2008. január 24. csütörtök

jan. 24
0:10
Egymás cikkeit másolják a tudósok (SG)
Egyre több tudós klónoz. De nem csak sejteket: a Nature című folyóirat tanulmánya szerint a tudományos cikkeket is.
jan. 24
0:14
Eltűnt a Motorola nyeresége (SG)
Nyolcvannégy százalékos profitcsökkenéssel zárta a negyedik negyedet az amerikai mobilgyártó Motorola: adózott eredménye 100 millió dollár - egy részvényre 4 cent - lett, az egy évvel korábbi 623 millió dollár, egy részvényre 25 centről.
jan. 24
0:26
Profitrekord mellett zuhant az Apple (SG)
Az Apple részvényeinek árfolyama 12-13 százalékos mínuszban is forgott tegnap a tőzsdén, mivel a társaság folyó negyedévre vonatkozó eredmény-előrejelzése elmaradt a várakozásoktól.
jan. 24
0:31
Profitrekord mellett zuhant az Apple (terminal)
Az Apple Corp.
jan. 24
0:37
Bochum: Hány mércével mérnek a németek? (SG)
Megorroltak a német politikusok a Nokiára, mert a finn mobiltelefoncég bezárja bochumi gyárát és termelését áthelyezi Romániába.
jan. 24
0:41
A magyar kormánynál lobbiznak a kiadók (SG)
Erőteljesen lobbiznak a zenei kiadók az Oktatási és Kulturális Minisztériumnál, illetve most már a Miniszterelnöki Hivatalnál is az illegális zeneletöltések elleni szabályozás miatt.
jan. 24
0:53
FIFA Street 3 Egyéb (Gamekapocs)
A 2006-ban megjelent FIFA Street 2-t imádtuk. Az Electronic Arts meglepő módon egy év kihagyással, idén folytatja a sorozatot, és most, kerek egy hónappal a megjelenés előtt lehetőségünk nyílt belekukkantani a demóba is - pechünkre.
jan. 24
1:00
Terjed a mobillal kamerázott verés (SG)
Erőre kapott a Happy Slapping-jelenség. Egyre több fiatalnak tetszik, hogy megszégyeníthet, megverhet vagy megalázhat valakit és ezt még rögzítheti is.
jan. 24
1:32
Meredek lejtőn a Motorola (terminal)
A Motorola Inc.
jan. 24
4:38
(Letöltések) The Sims 2: Free Time - zenés videó (PC Guru)
A szemrevaló Natasha Bedingfeld hangját hallhatjuk a videó alatt, melyben aktuális slágerét, a Pocket Full of Sunshine-t énekli simlish nyelven (a simses hablaty), miközben a játékból láthatunk jeleneteket. A dal egyébként a kiegészítő intrómuzsikája is egyben. (...)
jan. 24
5:21
(Letöltések) Pirates of the Burning Sea - vizi csata (PC Guru)
A videóban láthatjuk miként néz ki egy tengeri ütközet, mikor az ágyuké a főszerep. (...)
jan. 24
8:04
'Reggelt! (GameStar)
Jó reggelt és szép napot kívánok minden kedves olvasónknak! Az elmaradhatatlan humorbonbon után igyekszünk érdekfeszítő hírekkel szolgálni.
jan. 24
8:24
Központosított tender informatikai tárolók szállítására (prim)
A Központi Szolgáltatási Főigazgatóság (KSZF) nettó másfél milliárd forintkeretösszegű tárgyalásos közbeszerzési eljárást írt ki nagy teljesítményű informatikai tárolórendszerek szállítására.
jan. 24
9:05
Mindenkit meglepett a Symantec jó teljesítménye (HWSW)
A saját előrejelzését és az elemzői várakozásokat egyaránt meghaladó negyedéves eredményekről számolt be a biztonsági szoftverek legnagyobb gyártója, a Symantec. A vállalat kilátásai is biztatóak voltak, a tőzsde pozitívan reagált a hírekre: a cég papírjai 9 százalékot erősödtek az 1 százalékot emelkedő NASDAQ-on.
