egy puskával lövöldöz kifelé az épületet körülvevő rendőrökre.
jan. 18
9:08
Kézilabda-Eb:bravúros győzelmet arattunk a spanyolok ellen (HVG)
A remek napot kifogó magyar válogatott szenzációs, 35-28-as győzelmet aratott csütörtökön a spanyol csapat ellen a norvégiai férfi kézilabda Európa-bajnokság első fordulójában, Bergenben.
jan. 18
9:13
Helsinki Bizottság: méltatlan rendőrök az állományban? (orientpress)
A rendőri vezetésnek a bírák fenyegetése helyett azon kellene gondolkodnia, hogyan lehetne áttörni a hallgatás falát a bántalmazásos ügyekben, és hogyan tisztíthatná meg saját sorait a bántalmazást elkövető rendőröktől - állítja a Magyar Helsinki Bizottság.
jan. 18
9:13
Délutánra már a nap is kisüthet (ma.hu)
Ma délelőtt beborul az ég, sokfelé számíthatunk esőre. Később nyugat felől felszakadozik a felhőzet, és főként a Dunántúlon süthet ki a nap, és ott megélénkül az északnyugatira forduló szél.
jan. 18
9:51
Nem szenteli fel a Magyar Gárda zászlaját a keszthelyi káplán (HVG)
Nem szentelik fel szombaton a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a Magyar Gárda zászlaját - erről Simon Gábor, a szervezet által felkért keszthelyi káplán nyilatkozott.
jan. 18
9:58
Szerencsés kimenetelű baleseteink (szon)
Szabolcs-Szatmár-Bereg - A mentők szerencsés kimenetelű balesetekről számoltak be péntek reggel. Terem községben este fél 8 előtt borult fel egy személygépkocsi, hajnalban 5 órakor Nyíregyházán, a Tiszavasvári úti felüljárón három személyautó ütközött.
jan. 18
10:02
Várhegyi kerül Széles Gábor holdingjának élére (orientpress)
Az Első Magyar Média Holding Zrt.-nek, azaz Széles Gábor cégének vezérigazgatójává nevezték ki Várhegyi Attilát, a Fidesz egykori pártigazgatóját - tudatta a Népszava című napilap.
jan. 18
10:11
Nem szenteli fel a Magyar Gárda zászlaját a keszthelyi káplán (Népszava)
Nem szentelik fel szombaton a keszthelyi Magyarok Nagyasszonya plébániatemplomban a Magyar Gárda zászlaját - erről Simon Gábor, a szervezet által felkért keszthelyi káplán nyilatkozott. A Magyar Gárda zászlóavatása széthúzást okozott volna a katolikus hívek között, mert sokan nem értettek volna vele egyet, márpedig az egyház küldetéséből fakadóan az egységre törekszik - indokolta döntését a…

Keresés