2008. február 26. kedd

febr. 26
6:11
Az eredmények a legpesszimistább előrejelzéseket is alulmúlták (Infostart)
A legpesszimistább előrejelzéseknél is kevesebb tőke áramlott a hazai kis- és közepes vállalkozásokba az elmúlt években - mondta az InfoRádióban Start Tőkegarancia Zrt. vezérigazgatója.
febr. 26
6:22
Járulékos korkedvezmény: fokozatosan nő a teher (Privátbankár)
A munkáltatónak a korkedvezményre jogosító munkakörben foglalkoztatott alkalmazott után korkedvezmény-biztosítási járulékot kell fizetnie
febr. 26
6:27
Karvalits: nem látjuk a hatósági áremelés kontrollját (Infostart)
A Magyar Nemzeti Bank elnöke arra figyelmeztette a kormány és az önkormányzatok figyelmét, hogy a hatósági áremeléseknél vegyék figyelembe: a kabinet és a jegybank közösen tűzte ki az inflációs célt. Karvalits Ferenc az InfoRádió Aréna című műsorában ezzel kapcsolatban azt mondta: a jegybank a kockázatokra figyelmeztetett.
febr. 26
6:31
A sáveltörlés a devizahitel-felvevőknek is kedvező lehet (Banki Hitel)
A devizaalapú hitelt felvevők törlesztőterhének alakulása jelentősen függ attól, hogyan.... (Világgazdaság.hu)
febr. 26
6:33
Az AEGON tovább erősíti nyugdíj- és vagyonpiaci jelenlétét (Banki Hitel)
Az AEGON Magyarország cégcsoport két leányvállalata - az AEGON Magyarország..... (Világgazdaság.hu)
febr. 26
6:35
Körkép a lakáshitelek kezelési költségeiről (Banki Hitel)
A Világgazdaság kíváncsi volt arra, hogy a bankok vajon mennyire maximalisták a..... (Világgazdaság.hu)
febr. 26
6:49
Bankok célkeresztjében a nyugdíjasok? (Napi)
febr. 26
6:49
Kivárásra játszik a kormány (Infostart)
Tavaly július óta mintegy 25-27 százalékkal kellett volna emelni a gáz árát a szolgáltatóknak, tekintettel a világpiaci folyamatokra, a kőolaj és a földgáz árszintjének változására - mondta az InfoRádiónak az ICEG Európai Központ tudományos munkatársa.
febr. 26
6:51
Mire költik a pénzünket? (Napi)
febr. 26
6:53
Európai innovációs centrummá válna Budapest (Napi)
febr. 26
6:55
Tízmilliárdos deficitet tervez Budapest (Napi)
febr. 26
6:57
Sehol sincs az Arena Plaza - itt is Kína az első (Napi)
febr. 26
7:17
A hét utolsó munkanapján lehet utoljára 1-2 forintossal fizetni (ma.hu)
Utoljára február 29-én lehet az 1 és 2 forintos érmékkel a kereskedelmi készpénzforgalomban fizetni - hívja fel a Pénzügyminisztérium a figyelmet az MTI-nek eljuttatott közleményében.
febr. 26
7:22
300 milliárdot hagynak a zsebünkben (Privátbankár)
Bruttó 300 milliárd forint lesz jövőre az adó- és járulékcsökkentésre fordítható összeg, ebben már nagyjából megegyeztek a kormánypártok vezetői
febr. 26
7:28
Kiszivárgott titok: fizetnek a kiszavazó szocialisták (Privátbankár)
Hétpecsétes titokként, pontosabban "belső ügyként" kezelte az MSZP képviselőcsoportja, hogy néhány frakciótagot hétfőn pénzbírságra büntettek, amiért korábban (például az ingatlanadó esetében) a frakc...
febr. 26
7:33
Zavargásra várva: 10 napos rendőri összetartás (Privátbankár)
Tíznapos összetartást rendelt el március 8-tól a Készenléti Rendőrség (KR) állományában szolgáló rendőröknek Papp Károly, a szervezet vezetője - írta kedden a Magyar Hírlap. A szigorítás szerint a ren...
febr. 26
7:35
Feljelentették Alföldi Róbertet (Privátbankár)
Nyugalom című játékfilmje egyik jelenete miatt "megrontás" gyanújával ügyészségi feljelentést tett Alföldi Róbert rendező ellen egy ismeretlen civil szervezet - írta a keddi Népszabadság. A Szövetség ...
