2008. február 26. kedd

febr. 26
5:17
Megdöbbentő beismerés: szabadon kószál minden hetedik gyilkos (Infostart)
A gyilkossággal vádoltak közül minden hetediket óvadék ellenében szabadlábra helyeztek januárban Nagy-Britanniában - kényszerült elismerni a brit igazságügyi minisztérium annak a felmérésnek az eredményét, amely szerint a gyilkossággal vádolt 455 személy közül legalább 60, az emberölésért tárgyalásra váró 41 ember közül 35 volt szabadon január 31-én.
febr. 26
5:40
Csak engedélyre adnának cigarettát (Infostart)
Tovább szigorodnának a dohányzási szabályok Nagy-Britanniában, egy minisztériumi javaslat értelmében. Eszerint csak az vásárolhatna dohánytermékeket, aki előzetesen kiváltotta a szükséges engedélyt.
febr. 26
6:02
Nyugaton nem szívelik Putyint, máshol értékelik Amerika-ellenességét (Infostart)
Eltérő módon ítélik meg Vlagyimir Putyin a nyugati országok lakói és a szélesebb értelemben vett külföld - derült ki a BBC több mint 30 országban végzett felméréséből. Az orosz elnökválasztások előtt nem sokkal publikált anyag szerint a G7-es országok lakóinak többsége szerint Putyin fenyegetést jelent az orosz demokráciára és a világ békéjére, országa pedig megbízhatatlan energiaszállító. További…
febr. 26
6:45
Vesztegetés miatt indult eljárás a volt argentin elnök ellen (Infostart)
Vesztegetés miatt bírósági eljárás indult Fernando de la Rua volt argentin elnök ellen, aki egy évvel kormányának bukása előtt ellenzéki politikusoknak kenőpénzt fizetett, hogy támogassák munkapiaci reformjait.
febr. 26
6:57
Egymásra morognak a szövetségesek az invázió miatt (Infostart)
Az amerikai védelmi miniszter az észak-iraki hadművelet minél gyorsabb lezárására sürgette NATO-szövetségesét, Törökországot. Washington két tűz közé került, mivel másik szövetségese éppen az észak-iraki kurd autonómia, amelynek vezetése egyre nagyobb haraggal szemléli, hogy az amerikaiak hírszerzési adatokkal segítetik a törököket. Utóbbiak azt állítják: nem az iraki néppel, vagy az észak-iraki…
febr. 26
7:47
Valódi horror: a gondozók ásták el a gyermekotthon lakóit? (Infostart)
Nagy-Britannia történetének legnagyobb gyermekbántalmazási botrányára derülhet fény, ha beigazolódik, hogy bentlakók holttesteit temették el titokban az egykori gyermekotthon területén. Az emberi maradványok felkutatására kiképzett kutyák eddig hét holttest helyét mutatták meg a nyomozóknak.
febr. 26
8:09
Rosszabb életet hozott az afgán nőknek a felszabadítás (Infostart)
Egy nemrég készült jelentés szerint az Afganisztánban "felszabadított" nők sok szempontból rosszabbul élnek, mint a nemzetközi katonai erők megjelenése előtt. A háború és a szegénység egyre több afgán családfőt késztet arra, hogy lányát eladja, és kényszerházasságra kényszerítse.
febr. 26
8:32
Kispályás csupán az Arena Plaza (Napi)
febr. 26
8:49
Újabb csontvázak kerülnek elő? (Napi)
febr. 26
8:49
A Déli-áramlat magyar fordulata: új gáz érkezik (Kitekintő)
Dimitrij Medvegyev Budapestre érkezve sikeres tárgyalást tudhat maga mögött: Budapest csatlakozik a Déli-áramlat projekthez, amelyhez eddig többek között Olaszország és Ausztria adta nevét.
febr. 26
9:41
Pakisztán az egész világon letiltotta a YouTube-ot (Kitekintő)
Az internet jelenlegi rendszerében meglévő hibalehetőség vezetett oda, hogy vasárnap néhány órára szinte az egész világon elérhetetlenné vált a Google videomegosztója.
febr. 26
10:09
Az autó, aminek csodájára járnak az emberek (Napi)
febr. 26
11:18
Sony-Sharp két LCD-s jó barát (Napi)
febr. 26
11:18
Gyorsabb uniós áruk? (Kitekintő)
Felgyorsulhat az áruk szabad mozgása az EU-ban, miután az EP elfogadta a termékforgalmazásról szóló jogszabálycsomagot.
