2008. május 1. csütörtök

máj. 1
6:21
Leszbikusok? A leszbosziak kikérik maguknak (168 Óra Online)
"Csak a leszbosziak lehessenek leszbikusok!" - ezt követelik a Leszbosz szigetén élők, nevezetesen, hogy csakis őket illethesse meg a leszbikus név - ami nem jelezné azonban nemi irányultságukat. [Dátum: 2008. 05. 01. 06:16]
máj. 1
7:05
Cáfolják az irán elleni készülődést: akkor háború lesz (168 Óra Online)
Cáfolta az amerikai hadsereg azokat a híreszteléseket, hogy újabb terveket szőne Irán megtámadására, ám újfent az iraki lázadók és az afganisztáni tálibok támogatásával vádolta meg Teheránt. [Dátum: 2008. 05. 01. 07:00]
máj. 1
9:19
Bin Laden nem utazhat Angliába (Infostart)
Elutasította Omar bin Laden vízumkérelmét a kairói brit nagykövetség. Az indoklás szerint nem lehet kizárni, hogy a kérelmező Oszama bin Laden szolgálatában áll.
máj. 1
11:06
Ha visszavisznek, lefejeznek (168 Óra Online)
A francia haditengerészet kommandósai a kalózok után eredtek, és egy vakmerő helikopteres akcióban hatukat elfogták, majd Párizsba vitték, ahol emberrablás, fosztogatás és egyéb bűncselekmények vádjával állítják őket bíróság elé. [Dátum: 2008. 05. 01. 11:06]
máj. 1
11:22
Feltehetően amerikai légitámadásban meghalt az al-Kaida szomáliai vezetője (Metropol)
Feltehetően amerikai légitámadásban életét vesztette csütörtökön az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat szomáliai csoportjának vezetője - közölte egy helyi iszlamista parancsnok.
máj. 1
11:34
Hatlábúak különleges telefonja (168 Óra Online)
A növények föld alatti részeit dézsmáló ízeltlábúak kémiai figyelmeztető jeleket küldenek a levelekre ácsingózó konkurenseknek. [Dátum: 2008. 05. 01. 11:32]
máj. 1
11:55
Oroszországról és Szerbiáról tárgyalnak az unió külügyminiszterei (Kitekintő)
További késést szenvedhetnek az unió és Oroszország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó egyeztetések, miután Litvánia megvétózhatja a tárgyalások elkezdését. Eközben a holland álláspont enyhülésének köszönhetően lehetővé vált, hogy az EU júniusban mégis társulási megállapodást kössön Szerbiával.
máj. 1
11:56
Az al-Kaida rendezi sorait (Metropol)
Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat helyreállította a 2001-es egyesült államokbeli terrortámadások előtt meglévő, ám azóta megcsappant műveleti képességei egy részét, ami tavaly a pakisztáni és afganisztáni terrorcselekmények számának megugrásához vezetett.
máj. 1
12:02
Angela Merkel német kancellár az idei Károly-díjas (Infostart)
Aachenben ma rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, mert a szakszervezetek ebben a belga és holland határhoz közel eső német városban adják át a Károly-díjat Angela Merkel német kancellárnak. Az esemény idejére több globalizáció-ellenes csoport is tüntetést szervezett. A Károly-díj kitüntetettjének méltatóbeszédét a francia államfő mondja - jelenti németországi tudósítónk, Vincze…
máj. 1
12:36
A Soá Napjára emlékeztek Izraelben (Infostart)
A nácik által végrehajtott népirtásra emlékeztek csütörtökön Izraelben a Soá Napján; a holokauszt nemzetközi emléknapján.
máj. 1
12:58
A jó karrierista kíméletlen ember (Infostart)
A csehek többsége, pontosan 72 százaléka szerint a könyörtelen, szánalmat nem ismerő emberek futják be a legfényesebb karriert - derült ki a Median közvélemény-kutató intézet felméréséből.
máj. 1
13:34
Virágzik a távol-keleti fegyverüzlet (Kitekintő)
Egymás rekordjait döntögetik fegyverimportban a délkelet-ázsiai országok. A jelentős beruházásokat a világ egyre nagyobb aggodalommal kíséri, élen a nyugati államokkal, pedig a leszállított fegyverek nagy része éppen tőlük származik.