febr. 26
7:50
Gyurcsány belecsapott az oroszok tenyerébe (Privátbankár)
Várhatóan csütörtökön Moszkvában megállapodást köt a magyar és az orosz kormány a Déli Áramlat nevű gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről - jelentette be Gyurcsány Ferenc
febr. 26
8:12
Miből élnek a sztrájkolók? (Privátbankár)
Sztrájk esetén a sztrájkoló dolgozók nem kapnak fizetést, de a szakszervezetek a sztrájkalapból kiegyenlíthetik ezt a veszteséget, ami fontos ösztönző lehet a részvételre
febr. 26
8:17
Megegyeztek: bruttó 300 milliárd jut jövőre adócsökkentésre (ma.hu)
Bruttó 300 milliárd forint lesz jövőre az adó- és járulékcsökkentésre fordítható összeg, ebben már nagyjából megegyeztek a kormánypártok vezetői. Csökkenni fog a személyi jövedelemadó, igaz, csak kis mértékben.
febr. 26
8:28
Dől a pénz az OMV-hez (Privátbankár)
Az OMV osztrák olaj- és gázipari vállalat kedden a szakértők által vártnál nagyobb, 23 százalékos üzemi eredménynövekedést jelentett a tavalyi utolsó negyedévről. Az üzemi eredménye 688 millió euróra ...
febr. 26
8:28
Orosz-magyar megállapodás született a Déli Áramlatról (ma.hu)
Várhatóan csütörtökön Moszkvában megállapodást köt a magyar és az orosz kormány a Déli Áramlat nevű gázvezeték magyarországi szakaszának megépítéséről - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök hétfőn Budapesten azt követően, hogy tárgyalt Dmitrij Medvegyevvel, az Oroszországi Föderáció első miniszterelnök-helyettessel.
febr. 26
8:38
Tőzsdezárás - emelkedéssel zárt New York (eBroker)
Hétfőn emelkedéssel zártak a vezető New York-i tőzsdemutatók elsősorban arra a hírre, hogy a Standard and Poor's bejelentette: fenntartja az Egyesült Államok két vezető kötvénybiztosítójának, a komoly bajba került Ambac Financialnak és az MBIA-nak a legjobb osztályba való besorolását tekintettel arra, hogy az Ambac hamarosan mentőövet kap, az MBIA pedig már megszerezte a szükséges 2,6 milliárd…
febr. 26
8:40
Econet: 7 mrd-os árbevételi terv 2008-ra (eBroker)
Közzétette a gyorsjelentését az econet.hu Nyrt., amelyben a 2007-es évre 4,4 mrd forintos árbevételről (ebből 1,57 mrd a negyedik negyedévben realizálódott), 231 milliós üzemi eredményről és 41 milliós adózott eredményről adott számot. A társaság nagy vonalakban megfogalmazta az idei évre vonatkozó terveit is.
febr. 26
8:42
Mi várható Európában? (eBroker)
Londoni értékforgalmazók szerint kedden a nyugat-európai részvénypiacok szerény emelkedéssel kezdhetnek, miután hétfőn jelentősen nőttek elsősorban a pénzügyi papírok drágulására.
febr. 26
8:44
Tőzsdezárás - nyugat-európai körkép: gyors javulás (eBroker)
A nyugat-európai részvénypiacok hétfőn nagy reményekkel törtek előre, igaz, a hétfői nyereségek csak nagyjából a pénteki veszteségeket pótolták, és senki sem jósol tartós fellendülést.
febr. 26
8:46
Árfolyamsáv-eltörlés: elemzők nem számítanak jelentős forinterősödésre (eBroker)
Az árfolyamsáv eltörlése nem fog a forint jelentős erősödéséhez vezetni, és a kamatkilátások továbbra is borúsak - mondták a Reuters által megkérdezett elemzők.
febr. 26
8:49
DTZ: rövid távon kivárás, korrekció (eBroker)
A DTZ European Quarterly című tanulmánya szerint az európai ingatlan-befektetési tevékenység csökkenni fog 2008 első felében, viszont eltérő mértékben a helyi gazdasági adottságok és az ingatlanpiaci körülmények szerint. Az erős fundamentumok (jó makrogazdasági mutatók) arra késztetik a nemzetközi befektetőket, hogy a megfelelő árazás mellett újra belépjenek az európai piacra.
febr. 26
8:52
Az autóiparra tett fel mindent Szlovákia (FigyelőNet)
A szlovák gazdaság bruttó hazai össztermékének egynegyedét és az ország kivitelének egyharmadát adja idén már az autóipar – írja a Napi Gazdaság.
febr. 26
8:55
Újabb gondok a Citigroupnál - a hedge fundok is küszködnek (eBroker)
Újabb hedge fundot kénytelen kimenteni szorult helyzetéből a Citigroup. Az alap gondjait természetesen az amerikai subprime krízis okozta, a jelzáloghitelekre épülő strukuturált termék problémái miatt 2007-ben 30 százalékos veszteséget volt kénytelen elkönyvelni.
febr. 26
8:55
Tejüvegzsebtörvény: ellenőrizetlen közköltések (Napi)
febr. 26
8:57
Kedden kezdetben stagnál az euró a dollárhoz képest (eBroker)
Kedden reggel gyakorlatilag stagnált az euró a dollárhoz képest, miközben erősödött a jen elsősorban a japán exportáló cégek vásárlásaira.
