2008. április 3. csütörtök

ápr. 3
5:00
Tehenet és embert kereszteztek a kutatók (Infostart)
Első ízben hoztak létre részben emberi, részben állati embriókat brit kutatók - írja a brit közszolgálati televízió hírportálja. A hibrid embriók eddig 3 napot éltek túl, de 14 nap után mindenképpen megsemmisítés a sorsuk. A vitákat kiváltó kutatási eredményt egy hónappal azelőtt jelentették be, hogy a brit parlament megkezdi vitáját a hasonló kutatások jövőjéről.
ápr. 3
7:40
HIV-gyógyszer növelheti az infarktus kialakulásának esélyét (Infostart)
Megduplázhatja a szívroham kialakulásának esélyét a HIV-vírus ellen kifejlesztett gyógyszer - állítják dán kutatók. A szer gyártója komolyan veszi az eredményeket.
ápr. 3
9:20
Elhízást okoz a túl sok vagy túl kevés alvás (Infostart)
A testsúly megőrzésének titka a jó alvás - derül ki egy kutatásból, amelynek eredménye szerint nagyobb eséllyel híznak el azok, akik kevesebbet vagy többet alszanak az ideális nyolc óránál.
ápr. 3
10:10
Nem a Nap okozza a globális felmelegedést? (Infostart)
Nem a Nap aktivitásának megváltozása okozza a globális felmelegedést - állítják a kutatók, akik cáfolták az ennek ellenkezőjéről szóló állításokat.
ápr. 3
11:50
A géneken múlik, milyen mértékben válik a dohányos nikotinfüggővé (Infostart)
Azonosítottak a kutatók egy olyan génvariációt, amely miatt megnő a tüdőrák veszélye a dohányosoknál és azoknál is, akik már leszoktak. Arra is utalnak bizonyítékok, hogy azok az emberek, akiknél megtalálható ez a módosulás, nagyobb mértékben válnak nikotinfüggővé és szenvedélyes dohányossá.
ápr. 3
17:35
Célba ért a Jules Verne (Infostart)
Kikötött a Nemzetközi Űrállomáson a Jules Verne automatikus üzemmódban működő európai teherűrhajó. A Toulouse-i irányítóközpont beszámolója szerint a dokkolás rendben zajlott le.

Keresés