máj. 1
14:06
Platini: A tudás nem lesz elég a foci EB-n (168 Óra Online)
Olasz, francia vagy német győzelmet vár a június 7-én kezdődő osztrák-svájci Európa-bajnokságon az UEFA elnöke. [Dátum: 2008. 05. 01. 14:01]
máj. 1
14:34
A kíméletlenség a kulcs a munkahelyi sikerhez? (168 Óra Online)
A szánalmat nem ismerő emberek futják be a legfényesebb karriert a csehek többsége szerint. [Dátum: 2008. 05. 01. 14:30]
máj. 1
14:50
Egy amerikai légicsapásban életét vesztette az al-Kaida szomáliai vezetője (Infostart)
Egy amerikai légicsapásban életét vesztette az al-Kaida szomáliai vezetője. Megfigyelők szerint ez volt az eddigi legsikeresebb akció a tavaly óta dúló lázadás megfékezésére. Az utóbbi hónapokban egyre kegyetlenebbé váló harcok a legtöbb szenvedést a szomáliai civil lakosságnak okozzák.
máj. 1
15:02
Rendőrök támadtak a május elsejét ünneplő szakszervezeti aktivistákra (Infostart)
Törökországban kemény összecsapások kísérték a május elsejei ünnepet. Isztambulban gázálarcot viselo rohamrendorök csaptak le több tízezer szakszervezeti aktivistára. Sok ázsiai országban nem csak a dolgozók ünnepe kapcsán, hanem a növekvo élelmiszerárak ellen tiltakozva vonultak az utcára az emberek.
máj. 1
15:07
Auschwitz borzalma mindent kiüresít (Metropol)
Auschwitzra nekünk, túlélőknek, az utókornak nincs szava, nem találhatunk rá szavakat; a megrendülés, a döbbenet, a rémület üressé tesz minden kijelentést - mondta az egykori auschwitzi koncentrációs táborban csütörtökön, a nemzetközi holokauszt emléknapon tartott megemlékezésen Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
máj. 1
15:30
A kancellár álmai beteljesülnek (Infostart)
A háború utáni Németország nyolc kancellárja közül Angela Merkel a harmadik, aki az aacheni Károly-díjban részesült - emlékeztetett a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain Georg Paul Hefty, a tekintélyes konzervatív napilap magyar származású politikai szemleírója.
máj. 1
15:47
Diplomák európai elismerése (Kitekintő)
Egy európai "fordítókorong" segítségével könnyíti meg az EU az iskolai végzettségek valamennyi tagállamban történő elismerését, előmozdítva ezáltal a munkavállalást és a tanulást egy másik országban.
máj. 1
16:05
Beckham a leggazdagabb, a Manchester a legértékesebb (168 Óra Online)
Továbbra is a Manchester United a világ legértékesebb labdarúgóklubja, míg a játékosok közül az angol David Beckham kereste az üzleti év során a legtöbbet. [Dátum: 2008. 05. 01. 16:03]
máj. 1
16:14
Románia: több évtizedes lemaradás a nyugat-európai szinthez képest (Infostart)
Románia évtizedek múlva éri csak el az Európai Unió általános fejlettségi szintjét, áll a Moody's Investors Service Londonban kiadott éves értékelésében. A londoni elemzői és hitelminősítői közösségben Magyarország euróövezeti csatlakozására 2014-et tartják a legkorábbi lehetséges időpontnak. A magyar adóskockázati besorolás - elsőrendű "A2" - négy fokozattal jobb Romániáénál a Moody's listáján.
máj. 1
16:44
Kapus nélkül maradhat a csőd szélére jutott csapat (168 Óra Online)
Kiárusítja legjobbjait a csődközeli állapotba jutott FC Valencia spanyol labdarúgóklub. [Dátum: 2008. 05. 01. 16:40]
máj. 1
17:12
Nyolcvanhárom hét borotvaélen (Kitekintő)
Ha hihetünk a közvélemény-kutatásoknak, az olaszok visszahívják Silvo Berlusconit, és az olasz törvényhozásban ismét jobboldali lesz a többség. Ha ez megtörténik, annak az az oka, hogy nagyon elégedetlenek voltak a Romano Prodi vezette kormány teljesítményével.
