2008. január 9. szerda

jan. 9
0:27
Nyúl Sándor beszállt az EnterNet Investbe (terminal)
Nyúl Sándor, a TriGránit-csoport operatív vezérigazgatója magánemberként, valamint egy általa kontrollált cég, a Mogul Consulting Ltd révén 20 százalékos tulajdont szerzett az EnterNet Invest Zrt.
jan. 9
0:31
Hírchipegető (terminal)
FTC: hajrá, Google! A Google december végén jelentette be, hogy az amerikai szövetségi kereskedelmi bizottság (FTC) nem áll a DoubleClick, a piacvezető online reklámkiszolgáló cég felvásárlásának útjába.
jan. 9
0:35
Villámvélemények (terminal)
Rózsahegyi Zsolt A NetLock számára az elmúlt év jelentős fejlődést hozott.
jan. 9
0:39
Optimisták az informatikai vállalatok, mégis nehéz évvel számolnak (terminal)
Ez az év már tényleg a mobilitás éve lesz, olyannyira, hogy az Intel visszatérhet a kézi eszközök piacára - jelentette ki Gacsal József, a chipgyártó magyarországi üzletfejlesztési igazgatója.
jan. 9
0:43
A Telekomban bízik a Concorde (terminal)
A Concorde tegnapi elemzése szerint véget érhet az eladói nyomás a Magyar Telekom piacán, a hányatott sorsú részvény elkezdheti a felzárkózást szektortársaihoz.
jan. 9
2:45
Beperelték az Apple-t a zenei piac "monopolizálása" miatt (SG)
Egy amerikai iPod tulajdonos beperelte az Apple-t, mert szerinte az amerikai informatikai óriásvállalat korlátozza a felhasználók választási lehetőségeit.
jan. 9
2:49
LCD tévével a globális felmelegedés ellen (SG)
A Sharp japán elektronikai konszern elnöke a környezetbarát televíziók és napenergia-termékek gyártásával akar bekapcsolódni a globális felmelegedés elleni harcba.
jan. 9
2:53
Ötpárti összefogás a digitális szakadék csökkentésére (SG)
Szakmai kezdeményezésre a parlamenti pártok egy-egy politikusa kedden közös nyilatkozatban fejezte ki elkötelezettségét az információs társadalom terén tapasztalható kedvezőtlen helyzet javítása iránt.
jan. 9
2:57
Optimisták a hazai informatikai vállalatok (SG)
Most már tényleg a mobil informatika éve lesz 2008, és a csekély gazdasági növekedés, illetve a vásárlóerő visszaesése kiélezett versenyt fog eredményezni - vélik a hazai cégvezetők.
jan. 9
2:57
CES: Az LCD-tévé mindent visz (SG)
A Las Vegasban vasárnap megnyílt fogyasztói elektronikai kiállításon (CES) termékeivel megjelenő 2700 cég mindent felvonultat a várhatóan 140 ezer látogató megnyerésére, amit idén, illetve a következő években a boltok polcaira szán.
jan. 9
3:01
85 éves a világ első chatprogramjának atyja (SG)
Joseph Weizenbaum egykor a számítástechnika és az informatika egyik úttörőjének számított, ma azonban inkább már szókimondó, provokatív stílusáról és kemény kritikáiról ismert.
jan. 9
3:01
Nagy hackertámadás Minszkben (SG)
Az utóbbi évek legnagyobb hackertámadását követték el Fehéroroszországban néhány napja: mintegy 3500 kisebb-nagyobb vállalat szervereit omlasztották össze különböző elektronikus küldeményekkel.
jan. 9
3:05
Első világháborús katona a blogoszféra új sztárja (SG)
Internetezők ezrei várják feszült izgalommal, hogy új levél érkezzen az első világháborúból egy frontkatonától.
jan. 9
3:07
Miként alakítja életünket a mobilkommunikáció? (SG)
Idén is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T‑Mobile közös társadalomtudományi kutatása, amelynek legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobilkommunikáció.
jan. 9
3:09
A Yahoo is a mobil internet felé tekintget (SG)
Saját fejlesztésű mobil internetplatformot mutatott be a Yahoo, amellyel külső fejlesztők is készíthetnek a szolgáltató oldalaihoz kapcsolódó, mobiltelefonon keresztül elérhető alkalmazásokat.
jan. 9
3:11
Tiberium: csaták a hatalomért (SG)
Két és fél évi fejlesztés után az Electronic Arts bejelentette a Tiberium elkészültét, amely lehetőséget ad taktikus játékra és belsőnézeti lövöldözésre is, új nézőpontból mutatva be az eredeti világot.
jan. 9
3:13
Minden készen áll a mobiltévé beindítására (SG)
Minden készen áll a szolgáltatás bevezetésére, s felhasználói igény is van rá - mondta Jean-Francois Fenech, az AH vezérigazgatója.
