2008. május 1. csütörtök

máj. 1
6:21
Leszbikusok? A leszbosziak kikérik maguknak (168 Óra Online)
"Csak a leszbosziak lehessenek leszbikusok!" - ezt követelik a Leszbosz szigetén élők, nevezetesen, hogy csakis őket illethesse meg a leszbikus név - ami nem jelezné azonban nemi irányultságukat. [Dátum: 2008. 05. 01. 06:16]
máj. 1
6:26
Ahol mindent akar a kormány (Népszava)
Bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök a latin-amerikai ország legnagyobb acélgyártója, a Sidor államosítását, jóllehet a caracasi kormány még tárgyal a cég tulajdonosaival a vállalat többségi részesedésének megvásárlásáról.
máj. 1
6:59
A kormány mindenről tudni akar (Népszava)
Rekordszintű lehallgatási kérelmet hagyott jóvá tavaly az amerikai külföldi hírszerzést felügyelő, titokban működő bíróság a terrorista- vagy kémgyanús személyek lefülelése érdekében a washingtoni igazságügyi minisztérium közlése szerint.
máj. 1
7:05
Cáfolják az irán elleni készülődést: akkor háború lesz (168 Óra Online)
Cáfolta az amerikai hadsereg azokat a híreszteléseket, hogy újabb terveket szőne Irán megtámadására, ám újfent az iraki lázadók és az afganisztáni tálibok támogatásával vádolta meg Teheránt. [Dátum: 2008. 05. 01. 07:00]
máj. 1
9:19
Bin Laden nem utazhat Angliába (Infostart)
Elutasította Omar bin Laden vízumkérelmét a kairói brit nagykövetség. Az indoklás szerint nem lehet kizárni, hogy a kérelmező Oszama bin Laden szolgálatában áll.
máj. 1
9:37
Tragédia: Tizenheten haltak meg egy buszbalesetben Hongkongban! (MaHu)
Tizenheten meghaltak, 45-en megsebesültek abban az autóbuszbalesetben, amely csütörtökön történt Hongkong egyik külvárosában.
máj. 1
9:46
Pokolgépeket robbantott az ETA Észak-Spanyolországban (Népszava)
Három pokolgép robbant fel csütörtökre virradóra Baszkföld spanyolországi részén, közülük kettőt vélhetően a Baszk Haza és Szabadság (ETA) terrorszervezet hozott működésbe, ám a detonációk csak anyagi károkat okoztak - közölte a rendőrség. Tájékoztatása szerint az észak-spanyolországi Arrigoriaga településen a spanyol munkaügyi minisztérium kirendeltségében robbant fel egy nagyerejű pokolgép. Nem…
máj. 1
9:49
Légitámadás áldozata lett a szomáliai Al-Kaida vezér? (MaHu)
Feltehetően amerikai légitámadásban életét vesztette csütörtökön az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat szomáliai csoportjának vezetője - közölte egy helyi iszlamista parancsnok.
máj. 1
10:06
Rekordszintű lehallgatási kérelmet engedélyeztek az USA-ban (MaHu)
Rekordszintű lehallgatási kérelmet hagyott jóvá tavaly az amerikai külföldi hírszerzést felügyelő, titokban működő bíróság a terrorista- vagy kémgyanús személyek lefülelése érdekében a washingtoni igazságügyi minisztérium közlése szerint.
máj. 1
10:37
Feltehetően amerikai légitámadásban meghalt az al-Kaida szomáliai vezetője (Népszava)
Feltehetően amerikai légitámadásban életét vesztette csütörtökön az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózat szomáliai csoportjának vezetője - közölte egy helyi iszlamista parancsnok. A légi csapás Aden Hasi Ajrónak, az al-Sabab fegyveres szervezet vezetőjének házát érte. Az első jelentések szerint összesen kilencen haltak meg a bombázásban. Szomáliai kormánytisztviselők szerint Ajro Afganisztánban…
máj. 1
10:40
Rekordszintű lehallgatási kérelmet hagyott jóvá az amerikai titkos bíróság (HVG)
Rekordszintű lehallgatási kérelmet hagyott jóvá tavaly az amerikai külföldi hírszerzést felügyelő, titokban működő bíróság a terrorista- vagy kémgyanús személyek lefülelése érdekében a washingtoni igazságügyi minisztérium közlése szerint.
