2008. február 3. vasárnap

febr. 3
0:34
Az MTA és a T-Mobile tovább keresi a választ (terminal)
Több mint hét évre tekint vissza, számos nemzetközi eredménnyel és elismeréssel büszkélkedhet, és idén is folytatódik a Magyar Tudományos Akadémia és a T-Mobile közös társadalomtudományi kutatása, amelynek legfőbb célja, hogy feltérképezze, miként formálja életünket a mobilkommunikáció.
febr. 3
0:38
Van utánpótlás (terminal)
Az internet eléggé hozzám nőtt, és örülök, hogy most már mindenhová magammal vihetem - mondta Mádi Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem másodéves villamosmérnök hallgatója, a T-Mobile egyetemisták számára kiírt mobilinternetes pályázatának egyik győztese.
febr. 3
2:31
Vadonatúj Sony Ericsson telefonok - levehető kijelzővel (terminal)
Forradalmi átalakuláson esnek át a mobilkészülékek?
febr. 3
7:34
Szupergyors és mini Nikon újdonság (terminal)
Ennek a fényképezőgépnek a kifejlesztésekor elsősorban a fürge működésre és a kompakt kialakításra fókuszáltak a mérnökök.
febr. 3
7:36
Érintésérzékeny új Nokiák a láthatáron (terminal)
Az S60 közösség túlnyomó része szinte már alig várja a Nokia új felhasználói interfészét.
febr. 3
8:49
Orosz kézben lesz az amerikai WiMax piac (prim)
Egy oroszországi földi telefonszolgáltató fogja kiépíteni az Egyesült Államok első és egyben várhatóan hosszútávon is legnagyobb valóban szélessávú vezetéknélküli internetes hálózatát.
febr. 3
8:51
Közös SAP-Business Objects termékkínálat (prim)
Az SAP AG és a Business Objects S.A. sikeres integrációjának első jele az első közös kombinált programtermék-kínálat: kilenc együtt fejlesztett programcsomag jelent meg január legvégén.
febr. 3
8:54
Új berlini technológiai és innovációs tanács alakult (SG)
A szervezet tagjai abban segítik majd a berlini vezetőket, hogy mely fejlesztéseket érdemes támogatni és melyeket nem.
febr. 3
8:54
Érkeznek az új Nvidia 8800-asok, speciális kártya az ATI-tól (prim)
Az nVidia úgy döntött, hogy a 8800-as csúcskártyáit lecseréli. Az utódnak pedig logikusan a 8800-as nevet választotta, pedig különbség van bőven.
febr. 3
8:56
Újabb scifi-sorozat jön ki idehaza DVD-n (SG)
Gene Roddenberry talán az egyik legnagyobb név a tévés sorozatkészítők között, hiszen olyan univerzumot teremtett a Star Trekkel, ami örök időkre fenn fog maradni. Vagy nem - de ezt mi már nem tudjuk meg.
febr. 3
9:00
Nagy teljesítményű noteszgép négymagos processzorokkal (prim)
Az ismert angol noteszgép-specialista, a Rock bevezette a világ a legnagyobb teljesítményű noteszgépét, amely négymagos Intel processzorokon alapul és két Nvidia GeForce 8800 GPU-t támogat.
febr. 3
9:05
Az elhagyott lányok honlapja (SG)
A becsapott és elhagyott lányoknak nyitott külön oldalt az egyik orosz hírportál.
febr. 3
11:07
'Napot! (GameStar)
Lassan véget ér egy újabb lazulós hétvége, de addig is élvezzük ki, ami hátra van belőle, és lássuk a híreket!
febr. 3
11:12
Lemondott a LucasArts elnöke (GameStar)
Jim Ward, a LucasArts elnöke, négy év után váratlanul bejelentette, hogy lemond posztjáról és elhagyja a vállalatot.
febr. 3
11:49
FlatOut Ultimate Carnage - Nyáron PC-re is (GameStar)
A Bugbear tavaly X360-ra megjelent játéka idén nyáron PC-re is ellátogat.
febr. 3
12:00
Alien vs Predator Requiem: Razzie-díjra terjesztették fel (GameStar)
A hír egyedüli szépséghibája, hogy a Razzie-„díj” nem az év legjobb, hanem a legpocsékabb alkotásait jelöli. Az AVPR két kategóriában is szerepel.
febr. 3
12:13
Hogyan találjunk rá a féreglyukakra? (SG)
Ha létezne egy ilyen tér-idő összekötő portál, hogyan észlelhetnénk? Egy orosz fizikus szerint, mint több más esetben, itt is a fény hajlásait kell figyelni.
febr. 3
12:15
Nagyot robbantott a Lost 4. évad premierje (SG)
Amerika egyik legkedveltebb, nézői és kritikai szempontból is talán legelismertebb sorozatának várva-várt negyedik évada bemutatásra került és ahogy az várható volt jött, látott és győzött.
