2008. március 1. szombat

márc. 1
9:01
Baloldali tüntetők összecsaptak a rendőrökkel Madridban (Metropol)
Súlyos összecsapások törtek ki pénteken Madrid központjában baloldali fiatalok és rendőrök között, hét tűntetőt előállítottak - jelentette a spanyol rádió.
márc. 1
9:57
"Ha áldozatot kíván az olimpia sikere, meghozzuk" (Infostart)
Biztonsági okokból bezárják az olimpia idejére az egyik pekingi labdarúgó stadion környékén az éttermeket, bárokat és éjszakai klubokat. Az intézkedés komoly érvágást jelent a tulajdonosoknak, ez ugyanis a kínai főváros éjszakai életének egyik központja.
márc. 1
11:23
Kötelező orosz szavazás: "Nyomás választani!" (Kitekintő)
A választási kampány finisében a Kreml gyakran megkérdőjelezhető eszközöket is felhasznál, hogy minél több állampolgárt az urnákhoz csábítson.
márc. 1
12:17
Gyilkos olimpia? (Kitekintő)
Egy kínai tartományi vezető szerint embermilliók megélhetését fenyegetik a pekingi olimpia vízszükségletének fedezése érdekében hozott állami intézkedések.
márc. 1
12:45
Magyarics: "Clinton, a menedzser, Obama, a vizionárius" (Infostart)
Hillary Clinton menedzser, Barack Obama pedig vizionárius típusú politikus - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Magyar Külügyi Intézet tudományos főmunkatársa. A demokrata párti jelöltekről szólva Magyarics Tamás úgy vélte: Barack Obama az amerikai álmot testesíti meg, a baloldali törzsszavazók után azonban most újra szólnia kellene a középen állókhoz.
márc. 1
15:21
Száműzetésből hazatérve - politikai játszma kezdődik Thaiföldön (Kitekintő)
Thakszin Sinavatra korábbi thaiföldi miniszterelnök hazatért önkéntes száműzetéséből. Azt mondja, nem akar politikai szerepet vállalni, de ezt senki sem hiszi el neki.
márc. 1
16:33
Az OMV-Mol fúzió ügyében további vizsgálódás? (Kitekintő)
További vizsgálatokat tart szükségesnek az Európai Bizottság az OMV és a Mol osztrák cég által megcélzott fúziójának piaci versenyre gyakorolt hatásait illetően.
márc. 1
17:32
Transznyisztria Köztársaság: Moszkva mögé állt a függetlenségnek? (Kitekintő)
Az oroszországi államelnöki választásokat koordináló tanács levélben kért fel nemzetközi szerveket Transznyisztria Köztársaság elismerésére.
márc. 1
18:36
Egyre több szerb rendőr tiltakozik Koszovóban (Infostart)
Százötven koszovói szerb rendőr tette le szombaton a szolgálatot, ezzel országos méretűvé vált tiltakozásuk a két hete függetlenné vált állam albán vezetése ellen.
márc. 1
18:58
Megölték a FARC második emberét (Infostart)
A kolumbiai hadsereg szombaton megölte Raúl Reyest, a Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) második számú parancsnokát - jelentette be Bogotában Juan Manuel Santos kolumbiai védelmi miniszter.
márc. 1
19:20
Mit is csinált Harry herceg Afganisztánban? (Infostart)
Hazaérkezett szombaton biztonsági okokból félbeszakított afganisztáni bevetéséről Harry herceg, a brit uralkodó unokája, akit londoni sajtóértesülések szerint máris halálos fenyegetések értek terrorszervezetek részéről.

