2008. április 2. szerda

ápr. 2
5:02
Legkorábbi stádiumában is felfedezhető a rák az új berendezéssel (Infostart)
Egyesült államokbeli kutatók egy olyan diagnosztikai berendezés kifejlesztésén dolgoznak, amelyek a jelenlegiekhez képest ezerszer precízebben képes megmutatni a daganatok és egyéb szövetek részleteit.
ápr. 2
5:34
Az anyósok miatt alakulhatott ki a klimax (Infostart)
Az anyósok és a menyük közötti rivalizálás vezetett a női menopausa kialakulásához - állapították meg brit kutatók.
ápr. 2
8:04
Tudományos áttörés a "borzalmas kísérletben" (Infostart)
Brit tudósok első alkalommal hoztak létre részben emberi, részben állati hibrid embriókat - jelentette a BBC. A kísérlet részét képezi egy átfogó gyógyászati kutatásnak. Az ellenmondást kiváltó felfedezést nem sokkal azelőtt jelentették be, hogy a brit parlament vitát kezd az embriókutatás jövőjéről.
ápr. 2
17:21
Mégis megmenthető a tasmán ördög a kihalástól? (Infostart)
Egy egész faj túlélése múlhat Cedricen; a tavaly befogott tasmán ördög ugyanis ez egyetlen, amely immunis azzal a titokzatos rákbetegséggel szemben, amely miatt a faj a kihalás szélére került.
ápr. 2
20:31
Ilyet még nem látott: repülnek a pingvinek (Infostart)
Repülő pingvineket kapott lencsevégre egy természetfilmet készítő stáb. A különleges felvételeket a BBC forgatócsoportja rögzítette.
ápr. 2
22:03
Minden harmadik ember paranoiás? (Infostart)
Brit kutatók szerint a paranoia sokkal több emberre jellemző, mint ahogy azt eddig az orvosok gondolták. Egy virtuálisan szimulált utazás a londoni metrón megmutatta, hogy a tünetek minden harmadik embernél jelentkeznek.

Keresés