máj. 1
10:51
Újabb orosz csapatok érkeztek Abháziába (HVG)
Újabb orosz csapatok érkeztek csütörtökön Abházia szakadár grúz tartományba – közölte az Interfax orosz hírügynökség védelmi minisztériumi forrásokat idézve.
máj. 1
10:57
Chávez államosítja a legnagyobb venezuelai acélgyártót (HVG)
Bejelentette Hugo Chávez venezuelai elnök a latin-amerikai ország legnagyobb acélgyártója, a Sidor államosítását, jóllehet a caracasi kormány még tárgyal a cég tulajdonosaival a vállalat többségi részesedésének megvásárlásáról.
máj. 1
11:06
A leggyilkosabb amerikai hónap (Népszava)
Összesen ötven amerikai katona esett el áprilisban Irakban. A közép-keleti országot megszálló amerikai hadsereg csütörtöki közleménye szerint szerdán este az észak-iraki Ninive tartományban halt meg, amikor pokolgép robbant gépkocsija mellett. Ő volt az ötvenedik áprilisi amerikai áldozat. Közülük 23-an Bagdadban haltak meg a síita Mahdi Hadseregével vívott utcai harcokban.
máj. 1
11:06
Ha visszavisznek, lefejeznek (168 Óra Online)
A francia haditengerészet kommandósai a kalózok után eredtek, és egy vakmerő helikopteres akcióban hatukat elfogták, majd Párizsba vitték, ahol emberrablás, fosztogatás és egyéb bűncselekmények vádjával állítják őket bíróság elé. [Dátum: 2008. 05. 01. 11:06]
máj. 1
11:34
Hatlábúak különleges telefonja (168 Óra Online)
A növények föld alatti részeit dézsmáló ízeltlábúak kémiai figyelmeztető jeleket küldenek a levelekre ácsingózó konkurenseknek. [Dátum: 2008. 05. 01. 11:32]
máj. 1
11:55
Oroszországról és Szerbiáról tárgyalnak az unió külügyminiszterei (Kitekintő)
További késést szenvedhetnek az unió és Oroszország közötti kapcsolatok szorosabbra fűzését célzó egyeztetések, miután Litvánia megvétózhatja a tárgyalások elkezdését. Eközben a holland álláspont enyhülésének köszönhetően lehetővé vált, hogy az EU júniusban mégis társulási megállapodást kössön Szerbiával.
máj. 1
12:01
Újabb orosz csapatok érkeztek Abháziába (Népszava)
Újabb orosz csapatok érkeztek csütörtökön Abházia szakadár grúz tartományba - közölte az Interfax orosz hírügynökség védelmi minisztériumi forrásokat idézve. A moszkvai lépés tovább erősíti a feszültséget Oroszország és Grúzia között. Oroszország, azzal vádolva Grúziát, hogy "katonai akciót" készít elő Abházia ellen, kedden jelentette be, hogy növeli kontingensét a tartományban, akárcsak a…
máj. 1
12:02
Angela Merkel német kancellár az idei Károly-díjas (Infostart)
Aachenben ma rendkívüli biztonsági intézkedéseket léptettek életbe, mert a szakszervezetek ebben a belga és holland határhoz közel eső német városban adják át a Károly-díjat Angela Merkel német kancellárnak. Az esemény idejére több globalizáció-ellenes csoport is tüntetést szervezett. A Károly-díj kitüntetettjének méltatóbeszédét a francia államfő mondja - jelenti németországi tudósítónk, Vincze…
máj. 1
12:09
Megbénult a tömegközlekedés Görögországban (HVG)
Görögországban csütörtökön megbénult a tömegközlekedés, mivel a szakszervezetek sztrájkot hirdettek május 1-je alkalmából.
