2008. április 2. szerda

ápr. 2
0:52
A Roma idén már otthon sem bírt a Manchesterrel (hvg.hu)
Mindkét vendégcsapat megszerezte a győzelmet a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek első mérkőzésén. A Manchester 2-0-ra legyőzte a Francesco Totti nélkül felálló rómaiakat. A Barcelona is nyert, amire nemcsak a csapatnak volt szüksége, de Frank Rijkaardnak is, hiszen a hírek szerint inog a holland mester széke. (Szóljon hozzá!)
ápr. 2
6:36
Az amerikai házelnök újabb gazdasági "csúcsértekezletet" szorgalmaz (Kripto Akadémia)
A Bush-adminisztráció és a kongresszus mindkét pártjának újabb találkozóját szorgalmazta a gazdasági problémák megoldása érdekében kedden Nancy Pelosi amerikai házelnök. "Arra kérem az elnököt, hogy megint csatlakozzon hozzánk (...) hogy megoldást találjunk az amerikai dolgozó családok mindennapi gondjaira" - mondta a demokrata párti politikus.
ápr. 2
6:52
Terroristát fogtak el a floridai repülőtéren? (Kripto Akadémia)
Őrizetbe vettek egy jamaikai állampolgárságú férfit kedden egy floridai repülőtéren, miután robbanószerkezet készítésére alkalmas tárgyakat találtak a csomagjában - írta egy helyi lap rendőrségi forrásokat idézve. Az orlandói repülőtér biztonsági személyzete gyanúsnak találta a beszálláshoz készülő férfi viselkedését, ezért átvizsgálták a csomagját. A táskában "gyanús tárgyakat", közelebbről…
ápr. 2
7:40
Több év romlás után enyhe javulás (Kripto Akadémia)
Több év romlás után enyhe javulás állt be az elmúlt évben az Egyesült Államok külföldi megítélésében, de továbbra is a kedvezőtlen vélemény a több - állapította meg a BBC Világszolgálatának felmérése. A rádióállomás 34 országban végzett közvélemény-kutatásának eredményei azt mutatják, hogy 2007-ben az előző évinél négy százalékkal többen ítélték meg kedvezően azt a befolyást, amit az Egyesült…
ápr. 2
7:49
Öngyilkos szerzetesektől tart Kína (Infostart)
Kína azzal vádolta meg a dalai lámát és környezetét, hogy tibeti öngyilkos merénylőket képezett ki. A vádak részét képezik az olimpiát megelőzően Kína és nemzetközi jogvédők között kirobbant nyilatkozatháborúnak. A tibeti emigráns kormány visszautasította az állítást és közölte: továbbra is támogatja a dalai láma erőszakmentes kampányát.
ápr. 2
8:22
Mózes módszereihez folyamodna az ukrán elnök (Infostart)
Az Ukrajnába látogató George Bush amerikai elnök azt mondta: határozottan támogatja az ország és egy másik volt szovjet köztársaság, Grúzia NATO-tagságát. A szövetség megosztott a kérdésben, Oroszország pedig jelezte: kész enyhíteni retorikáján, ha a két állam nem kap meghívót a szövetségbe a NATO szerdán kezdődő, bukaresti csúcstalálkozóján.
ápr. 2
8:29
Kína népszerűbb, mint Amerika (hvg.hu)
Több év romlás után enyhe javulás állt be az elmúlt évben az Egyesült Államok külföldi megítélésében, de továbbra is a kedvezőtlen vélemény a meghatározó – állapította meg a BBC Világszolgálatának felmérése.
ápr. 2
8:34
Putyin elől menekül, menedéket kapott (hvg.hu)
Politikai menedékjogot kapott Nagy-Britanniában Jelena Tregubova orosz újságírónő, aki veszélyben érzi az életét az orosz elnöki hivatalt bíráló könyve megjelenése után. Erről maga Tregubova számolt be a brit hírügynökségnek.
ápr. 2
8:51
Nyolc év börtön a korrupt ENSZ-esnek (hvg.hu)
Nyolc év és egy hónapi börtönbüntetésre ítélték az ENSZ egyik volt vezető beosztású tisztségviselőjét kenőpénzek elfogadása és csalás miatt.
ápr. 2
9:55
Korrupt ENSZ-vezetőt ítéltek el (Infostart)
New Yorkban 8 év 1 hónap börtönbüntetésre ítélték az ENSZ egyik volt vezető beosztású tisztségviselőjét kenőpénzek elfogadása és csalás miatt.
ápr. 2
10:01
Bush új NATO-tagállamokat akar (hvg.hu)
A NATO-nak meg kell hívnia soraiba Horvátországot, Albániát és Macedóniát, nyitva kell hagynia kapuit Grúzia és Ukrajna előtt, nem veszítheti el Afganisztánt. Oroszországot pedig meg kell győznie, hogy csatlakozzék a rakétavédelmi pajzs létrehozásához. Erről beszélt Bukarestben George Bush amerikai elnök.
ápr. 2
10:18
ETA-pénzcsapot zártak el Svájcban (hvg.hu)
A Baszk Haza és Szabadság (ETA) spanyolországi szeparatista szervezetnek tulajdonított bankszámlákat zároltak Svájcban 3 millió euró összértékben.