máj. 1
17:16
A szuperdelegátusok Obama mellé állnak (Infostart)
Felére csökkent Barack Obama hátránya a szuperdelegátusok között két hónap alatt Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben.
máj. 1
17:56
Feleségét is félrevezette az amstetteni rém? (168 Óra Online)
A nyomozó hatóság szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy a 73 éves gyanúsítottnak lett volna tettestársa, vagy  felesége tudhatott a házuk pincéjében lezajlott szörnyűségről. [Dátum: 2008. 05. 01. 17:55]
máj. 1
18:33
Meghalt az elkülönített randalírozó (Infostart)
Egy erősen ittas férfi hangoskodott és összeveszett több más utassal a Moszkvából Torontóba tartó repülőgépen. A személyzet elkülönítette a randalírozót az utastér első részében, ahol meghalt.
máj. 1
18:46
Olvadóban Hillary Clinton előnye (168 Óra Online)
Felére csökkent Barack Obama hátránya a szuperdelegátusok között két hónap alatt Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata elnökjelöltségért folyó küzdelemben. [Dátum: 2008. 05. 01. 18:45]
máj. 1
19:01
Az amerikaiak nem félnek a benzinár-emeléstől (Napi)
máj. 1
19:36
Katéteres szívvizsgálatot hajtottak végre Abbászon (Metropol)
Katéteres szívvizsgálatot végeztek Mahmúd Abbász palesztin elnökön csütörtökön Jordániában - közölte a politikus szóvivője.
máj. 1
19:45
Az Exxon a leglassabb az olajosok között (Napi)
máj. 1
19:50
Öngyilkos merényletek Irakban (Infostart)
Több mint harmincan haltak meg két öngyilkos merényletben Bagdadtól északra. Az iraki hadsereg tájékoztatása szerint a második merénylő akkor hozta működésbe a nála lévő robbanószerkezetet, amikor az emberek az első robbanásban megsebesültek segítségére siettek.
máj. 1
21:19
Az Egyesült Államok mégsem záratja be a fehérorosz nagykövetséget (Infostart)
Az Egyesült Államok mégsem záratja be a fehérorosz nagykövetséget Washingtonban és a konzulátust New Yorkban, a külügyminisztérium állítólag az utolsó pillanatban megmásította döntését.
máj. 1
21:30
Németországban követelték a szélsőjobboldali pártok betiltását (Infostart)
Németországban a minimálbér bevezetését követelték a legtöbb május elsejei nagygyűlésen. A szónokok követelték a német szélsőjobboldali pártok betiltását is. Az ország nagyvárosaiban rendezett megmozdulásokon mintegy félmillióan vettek részt.

2008. május 2. péntek

máj. 2
6:35
A péterváriak legázolták a bajorokat (168 Óra Online)
Az orosz csapat rendkívül pontosan és hatékonyan futballozott, a németek csak szenvedtek a pályán. [Dátum: 2008. 05. 02. 06:30]
máj. 2
7:19
Albérlet szexért (168 Óra Online)
Spanyolországban terjedőben a "szexért lakás" jelenség. Olaszországban leginkább az egyetemi városokban dívik. Magyarországon sem ismeretlen. Főként a fiatalok és a szegények körében terjedt el. [Dátum: 2008. 05. 02. 07:13]
máj. 2
8:11
Újabb légicsapást mért a kurdok állásaira a török hadsereg (Infostart)
Észak-Irakban légicsapást mért a kurdok állásaira a török hadsereg; katonai források szerint több mint 30 harcigép vett részt a hadműveletben.
máj. 2
8:16
Úttörők, titánok és forradalmárok a Time 100-as listáján (Infostart)
Médiamogulok, vallási vezetők, politikusok, tudósok, művészek és mások is helyet kaptak a Time magazin által a világ 100 legbefolyásosabb emberenék nevezett listán. A közelgő olimpia előtt érdekes tény, hogy a dalai láma és a kínai elnök egyaránt a befolyásos személyiségek közé került.