febr. 26
9:01
Ismét bevásárolt az OTP (eBroker)
Az OTP Bank Nyrt. február 25-én, a BudapestiÉrtéktőzsdén 95 633 darab OTP törzsrészvényt vásárolt 7 293,-forint/darab átlagáron - áll a BÉT honlapján
febr. 26
9:01
Amerikán múlik, meddig tart a budapesti jókedv (Privátbankár)
Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén. Herczenik Ákos, a Raiffeisen Bank elemzője szerint a pozitív hétfői amerikai tőzsdezárás optimista hangulatot adhat a budapesti részv...
febr. 26
9:03
Tőzsdezárás - csökkenéssel zárt Tokió (eBroker)
Kedden gyengült a tokiói értéktőzsde fő mutatója, miután a kereskedés döntő részében a hétfői zárószint fölött mozgott.
febr. 26
9:07
Vádemelési javaslat egy 284 millió forintos pénzmosási ügyben (HVG)
Fantomcégek segítségével vettek ki 284 millió forintot egy Bács-Kiskun megyei építőipari cégből; az ügyben öt gyanúsított ellen javasol pénzmosás és csalás miatt vádemelést a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) gazdaságvédelmi főosztálya.
febr. 26
9:07
Emelkedéssel nyithat a pesti tőzsde (eBroker)
Emelkedéssel indulhat a keddi kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén.
febr. 26
9:09
Az OMV megerősítette a MOL részvényeire tett ajánlatát (eBroker)
Megerősítette Wolfgang Ruttenstorfer a CNBC hírtelevíziónak adott nyilatkozatában, hogy készek 32 ezer forintos ajánlatot tenni a MOL részvényeire, ha annak menedzsmentje teljesíti követeléseiket. A vezető újra támadta a magyar olajtársaság vezetőségét és kifejtette: csökkenő olajárakra számít a jövőben.
febr. 26
9:17
Bruttó 300 milliárd az adó- és járulékcsökkentésre (HVG)
Bruttó 300 milliárd forint lesz jövőre az adó- és járulékcsökkentésre fordítható összeg, ebben már nagyjából megegyeztek a kormánypártok vezetői - írja a Világgazdaság.
febr. 26
9:17
Bruttó 300 milliárd az adó- és járulékcsökkentésre (HVG)
Bruttó 300 milliárd forint lesz jövőre az adó- és járulékcsökkentésre fordítható összeg, ebben már nagyjából megegyeztek a kormánypártok vezetői - írja a Világgazdaság.
febr. 26
9:19
Erdei száguldozás: rendszámmal nem zavaró a quad? (Privátbankár)
Nyugodtan futkározzanak a quadok és cross-motorok elkerített pályákon, egyébként meg hagyják békén az embereket és a fákat. Márványi Péter jegyzete
febr. 26
9:27
Pluszban nyithat a tőzsde (FigyelőNet)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 204,74 pontos emelkedéssel, 23 802,16 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 0,87 százalékkal erősödött.
febr. 26
9:29
CIB Reggeli - Részvénypiac 2008.02.26. (eBroker)
febr. 26
9:33
Az átlagnál jobb lett a GTS-Datanet (Napi)
febr. 26
9:39
Szállítási teljesítmények, 2007 (KSH)
A 2007. évben a szállított áruk volumene 2%-kal csökkent, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény viszont 11%-kal nőtt az előző évhez képest. A helyközi személyszállításban az utasok száma 6%-kal csökkent, az utaskilométerben mért teljesítmény némileg (2%-kal) emelkedett. Budapest-Ferihegy repülőtér utasforgalma - 4%-os növekedés eredményeként - 8,6 millió fő volt. A Magyarországon első…
febr. 26
9:40
Földön, vízen, levegőben: nőtt a teljesítmény (Privátbankár)
A szállított áruk volumene 2 százalékkal csökkent, az árutonna-kilométerben mért teljesítmény viszont 11 százalékkal nőtt tavaly az előző évhez képest - közölte a KSH.
febr. 26
9:41
CIB Reggeli - Daily briefing CE4 2008.02.26. (eBroker)
febr. 26
9:41
Pénzbírság az Emfesz-nek és az UkrEnergónak (Népszava)
Az ukrán versenyhivatal mintegy 15 ezer dolláros bírságot szabott ki az ukrán állami UkrEnergóra és a magyar Emfesz Kft-re, mert a versenyhivatal hozzájárulását megelőzve bejegyeztették az odesszai székhelyű Déli Energetikai Társaságot.
febr. 26
9:43
CIB Reggeli - Fejlett piacok 2008.02.26. (eBroker)
febr. 26
9:46
Meghosszabbítják a csehek a kereskedést (eBroker)
A kereskedési idő meghosszabbítása mellett döntött a Prágai Értéktőzsde, így 2008. április 1-től reggel 9:15-kor kezdődik a kereskedés és változatlanul délután 16:00 óráig tart.

Keresés