jan. 9
3:15
2007. legmenőbb netképes mobil eszközei (SG)
Lehet velük telefonálni is? - kérdezheti bárki. A mai mobil készülékek megmondják hol vagyok, lehet velük emailezni, weboldalakat látogatni, zenélnek és 2008 végére talán táncolnak is majd. Igyekszik teret hódítani magának a telefonnál és PDA-nál nagyobb, notebooknál kisebb mobil ketyerék serege is.
jan. 9
4:06
Gála nélkül marad a Golden Globe (SG)
Díjátadó ünnepség helyett sajtótájékoztatón jelenti be a hollywoodi külföldi tudósítók szövetsége, hogy kik, illetve milyen filmes és tévéprodukciók nyerik el az idén az általa odaítélt Golden Globe-díjakat.
jan. 9
6:49
iPhone-élmény Windows mobilra (MaHu)
Aki az Apple mobiljának tulajdonosaira eddig irigykedett, de nem akart/tudott váltani, fellélegezhet: letölthető a program, amivel az ablakos operációs rendszert simogatva is lehet virítani. Ha az alaptelefon erre alkalmas, persze.
jan. 9
6:51
Újabb versenyző a mobilplatformok közt (MaHu)
A nyílt forráskódú közösség álma, a linuxos okostelefon második generációja is hamarosan elkészül. A Freerunner már a piacon is megmutatja magát, és a gyártó reményei szerint hódítani is fog. Hacsak aGoogle-féle Android nem lesz népszerűbb.
jan. 9
6:53
Bezöldül a Microsoft (MaHu)
A redmondi szoftveróriás grandiózus versenyt írt ki ötletgazdag tanulóknak. A verseny résztvevőinek kreativitásukat bevetve megoldást kell javasolniuk valamely fontos globális problémára. A Microsoft nagy összegű nyereménnyel jutalmazza a legjobb ötleteket.
jan. 9
6:55
Ezt is megéltük (MaHu)
Váratlan és meglepő lépést tett az APEH: az abev nevű szoftvernek megszületett a platformfüggetlen verziója. A Java-alapokon megírt program használatához immár nincs szükség Windowsra, Linux alatt is futtatható.
jan. 9
7:53
'Reggelt! (GameStar)
Ahhoz mérten, hogy január elején tartunk, meglepően erős a mozgolódás játékfronton. Mi ennek kifejezetten örülünk, miközben elfogyasztjuk reggeli kakaónkat, kávénkat, teánkat.
jan. 9
8:04
Megvalósul a mindenütt érvényes jelszó álma? (prohardver)
A Google mellett az IBM és a Verisign is támogatja azt, hogy egyetlen regisztrációval lehessen használni minden webes szolgáltatást.
jan. 9
8:25
Ubisoft vs. Surfer Girl (GameStar)
Az utóbbi hónapokban többször is meglepett bennünket a Surfer Girl nevű blogger igaznak bizonyuló értesüléseivel.
jan. 9
8:26
A zene behálózza a lakást - vezetékek nélkül (terminal)
Megérkezett a Logitech Squeezebox Duet hálózati zenei rendszer.
jan. 9
8:28
CES 2008: Motorola W270 - olcsó kagylómobil újdonság (terminal)
A Motorola a Z10 és az E8 mellett jelentősen olcsóbb mobilokat is magával vitt a CES 2008-ra.
jan. 9
8:36
Crysis v1.1 Patch (pc) (Gamer365)
Az Electronic Arts publikálásában megérkezett a Crysis 1.1-es verziószámmal versenyző frissítése 139 megás terjedelemben. Bugfix és optimizáció.
jan. 9
8:42
(Letöltések) Experience 112 demonstráció (PC Guru)
A hivatalos oldalon fellelhető új demó már működik, úgyhogy mostmár semmi nem állhat a próba útjába, nem fog kifagyni a telepítő! A főszereplő Lea Nichols, egy hölgy, aki egy ultramodern hajó gyomrában ragadt. Játékosként őt kell segítenünk, vele kell koperálnunk: közvetlenül nem i (...)
jan. 9
8:50
Európai szélessáv portál indul (PC Fórum)
jan. 9
9:02
Ötpárti összefogás a digitális szakadék csökkentésére (prim)
Szakmai kezdeményezésre a parlamenti pártok egy-egy politikusa kedden közös nyilatkozatban fejezte ki elkötelezettségét az információs társadalom terén tapasztalható kedvezőtlen helyzet javítása iránt.
jan. 9
9:07
IDC: 10 százalékos kellékanyag-piaci növekedés 2007 első félévében (prim)
Magyarországon 10 százalékkal több, mintegy 180 ezer darab informatikai perifériát, például nyomtatót adtak el 2007 első félévében, amiből összesen 120 millió dollár bevétel származott - közölte az IDC kedden az MTI-vel.
jan. 9
9:07
Amerikai PC-s eladások (pc) (Gamer365)
A Call of Duty 4: Modern Warfare győzelmével zárult a 2007-es esztendő az Egyesült Államokban PC-s eladások frontján. Mögötte a már jól ismert kompánia.
