2008. február 23. szombat

febr. 23
7:19
Közzétette féltett titkait az amerikai óriás (Infostart)
Harmincezer oldalnyi, eddig titokban tartott dokumentációt tesz közzé a Microsoft, amelyek segítségével a versenytársaknak lehetősége nyílik a Windows-zal, az Office-szal és a cég más termékeivel jobban együttműködő szoftverek fejlesztésére.
febr. 23
7:36
Kiszorítják a bankok a malacperselyeket (Privátbankár)
Átlagon felüli növekedési ütemet ígér az elkövetkezendő évtizedre Délkelet-Európa bankszektora, az alacsony banki penetráció miatt erőteljes növekedési ütem várható - áll az Erste Csoport elemzésében.
febr. 23
8:03
A lengyelek is áttérnek az egykulcsos adóra (Privátbankár)
Lengyelországban rövidesen megszűnik a progresszív személyi jövedelemadó, helyette egykulcsos, lineáris rendszer lesz. A bevezetés legvalószínűbb időpontja 2010.
febr. 23
8:46
A nyuszikat keresik, nem a csibéket (Privátbankár)
A húsvéti édességek kiskereskedelmi forgalma tavaly 900 tonnát tett ki. A figurák közt nagyot javult a csokitojás pozíciója a nyúl rovására.
febr. 23
8:50
Gazdag város lehetne Budapest... (Piac és Profit)
A magyar főváros szívesen lenne az Európai Innovációs és Technológiai Intézetet székhelye, amellyel a GKM reményei szerint vonzóbbá válna a magántőke számára a tudásba és innovációba történő befektetés. Ezáltal nőhetne a versenyképesség, de nemcsak mi járnánk jól, hanem egész Kelet-Közép-Európa. Ausztria, Magyarország és Lengyelország is szívesen lenne székhely.
febr. 23
9:43
Híd épül Dzsibuti és Jemen között? (Privátbankár)
A terv ugyanolyan vadnak tűnik, mint a XIX. században a Szuezi-csatorna megépítéséé, ugyanakkor nagyon komoly tervek készülnek a Vörös-tengeren átívelő, Dzsibutit és Jement összekötő, 28 kilométer hos...
febr. 23
9:51
Hétfőn folytatódik a vasutas-sztrájk? (Piac és Profit)
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) pénteki sztrájkbizottsági ülésén nem született döntés a felfüggesztett vasutassztrájk folytatásának időpontjáról - mondta Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.
febr. 23
10:15
Távmunkahely: március végéig lehet pályázni (Privátbankár)
Az idén ismét támogatható a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerezése, távmunkahelyenként legfeljebb 150 ezer forinttal, egy korábbi távmunka pályázathoz hasonlóan. A Szociális és...
febr. 23
10:26
Tartás vagy emelés? London is csak találgat (Privátbankár)
Változatlanul teljesen megosztott a londoni elemzői közösség annak előrejelzésében, hogy miként dönt hétfői ülésén az MNB Monetáris Tanácsa.
febr. 23
10:42
Ferrari csokiból (Privátbankár)
Életnagyságú Forma 1-es Ferrari versenyautó készítettek csokoládéból Olaszországban. A gyártók több mint egy éven át dolgoztak a csokikocsin, amelyhez mintegy 2200 kilogrammnyi belga csokoládét haszná...
febr. 23
11:26
Elkezdődött az MSZP választmányi ülése (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc beszédével elkezdődött az MSZP választmányának zárt ülése Budapesten. A miniszterelnök várhatóan a kormány és a szocialista párt előtt álló feladatokról ad tájékoztatót. Az évérték...
febr. 23
12:09
Gyurcsány: A baloldal most talál rá a helyes útra (Privátbankár)
Gyurcsány Ferenc szerint a történelmileg helyes útra a Fidesz előbb talált rá, mint a baloldal, de miközben a Fidesz egyre inkább távolodik, és mára lényegében teljesen letért erről az útról, addig - ...
febr. 23
12:26
Meglakolnak a belgrádi randalírozók? (Privátbankár)
A hatóságok felkutatják azokat, akik részt vettek az amerikai nagykövetség és más külföldi képviseletek, illetve érdekeltségek elleni belgrádi támadásokban - jelentette be a szerb legfőbb ügyész. S...
febr. 23
12:31
Gyurcsány megerősítő pártszavazást kér (Privátbankár)
Országos véleménynyilvánító pártszavazást rendelt el az MSZP Országos Választmánya március 15. és 25. között a baloldali polgárosodással kapcsolatos négy kérdésben - jelentette be Simon Gábor, a testület elnöke az ülés után Budapesten.
febr. 23
12:46
Gyurcsány: "mi lesz március 9-e után?" (Piac és Profit)
A kormányfő blogjában arról ír, hogy "időnként azt kérdezik tőlem, hogy mi lesz március 9-e után? Szerintem a válasz meglehetősen egyszerű, március 9-e után március 10-e lesz." - hangzik a válasz...
febr. 23
13:25
Nem lesz gázáremelés áprilisban (Privátbankár)
Nem változik április elsejétől a lakossági gáz ára - erősítette meg a Népszabadság információját Ábrahám Gergely, a gazdasági tárca szóvivője. Ábrahám Gergely ismertette: a Magyar Energia Hivatal m...
febr. 23
14:50
Videó: véres harc a bolygóért (Piac és Profit)
Az alábbi kisfilm a Greenpeace harcát mutatja be földön, vízen, levegőben. A cél egyértelmű: gyermekeink is ugyanazt lássák a Földből mikor felnőnek, mint mi.
febr. 23
15:50
Az a lágy bizsergés... (Piac és Profit)
Ki mondta, hogy egy kombinak feltétlenül igáslónak kell lennie? A luxuskörülményeket kínáló Volvo V70 is bizonyítja, hogy a praktikumot minden további nélkül össze lehet kapcsolni a simogató lágysággal.
febr. 23
17:51
600 millió távmunkára (Piac és Profit)
Az idén ismét támogatható a távmunkahelyekhez szükséges eszközök, programok beszerezése, távmunkahelyenként legfeljebb 150 ezer forinttal, egy korábbi távmunka pályázathoz hasonlóan.
febr. 23
19:51
Kapkodó Nicolas Sarkozy (Piac és Profit)
A közös agrárpolitika (KAP) értékeit meg kell őrizni, és újra kell gondolni. A franciák ezt vallják. Az együttműködés fontosságát is hangoztatják.
febr. 23
20:50
Megnyílik a belga munkaerőpiac? (Piac és Profit)
Május 1-jétől vállalhatnának szabadon munkát Belgiumban. Ugyanis a belga belügyminisztérium a munkaerő-piaci korlátozások feloldására készül.

Keresés