2008. január 18. péntek

jan. 18
0:23
Silent Hill 5 Előzetes (Gamekapocs)
Rég számoltunk már be igazi, gerincvelőbe hatoló, kőkemény horror játékról itt, a Gamekapcson. Utolsó ilyen cikkünk több mint egy hónappal ezelőtt a Dead Space volt, úgyhogy lassan kiheverve az ünnepi elpuhányosodást, egy Silent Hill 5 előzetes keretein belül visszaevezünk a félelem, rettegés és lelki terror tengerére.
jan. 18
0:34
(Hírek) ProStreet szépségverseny - eredményhirdetés (PC Guru)
Újra igénybe vesszük a galéria egyik remek funkcióját, méghozzá a képbeküldés lehetőségét, mivel elindult a ProStreet autó szépségverseny.
jan. 18
0:56
(Végigjátszások) The Witcher (PC Guru)
1994-ben Lengyelországban megalakult a CD Projekt játékkiadó cég, amely az első ilyen profilú vállalkozás volt ebben az időszakban. Ennek köszönhetően majdnem minden évben elsöprő sikereket értek el, mivel semmiféle konkurencia nem állt eladásaik és népszerűségük útjába. Alapvetően játékok lokalizálásával rágták be magukat a köztudatba, de azóta igencsak kinőtték magukat: több országban…
jan. 18
1:29
Saját részvényeket vesz a TvNetWork (terminal)
Rendkívüli közgyűlést tartott a TvNetWork, amelyen felhatalmazták a cég igazgatóságát, hogy a mindenkori jegyzett tőke legfeljebb 10 százaléka erejéig, legkésőbb december 31-ig saját részvényeket vásároljon.
jan. 18
7:24
Asus Eee laptop Windows-zal (prim)
Az Asus hamarosan előre telepített Windows XP operációs rendszerrel is forgalmazni fogja rendkívül népszerű Eee mini-laptopját.
jan. 18
7:30
200 dolláros Linspire Linux PC (prim)
A Linspire nevű nyílt forráskódú szoftvercég a Mirus Innovations gyártóval együttműködésben olyan Linux PC forgalmazását tervezi, amely csupán 200 dollárba kerül.
jan. 18
7:34
'Reggelt! (GameStar)
A nap tanulsága, hogy ha külföldön járunk, nem árt elsajátítani a helyiek nyelvét. Egy rész vicc, sok rész hír, s máris készen áll a reggeli koktél. Jó reggelt és szép napot hölgyek, urak!
jan. 18
7:51
Letölthető és tesztelhető az AVG 8.0 (prohardver)
A Grisoft biztonsági programcsomagjának új változata számtalan újdonságot tartalmaz.
jan. 18
8:07
Turok - Evolúció (GameStar)
Egy viszonylag hosszú videó keretében megismerkedhetünk a játék születésével, s a végső állapothoz vezető fejlődéssel.
jan. 18
8:39
Goin' Downtown - Szereplők (GameStar)
Friss képek érkeztek a német illetőségű Silver Style Entertainment egyedi külsővel megáldott kalandjából.
jan. 18
9:00
Erősen hajrázott és jó évet zárt az IBM, a kilátásai is biztatóak (HWSW)
Erős negyedik negyedévet zárt és magabiztos kilátásokat fogalmazott meg az idei évre az IBM. A Nagy Kék szerint az Egyesült Államokon kívüli tevékenysége ellensúlyozni tudja az amerikai és európai piacon esetleg várható visszaesést. A piac kedvezően fogadta a híreket, az IBM papírjai tegnap a tőzsdei kereskedésben 0,5 százalékot vesztettek értékükből, a bejelentést követően azonban közel 5…
jan. 18
9:00
Ausztriában ismét tesztelik az e-lábbilincset (SG)
Úgy tűnik, hogy az osztrák igazságügyi minisztérium mégsem adta fel korábbi terveit és változatlanul kitart a különleges bilincsek alkalmazása mellett.
jan. 18
9:02
Az MSI kidobná a BIOS-t az alaplapokból (SG)
Természetesen van utódjelölt, ez pedig a MSI esetében az EFI, vagyis az Extensible Firmware Interface. Több nyelv támogatásával és beépített játékokkal tennék népszerűbbé a megoldást.
jan. 18
9:04
Van képünk hozzá: Starship Troopers 3 (SG)
Paul Verhoeven scifi-akcióba oltott társadalomellenes szatírája, a Csillagközi invázió 1997-ben robbanthatott volna nagyot, azonban a Robert A. Heinlein regényéből készített film nem lett különösebben sikeres.
jan. 18
9:05
Túlmelegedés miatt visszahívja egyes PowerLine adaptereit a Netgear (HWSW)
Kellemetlen lépésre kényszerült a Netgear: visszahívja azokat a PowerLine, azaz elektromos hálózatból helyi hálózatot varázsoló XE103 adaptereit, melyeket Európába szántak és 220-240 voltos hálózaton használhatók. Az adapterek egyszerűen túlmelegedhetnek. A vállalat annak ellenére döntött a visszahívás mellett, hogy eddig egyetlen visszajelzést sem kapott ebből fakadó sérüléssel kapcsolatban.