2008. március 2. vasárnap

márc. 2
10:05
Koszovó elment, az ellentétek maradtak (Kitekintő)
A múltheti zavargások lecsengésével a történtek értelmezése, a felelősök keresése, és az új helyzethez való hivatalos hozzáállás kialakítása okoz harcokat Belgrádban - szerencsére már csak szavak útján.
márc. 2
10:37
Az ENSZ főtitkára elítélte a túlzott izraeli erőszakot (Infostart)
Elítélte a túlzott izraeli erőszakot a Gázai övezetben az ENSZ főtitkára.
márc. 2
10:42
Nyolcan haltak meg a jereváni összecsapásokban (Infostart)
Nyolc halálos áldozata van az ellenzéki tüntetők és a rendőrség között szombaton Jerevánban lezajlott összecsapásoknak - közölte az örmény rendőrség. Az nem derült ki a kommünikéből, hogy áldozatok rendőrök vagy tüntetők-e, a hatóságok csupán annyit tettek hozzá, hogy 33 rendőr megsebesült.
márc. 2
11:37
Orosz választások: meghaladta a 60 százalékot a részvételi arány (Infostart)
Oroszországban jelenleg is tart az elnökválasztás. A részvétel meghaladta a 60 százalékot urnazárás előtt két órával az orosz Központi Választási Bizottság vasárnap esti adatai szerint.
márc. 2
11:39
Öngyilkos merénylet egy pakisztáni törzsi gyűlésen: 25 halott (Infostart)
Pakisztánban 25 ember meghalt, amikor öngyilkos merénylet történt törzsi elöljárók gyűlésén az ázsiai ország északnyugati részén.
márc. 2
11:58
Albright: Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófája az iraki háború (Infostart)
Az amerikai külpolitika legnagyobb katasztrófájának nevezte az iraki háborút Madeleine Albright volt amerikai külügyminiszter.
márc. 2
12:00
Timosenko bízik benne, Oroszország nem csökkenti a gázszállításokat (Infostart)
Az ukrán kormányfő szerint Oroszország nem csökkenti hétfőtől a gázszállításokat Ukrajnába.
márc. 2
12:33
Béketalálkozón robbantottak Pakisztánban (Metropol)
A legfrissebb kórházi jelentések szerint legalább 40-en meghaltak vasárnap abban az öngyilkos merényletben, amelyet törzsi elöljárók gyűlésén hajtottak végre Pakisztán északnyugati részén.
márc. 2
12:55
Sz. Bíró: Medvegyev elnökké választásával sem enyhülne az orosz külpolitika (Infostart)
Az oroszországi elnökválasztás nem választás, sokkal inkább jóváhagyás lesz - emelte ki Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában. Vlagyimir Putyint minden bizonnyal az általa kiválasztott Dmitrij Medvegyev követi az elnöki poszton.
márc. 2
13:02
Fegyvernyugvás a vízumháborúban (Kitekintő)
Közös uniós tárgyalási álláspont kialakítására tesznek kísérletet az Európai Unió tagállamai március 6-ig az amerikai vízummentességi program ügyében.
márc. 2
13:33
Nem utazik Jerevánba a vatikáni államtitkár (Infostart)
Elhalasztotta örményországi látogatását Tarcisio Bertone bíboros vatikáni államtitkár - jelentette be a pápai állam sajtóhivatala.
márc. 2
13:35
Ahmadinezsád: új fejezet az iraki-iráni kapcsolatokban (Metropol)
Az iráni-iraki kapcsolatokban új fejezet kezdődött - jelentette ki vasárnap Bagdadban Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök.
márc. 2
14:01
A palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel (Infostart)
Mahmúd Abbász palesztin elnök felfüggesztett minden kapcsolatot Izraellel, tiltakozásul amiatt, hogy a zsidó állam hadserege halálos áldozatokat követelő offenzívát indított a Gázai övezetben. A műveletben szombaton hatvannyolcan haltak meg.
márc. 2
14:22
Harry herceg "nagyon-nagyon gyorsan" visszatérne a harctérre (Infostart)
Minél előbb szeretne visszatérni Afganisztánba Harry herceg, akinek küldetését a biztonsági okokból elrendelt hírzárlat megtörése miatt félbe kellett szakítani. A brit hadsereg vezérkari főnöke szerint ugyanakkor kizárta a gyors visszatérés lehetőségét. Harry herceg kiemelte: nem tekinti hősnek magát.
márc. 2
15:13
A közel-keleti erőszakspirál megállítására szólított fe a pápa (Infostart)
A közel-keleti erőszakspirál azonnali, feltétel nélküli megállítására szólította fel Izraelt és a Palesztin Hatóságot a pápa.
márc. 2
15:24
Ahmadinezsád: új fejezet kezdődött az iraki-iráni kapcsolatokban (Infostart)
Az iráni-iraki kapcsolatok új fejezetéről beszélt az iráni elnök Bagdadban. Mahmúd Ahmadinezsád szerint látogatása egyúttal a közép-keleti térség légkörének javításához is hozzájárul.
márc. 2
15:52
Izraelbe látogatott Sólyom László (Infostart)
A jeruzsálemi Izraeli Múzeum, majd a keresztény kegyhelyek felkeresésével kezdte meg izrael látogatását a magyar köztásasági elnök.
márc. 2
16:10
Szerbia Trianonja Putyinnak rettenetes precedens (168 Óra Online)
A koszovói függetlenség elismerése törést idéz elő a nemzetközi kapcsolatok évszázadok óta kialakult rendszerében az orosz elnök szerint. [Dátum: 2008. 03. 02. 15:10]
márc. 2
17:14
Türingia, Németország zöld szíve I. (Kitekintő)
Napóleon, Goethe, Schiller, Luther Márton, az angol bombák, de még a mi Szent Erzsébetünk is mind-mind otthagyták névjegyüket Németország egyik legzöldebb tartományában.
márc. 2
17:24
Hetvennyolcan haltak meg a szudáni összecsapásokban (Infostart)
Legkevesebb 69 nomád arab és 9 katona halt meg a törzsi fegyveresek és Szudáni Népi Felszabadító Hadsereg nevű egykori lázadószervezet katonái közötti összecsapásban Szudán déli részén.
márc. 2
17:46
Az Egyesült Államok akár már idén eltörölheti a vízumkötelezettséget (Infostart)
Vasárnaptól a magyar állampolgárok is vízum nélkül utazhatnak Kanadába. Az észak-amerikai állam 2001. december 5-én vezette be a vízumkényszert, amit most Lengyelországgal, Litvániával és Szlovákiával szemben is feloldott. A külügyi szóvivő az InfoRádiónak azt mondta: a legoptimistább változat alapján az Egyesült Államok még idén, de inkább 2009-ben vezetheti be a vízummentességet Magyarországgal…
márc. 2
19:31
Medvegyev nyerte az orosz elnökválasztást (Infostart)
Oroszországban a nem végleges adatok szerint Dimitrij Medvegyev első miniszterelnök-helyettes nyerte az elnökválasztást.