máj. 1
12:13
Pokolgépes merénylet Pakisztánban egy iszlamista szervezet ellen (Népszava)
Pokolgépes öngyilkos merényletet hajtottak végre csütörtökön az északnyugat-pakisztáni, az afgán határ közelében fekvő törzsi területen egy iszlám fundamentalista szervezet irodája ellen - közölték helyi illetékesek. A támadás a Mozgalom az Erény Erősítésére és a Bűn Kiirtására nevű csoport helyiségeit érte. A szervezet az afganisztáni tálibokhoz hasonló szélsőséges iszlamista nézeteket vall. A…
máj. 1
12:18
Kína - vállatok ellenőrzése kényszermunka miatt (Népszava)
Kínában vállalatok ezreit ellenőrzik, hogy foglalkoztatnak-e kényszermunkán gyermekeket - közölte az Új-Kína hírügynökség csütörtökön. Tavaly indították be az ország egészére kiterjedő ellenőrzéseket és e héten a lapjelentések arról tudósítottak, hogy gyerekek ezreit adták el Szecsuán tartományból a sokkal jobb helyzetben lévő Kanton tartományba kényszermunkára. Az ellenőrzések eddig 3629 cégre…
máj. 1
12:20
Újabb turistabusz tragédiája: Kilenc halott a Sinai-félszigeten (MaHu)
Kilencen meghaltak és legalább 28-an megsebesültek az egyiptomi Sinai-félszigeten egy turistabusz-balesetben - közölték a helyi hatóságok.
máj. 1
12:36
A Soá Napjára emlékeztek Izraelben (Infostart)
A nácik által végrehajtott népirtásra emlékeztek csütörtökön Izraelben a Soá Napján; a holokauszt nemzetközi emléknapján.
máj. 1
12:37
Károly-díjjal tüntették ki Angela Merkel német kancellárt (HVG)
Az európai egyesülés elmélyítésében, az Európai Unió továbbfejlesztésében szerzett érdemeiért Angela Merkel német kancellár kapta az idei Károly-díjat csütörtökön a németországi Aachenben.
máj. 1
12:52
Moszkvában összeverték Murat Zjazikovot (Népszava)
Az egyik moszkvai szállodában összeverték Murat Zjazikov ingusföldi elnököt - jelentette csütörtökön az Eho Moszkvi rádióállomás az ingusetyija.ru független internet-újságra hivatkozva. Zjazikov a hírek szerint Musza Keligov dúsgazdag üzletemberrel verekedett össze, akit az ingusföldi hatóságok szélsőségességgel vádolnak. A politikust testőrei eszméletlen állapotban, szétvert arccal találták meg.…
máj. 1
12:58
A jó karrierista kíméletlen ember (Infostart)
A csehek többsége, pontosan 72 százaléka szerint a könyörtelen, szánalmat nem ismerő emberek futják be a legfényesebb karriert - derült ki a Median közvélemény-kutató intézet felméréséből.
máj. 1
13:16
Felrobbantottak egy kilövőállást a Kennedy Űrközpontban (HVG)
A floridai űrrepülőtéren most vasárnap felrobbantották a 40-es számú indítóállást, amelyet még a kilencvenes években építettek az amerikai légierő Titan 4 rakétaprogramjához. A helyére az új SpaceX Falcon rakéták indítására szolgáló létesítményt építenek majd.
máj. 1
13:34
Virágzik a távol-keleti fegyverüzlet (Kitekintő)
Egymás rekordjait döntögetik fegyverimportban a délkelet-ázsiai országok. A jelentős beruházásokat a világ egyre nagyobb aggodalommal kíséri, élen a nyugati államokkal, pedig a leszállított fegyverek nagy része éppen tőlük származik.
máj. 1
13:38
Enterovírusjárvány Kelet-Kínában: 20 halott, 1500 fertőzött (HVG)
Több mint 1500 fertőzöttje és már 20 halottja van a kelet-kínai Anhuj (Anhui) tartományban március elején kitört, főként kisgyermekekre veszélyes Enterovírus-71 járványnak.
