2008. április 3. csütörtök

ápr. 3
5:09
Steinmeier: a Nyugatnak nem szabad tovább terhelnie az Oroszországgal fennálló viszonyt (Kripto Akadémia)
Megkezdődött a NATO csúcsértekezlete szerda este Bukarestben: a huszonhat tagállamot képviselő állam-, illetve kormányfőket Traian Basescu román elnök látta vendégül a háromnapos tanácskozást megnyitó munkavacsorán. A NATO-nak meg kell hívnia sorai­ba Horvátországot, Albániát és Macedóniát, nyitva kell hagynia kapuit más országok, így Grúzia és Ukrajna előtt, nem veszítheti el Afganisztánt,…
ápr. 3
5:34
Milliók nyomorognak az Egyesült Államokban (Infostart)
A 300 milliós lakosú Egyesült Államokban jelenleg 28 millióan vannak azok, akiknek az állami támogatás nélkül még a napi ételre sem futná. Soha ennyi ember nem szorult még rá az ételjegyre, mint napjainkba. Mindez ékes bizonyítéka annak, hogy a leggazdagabb ország gazdasági krízisben van.
ápr. 3
6:29
Helyettese szerint Oszama bin Laden jól van (Infostart)
Jó egészségben van Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére - állította a terrorista szervezet második embere egy szerdai internetes videoüzenetében. Ajman az-Zavahri a Bin Laden egészségének megromlásáról szóló híreket cáfolta ezzel.
ápr. 3
6:40
A NATO megállapodott Horvátország és Albánia felvételéről, elhalasztotta a döntést Macedóniáról (Infostart)
A NATO vezetői bukaresti csúcsértekezletükön megállapodtak abban, hogy meghívják a katonai szövetségbe Horvátországot és Albániát, de Görögország kérésére elhalasztották Macedónia meghívását - erősítette meg Miguel Ángel Moratinos spanyol külügyminiszter.
ápr. 3
6:48
Három és fél év börtönbüntetés kapott a legismertebb kínai ellenzéki (Kripto Akadémia)
Felforgató tevékenység vádjával három és fél év börtönbüntetésre ítélték csütörtökön Kínában Hu Csia (Hu Jia) emberi jogi aktivistát, a legismertebb kínai ellenzéki személyiséget. A kínai emberi jogi helyzetet szókimondóan bíráló 34 éves Hut tavaly tartóztatták le. A vád elsősorban egy külföldön szerkesztett, kínai nyelvű internetes honlapon megjelent cikkeinek tartalmán alapult.
ápr. 3
8:39
Az észak-koreai nukleáris tevékenység feltárását sürgeti az amerikai megbízott (Kripto Akadémia)
Nukleáris tevékenységének teljes feltárását szorgalmazta Észak-Koreánál Christopher Hill amerikai megbízott csütörtökön. Hill "a közeli napokban" szeretné megkapni Phenjan válaszát. Egy tavaly szeptemberben kötött megállapodás értelmében Észak-Koreának 2007 végéig át kellett volna adnia az atomprogramjának minden részletét feltáró listát, valamint le kellett volna állítani az atomprogramjával…
ápr. 3
9:12
A videó üzenet szerint jól van az al-Kaida vezér (Kripto Akadémia)
Jó egészségben van Oszama bin Laden, az al-Kaida vezére - állította a terrorista szervezet második embere egy szerdai internetes videoüzenetében. Ajman az-Zavahri a bin Laden egészségének megromlásáról szóló híreket cáfolta ezzel.
ápr. 3
9:58
Új módszert próbál ki Ausztrália a széndioxid megkötésére (Infostart)
Ausztrália megkezdte a globális felmelegedés fékezését célzó széndioxid-megkötési technológia tesztelését. A tervek szerint 100 ezer tonna üvegházi gázt pumpáltak a föld alá. Környezetvédők szerint azonban a próbálkozásnak nem sok haszna lesz.
ápr. 3
10:25
Obama főtanácsadói szerepet szán Al Gore-nak (Infostart)
Barack Obama, az amerikai Demokrata Párt elnökjelölt-aspiránsa bejelentette: fontolgatja, hogy ha megnyeri az elnökválasztást, akkor felkéri főtanácsadójának Al Gore egykori alelnököt.
ápr. 3
10:37
India új utakon az alultáplált gyerekek kezelésében (Kripto Akadémia)
Speciális táplálkozási központok hálózatát nyitották meg az alultáplált kiskorú gyermekek legválságosabb eseteinek kezelésére Indiában azzal a céllal, hogy csökkentsék az ilyen gyermekek arányát, amely a szubkontinensen kétszerese a Szaharától délre fekvő afrikai területek hasonló adatainak.