jan. 18
9:05
A FreeSoft az Európai Unió Szabadalmi Hivatalával szerződött (prim)
A FreeSoft Nyrt. az Európai Unió Szabadalmi Hivatalával három plusz két éves keretszerződést írt alá szoftverfejlesztésre, informatikai támogatásra és ezekhez kapcsolódó IT szolgáltatásokra - közölte a cég a Budapesti Értéktőzsde honlapján csütörtökön.
jan. 18
9:11
Az Oracle felvásárolja a BEA Systemset (MaHu)
Az Oracle Corporation és a BEA Systems bejelentették, hogy végleges megállapodást kötöttek, amelynek értelmében az Oracle a BEA valamennyi forgalomban levő részvényét készpénzben megvásárolja részvényenkénti 19,375 dolláros áron.
jan. 18
9:11
Dolgozófigyelő kémszoftver a Microsofttól (SG)
A vállalati számítógépek előtt ülő alkalmazottak teljesítményének folyamatos figyelésére és értékelésére alkalmas szoftvert fejlesztett ki a Microsoft.
jan. 18
9:11
A Hewlett-Packard az első a PC-piacon (prim)
Tavaly 13,4 százalékkal nőtt a világ személyi számítógép piaca a Gartner számítástechnikai tanácsadó cég szerint: az elmúlt évben összesen 271,2 millió személyi számítógépet adtak el világszerte.
jan. 18
9:13
Európai antikvárium platform alakult (SG)
Öt országból összesen 2000 könyvesbolt alapított közös oldalt.
jan. 18
9:15
Turok - nem újjászületés, hanem elmúlás (SG)
Kövezzenek meg érte, de a hamarosan a boltok polcaira kerülő Turok köntösbe bújtatott "valami" nem méltó a hangulatos alapjátékhoz.
jan. 18
9:16
Négymillió iPhone talált gazdára (prohardver)
Az Apple eredménykimutatásából kiderült, hogy immáron dobogós az iPhone az okostelefonok között.
jan. 18
9:22
Iron Man - Szárnyalj fennen! (GameStar)
Májusban debütál a mozikban a páncélba bújt Tony Stark, s vele egyidőben kerül piacra a SEGA akciójátéka is.
jan. 18
9:27
Indiai cégek érdeklődnek magyarországi üzleti lehetőségek iránt (prim)
Az indiai Infosys számítástechnikai nagyvállalat és a főleg rákkutatással és a cukorbetegség elleni készítmények kifejlesztésével foglalkozó BioCon is érdeklődik magyarországi üzleti lehetőségek iránt - derült ki Gyurcsány Ferenc kormányfő csütörtökön a dél-indiai Bangalorban folytatott tárgyalásain.
jan. 18
9:27
Notebookban is a HP volt a nyerő (terminal)
A Hewlett-Packard utcahosszal vezet a világ PC-piacán.
jan. 18
9:29
Miért rossz befektetés az econet? Miért jó? (terminal)
A Napi Gazdaság összeszedte az econet-részvény mellett és ellen szóló érveket.
jan. 18
9:31
Új színben pompázik az ultra-vékony Samsung U700 (terminal)
Egy újabb divatos színárnyalatban is elérhető a Samsung népszerű készüléke.
jan. 18
9:33
Nokia: Az üzembezárási terv végleges (prim)
A Nokia konszern nem kíván tárgyalni a bochumi mobiltelefon-üzem további lehetséges működtetéséről - közölte a finn cég szóvivője csütörtökön Helsinkiben. Arja Suominen szavai szerint: a bezárásról született döntés "igen alaposan átgondolt".
jan. 18
9:33
GPS navigációt minden mobiltelefonba! (terminal)
A navigációs szolgáltatások szépen lassan meghódítják maguknak a mobiltelefon piacot.
jan. 18
9:35
A miniszterelnök első mobilja és SMS-e (terminal)
A prominens személyiségek is szoktak SMS-ezni, legalábbis néha.
jan. 18
10:05
131 ezerrel nőtt a mobil-előfizetők száma novemberben (prim)
Tavaly novemberben 131 ezerrel, 10 millió 710 ezerre nőtt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató ügyfeleinek száma, így hazánkban száz lakosra 106,5 előfizetés jutott a hónap végén közölte a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH).
jan. 18
10:09
Okosabb levelezőrendszer (Agent Portal)
Öregedik, porosodik, lassan már hőskori relikviának számít az elektronikus levelezés. A változtatás szellemében, Jerry Yang, a Yahoo! stratégiai vezetője nemrég mutatta be a cég közösségihálózat-oldalak adatait is felhasználó új elektronikus levelezőprogramját.
jan. 18
10:10
Bankkártyákról mindenkinek - új online MNB kiadvány (prim)
"Pénzforgalomról mindenkinek" címmel új online tájékoztató sorozatot indított a Magyar Nemzeti Bank (MNB), amelynek első része a bankkártyákról szól.