máj. 1
13:42
Robbanás Bagdadban: kilenc halott, 23 sebesült (Népszava)
Kilenc iraki halottja és 23 sebesültje volt annak a robbanásnak, amely csütörtökön következett be Bagdadban egy amerikai katonai járőr közelében - közölte az iraki rendőrség. A helyi hatóságok szerint elképzelhető, hogy a sebesültek között vannak amerikaiak is.
máj. 1
14:06
Platini: A tudás nem lesz elég a foci EB-n (168 Óra Online)
Olasz, francia vagy német győzelmet vár a június 7-én kezdődő osztrák-svájci Európa-bajnokságon az UEFA elnöke. [Dátum: 2008. 05. 01. 14:01]
máj. 1
14:34
A kíméletlenség a kulcs a munkahelyi sikerhez? (168 Óra Online)
A szánalmat nem ismerő emberek futják be a legfényesebb karriert a csehek többsége szerint. [Dátum: 2008. 05. 01. 14:30]
máj. 1
14:50
Egy amerikai légicsapásban életét vesztette az al-Kaida szomáliai vezetője (Infostart)
Egy amerikai légicsapásban életét vesztette az al-Kaida szomáliai vezetője. Megfigyelők szerint ez volt az eddigi legsikeresebb akció a tavaly óta dúló lázadás megfékezésére. Az utóbbi hónapokban egyre kegyetlenebbé váló harcok a legtöbb szenvedést a szomáliai civil lakosságnak okozzák.
máj. 1
15:02
Rendőrök támadtak a május elsejét ünneplő szakszervezeti aktivistákra (Infostart)
Törökországban kemény összecsapások kísérték a május elsejei ünnepet. Isztambulban gázálarcot viselo rohamrendorök csaptak le több tízezer szakszervezeti aktivistára. Sok ázsiai országban nem csak a dolgozók ünnepe kapcsán, hanem a növekvo élelmiszerárak ellen tiltakozva vonultak az utcára az emberek.
máj. 1
15:24
Szekeres: Auschwitz borzalma mindent kiüresít (HVG)
Auschwitzra nekünk, túlélőknek, az utókornak nincs szava, nem találhatunk rá szavakat; a megrendülés, a döbbenet, a rémület üressé tesz minden kijelentést - mondta az egykori auschwitzi koncentrációs táborban csütörtökön, a nemzetközi holokauszt emléknapon tartott megemlékezésen Szekeres Imre honvédelmi miniszter.
máj. 1
15:30
A kancellár álmai beteljesülnek (Infostart)
A háború utáni Németország nyolc kancellárja közül Angela Merkel a harmadik, aki az aacheni Károly-díjban részesült - emlékeztetett a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) hasábjain Georg Paul Hefty, a tekintélyes konzervatív napilap magyar származású politikai szemleírója.
máj. 1
15:35
Ismét tüntettek Kínában a Carrefour ellen (Népszava)
Ismét tüntetések zajlottak csütörtökön Kínában a Carrefour francia áruházlánc üzletei előtt - jelentette az Új Kína, a kínai állami hírügynökség. Az Új Kína beszámolója szerint a demonstrációk résztvevői a kínai zászlót lengetve Tibet függetlensége és a Carrefour elleni jelszavakat kiáltoztak a vállalat üzletei előtt Csangsában (Changsha), Fucsouban (Fuzhou) és Senjangban (Shenyang). Több helyen a…
máj. 1
15:37
Egyetlen dolgot visz magával a leköszönő államfő (Népszava)
Egyetlen tárgyat, egy töltőtollat visz magával a Kremlből Vlagyimir Putyin leköszönő orosz államfő. A politikus, aki elnöki mandátuma lejárta után miniszterelnökként folytatja pályafutását, akár már május 8-án, utódja, Dmitrij Medvegyev beiktatása utáni napon elfoglalhatja az új posztját - olvasható az Argumenti i Fakti című orosz lap online kiadásában.