ápr. 3
10:48
A kormány a milliomosoktól várja az egyetemek támogatását (Infostart)
Nagy-Britanniában a leggazdagabb embereket arra bíztatják, hogy adakozzanak egykori egyetemük számára, hogy azok sokkal színvonalasabb képzést nyújthassanak hallgatóiknak.
ápr. 3
10:49
Phenjan katonai lépéssel fenyegeti Szöult, utóbbi őszinte párbeszédet sürget (Kripto Akadémia)
Észak-Korea katonai ellenlépésekkel fenyegette meg csütörtökön Dél-Koreát, amiért a szöuli vezetés nem hajlandó bocsánatot kérni vezérkari főnökének egy kijelentéséért. Phenjan kirohanása tovább ronthatja az elmúlt napokban ismét feszültebbé váló Korea-közi kapcsolatokat. Ri Mjong Bak dél-koreai elnök ugyanakkor csütörtökön felszólította az északi kommunista rezsimet, hogy folytassanak őszinte…
ápr. 3
10:59
Csak a hatékony adatvédelem menti meg a kémkedéstől a munkavállalókat (Infostart)
A Lidl élelmiszerláncnál és a Schlecker drogériahálózatnál a dolgozók rendszeres megfigyelése miatt kirobbant botrány csupán a jéghegy csúcsa. A berlini kormány adatvédelmi biztosa szerint más cégeknél is titkos ellenőrzés alatt tartják az alkalmazottakat. Ennek csupán a hatékony adatvédelmi törvény vethetne véget - állapította meg a biztos.
ápr. 3
13:37
Tőkés autonómiákat szorgalmaz Délkelet-Európában (Kripto Akadémia)
Tőkés László szerint az autonómiák rendszerének differenciált bevezetése nemcsak a kisebbségi magyarság, hanem a délkelet-európai térség stabilitása szempontjából is fontos lenne. Az erdélyi európai parlamenti (EP-) képviselő - mint arról az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében tájékoztatott - az Európai Parlament délkelet-európai országokkal való kapcsolatokért felelős küldöttségének…
ápr. 3
14:15
Az utolsó figyelmeztetés (Kripto Akadémia)
Az Európai Bizottság utolsó írásbeli figyelmeztetést küld Magyarországnak, mert Budapest nem hozta meg a vadon élő madarak védelmével kapcsolatos európai uniós környezetvédelmi jogszabályok végrehajtásához szükséges nemzeti intézkedéseket - jelentették be csütörtökön.
ápr. 3
15:20
Autonómiatervet készítettek a délvidéki magyarok (Infostart)
Kidolgozta a vajdasági magyarokra vonatkozó új, közös autonómiakoncepcióját a vajdasági Magyar Koalíció.
ápr. 3
19:58
Kanyarójárvány Ausztriában (Infostart)
Ausztriában kanyarójárvány tört ki Salzburg környékén; eddig 180 megbetegedést regisztráltak. A járványt főként iskolások kapták el.
ápr. 3
20:39
Közös rakétavédelmi rendszert ajánlott a NATO Oroszországnak (Metropol)
A NATO javasolta csütörtökön Oroszországnak, hogy kapcsolják össze az amerikai és az orosz rakétavédelmi rendszert, valamint azt a hasonló rendszert, amelynek kiépítését a NATO tervezi.
ápr. 3
20:47
Raul Castro megreformálja a rendszert (Infostart)
Raul Castro reformjai nyomán kubaiak ezrei lepték el a boltokat, hogy DVD-lejátszókat, mopedeket és más termékeket vegyenek. A kubai vezetés emellett azzal akarja növelni a mezőgazdasági termelést, hogy földeket ad bérbe magángazdáknak.
ápr. 3
21:19
Húszan haltak meg a légi katasztrófában (Infostart)
A dél-amerikai Suriname-ban lezuhant egy belföldi személyszállító repülőgép; a két pilóta és a 18 utas életét vesztette.
ápr. 3
21:30
Közös rakétavédelmi rendszert ajánl a NATO Moszkvának (Infostart)
Bukarestben az amerikai és az orosz, valamint a NATO által tervezett rakétavédelmi rendszer összekapcsolását javasolta Oroszországnak a katonai szövetség. A csúcsértekezletéről kiadott zárónyilatkozatban a 26 tagállam arra biztatja az Oroszországi Föderációt: éljen az Egyesült Államok felajánlásával.

Keresés