febr. 3
12:35
Brutális: már tesztelik a játékokból ismert megafegyvert (terminal)
Széjjeltépés ezerrel.
febr. 3
13:25
Küldj sms-t a hangoddal (Agent Portal)
Sokszor nem használhatjuk a kezeinket, vagy éppen vagyunk internet közelben, ilyenkor világmegváltó gondolatink könnyen feledésbe merülhetnek. Ezen próbál segíteni a Jott, mely hangüzeneteinket e-mailekké és sms-ekké alakítja át.
febr. 3
13:40
Egyházi gépen nézett netpornót a besurranó (MaHu)
Számítógépes pornózás végett lopódzott be egy templomba egy férfi az Egyesült Államokban és egy apáca számítógépén nézegette a műfaj világhálós kínálatát.
febr. 3
14:32
Kell ide a középsőujj is! (terminal)
Újszerű vagy inkább túlkomplikált módszerek.
febr. 3
15:09
Az USA is kiárusítja állami frekvenciáit, 18 milliárd dollárnál tart a licit (prim)
Nemrég a brit kormányszervek, köztük a hadügyminisztérium kínálta eladásra a tulajdonában levő frekvenciákat, most az USA teszi ugyanezt, csak a héten 3 milliárd dollárt ígértek rá a korábbi ajánlatokra, most 18,5 milliárd dollárnál tart a licit.
febr. 3
15:25
Demigod Előzetes (Gamekapocs)
Pár hete, hogy Chris „Mester” Taylor bejelentette legújabb játékát, a Demigod-ot. A játékról tudjuk, hogy nem mindennapi lesz, így nem mindennapi előzetest kaphattok tőlünk a játékról. A mű feltehetőleg még ez évben landol polcainkon, hogy bebizonyítsa, a PC ideje még koránt sincs leáldozóban.
febr. 3
15:31
Új Rackable szerverek négymagos Intel Xeon 5400 processzorokkal (prim)
A Rackable Systems több új, Intel Xeon 5400 lapkakészlet alapú rack szervert jelentett be. A vállalat 13 új rack fiókba szerelt szerver szállítását kezdte meg, melyek mindegyike négymagos Intel 5x00 sorozatú Xeon processzorokon alapul.
febr. 3
15:36
Láthatóvá válik webes aktivitásunk (terminal)
Először jó poénnak tűnhet, de várjuk ki a végét…
febr. 3
15:47
Bemutatkozik a Shadow Harvest (Gamekapocs)
Pár kép erejéig betekintést kapunk a Shadow Harvest című, PC-re és X360-ra megjelenő, 2025-ben játszódó TPS -játékról, amelyet tegnap jelentettek be.
febr. 3
16:04
Ismét mozgásban a Lost: Via Domus (Gamekapocs)
Megérkezett a második hivatalos trailer a Lost: Via Domusról - az azonos című sorozat alapján készülő játék a hónap végén kerül a boltok polcaira.
febr. 3
16:07
Sztrájkolok. Vagy ilyesmi. (onlinemedia.blog.hu)
Én, az Index.hu volt alkalmazottja, ezennel sztrájkot jelentek be. Ugyanis az Index.hu tulajdonosai már nem azok, akik régen voltak, és biztosan sok pénzt kaptak az eladáskor. Bár én nem voltam tulajdonos, de az én munkám is kis részben hozzájárult a cég működéséhez, így jogosnak gondolom, hogy fizessenek nekem egyszeri 250.000,- Ft-ot. Azért ennyit, mert ez egy szép kerek összeg, és mert csak.…
febr. 3
16:20
Konzolokra is elkészülhet a Space Siege (Gamekapocs)
Chris Taylor legújabb játéka nem csupán számítógépre, de az elérhető konzolok valamelyikére is megjelenhet majd - árulta el a játék egyik producere.
febr. 3
16:36
Sárga csekk vagy elektronikus számla (prim)
A témában a Díjbeszedő Holding által összeállított háttéranyagból idézünk. Bár már Magyarországon is több szolgáltató kínál elektronikus számlabemutatási és -fizetési szolgáltatásokat, csupán néhány tízezer ügyfél élvezi azok előnyeit. Szakértők szerint azonban az áttörés már nem várat sokáig magára.
febr. 3
16:36
Vérpezsdítő közösségi meztelenkedés (terminal)
A szaunából térjünk át a sarkvidékre – figyelem, felöltözni nem kell!
febr. 3
16:41
A Yahoo gondolkodik a Microsoft ajánlatán (SG)
A keresőcég reagált a szoftveróriás ajánlatára, ám egyelőre igyekeznek számításba venni minden lehetséges alternatívát, köztük a cég függetlenségének megőrzését. Más vevők is felbukkanhatnak a látóhatáron.