máj. 1
15:47
Diplomák európai elismerése (Kitekintő)
Egy európai "fordítókorong" segítségével könnyíti meg az EU az iskolai végzettségek valamennyi tagállamban történő elismerését, előmozdítva ezáltal a munkavállalást és a tanulást egy másik országban.
máj. 1
16:05
Beckham a leggazdagabb, a Manchester a legértékesebb (168 Óra Online)
Továbbra is a Manchester United a világ legértékesebb labdarúgóklubja, míg a játékosok közül az angol David Beckham kereste az üzleti év során a legtöbbet. [Dátum: 2008. 05. 01. 16:03]
máj. 1
16:14
Románia: több évtizedes lemaradás a nyugat-európai szinthez képest (Infostart)
Románia évtizedek múlva éri csak el az Európai Unió általános fejlettségi szintjét, áll a Moody's Investors Service Londonban kiadott éves értékelésében. A londoni elemzői és hitelminősítői közösségben Magyarország euróövezeti csatlakozására 2014-et tartják a legkorábbi lehetséges időpontnak. A magyar adóskockázati besorolás - elsőrendű "A2" - négy fokozattal jobb Romániáénál a Moody's listáján.
máj. 1
16:20
Több száz fiatalkorút dolgoztatnak 70 forintos órabérért (Népszava)
Kényszermunkára fogott gyermekek után kutatnak a dél-kínai Kuangtung (Guangdong) tartományban, miután egy kínai napilap beszámolója szerint több száz fiatalkorú munkást dolgoztatnak a helyi üzemekben 70 forintos órabérért.
máj. 1
16:44
Kapus nélkül maradhat a csőd szélére jutott csapat (168 Óra Online)
Kiárusítja legjobbjait a csődközeli állapotba jutott FC Valencia spanyol labdarúgóklub. [Dátum: 2008. 05. 01. 16:40]
máj. 1
16:59
Katéteres szívvizsgálatot hajtottak végre Abbászon (HVG)
Katéteres szívvizsgálatot végeztek Mahmúd Abbász palesztin elnökön csütörtökön Jordániában - közölte a politikus szóvivője.
máj. 1
17:12
Nyolcvanhárom hét borotvaélen (Kitekintő)
Ha hihetünk a közvélemény-kutatásoknak, az olaszok visszahívják Silvo Berlusconit, és az olasz törvényhozásban ismét jobboldali lesz a többség. Ha ez megtörténik, annak az az oka, hogy nagyon elégedetlenek voltak a Romano Prodi vezette kormány teljesítményével.
máj. 1
17:16
A szuperdelegátusok Obama mellé állnak (Infostart)
Felére csökkent Barack Obama hátránya a szuperdelegátusok között két hónap alatt Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben.
máj. 1
17:16
Csökkent Obama hátránya a szuperdelegátusok között (HVG)
Felére csökkent Barack Obama hátránya a szuperdelegátusok között két hónap alatt Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata párti elnökjelöltségért folyó küzdelemben.
máj. 1
17:44
Csökkent Obama hátránya a szuperdelegátusok között (Népszava)
Felére csökkent Barack Obama hátránya a szuperdelegátusok között két hónap alatt Hillary Clintonnal szemben az amerikai demokrata elnökjelöltségért folyó küzdelemben. Hétről hétre többen jelentik be az afro-amerikai szenátor támogatását abból a csaknem 800 szuperdelegáltból, akiknek a nyári konvención döntő szavuk lesz annak eldöntésében, hogy ki legyen a Demokrata Párt jelöltje a novemberi…
máj. 1
17:56
Feleségét is félrevezette az amstetteni rém? (168 Óra Online)
A nyomozó hatóság szerint továbbra sincs arra utaló jel, hogy a 73 éves gyanúsítottnak lett volna tettestársa, vagy  felesége tudhatott a házuk pincéjében lezajlott szörnyűségről. [Dátum: 2008. 05. 01. 17:55]

Keresés