2008. február 26. kedd

febr. 26
5:17
Megdöbbentő beismerés: szabadon kószál minden hetedik gyilkos (Infostart)
A gyilkossággal vádoltak közül minden hetediket óvadék ellenében szabadlábra helyeztek januárban Nagy-Britanniában - kényszerült elismerni a brit igazságügyi minisztérium annak a felmérésnek az eredményét, amely szerint a gyilkossággal vádolt 455 személy közül legalább 60, az emberölésért tárgyalásra váró 41 ember közül 35 volt szabadon január 31-én.
febr. 26
5:36
2013-ban két új gázvezeték is eléri Európát (Kripto Akadémia)
Ha minden jól megy 2013-ban két új gázvezeték is eléri Európát: az EU által előnyben részesített - mivel ázsiai gázt szállító - Nabucco, illetve az olasz-orosz kezdeményezésre épülő és orosz gázzal feltöltendő Déli Áramlat. Mind a kettő esetében esély van arra, hogy áthalad Magyarországon. A Nabucco csökkentené Oroszországtól való függőségünket, de javítaná ellátásunkat a Déli Áramlat is.
febr. 26
5:40
Csak engedélyre adnának cigarettát (Infostart)
Tovább szigorodnának a dohányzási szabályok Nagy-Britanniában, egy minisztériumi javaslat értelmében. Eszerint csak az vásárolhatna dohánytermékeket, aki előzetesen kiváltotta a szükséges engedélyt.
febr. 26
6:02
Nyugaton nem szívelik Putyint, máshol értékelik Amerika-ellenességét (Infostart)
Eltérő módon ítélik meg Vlagyimir Putyin a nyugati országok lakói és a szélesebb értelemben vett külföld - derült ki a BBC több mint 30 országban végzett felméréséből. Az orosz elnökválasztások előtt nem sokkal publikált anyag szerint a G7-es országok lakóinak többsége szerint Putyin fenyegetést jelent az orosz demokráciára és a világ békéjére, országa pedig megbízhatatlan energiaszállító. További…
febr. 26
6:22
Barack Obama népszerűsége a roksztárokéval vetekszik (Kripto Akadémia)
Amerikában a híres politikusok népszerűsége a rocksztárokéval vetekszik; az egyik legfényesebb csillag a 47 éves demokrata párti szenátor, Barack Obama.
febr. 26
6:44
Kozulin részt vehet a felesége temetésén (Kripto Akadémia)
A fehérorosz hatóságok háromnapos eltávozást engedélyeztek a börtönbüntetését töltő volt ellenzéki elnökjelölt, Aljakszandr Kozulin számára, hogy részt vehessen felesége temetésén - közölte kedden Igor Rinkevics, az elítélt volt ügyvédje, a Fehérorosz Szociáldemokrata Párt (Gromada) elnökhelyettese.
febr. 26
6:45
Vesztegetés miatt indult eljárás a volt argentin elnök ellen (Infostart)
Vesztegetés miatt bírósági eljárás indult Fernando de la Rua volt argentin elnök ellen, aki egy évvel kormányának bukása előtt ellenzéki politikusoknak kenőpénzt fizetett, hogy támogassák munkapiaci reformjait.
febr. 26
6:57
Egymásra morognak a szövetségesek az invázió miatt (Infostart)
Az amerikai védelmi miniszter az észak-iraki hadművelet minél gyorsabb lezárására sürgette NATO-szövetségesét, Törökországot. Washington két tűz közé került, mivel másik szövetségese éppen az észak-iraki kurd autonómia, amelynek vezetése egyre nagyobb haraggal szemléli, hogy az amerikaiak hírszerzési adatokkal segítetik a törököket. Utóbbiak azt állítják: nem az iraki néppel, vagy az észak-iraki…
febr. 26
7:47
Valódi horror: a gondozók ásták el a gyermekotthon lakóit? (Infostart)
Nagy-Britannia történetének legnagyobb gyermekbántalmazási botrányára derülhet fény, ha beigazolódik, hogy bentlakók holttesteit temették el titokban az egykori gyermekotthon területén. Az emberi maradványok felkutatására kiképzett kutyák eddig hét holttest helyét mutatták meg a nyomozóknak.
