2008. február 23. szombat

febr. 23
0:13
Rubik jelszavas védelem (Pazar Cuccok)
Kinek kell az ujjlenyomat leolvasó , meg a retinascanner , amikor egy rubikkockával is levédhetjük féltve őrzött adatinkat Cheng-Li Hung legújabb koncepciója szerint? Természetesen a jelszót, ...
febr. 23
0:39
Immár szabvány a pdf (terminal)
A napokban hivatalossá vált: az Adobe által fejlesztett pdf formátum 1.
febr. 23
0:43
Linuxos kórházi megoldások (terminal)
Még 2004-ben a McKesson Provider Technologies úgy döntött, hogy az egészségügyi alkalmazásaikat elérhetővé teszik Linux alá is, ami jelentősen csökkenti a kórházak informatikai költségeit.
febr. 23
7:21
C64-es játékok Wii-n (PCWorld)
A Nintendo egy igazi nosztalgikus meglepetéssel rukkolt elő a konzolrajongók számára. A gyártó Virtual Console szolgáltatása hamarosan kibővül: ezentúl a Commodore 64-re készített játékok is futtathatóak lesznek a legnépszerűbb konzolon, a Wii-n.
febr. 23
8:20
Ingyen Palm egy másik mellé (PCWorld)
Túl sok tenyérgép maradt a raktáron. A TX-hez ajándékba jár a Z22.
febr. 23
8:48
3. Nemzetközi Modellező Verseny - "Tervezz egyedi elektromos robogót!" (prim)
A szlovéniai  SDT Institute Sezana, magyarországi partnere, a Digit Számítástechnika támogatásával idén harmadszor rendez nemzetközi  3D modellező versenyt. A verseny fő célja, hogy bemutassa a 3D technológiákban (3D szkennelés, 3D modellezés és 3D nyomtatás) rejlő lehetőségeket a fiatal (30 év alatti) versenyzők kreativitásán és tudásán keresztül. Idén a verseny témája az elektromos robogó…
febr. 23
9:26
(Letöltések) Star Wars: The Force Unleashed trailer 2 (PC Guru)
Az első trailer zsenialítását ugyan nem tudja felülmúlni ez a második trailernek kikiáltott videó összeállítás, de azért mindenképpen érdemes megtekinteni. (...)
febr. 23
9:42
(Letöltések) RainbowSix: Vegas 2 - Fegyverek bemutató (PC Guru)
R6 Vegas második része az előzőhöz hasonlóan igéretesnek tűnik, erről árulkodik a következő videó, melyben a játék pár fegyveréről láthatunk egy látványos összeállítást. (...)
febr. 23
10:38
Fotógaléria: Sony Ericsson R306i - 21. századi Sokol rádió (terminal)
Saját készítésű élőfotók a Sony Ericsson egyedi formavilágú, rádiós mobiljáról.
febr. 23
10:53
'Napot! (GameStar)
Az idei Games Developers Conference is véget ért, de azért a tegnapi hírekből még csurran-cseppen pár a mai napra is.
febr. 23
10:54
Hazai pálya találós kérdéssel (prohardver)
Videokártyák, tápok, HTPC házak és notebookok mellett egy USB-s mikroszkópot is bemutatunk.
febr. 23
11:11
[GDC] Nintendo: jön a fizetős online játék (wii,nds) (Gamer365)
A Nintendo a GDC-n jelentette be a hamarosan startoló új online modelljét: vége a szolgáltatás ingyenességének, egyes, külön jelölt játékok esetében fizetni kell az online játékért - Wii-n és DS-en is.
febr. 23
11:21
Far Cry 2 - maláriás főhős (GameStar)
Az Ubisoft elárulta, hogy a Far Cry 2 főhőse igen sajátságos tulajdonsággal fog rendelkezni: maláriás lesz.
febr. 23
11:32
Zebra hőnyomtatók a Super Bowlon (prim)
A Zebra Technologies speciális hőnyomtatói fontos szerepet játszottak az év egyik legjelentősebb amerikai sporteseményén, a februári Super Bowlon. A személyi (azonosító csuklószalagok, belépőkártyák) és felszerelésazonosító és nyilvántartó-rendszerhez az azonnali vonalkódnyomtatást a Zebra nyomtatói szolgáltatták.
febr. 23
11:43
Pályázat távmunkahelyek létesítésére (SG)
Az idén ismét támogatható a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerezése, távmunkahelyenként legfeljebb 150 ezer forinttal, egy korábbi távmunka pályázathoz hasonlóan.
febr. 23
11:45
Japán műholddal javítja az internetes kapcsolatokat (SG)
A nagy sebességű internetes adatátvitel kiszolgálására Japán kísérleti távközlési műholdat bocsátott fel szombaton.
febr. 23
11:49
Andy Vajna nem szállt ki a Korda Stúdióból (SG)
"Nem szálltam ki a Korda Stúdióból" - mondta Andy Vajna hollywoodi producer, cáfolva a Blikk című újság állítását. "A Blikk cikkében talán egy igaz szó sincs" - jelentette ki a világhírű producer.