jan. 18
10:16
Büntetés jár a Google és a Wikipedia használatáért (prohardver)
Az „agy fehér kenyerének” tartja egy angol egyetemi oktató a népszerű keresőt és az online lexikont, ezért az elsősök nem használhatják őket.
jan. 18
10:22
Német bojkott a Nokia üzemzárása miatt (prohardver)
A Reuters beszámolójából kiderül, hogy a Német Szakszervezeti Szövetség bojkottra szólította fel a vásárlókat.
jan. 18
10:22
Tavaly szárnyalt a videojáték-ipar (prohardver)
A tavalyi esztendőben minden rekordot megdöntött a konzolpiac, az erőviszonyok ugyanakkor egyelőre változatlanok. A Wii és a Halo 3 tarolt.
jan. 18
10:22
Tavaly szárnyalt a videojáték-ipar (prohardver)
A tavalyi esztendőben minden rekordot megdöntött a konzolpiac, az erőviszonyok ugyanakkor egyelőre változatlanok. A Wii és a Halo 3 tarolt.
jan. 18
10:27
Novemberben is a Pannon tört a csúcsra (HWSW)
Novemberben újabb 131 ezerrel -- ez a szám az új előfizetések és a lemorzsolódás együtteséből adódik -- 10 millió 710 ezerre nőtt a három hazai mobiltelefon-szolgáltató ügyfeleinek száma, így hazánkban száz lakosra 106,5 előfizetés jutott a hónap végén.
jan. 18
10:28
Decemberi konzoleladások - tarolt a DS (Gamer365)
Megérkeztek végre az NPD csoport eladásai adatai, melyben megtudhattuk, hogy az év legerősebb hónapjában - decemberben - hogyan fogytak a konzolok és a hozzájuk tartozó játékok az Egyesült Államokban. Hardverfronton a DS tarolt, a szoftverek ura pedig a Call of Duty 4 volt.
jan. 18
10:28
Elérhető árú plazma TV-k: akár 3D megjelenítéssel (terminal)
Költséghatékony, sík képernyős Samsung TV-k mutatkoztak be az idei CES-en.
jan. 18
10:39
Leisure Suit Larry visszatér (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Új résszel jelentkezik a Leisure Suit Larry széria a Sierra Entertainment jóvoltából. A Box Office Bust alcímmel ellátott fejlesztésében nem vesz részt Al Lowe.
jan. 18
10:45
Hálózati beállítások WM alatt (prohardver)
Nem sikerül beállítani a GPRS-t? Gondot okoz az MMS-ek fogadása? Segítünk.
jan. 18
11:10
24 hüvelykes, DisplayPort-csatlakozós monitor a Delltől (HWSW)
A Delltől 748 dollárért rendelhető a december 19-én bemutatott 30 hüvelykes monitornak a 24 hüvelykes kistestvére, amely éppúgy mint a nagyobb változat, DisplayPort csatlakozóval is rendelkezik.
jan. 18
11:11
A Sony és a visszafele kompatibilitás (ps2,ps3,psp) (Gamer365)
Bár a legújabb, 40 GB-os PlayStation 3-ból már részben kimaradt a visszafele kombatibilitás, mégis úgy tűnik, hogy a Sony egyáltalán nem akarja elfelejteni ezt a funkciót.
jan. 18
11:11
Új ember az SAP államigazgatási üzletágának élén (prim)
Az SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2008. január 1-től Tóth Gábor felel a cég államigazgatási üzletágának irányításáért, valamint ezen terület értékesítésének növeléséért.
jan. 18
11:13
Scrabble: megszűnik a játék népszerű online változata? (prim)
A Scrabble betűjáték gyártói megpróbálják bezáratni a játék online változatát, amely az egyik legnépszerűbb alkalmazás a Facebook közösségi portálon.
jan. 18
11:19
Ventilátor mester Japánból! (GameStar)
A kiváló ventilátorairól és hűtőiről ismert japán Scythe, a Kama Meter után újabb ventilátorvezérlővel rukkolt elő.
jan. 18
11:19
Politikai befolyást akar a játékipar (SG)
Az amerikai játékipar eddig tartózkodott a politikai szerepvállalástól és a különböző jelöltek támogatásától, azonban ennek a korszaknak vége.
jan. 18
11:19
16GB-os MDA Ameo a T-Mobile kínálatában (prohardver)
A Német T-Mobile hamarosan megkezdi a hatalmas okostelefon továbbfejlesztett változatának forgalmazását.
jan. 18
11:21
Megnyitja a bináris Office fájlformátumokat a Microsoft (HWSW)
A Microsoft még február közepe előtt nyilvánosságra hozza az Office bináris fájlformátumainak (doc, xls, ppt) dokumentációját, amelyekhez egyébként eddig is jogdíjmentesen hozzá lehetett férni, csak egy e-mailt kellett írni a Microsoftnak, feltüntetve a cég és a kapcsolattartó adatait.

Keresés