febr. 26
8:04
Vesztegetési-botrány Argentínában (Kripto Akadémia)
Vesztegetés miatt bírósági eljárás indult hétfőn Fernando de la Rua volt argentin elnök ellen, aki egy évvel kormányának bukása előtt ellenzéki politikusoknak kenőpénzt fizetett, hogy támogassák munkapiaci reformjait.
febr. 26
8:09
Rosszabb életet hozott az afgán nőknek a felszabadítás (Infostart)
Egy nemrég készült jelentés szerint az Afganisztánban "felszabadított" nők sok szempontból rosszabbul élnek, mint a nemzetközi katonai erők megjelenése előtt. A háború és a szegénység egyre több afgán családfőt késztet arra, hogy lányát eladja, és kényszerházasságra kényszerítse.
febr. 26
9:07
Öt rendőr halt meg egy merényletben, mind rokonok (Kripto Akadémia)
Öt rendőrt ölt meg egy út mellé telepített akna robbanása kedden a délkelet-afganisztáni Hoszt tartományban.
febr. 26
9:18
Választási csalás Thaiföldön (Kripto Akadémia)
A thaiföldi választási bizottság választási csalással vádolta meg kedden az alig két hónapja megalakult parlament elnökét, és a vádról szóló hivatalos iratot átadta a legfelsőbb bíróságnak, ami azt jelenti, hogy az ügy az illető hivatali elmozdításával végződhet.
febr. 26
9:53
Kacav megúszhatja a börtönt (Kripto Akadémia)
Az izraeli legfelsőbb bíróság jóváhagyta kedden a legfőbb ügyészség és Móse Kacav vádalkuját a volt államfő ellen nemi erőszak, zaklatás és szeméremsértés vádjával folyó perben - vált ismertté igazságügyi forrásból.
febr. 26
12:35
Már a svéd hatóság is nyomoz a liechtensteini számlák ügyében (Kripto Akadémia)
A svéd adóhatóságok nyomozást indítottak mintegy száz svéd állampolgár ellen, akik a gyanú szerint liechtensteini bankszámlák közbeiktatásával követtek el adócsalást.
febr. 26
12:40
Balettet tanulnak a temesvári rendőrök (Metropol)
Balettórákat is vesznek a temesvári rendőrök, hogy az európai viselkedési normáknak megfeleljenek, s hogy utcai szolgálatuk ne csak hasznos, de „műsorképes” is legyen. A temesvári közlekedési rendőröknek ugyanis meg kell tanulniuk, miként kell kecsesen mozogva irányítani a forgalmat.
febr. 26
13:10
Veszélyben a román euró bevezetés (Kripto Akadémia)
Veszélybe kerülhet Romániának az a célja, hogy 2014-ben bevezeti az eurót, hacsak nem sikerül idén és jövőre érezhetően mérsékelni az inflációt - jelentette ki kedden Mugur Isarescu, a román központi bank elnöke.
febr. 26
13:21
40 ezer románt kárpótolnak, fejenként 5500 euróval (Kripto Akadémia)
Mintegy 40 ezer személy kaphat fejenként átlagban 5500 euró értékű kárpótlást a Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) román takarékpénztártól, ahova 1992 előtt személygépkocsi vásárlásra fizettek be - adta hírül a keddi román sajtó.
febr. 26
13:56
Gyurcsány: támogatjuk Macedónia NATO-tagságát (Kripto Akadémia)
Magyarország támogatja, hogy Macedónia meghívást kapjon a NATO-ba és tagja legyen az észak-atlanti szövetségnek - mondta a magyar miniszterelnök, miután kedden Budapesten megbeszélést folytatott macedón partnerével, Nikola Gruevszkivel.