febr. 23
11:51
Folytatódik az Alone in the Dark (SG)
Folytatást kap Uwe Boll második, egy kultikus játék alapján készült filmje. Az Egyedül a sötétben 2 azonban csak és kizárólag DVD-n jelenik meg - pont, mint a Bloodrayne folytatása.
febr. 23
12:00
Népszerű a Google Lunar X Prize (SG)
Már tíz csapat nevezett be a Google Lunar X Prize versenyre, amelynek célja belátható időn belül robotjárművet eljuttatni a Holdra. A fődíj 20 millió dollár.
febr. 23
12:06
Age of Conan demonstráció (GameStar)
Egy három részből álló demonstráció érkezett a Funcom standjáról. Igazi álleejtős felvételek következnek.
febr. 23
12:22
Fable 2: kiderült a három nagy fícsör (GameStar)
Peter Molyneux, ígéretéhez híven, végre lerántotta a leplet a Fable 2 három nagy jellegzetességéről.
febr. 23
12:22
Az Apple bemutatta Xsan 2 megoldását (prim)
Az Apple bemutatta Xsan 2 megoldását, a Mac OS X operációs rendszerhez készült könnyen használható, nagy teljesítményű, nagyvállalati szintű adattár-hálózati fájlrendszer (Storage Area Network - SAN) első nagyobb fejlesztését. A nagyobb teljesítményt az Apple termékek könnyű használhatóságával egyesítő Xsan 2 megkönnyíti a tapasztalatlanabb felhasználók számára az adattár-hálózati rendszer…
febr. 23
12:22
Gears of War (SG)
Egy újabb romokban heverő bolygó, újabb szörnyek, csaták, vér, izzadtságszag, azaz ismét fegyverropogás a menü. A tavalyi PC-s felhozatal utolsó kimaradt darabjaként a Gears of War is bemutatkozik. Igazi kuriózum, hiszen Xbox360-on mindent vitt már az elmúlt több, mint egy évben, de a PC változat megér egy külön misét. Szebb, több és ugyanolyan jó.
febr. 23
12:46
(Letöltések) Imperium Romanum - javítás #1 (PC Guru)
A patch javítja azt a hibát, amely miatt előfordulhatott, hogy a játék annak ellenére is kérte az eredeti DVD-t, hogy mi azt már behelyeztük a meghajtóba. (...)
febr. 23
12:51
(Letöltések) Imperium Romanum - javítás #1 (PC Guru)
A patch javítja azt a, amely miatt előfordulhatott, hogy a játék annak ellenére is kérte az eredeti DVD-t, hogy mi azt már behelyeztük a meghajtóba. (...)
febr. 23
13:02
Lost Odyssey Extra cikk (Gamekapocs)
Több, mint egy évvel ezelőtt történt, hogy az éppen aktuális játékrendezvény kapcsán találkozhattunk az első Lost Odyssey trailerrel. Már akkor is érezni lehetett, hogy itt valami igencsak nagy dolog készül, de akkor még csak sejtésünk sem lehetett arról, hogy mi fog ebből kisülni. A készítők meglehetősen szerényen kezelték az információ kiszivárogtatást, talán pont ezért, talán azért mert valami…
febr. 23
13:08
(Letöltések) Stranger - v1.2 javítás (PC Guru)
A patch által nyújtott javítások közül a legfontosabb, hogy a folt telepítése után már nem produkál hibákat a játék, ha GeForce 8800-as videókártya (vagy annak egy típusa) van a gépünkben. Emellett számos apróbb bug is kiírtásra került, illetve megkapjuk a Rivers of Kront nevű többjátékos térké (...)
febr. 23
13:38
Nagy teljesítményű noteszgép az Alienware-től (prim)
Az Alienware bejelentette legújabb nagy teljesítményű noteszgépét. A beépített képességek gazdag választékának köszönhetően minden lehetséges felhasználó igényeit képes kielégíteni.
febr. 23
13:38
Mit esznek az asztronauták? (terminal)
Ízek a világűrből…
febr. 23
13:57
(Letöltések) Combat Mission: Shock Force demó [v1.07] (PC Guru)
A Combat Mission: Shock Force-ot szép lassan toldozgatják-foltozgatják a fejlesztők, és a legújabb, 1.07-es verzióhoz egy külön demót is kiadtak. Ebben nekiveselkedhettek kettő, az előző demóban is szereplő küldetésnek - név szerint a Smashing Steel és a Going to Town -, p (...)
febr. 23
14:22
Eltűnnek teljesen a játékstílusok? (GameStar)
Játékfejlesztők úgy vélik, hogy a jelenlegi műfaji besorolások 10 éven belül teljesen el fognak tűnni.
febr. 23
14:36
(Hírek) City Life Edition 2008 az üzletekben (PC Guru)
Ember legyen a talpán, aki nyomon tudja követni, hogy a folyton teljes áron árult, amúgy csak pár extra tartalommal felruházott City Life hányadik része került most az üzletekbe.