jan. 24
9:12
Magyar Bálint is felszólalt a Microsoft által szervezett berlini konferencián (prim)
Magyar Bálint, a Miniszterelnöki Hivatal fejlesztéspolitikai államtitkára is előadást tartott azon a berlini konferencián, amelyet a Microsoft szervez minden évben egy európai helyszínen.
jan. 24
9:15
THQ - Nagytakarítás és törölt projektek (GameStar)
Bizonyára sokakat szíven üt majd a vártnál rosszabb helyzetben lévő kiadó fájdalmasan szigorú döntéseinek valamelyike.
jan. 24
9:26
Van képünk hozzá: Narnia krónikái 2. (SG)
A Walden Media hatalmas sikerű meséje, fantasy-je (ezt mindenki magában lerendezi) idén májusban ér el a folytatásáig, mely a Narnia-regényciklus időrendben második kötete után a negyedik epizódot dolgozza fel.
jan. 24
9:28
Bill Gates szerint Magyarországon kiemelkedően gyors volt a fejlődés az informatikai oktatás terén (prim)
Bill Gates szerint Magyarországon kiemelkedően gyors volt fejlődés az informatikai oktatás területén az elmúlt években. A Microsoft elnöke mindezt szerdán Berlinben azon a nemzetközi tanácskozáson emelte ki, amelyet a cég szervez immár hagyományosan minden évben egy európai helyszínen.
jan. 24
9:32
Vadonatúj Gigabyte okostelefonok a láthatáron (terminal)
A tajvani gyártó hamarosan több új modellt is be fog jelenteni.
jan. 24
9:34
Nagyfelbontású Canon HD kamerák - 16 GB memóriával (terminal)
Valódi HD felvételek a Canon új, HF sorozatú kameráival.
jan. 24
9:36
2008 legjobb mobil roaming szolgáltatása (terminal)
A Mobil Világ Kongresszuson nem csak készülékeket, hanem szolgáltatásokat is díjaznak.
jan. 24
9:38
Canon EOS 450D - hivatalosan is megérkezett! (terminal)
A Canon bejelentette legújabb olcsó DSLR fényképezőgépét.
jan. 24
9:40
Megalakult az e-Befogadás és Információs Társadalmi Fórum (prim)
Az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottsága informatikai és távközlési albizottságának január 23-i ülésén megalakult az e-Befogadás és Információs Társadalmi Fórum.
jan. 24
10:12
A németek fele már nem venne Nokiát (prim)
Alaposan megtépázta a finn Nokia népszerűségét Németországban a bochumi gyára tervezett bezárása: a Forsa közvélemény-kutató felmérése szerint a németek 56 százaléka már nem venne Nokia készüléket. A megkérdezetteknek a 34 százalékát még nem befolyásolja a Nokia döntése egy legközelebbi mobilvásárlásnál.
jan. 24
10:21
Időgép a Microsoft Office 2007 kezelőfelületéhez (HWSW)
Az Office 2007 egyik legellentmondásosabb újdonsága a kezelőfelület, amelyet teljesen átszabott a Microsoft. A cég szerint a "ribbon" sokkal hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, de a legtöbb felhasználó inkább szidja mint dícséri az áttervezett menürendszert. Az Addintools olyan szoftvert tett elérhetővé, amellyel az Office 2007 menüjét visszaküldhetjük 2003-ba, lecserélhetjük a korábbi…
jan. 24
10:31
Vételre minősítették a Magyar Telekomot (terminal)
A szerdai mélyrepülést követően a Cashline elemzői pozitívan állnak a Magyar Telekom papírjaihoz.
jan. 24
10:42
Karácsonykor már 10-15 digitálisan sugárzott csatornát nézhetünk (HWSW)
A Nemzeti Hírközlési Hatóság feszített iramot diktál, hogy akár már idén ősszel digitális földfelszíni tévécsomagok közül választhassanak a fejlettebb technológiára fogékonyabb tévénézők. A digitális televíziózásról szóló törvény módosítását 2007. december 3-án szavazta meg a parlament, melyet követően az NHH elkészítette a módosított pályázattervezeteket. Az Országgyűlés által létrehozott eseti…
jan. 24
10:42
Earthrise - a III. világháború után (pc) (Gamer365)
Posztapokaliptikus környezetben tálalt masszívan multiplayer online szerepjátékot fejleszt a bolgár Masthead Studios Earthrise címmel, mely jövőre indulhat el élesben.