febr. 26
12:28
Sepsiszentgyörgy - Bírálják Traian Basescut (Kitekintő)
„Székelyföldnek is lehet olyan autonómiája, mint a calarasi-iaknak, ha nekik jó az a fajta önrendelkezés, amilyet mi akarunk magunknak”
febr. 26
12:40
Balettet tanulnak a temesvári rendőrök (Metropol)
Balettórákat is vesznek a temesvári rendőrök, hogy az európai viselkedési normáknak megfeleljenek, s hogy utcai szolgálatuk ne csak hasznos, de „műsorképes” is legyen. A temesvári közlekedési rendőröknek ugyanis meg kell tanulniuk, miként kell kecsesen mozogva irányítani a forgalmat.
febr. 26
13:06
Újabb rekord az OMV-nél (Napi)
febr. 26
13:24
Bioetanol - áldás vagy átok? (Kitekintő)
Bár közvetlen felhasználása során kevesebb szén-dioxid kerül a levegőbe, előállításához sokkal több energiát fogyasztunk. Megéri?
febr. 26
13:54
"A világ halálra ítélte Gázát!" (Kitekintő)
Palesztinok ezrei alkottak élőláncot a Gázai övezetben, hogy tiltakozzanak az izraeli blokád ellen.
febr. 26
13:59
Lengyelország elismerte Koszovó függetlenségét (Infostart)
A lengyel kormány elismerte Koszovó függetlenségét, de a döntést bejelentő varsói külügyminiszter leszögezte: a kabinet nehéz szívvel tette ezt.
febr. 26
14:16
Kötelező "gyűlöletgyakorlatok" Brüsszelben (168 Óra Online)
Sok tanulságot hordoz a Smer visszavétele a politizáló magyar közvélemény számára. Az Európai Parlament még nem került megfelelő helyére a közgondolkodásban. [Dátum: 2008. 02. 26. 13:36]
febr. 26
14:21
Duplázott a Lufthansa (Napi)
febr. 26
14:43
Önként jelentkezett csaknem száz német adócsaló (Infostart)
Több mint 90 németországi gyanúsított már beismerte, hogy adócsalást követett el - jelentette be a bochumi ügyészség. A február 15-én kirobbant német adócsalási botrányban a vizsgálatokat irányító ügyészség kedden tárta a nyilvánosság elé a nyomozás eddigi eredményeit. Eszerint mintegy 150 gyanúsítottat vizsgált meg, s közülük 91 beismerő vallomást tett. Ezen kívül 72 esetben érkezett úgynevezett…
febr. 26
15:27
Obama népszerűbb - de Clintont tartják felkészültebbnek (Infostart)
Az amerikai demokrata párti szavazók körében végzett országos felmérés szerint a párt elnökjelöltségére pályázó Barack Obama most először egyértelműen megelőzi népszerűségben vetélytársát, Hillary Clintont, aki januárban még vezetett.
febr. 26
15:50
Kikapcsoltatnák a tálibok a mobilokat (Infostart)
Afganisztánban a tálibok azzal fenyegetőznek, hogy megtámadják az ország mobilszolgáltatóit, ha a cégek nem kapcsolják ki a jelet éjszakára. A radikálisok szerint ugyanis a NATO-vezetésű erők a rádiótelefon jeleket bemérve bukkannak harcosaik nyomára. A mobilhálózat összeomlása komoly csapás lenne az afgán infrastruktúrának.
febr. 26
15:57
Cápák az Antarktisz körül? (Kitekintő)
Cápák népesíthetik be a klímaváltozás miatt az Antarktisz körüli vizeket, ahol évmilliók óta nem élnek ragadozók.
febr. 26
16:02
Tömeges kirúgás a Siemensnél (Napi)
febr. 26
16:20
Olaszoké a parmezán (Napi)
febr. 26
17:04
Olaszoké a parmezán (Napi)
febr. 26
20:10
"Muszlim fotó" élezi a demokrata párharcot (Infostart)
Egyre nagyobb az ellentét az amerikai demokrata párt elnökjelöltségre pályázó politikusai, Hillary Clinton és Barack Obama között. A legújabb botrány annak kapcsán robbant ki, hogy megjelent egy fotó, amelyen Obama turbánban látható - az illinosi szenátor stábja szerint Clinton ármánykodásának köszönhetően. Mindez két olyan előválasztást megelőzően történik, ahol Clinton még behozhatja egyre…
febr. 26
21:58
Több millióan maradtak áram nélkül Florida állam déli részén (Metropol)
Több millióan maradtak áram nélkül kedden az Egyesült Államokban, Florida állam déli részén. A CNN amerikai hírtévé értesülése szerint egyszerre nyolc erőműben szűnt meg az áramszolgáltatás, egyelőre ismeretlen okból.

Keresés