febr. 26
13:58
Nehéz szívvel, de Lengyelország is elismerte Koszovó függetlenségét (Kripto Akadémia)
A lengyel kormány kedden elismerte Koszovó függetlenségét, de a döntést bejelentő varsói külügyminiszter leszögezte: a kabinet nehéz szívvel tette ezt.
febr. 26
13:59
Lengyelország elismerte Koszovó függetlenségét (Infostart)
A lengyel kormány elismerte Koszovó függetlenségét, de a döntést bejelentő varsói külügyminiszter leszögezte: a kabinet nehéz szívvel tette ezt.
febr. 26
14:01
Csaknem száz német adócsaló jelentkezett önként (Kripto Akadémia)
Több mint 90 németországi gyanúsított már beismerte, hogy adócsalást követett el - jelentette be a bochumi ügyészség.
febr. 26
14:03
Románia lehetne a "híd" Belgrád és Brüsszel között (Kripto Akadémia)
Bukarest "híd akar lenni" Belgrád és az EU, illetve a NATO között - jelezte kedden a román külügyminiszter.
febr. 26
14:29
Megalakul a Koszovót irányító nemzetközi csoport (Kripto Akadémia)
Szerdán, Koszovó függetlenségének kikiáltása után tíz nappal megalakul az új ország fölött ellenőrzést gyakorló Nemzetközi Irányító Csoport (angolul: International Steering Group - ISG) - írta a Zeri című pristinai újság.
febr. 26
14:43
Önként jelentkezett csaknem száz német adócsaló (Infostart)
Több mint 90 németországi gyanúsított már beismerte, hogy adócsalást követett el - jelentette be a bochumi ügyészség. A február 15-én kirobbant német adócsalási botrányban a vizsgálatokat irányító ügyészség kedden tárta a nyilvánosság elé a nyomozás eddigi eredményeit. Eszerint mintegy 150 gyanúsítottat vizsgált meg, s közülük 91 beismerő vallomást tett. Ezen kívül 72 esetben érkezett úgynevezett…
febr. 26
15:27
Obama népszerűbb - de Clintont tartják felkészültebbnek (Infostart)
Az amerikai demokrata párti szavazók körében végzett országos felmérés szerint a párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama most először egyértelműen megelőzi népszerűségben vetélytársát, Hillary Clintont, aki januárban még vezetett.
febr. 26
15:50
Kikapcsoltatnák a tálibok a mobilokat (Infostart)
Afganisztánban a tálibok azzal fenyegetőznek, hogy megtámadják az ország mobilszolgáltatóit, ha a cégek nem kapcsolják ki a jelet éjszakára. A radikálisok szerint ugyanis a NATO-vezetésű erők a rádiótelefon jeleket bemérve bukkannak harcosaik nyomára. A mobilhálózat összeomlása komoly csapás lenne az afgán infrastruktúrának.
febr. 26
20:10
"Muszlim fotó" élezi a demokrata párharcot (Infostart)
Egyre nagyobb az ellentét az amerikai demokrata párt elnökjelöltségre pályázó politikusai, Hillary Clinton és Barack Obama között. A legújabb botrány annak kapcsán robbant ki, hogy megjelent egy fotó, amelyen Obama turbánban látható - az illinosi szenátor stábja szerint Clinton ármánykodásának köszönhetően. Mindez két olyan előválasztást megelőzően történik, ahol Clinton még behozhatja egyre…
febr. 26
21:58
Több millióan maradtak áram nélkül Florida állam déli részén (Metropol)
Több millióan maradtak áram nélkül kedden az Egyesült Államokban, Florida állam déli részén. A CNN amerikai hírtévé értesülése szerint egyszerre nyolc erőműben szűnt meg az áramszolgáltatás, egyelőre ismeretlen okból.

Keresés