jan. 9
9:18
A Panasonic maximalista (prohardver)
A CES alkalmával mutatta be a lehető legnagyobb kapacitású SD HC kártyát a Panasonic.
jan. 9
9:24
Nagy hackertámadás Minszkben (prim)
Az utóbbi évek legnagyobb hackertámadását követték el Fehéroroszországban néhány napja: mintegy 3500 kisebb-nagyobb vállalat szervereit omlasztották össze különböző elektronikus küldeményekkel - közölte a minszki belügyminisztérium kedden.
jan. 9
9:29
Beperelték az Apple-t az online zenei piac "monopolizálása" miatt (prim)
Egy amerikai iPod-tulajdonos beperelte az Apple-t, mert szerinte az amerikai informatikai óriásvállalat korlátozza a felhasználók választási lehetőségeit és monopolizálja a digitális zenei piacot azzal, hogy népszerű zenelejátszói és az azt kiszolgáló iTunes zenebolt nem kompatibilis a rivális lejátszókkal.
jan. 9
9:30
Fókuszban a stílus és a design (terminal)
A Sony Ericsson bejelentette legújabb, divatos megjelenésű Bluetooth headsetét.
jan. 9
9:31
Vállalati keresővel egészíti ki a SharePointot a Microsoft (HWSW)
A Microsoft 1,2 milliárd dollárért megvásárolja a norvég Fast Search & Transfer ASA vállalatot, amely a vállalati hálózatokon kereső szoftvereket fejleszt. Az akvirált cég legnagyobb részvényesei már áldásukat adták az ügyletre, amely a második negyedévben zárulhat le, amennyiben a hatóságok is jóváhagyják.
jan. 9
9:32
Fotóbemutató: Nokia N77 - a mobil TV (terminal)
Saját készítésű felvételek arról, hogy pontosan hogyan is ˝muzsikál˝ éles bevetésen a DVB-H kompatibilis Nokia mobil.
jan. 9
9:34
Szélessáv: tőlünk tanul Európa (terminal)
A magyar szélessáv-kereső olyan sikeres, hogy az Európai Unió is létrehoz egyet.
jan. 9
9:36
Hatvannégyen egy hozzáférési ponton (terminal)
Nagyfokú biztonság, VoIP támogatás, kiterjesztett hatótávolság - az SMC új vezetékmentes hálózati hozzáférési ponttal jelentkezik.
jan. 9
9:51
Pehelykönnyű laptop Magyarországon is (prim)
Már Magyarországon is kapható a világ legkönnyebb, optikai meghajtót is tartalmazó hordozható számítógépe.
jan. 9
9:57
Kipróbáltuk: Nokia E90 (HWSW)
Tizenegy év telt el azóta, hogy a Nokia bemutatta az első mobil mindenesét, a billentyűzettel és széles szolgáltatáskínálattal ellátott Nokia 9000 modellt, amellyel elindut a Communicator sorozat. A most bemutatásra kerülő E90 szolgáltatáskínálatán és tömegén is meglátszik a bő egy évtizedes fejlődés, az annak idején elképzelhetetlen lehetőségek most feleannyit nyomnak a mérlegen.
jan. 9
10:06
Robot avantgarde (Agent Portal)
Sokan vélik úgy, hogy az infokommunikációs technológiák történetében a robotika széleskörű elterjedése lesz a következő nagy áttörés. Bill Gates a Microsoft alapítása és a PC-forradalom körüli időkkel von párhuzamot. Vajon mely gépek előlegezik robotjövőnket?
jan. 9
10:13
Kiderült, hogy ki vesz részt az új Survivorben (SG)
Minden idők egyik legnépszerűbb valóságshow-ja új évadában olyat tesz, amire eddig még sosem volt példa: egymásnak ereszti a sorozatból ismert arcokat és a valóságshow legvadabb fanatikusait, a helyszín pedig Mikronézia lesz.
jan. 9
10:13
Még biztonságosabb GPS a Sonytól (prohardver)
Gyenge GPS jelek esetén sem téved el a Sony legújabb üdvöskéje.
jan. 9
10:13
A Yahoo is a mobilinternet felé tekintget (prim)
Saját fejlesztésű mobil internetplatformot mutatott be a Yahoo, amellyel külső fejlesztők is készíthetnek a szolgáltató oldalaihoz kapcsolódó, mobiltelefonon keresztül elérhető alkalmazásokat.
jan. 9
10:17
Kevés, de komoly év eleji frissítés a Microsoftnál (Vírus Híradó)
Januárban mindössze két biztonsági javítást adott közre a szoftveróriás, az egyik hiba a Vistát is érinti.
jan. 9
10:30
A világ egyik legkönnyebb notebookja (terminal)
Magyarországon is bemutatkozott a világ egyik legkönnyebb, optikai meghajtót is tartalmazó hordozható számítógépe, a Toshiba Portégé R500.

Keresés