febr. 23
14:38
Elképesztő: rekord nagyságú felhőkarcoló! (terminal)
Kétszer akkora lesz, mint Burdzs Dubaj.
febr. 23
14:41
(Hírek) Most már tudjuk, Kane mikor lesz morcos (PC Guru)
Kane valósággal dühöng, amiért a Guru exkluzív Red Alert 3 leírása miatt teljesen el lett felejtve, ezért most felkavarta a saját küldetéslemeze körüli állóvizet.
febr. 23
14:47
(Hírek) Felebarátodat egy hét alatt ne tápold fel...! (PC Guru)
Ismét a zérótolerancia jegyében nyilatkozott a Blizzard az aranyárusításról, valamint az úgynevezett "power leveling" eljárásról.
febr. 23
14:58
(Letöltések) Death Track: Resurrection demó [orosz nyelvű] (PC Guru)
A Sky Fallen stúdió egy olyan műfajba próbál egy kis életet lehelni, melyet eléggé elhanyagoltak a fejlesztők az elmúlt években. A harcos-autós játékok kategóriájában régen olyan címek jelentek meg, mint a legendás Death Rally, a Hi-Octane vagy épp a Rollcage. Ezekben a játékokban (...)
febr. 23
15:39
Az eddigi legextrémebb pendrive! (terminal)
A kérdés: használható-e?
febr. 23
16:00
LEGO Indiana Jones - csak két játékos mód (GameStar)
Az internetet korábban bejárt hír hamisnak bizonyult: a LEGO Indiana Jones-ban nem játszhatunk egyszerre négyen.
febr. 23
16:17
[GDC] WipEout HD trailer (ps3) (Gamer365)
Régóta csiszolgatják a WipEout széria soron következő, PlayStation 3-as epizódját, ami meg is látszik rajta, a GDC alkalmából bemutatkozott traileren ugyanis remekül fest a játék.
febr. 23
16:26
Megőrzik az osztrák online sajtó tartalmát (SG)
Amennyiben a helyi parlament elfogadja az erről szóló törvénymódosítást, a jövőben az Osztrák Nemzeti Könyvtár (ÖNB) minden internetes sajtóorgánum anyagait el fogja tárolni.
febr. 23
16:38
USA: elkészült a virtuális határfal (SG)
Elkészült az amerikai-mexikói határ egy szakaszán húzódó virtuális fal, amely mozgásérzékelőkből és az azokat kiegészítő csúcstechnológiás eszközökből áll. Az amerikai fél jobb eredményeket vár a drága játékszertől.
febr. 23
16:40
Egy férfi, aki nem szégyenlős... (terminal)
Nyomogassuk bátran intim testrészeit!
febr. 23
16:40
[GDC] Armored Core: For Answer trailer (x360,ps3) (Gamer365)
A From Software úgy tűnik, hogy nem adja fel, és megmutatja, hogy van élet a gyenguskára sikeredett Armored Core 4 után is - befutott az mechás sorozat legújabb részének első trailere.
febr. 23
16:42
Beindult kutya – kivételesen nem a lábszárunkra csavarodva (terminal)
Kizárólag 16 éves kortól!
febr. 23
16:43
Közösen gyárt NAND flash memóriát a Toshiba és a SanDisk (prim)
A Toshiba és a SanDisk bejelentették, hogy egy NAND flash memóriamodulokat gyártó közös vállalatot hoznak létre, illetve ennek égisze alatt egy új üzemet is létrehoznak Japánban.
febr. 23
16:49
Végső állomás 4: az új áldozatok (SG)
A héten végre kiderült, kik is lesznek a Végső állomás 4 áldozatai. A filmet február végén kezdik el forgatni New Orleans-ban, méghozzá 3D-ben.
febr. 23
16:59
Gas Powered Games: „szeretjük a casualokat!” (GameStar)
Egyre több kiadó fordít nagyobb figyelmet a casual játékosoknak és nincs ez másképp a Gas Powered Games esetében sem…
febr. 23
18:50
Korlátozásokkal blogolhatnak az olimpikonok (domainabc.hu)
A gúzsba kötve táncolás ugyan nem olimpiai sportág, de a blogra vágyó sportolók érezhetik úgy, hogy egy ilyen számban is indították őket. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis igen szigorú feltételekkel engedélyezte csak, hogy a versenyzők blogot írjanak.
febr. 23
18:50
24: Távozik a sorozat készítője (SG)
Egy sorozat életében mindig új korszakot jelent, amikor maga a készítő dönt úgy, hogy kiszáll. Ez nem jelenti azt, hogy vészharangokat kellene kongatni, hiszen az írók attól még maradnak.
febr. 23
18:55
Korlátozásokkal blogolhatnak az olimpikonok (domainabc.hu)
A gúzsba kötve táncolás ugyan nem olimpiai sportág, de a blogra vágyó sportolók érezhetik úgy, hogy egy ilyen számban is indították őket. A Nemzetközi Olimpiai Bizottság ugyanis igen szigorú feltételekkel engedélyezte csak, hogy a versenyzők blogot írjanak.

Keresés