jan. 24
10:46
Kristályprizma a Nokiától (cellanaplo.blog.hu)
Pár hónapon belül megérkezik a Nokia műanyag dizájnsorozatának következő tagja, a 7900 Crystal Prism, amely adók és kedvezmények nélkül százezer forintba kerülm, adókkal és kedvezményekkel pedig feltehetően egy árnyalatnyival többe. A meghökkentő színű burkolat 3G-mobilt takar, öt centiméteres kijelzője OLED, két megapixeles kamerája CMOS.
jan. 24
10:50
DMSC-LS80: új vékony, kisméretű kamera a Panasonictól (MaHu)
A Panasonic örömmel mutatja be a DMC-LS80 új digitális fényképezőgépet, amelyben ötvöződnek az egyszerű használatot biztosító funkciók és az AA elemek nyújtotta kényelem. A kompakt vázban újonnan kifejlesztett Lumix DC VARIO lencserendszer foglal helyet 3-szoros optikai zoommal (35 mm-es filmes megfelelés: 33-100 mm), és a teljes képfelületen tiszta felvételeket hoz létre.
jan. 24
10:53
Nagytakarítás a THQ-nál (Gamer365)
Ígéreteihez híven játékokat állított le és fejlesztőstúdiókat zárt be a THQ, miután több korábban megjelent tétel is az elvárások alatt teljesített. Két nagynevű sorozat is nyugdíjba megy.
jan. 24
11:01
Gyengélkedik a lapkagyártás (prim)
A legnagyobb európai lapkagyártó, a világszinten ötödik helyezett francia-olasz STMicroelectronics 20 millió dolláros adózott eredményt jelentett szerdán a tavalyi utolsó negyedévről az egy évvel korábbi 276 millió helyett. A nettó bevétele 10,4 százalékkal 2,742 milliárd dollárra nőtt 2,483 milliárdhoz képest. Ezzel az egész évet 477 millió dolláros veszteséggel zárta adó után, a 2006-os, 782…
jan. 24
11:13
Turok - Támadás az érzékszervek ellen (GameStar)
Most, hogy nyakunkon a megjelenés, teljes pályás letámadásba kezdett a Turok mögött álló marketinges kompánia.
jan. 24
11:14
Anarchy Online ráncfelvarrás (pc) (Gamer365)
Hamarosan új, kipofozott motort kap a 2001-ben megjelent, de még mindig népszerű Anarchy Online, melynek előfizetői rendszerét is átdolgozzák a Funcom emberei.
jan. 24
11:16
Naponta félmillió megfertőzött PC (MaHu)
A Panda Security legújabb, éves statisztikája szerint nagyjából félmillió számítógépet fertőztek meg az ún. botok 2007-ben - napi szinten. A kártékony programok fertőzés után csendben pihennek, míg valaki aktiválja őket: akkor gyakorlatilag átveszik az irányítást a gép felett, és egy zombihálózat részévé teszik.
jan. 24
11:30
Just Cause 2 képtenger (x360,ps3,pc) (Gamer365)
Az Eidos erős két hete rántotta le a leplet a Just Cause 2-ről: a multiplatform folytatásról már akkor is üvöltött, hogy nem lesz ronda - a friss screenshotok még jobban néznek ki.
jan. 24
11:30
Vételre minősítették a Magyar Telekomot (terminal)
A szerdai mélyrepülést követően a Cashline elemzői pozitívan állnak a Magyar Telekom papírjaihoz.
jan. 24
11:32
Japán szoftvereladások (Gamer365)
Ezen a héten is megérkezett a japán szoftvereladási toplista, a január tizennegyedik és huszadik napja közötti időszakot összegezvén. Egyetlen új belépőnk van: a Mario and Sonic DS.
jan. 24
11:32
Friss mobil árlisták: újabb áresések (terminal)
Az alábbiakban a szolgáltatók legfrissebb előfizetéses és pre-paid akciós árlistái olvashatók.
