2008. február 1. péntek

febr. 1
7:54
A magyar nép a legokosabb (Kripto Akadémia)
A magyar nép a legokosabb - legalábbis a "Maticson" (Népakarat) című bangkoki napilap cikkírója szerint. A "Zsenik varosa" című cikk szerzője azon kesereg, hogy hazájában állami támogatás híján sorvadozik, nem tudja szerepet betölteni a Thai Tudományos és Műszaki Kutatók Társasága. Más országokban ez másként van, leginkább Magyarországon, amelynek népe a világon a legokosabb - véli.
febr. 1
7:56
Clinton és Obama visszafogott hangnemben vitázott (Kripto Akadémia)
Az amerikai elnökjelöltségre pályázó két demokrata szenátor, Hillary Clinton és Barack Obama kerülte a személyeskedő támadásokat, és visszafogott hangnemben vitázott egymással a televíziós kamerák kereszttüzében csütörtök este Los Angelesben.
febr. 1
7:59
Japánban felakasztottak három halálraítéltet (Kripto Akadémia)
Japánban felakasztottak három halálraítéltet pénteken. Az idei évben először hajtottak végre halálos ítéletet a távol-keleti szigetországban. A japán igazságügyi minisztérium annyit közölt, hogy egy 65, egy 63 és egy 37 éves férfin hajtották végre az ítéletet, mindnyájan "gyilkosok voltak".
febr. 1
8:11
Kamionokat és kompokat borogat a szélvihar Nagy-Britanniában (Infostart)
Jelentős károkat okoz az ítéletidő Nagy-Britanniában.
febr. 1
8:42
Ítéletidő tombol Nagy-Britanniában (Metropol)
Súlyos baleseteket okozó ítéletidő tört rá csütörtökön Nagy-Britanniára; a nyugat-angliai partok előtt helikopterekkel kellett kimenteni egy komp utasait.
febr. 1
8:44
Elhunyt Volodia Teitelboim (Kripto Akadémia)
Elhunyt Volodia Teitelboim Volosky. A chilei baloldali politikus és író 92 éves volt, csütörtökön érte a halál egy santiagói kórházban.
febr. 1
9:17
Nagy bajban vannak az egyedül maradt nők (Kripto Akadémia)
Egy-két millióra rúghat Irakban az erőszakcselekmények nyomán megözvegyült nők száma. Senki sem tudja pontosan, hányan maradtak özvegyen Szaddám Huszein korábbi elnök brutális diktatúrája következtében, az 1980-88-as iraki-iráni háborúban, az 1991-es öbölháborúban, a 2003-as amerikai-brit invázióban és az azt követő felekezeti vérontásban.
febr. 1
9:32
Észak-Korea nagyrészt felszámolta gyanús nukleáris programját (Metropol)
Észak-Korea nyolc intézkedést már végrehajtott abból a tizenegyből, amelynek célja nukleáris programja gyanús elemeinek a felszámolása - közölte pénteken egy szöuli szemináriumon Dél-Korea főtárgyalója.
febr. 1
10:13
Észak-Korea nagyrészt felszámolta gyanús nukleáris programját (Kripto Akadémia)
Észak-Korea nyolc intézkedést már végrehajtott abból a tizenegyből, amelynek célja nukleáris programja gyanús elemeinek a felszámolása - közölte pénteken egy szöuli szemináriumon Dél-Korea főtárgyalója.
febr. 1
10:18
Kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen (Kripto Akadémia)
Sikeres kényszerleszállást hajtott végre egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen péntek reggel - tájékoztatta Szollár Domokos, a Budapest Airport szóvivője az MTI-t. A kényszerleszállásra azért volt szükség, mert a szállítógép három hajtóművéből egy nem működött - mondta el a szóvivő. Hozzátette, hogy a szállítógépen a gép négy fős személyzete utazott.
febr. 1
10:26
Egyre több halott Bagdadban (Infostart)
Az iraki fővárosban legkevesebb 73 ember halt meg, amikor nem sokkal egymás után pokolgépek robbantak két piacon.
febr. 1
11:22
Lassan helyreáll a vasúti közlekedés Kínában, de a pályaudvarok továbbra is zsúfoltak (Metropol)
Lényegében helyreállt pénteken Kínában a közel egy hete beköszöntött ítéletidő miatt megbénult vasúti közlekedés, de a pályaudvarokon továbbra is tömegek várakoznak, hogy hazajussanak a holdújévi ünnepekre.
febr. 1
11:37
Képregényben mutatják be a nácik rémtetteit (Infostart)
Hamarosan képregényből is megismerhetik a német középiskolások a náci korszak borzalmait, mivel Berlin és Észak-Rajna-Vesztfália tartomány iskoláiban honosítják a holland Anna Frank Központ kezdeményezését.
febr. 1
12:18
Halálos a jövő új fegyvere (Kripto Akadémia)
Egy amerikai Predator robotrepülőgépről kilőtt rakéta végzett a hét elején Pakisztánban azzal az al-Kaida-vezetővel, akinek halálhírét előző nap jelentették be - közölték pénteken amerikai és pakisztáni forrásból.
febr. 1
12:28
Moszkva és Washington gazdasági tárgyalásokat kezd (Kripto Akadémia)
Oroszország és az Egyesült Államok gazdasági tárgyalásokat kezd, elsősorban a kereskedelem és a beruházások kérdéseiről. Ebben Andrej Gyeniszov orosz külügyminiszter-helyettes amerikai kollégájával, Reuben Gefferyvel állapodott meg, és a tervek szerint a megbeszélések tavasszal kezdődnek Washingtonban, az illetékes minisztériumok és az üzleti körök képviselőinek részvételével.