2008. március 3. hétfő

márc. 3
6:37
Új ember Oroszország élén (Infostart)
Több mint ötvenmillió szavazatot kapott az orosz elnökválasztáson Dmitrij Medvegyev.
márc. 3
6:42
Háborús helyzet Latin-Amerikában (Infostart)
Ecuador bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiutasítja az országból Kolumbia nagykövetét, és katonai alakulatokat vezényel a két állam közös határához.
márc. 3
6:44
Hamász-tagok haltak meg az izraeli csapásban (Infostart)
Életét vesztette négy palesztin fegyveres izraeli légi és tüzérségi támadásban a Gázai övezetben - közölték palesztin biztonsági forrásból.
márc. 3
7:37
Kit szolgál Medvegyev? (Kitekintő)
A tizenegy időzónában Vlagyivosztoktól Kalinyingrádig zajló orosz választásokon Dimitrij Medvegyev – papírforma szerinti – elsöprő győzelmet aratott.
márc. 3
8:53
Új dokumentumok a Kennedy gyilkosságról? (Kitekintő)
Eredeti hangfelvételeket is találtak Ruby tárgyalásáról, valamint egy pisztolytáskát és ruhákat, amelyek valószínűleg a merénylőhöz és annak gyilkosához köthetők
márc. 3
8:58
A lerombolt ikertornyok acéljából épült az új hadihajó (Infostart)
Megtartották a névadó ünnepségét a USS New York hadihajónak, amelybe hét és fél tonnányi acélt építettek bele a 2001. szeptember 11-én lerombolt Világkereskedelmi Központ maradványaiból.
márc. 3
9:00
Hátborzongató felfedezés: befalazott pincék a nevelőotthonban (Infostart)
Egy óriási kőkádat találtak a nyomozók annak a nagy-britanniai nevelőintézetnek a befalazott pincéjében, ahol évtizedeken át bántalmazhattak gyermekeket.
márc. 3
9:32
A gyilkos euró esete Európa koronaékszerével (Napi)
márc. 3
10:00
Gyorsuló antarktiszi gleccserek (Kitekintő)
Aggasztóan gyorsul a gleccserek mozgása az Antarktisz nyugati felén - mutatták ki brit kutatók. A Brit Antarktiszi Kutatóprogram munkatársai az Antarktisz nyugati felének azon vidékén végezték megfigyeléseiket 97 napon át, ahol rendkívül ritkán jár ember.
márc. 3
10:28
Phenjan ellenlépésekkel fenyeget (Metropol)
Észak-Korea hétfőn elítélte a legújabb amerikai-dél-koreai hadgyakorlatot, olyan provokációnak nevezve azt, amely lefékezheti a nukleáris leszerelési tárgyalásokat.
márc. 3
10:30
Ecuador csapatokat mozgósít (Metropol)
Ecuador bejelentette, hogy azonnali hatállyal kiutasítja az országból Kolumbia nagykövetét, és katonai alakulatokat vezényel a két latin-amerikai állam közös határa mellé.
márc. 3
10:33
A hétvégi orosz választás valódi tétje (Kitekintő)
A tizenegy időzónában Vlagyivosztoktól Kalinyingrádig zajló orosz választásokon Dimitrij Medvegyev – papírforma szerinti – elsöprő győzelmet aratott.
márc. 3
10:48
A Gazprom megint elzárta a gázcsapot (Napi)
márc. 3
11:11
Belgium – útban a megállapodás felé? (Kitekintő)
A belga pártok az elmúlt héten közelebb kerültek a lassan 8 hónapja tartó belpolitikai krízis megoldásához, ám az ország kettészakadásával fenyegető válság még távolról sem ért véget.
márc. 3
11:56
Üsd a boszorkányt! (168 Óra Online)
Hillary Clinton nem érti, hogy ellenállhatatlan gépezete miért mond csődöt Obama ellen. [Dátum: 2008. 03. 03. 11:04]
márc. 3
12:15
Chavez a tűzzel játszik: tankok a határon (Infostart)
Hugo Chavez venezuelai elnök tankokat küldött a kolumbiai határra és készültségbe helyezte a légierőt, miután a kolumbiai hadsereg Ecuadorban megölte a FARC gerillamozgalom egyik vezérét.
márc. 3
12:31
Komám asszony, kié legyen a veszteség? (Napi)

Keresés