febr. 3
16:43
Az Intel és a Micron gyorsít a flashmemórián (SG)
A két cég közösen dolgozik a meglévő szabványok gyorsításán és az új fejlesztések alkalmazásán. Ennek köszönhetően most ötszörösére növelték a NAND flashmemória chipek sebességét.
febr. 3
16:45
Nagy siker idehaza a Doktor House-DVD (SG)
Ki hitte volna, hogy keletje lehet idehaza egyszer a tévésorozatoknak, melyek DVD-n jelennek meg? A videókorszakban felcseperedő rajongók minden bizonnyal szakítottak jó öreg VHS-ükkel, így a filmek után a sorozatokat is megveszik DVD-n.
febr. 3
16:52
Shadow Harvest bejelentés (x360,pc) (Gamer365)
Bejelentette első, Xbox 360-ra és PC-re készülő játékát a Black Lion Studios, amely a Shadow Harvest címet viseli: a fejlesztés harmadik személyű akciózást kínál majd egy ellentétes nemű karakterpárossal, méghozzá a nem olyan távoli jövőben.
febr. 3
18:04
A jövő heti játékmegjelenések (Gamekapocs)
Jövő hetünk izgalmasnak ígérkezik, hiszen érkezik többek között a Devil May Cry negyedik illetve a Turok új része, valamint jön a Culdcept Saga és még pár finomság!
febr. 3
18:24
A Yahoo nem mond nemet a Microsoftnak, de egyelőre igent sem (prim)
Az elemzők találgatták, mikor válaszol a Yahoo a Microsoft 44,6 milliárd dolláros felvásárlási ajánlatára, a várakozás véget is ért, meg nem is.
febr. 3
18:38
A legjobban pörgő termékek az Arukereso.hu-n, 4. hét (onlinemedia.blog.hu)
Az Arukereso.hu-n az 4. héten az alábbi termékeket keresték a legtöbben. A lista 50 terméket tartalmaz: az 5 legjobb kategória 10-10 legtöbb átkattintást hozó termékét. Az átkattintás itt azt jelenti, hogy a felhasználó a keresett termékre kattintva kilép az Arukereso.hu-ról és belép valamelyik partner-áruházba, amelynek az adatai itt elérhetőek. [...] Bővebben!
febr. 3
18:38
(Hírek) Gyerekgyilkosság egy Xbox miatt (PC Guru)
Egy agresszív philadelphiai apa bántalmazta másfél éves gyermekét egy Xbox készülék feldöntése miatt. Az eset nem várt fordulatot vet, mivel a kisbaba a helyszínen meghalt.
febr. 3
18:40
(Hírek) Lost: Via Domus videódömping (PC Guru)
A február végeztével elérkezünk majd egy olyan ponthoz, ahol megismerhetjük a szigetet. De hogy ismerjünk meg egy szigetet, ha még saját múltunkkal sem vagyunk tisztában?
febr. 3
18:42
(Hírek) Max Payne forgatás indul márciusban (PC Guru)
A reményvesztett zsaru hamarosan a mozivásznon is szembeszáll a szervezett bűnözés képviselőivel. Ha Max egyszer bepöccen, annak ritkán van jó vége...
febr. 3
19:03
Nagyszenzoros kompakt fényképező a Sigmától (prim)
Elsőként a piacon a Sigma egy nagyszenzoros 14 megapixeles turistagéppel készül megjelenni, ám a DP1-es ára sajnos nem kompakt.
febr. 3
19:25
Itt a szuperhős vígjáték előzetese (SG)
Megérkezett az Airplane rendezője új paródiájának előzetese. A Superhero Movie a Pókember trilógiának mutat görbe tükröt, de más szuperhősök is megkapják a magukét.
febr. 3
19:35
Mobiltárca: konkurencia az emelt díjas SMS-nek (prim)
Ugyanazon szolgáltatásért emelt díjas SMS-sel 160 Ft+Áfát, a Mobiltárcával 80 Ft+Áfát kell fizetni, úgy, hogy a Tartalomszolgáltató árbevétele ugyanannyi maradt.
febr. 3
19:35
Extrém utcafény (terminal)
Futurisztikus megoldás, egyelőre nem nekünk.
febr. 3
20:34
Chrono Trigger - Régi klasszikus bontatlanul (GameStar)
Meglepő, de mégis igaz: létezik olyan ember, akinek a Square legendás szerepjátéka még bontatlanul van a birtokában.
febr. 3
20:35
Remington – ettől beájul a szomszéd (terminal)
Nem kell sörétessel fenyegetni, sárgul majd magától.
febr. 3
20:57
Mennyit ér egy híres hang? (GameStar)
Mit gondoltok, egy híresség hangja hányszorosát éri egy ismeretlen szinkronszínész orgánumának, ha játékokról van szó?
febr. 3
21:35
Tomb Raider: Underworld - Lara a break-táncos (GameStar)
Az Eidos jóvoltából néhány hatalmas felbontású új kép látott napvilágot a soron következő Tomb Raider-ből.

Keresés