febr. 1
12:34
Nagy baj lehet, ha a kormány nem hajlandó tárgyalni (Kripto Akadémia)
A csádi lázadók saját állításuk szerint bekerítették péntekre az ország fővárosát, s ebből a pozíciójukból felszólították a kormányt, hogy tárgyaljon velük a hatalom megosztásáról, vagy szembe kell néznie N,Djamena ostromával.
febr. 1
12:40
Ungváry Krisztián munkája nehézségeiről nyilatkozott a Kuriernak (Kripto Akadémia)
Állambiztonsági kutatásainak nehézségeiről nyilatkozott Ungváry Krisztián történész a Kurier című osztrák lapban, amely felcímében azt emelte ki: vontatottan halad a kommunista korszak feldolgozása az egykori "keleti tömb legvidámabb barakkjában".
febr. 1
12:51
Erősíti katonai együttműködését Kazahsztán és az Egyesült Államok (Kripto Akadémia)
A katonai együttműködés erősítésére irányuló további lépésekben állapodott meg pénteken az Egyesült Államok és Kazahsztán, ami bizonyára kiváltja Oroszország nemtetszését. Kazahsztán és Oroszország viszonya lehűlt az utóbbi egy évben, mert a közép-ázsiai volt szovjetköztársaság - a térség legjelentősebb gazdasága és olyan olajkincsek birtokosa, amelyek a világ legnagyobbjai közé tartoznak -…
febr. 1
13:10
A németek nem hajlandók háborúzni (Infostart)
Németország az Egyesült Államok kérése ellenére sem küld harcoló egységeket Afganisztán déli tartományaiba.
febr. 1
13:52
Berlin nem küld katonákat Dél-Afganisztánba (Kripto Akadémia)
Németország visszautasította Washingtonnak azt a követelését, hogy küldjön harcoló egységeket Afganisztán déli tartományaiba, ahol erősödik a tálib lázadók tevékenysége. Frank-Walter Steinmeier külügyminiszter pénteken, svéd kollégájával tartott berlini találkozója után, kijelentette: a Bundeswehr egységeinek megbízatása továbbra is a közép-keleti ország északi részére szól. Szavai szerint nem…
febr. 1
13:54
Veszélyes aláírás (Kripto Akadémia)
Schmitt Pálnál is próbáltak lobbizni egyes angol és német csoportok annak érdekében, hogy a sportvezető és egyben európai parlamenti képviselő támogassa a pekingi olimpia bojkottjára felszólító törekvésüket, amiért Kínában jelentősen korlátozzák az alapvető emberi jogokat - hangzott el az olimpiai sportágvezetők pénteki értekezletén.
febr. 1
14:40
Kivonta stábját Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül (Metropol)
Kivonta mind a 87 külföldi alkalmazottját Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül (MSF) segélyszervezet, miután három kollégájuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban.
febr. 1
15:01
"Nem volt rossz stratégia, csak nem működött" (Infostart)
Az Egyesült Államok budapesti nagykövete szerint nem a pénz, hanem a biztonsággal kapcsolatos ígéretek lesznek a döntőek az amerikai elnökválasztási kampányban. April Foley az InfoRádiónak elmondta: izgatottan várja a jövő keddet, amikor 22 államban tartanak egyszerre előválasztást és jelölőgyűlést. A nagykövet úgy véli, a héten visszalépett John Edwards szenátor lehet a demokraták…
febr. 1
15:28
"Valószínűleg előre kitervelték" a brutális támadást (Infostart)
Mind a 87 külföldi alkalmazottját kivonta Szomáliából az Orvosok Határok Nélkül nevű segélyszervezet, miután három munkatársuk hétfőn életét vesztette a kelet-afrikai országban. A támadást a szervezet szerint valószínűleg előre kitervelték.
febr. 1
16:23
Sorsdöntő napok előtt "Hollywood legmenőbb párosa" (Infostart)
A sorsdöntőnek számító keddi előválasztássorozat előtti utolsó vitájukat tartották a demokrata párt elnökjelöltjei az Egyesült Államokban. Hillary Clinton és az afro-amerikai Barack Obama kilenc jelölt közül maradt versenyben, és elsősorban Irakról, illetve az egészségügy átalakításáról ütköztették nézeteiket.
febr. 1
19:47
Brutálisan kivégezték Szappant (Infostart)
Egy venezuelai lövöldözésben meggyilkolták az egyik legnagyobb kolumbiai drogkartell főnökét. Az alvilágban csak "Szappan" ragadványnéven ismert férfi az egyik vezetője volt annak a kartellnak, amely az Egyesült Államokba irányuló irányuló kokainszállítmányok közel 70 százalékát ellenőrizte.
febr. 1
20:43
Hazafiság-vita: "Az ország történelme morálisan bizonytalan" (Infostart)
A diákokat nem kellene hazafiasságra nevelni az iskolákban - vélik kutatók. A Londoni Egyetem Képzési Intézetének munkatársai szerint a gyerekeket azért nem szabad Nagy-Britannia szeretetére buzdítani, mert az ország történelme "morálisan bizonytalan".
febr. 1
21:54
Hóvihar okozott hatalmas káoszt - nézze meg! (Infostart)
Hóviharok sújtották pénteken Skóciát és Angliát, ahol százak rekedtek a behavazott utakon. A szigetországban szokatlan módon több mint 15 centiméteres hó esett.

Keresés