jan. 24
11:33
A fizetős tartalom-modellek margójára (onlinemedia.blog.hu)
Pár hete felhívott a Kreatív-tól egy kedves értékesítő hölgy nem szeretnék-e véletlen előfizetni a különböző kiadványaikra. Egyik érve, amivel meg szeretett volna győzni az volt, hogy akkor olvashatom az interneten is az összes cikket. Ehhez tudni kell, hogy a Kreatív Online-on a cikkek egy része "kulcsos", azaz fizetős. Ez a gyakorlatbna azt jelenti, hogy vagy fizet érte az ember emelt díjas…
jan. 24
11:34
A legfrissebb: Sony Ericsson R306i - mobiltelefon, vagy rádió? (terminal)
Egy ilyen formavilágú új Sony Ericsson mobil megjelenésre talán senki sem számított.
jan. 24
12:15
Condemned 2: Bloodshot - Multiplayer videók (GameStar)
Néhány perc erejéig a félelmetes atmoszférával megáldott Condemned 2 többszereplős "eszmecseréibe" pillanthatunk bele.
jan. 24
12:20
Ismét késik a Mercenaries 2? (GameStar)
Egy mértékadó webáruház információi szerint tovább késik a Mercenaries 2: World in Flames megjelenése.
jan. 24
12:21
(Hírek) Battlefield Heroes kálvária (PC Guru)
Az biztos, hogy a nyár legnagyobb durranásai között a Battlefield Heroest köszönthetjük majd, az azonban még mindig kérdéses, hogy milyen lesz ez a program...
jan. 24
12:24
Oktatni kell a mobilozást? (cellanaplo.blog.hu)
Japánban a mobiltelefónia eljutott arra a szintre, hogy az állam mobilszakértőket akar kiképezni, írta az MTI. A mobiltanárok többek között azt mutatják meg az embereknek, hogy az egyre bonyolultabb készülékek menüjében mit hol találnak. Emellett persze segítenek majd megfelelő előfizetést választani, a szülőknek pedig tippeket adnak, miként tudják felügyelni a műszakilag képzettebb gyermekük…
jan. 24
12:27
Kerülj közelebb: Olympus SP-570 UZ 20x optikai zoommal (prim)
Az új Olympus SP-570 UZ a 20x optikai zoomnak és a duál képstabilizátornak köszönhetően minden eddigi bridge fényképezőgépnél közelebb enged az eseményekhez. A legújabb Olympus újítás, a Dual Image Stabilization a zoomtartomány legvégén is hatékonyan kompenzálja a kezünk remegését. Sőt szabadabban is lélegezhetünk, hiszen nem kell attól tartanunk, hogy lemaradunk az évszázad pillanatáról: a 13,5…
jan. 24
12:27
(Hírek) Team Fortress 2: nyiss az újra! (PC Guru)
Amióta az America's Army megpróbálta - sikerrel - összeforrasztani az MMOG-k és az FPS-ek közötti határt, az egész piac rámozdult erre. Most úgy néz ki, a Valve is...
jan. 24
12:30
Új bajnokot avathatunk az Olympus digitális fényképezőgépében (HWSW)
Fel kell kötniük a gatyájukat a konkurens gyártóknak, ha versenyezni akarnak az Olympus legújabb ultrazoomos digitális fényképezőgépével, az SP-570 UZ átlépve az eddigi 18x-os maximális értéket 20x-os átfogású, nagylátószögű (35-re átszámolva 26-520 mm) optikával rendelkezik. A neves gyártó további csúcstechnológiát pakolt az ultrazoom mellé.
jan. 24
12:31
A vártnál jobban szerepelt a Siemens (terminal)
Divízió-eladás, és a gyáripari, valamint egészségügyi felszerelések iránt mutatkozó keresletnövekedés húzta fel a profitot.
jan. 24
12:32
(Hírek) A GameTap próbálkozik: újabb játékok (PC Guru)
A Steamet sokan úgy tekinti, mint egyfajta átmenetet a warez és az eredeti szoftverek vásárlása között, a GameTap azonban minden tekintetben meglepő vállalkozás...

Keresés