máj. 2
8:38
Korrupciós ügyben hallgatják ki az izraeli kormányfőt (Infostart)
A rendőrség pénteken kihallgatja otthonában Ehud Olmert izraeli kormányfőt egy korrupciós ügyben.
máj. 2
8:40
Hongkongban megkezdődött az olimpiai fáklyastaféta (Infostart)
Hongkongban megkezdődött az olimpiai láng váltófutása. A Kínához tartozó egykori brit koronagyarmaton rendkívüli biztonsági intézkedések mellett vonul végig a láng.
máj. 2
8:40
Az Unió túlélte a belépésünket - de merre tovább? (Kitekintő)
2004. május 1-jén lett hazánk másik kilenc "szegény rokon" társaságában az Európai Unió tagja. Sokan féltettek minket a belépéstől, de még többen aggódtak miattunk a közösség csődjétől. Végül mindenki túlélte.
máj. 2
8:48
Zentai betegségre hivatkozva kerülné el a magyarországi eljárást (Infostart)
A háborús bűnökkel vádolt Zentai Károly azt mondja: beteg, s nem élné túl, ha kiadnák, hogy magyar katonai törvényszék ítélkezzen ügyében - írta internetes oldalán csütörtökön a The Australian című lap.
máj. 2
9:32
Hetven forintos órabérért dolgozó gyermekek Kínában (Infostart)
Kényszermunkára fogott gyermekek után kutatnak a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban, miután egy kínai napilap beszámolója szerint több száz fiatalkorú munkást dolgoztatnak a helyi üzemekben 70 forintos órabérért.
máj. 2
9:48
Nagy pofont kapott a Munkáspárt, de "nincs válság" (Infostart)
A Munkáspárt az elmúlt negyven év legrosszabb eredményét érte el a csütörtöki angliai és walesi helyhatósági választásokon.
máj. 2
9:50
Putyin Jelcin tollával ékeskedik (Infostart)
Csupán egy töltőtollat visz magával a Kremlből Vlagyimir Putyin leköszönő orosz államfő. A nevezetes írószerszámot Oroszország első elnöke, Borisz Jelcin ajándékozta utódjának.
máj. 2
10:25
Slota és Meciar együtt a múlt feltárása ellen (Kitekintő)
A Slota-féle a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) megszüntetné a Nemzeti Emlékezet Intézetét (ÚPN), mert a párt vezetőjéről is túl sokat tudnak. Meciar is belép a képbe.
máj. 2
10:26
Nancy, a dalai láma és a terroristák is befolyásolják Önt (168 Óra Online)
A Time magazin éves összeállítása a világ legbefolyásosabb személyiségei közül. [Dátum: 2008. 05. 02. 10:17]
máj. 2
11:15
Magyar pályázat nyerte az Európai Ifjúsági Károly‑díjat (Kitekintő)
A II. Rákóczi Ferenc Alapítvány „Diákok Határok Nélkül” programja nyerte el az Európai Ifjúsági Károly-díjat.
máj. 2
11:25
Háromdimenziós fotókat készítenek az amstetteni "Rémségek Házáról" (Metropol)
Háromdimenziós fotókat készít az amstetteni "Rémségek Házáról" az osztrák rendőrség, hogy a felvételek segítségével rekonstruálhassa, hogyan építhette ki a vérfertőzéssel gyanúsított Josef Fritzl mérnök a föld alatti tömlöcöt, és tarthatta azt titokban évtizedeken át.
máj. 2
12:01
Az unió bővítéséről egyeztetnek a közép-európai államfők (Infostart)
Az unió bővítéséről, a gazdaság versenyképességéről és az energetikai kihívásokról egyeztetnek a közép-európai államfők a macedóniai Ohridban. A kétnapos tanácskozáson 18 ország vezetője vesz részt, Magyarországot Sólyom László köztársasági elnök képviseli.
máj. 2
12:45
Az újabb ciszjordániai zsidó települések építésének leállítására szólították fel Izraelt (Infostart)
Az újabb ciszjordániai zsidó települések építésének leállítására szólította fel Izraelt az ENSZ, az Európai Unió, az Egyesült Államok és Oroszország.

Keresés