ápr. 2
10:20
Gyalogsági akna ölt meg egy fémgyűjtőt Koszovóban (Kripto Akadémia)
Felrobbant egy gyalogsági akna és megölt egy fémhulladékot gyűjtő férfit, több másikat megsebesített kedden Koszovóban - közölte a helyi rendőrség. Pristinától mintegy húsz kilométerre nyugatra, egy mezőn történt a baleset. Az akna feltehetően az 1998-99-es koszovói háború idejéből maradt hátra. Közel tíz évvel a háború vége után még mindig számos fel nem robbant lövedék maradt Koszovóban.
ápr. 2
10:29
Elegük lett a gazdatüntetésből (hvg.hu)
Mintegy húszezer ember követelte Buenos Airesben az élelmiszerellátást akadályozó gazdatüntetések befejezését.
ápr. 2
10:56
Fölényesen veri a magyarokat a leggazdagabb szerb (Infostart)
Mintegy 1,8 milliárd euróra (470 milliárd forintra) becsülik a mind jobban elszegényedő Szerbia leggazdagabb emberének vagyonát. Miroszlav Miskovicsnak hetven vállalata van, és több mint 20 ezer embert foglalkoztat.
ápr. 2
11:02
Nyilvános az az irat, amely engedélyezte a kínzásokat (Metropol)
A Pentagon közzétette azt az egykori emlékeztetőt, amellyel engedélyezték számára a terroristagyanús személyek kíméletlen vallatását azon az alapon, hogy George W. Bush amerikai elnök háborús felhatalmazása előbbre való a kínzásra vonatkozó bármilyen nemzetközi tilalomnál.
ápr. 2
11:24
Abramovics új jachtja nagyobb, mint a legnagyobb brit romboló (hvg.hu)
A hamburgi Blohm & Voss hajógyárban elkészült Roman Abramovics olajmilliárdos és csukcsföldi kormányzó legújabb jachtja, amely nemcsak a tulajdonos flottájában, hanem a világon is a legnagyobb. Az Eclipse névre keresztelt megajacht hossza 167 (550 láb), szélessége 21,5 méter, 9 fedélzete van, s ára a hírek szerint 200 millió angol font (közel 66 milliárd forint) volt.
ápr. 2
12:05
Szlovák lap a magyar koalíciós válságról (Kripto Akadémia)
Magyarországról egyelőre azt lehet tudni, hogy Gyurcsány Ferenc eddigi kormánya befejezte. Hogyan tovább? - tette fel a kérdést szerdán a SME. A Pozsonyban megjelenő szlovák liberális polgári napilap szerint az SZDSZ a továbbiakban aligha tudja támogatni a miniszterelnököt, aki az elvesztett népszavazás után feladta a reformok szorgalmazását. A liberálisok pedig ott tartanak, hogy maholnap szinte…
ápr. 2
12:07
Bár még nem történt atrocitás, a készenlét nagyon fontos (Kripto Akadémia)
Annak ellenére, hogy Koszovó magyar elismerése óta nem érte atrocitás a vajdasági magyarokat, folyamatosan készültségben kell lennie a magyar politikának - mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke szerdán az MTI-nek.
ápr. 2
12:24
Két iszlamista terroristát fogtak el (hvg.hu)
A spanyol rendőrség letartóztatott két feltételezett iszlamista terroristát, akiket Marokkó köröz.
ápr. 2
12:31
Lemond a miniszterelnök (Kripto Akadémia)
Lemond a jövő hónapban Bertie Ahern ír kormányfő, aki ellen korrupciós vádak címén folyik vizsgálat.Ahern szerdán Dublinban bejelentette, hogy május 6-án benyújtja lemondását Mary McAleese ír államelnöknek.Az 56 éves, konzervatív ír miniszterelnök, aki 1997 óta tölti be tisztségét és háromszor nyert választást, hatósági gyanú szerint a 90-es években be nem jelentett, nagy összegű pénzadományokat…
ápr. 2
12:41
Lemond az ír kormányfő (Infostart)
A jövő hónapban lemond Bertie Ahern ír kormányfő, aki ellen korrupciós vádak címén folyik vizsgálat.
ápr. 2
13:20
Amíg nem jönnek fasiszták, Brüsszel nem kommentál (Infostart)
Az Európai Unióban nem számít egyedülállónak, hogy egy tagállam kormánya válságba kerül, vagy az államfő előrehozott választást ír ki, és sem a belga kormányválságot, sem a magyar koalíciós szakadást nem kommentálta Brüsszel. Az InfoRádió utánajárt, minek kell történnie ahhoz, hogy az EU véleményt nyilvánítson egy belpolitikai ügyben.
ápr. 2
13:27
Szeva bácsi és a börtön (Metropol)
Az orosz legfőbb ügyészség azzal kereste meg a moszkvai bíróságot, hogy vizsgálják felül a Szemjon Mogilevics előzetes letartóztatásáról hozott döntését.
ápr. 2
13:27
Gesztusra és bontásra várva (Kripto Akadémia)
Az ukrán-magyar kapcsolatok javítására tett javaslatot a Proszvita nacionalista szervezet kárpátaljai vezetője, aki a magyarok részéről várja a gesztusokat, beleértve a vereckei honfoglalási emlékmű lebontását. A kárpátaljai nacionalista vezető szerint a két ország viszonya a vereckei emlékmű miatt megromlott.
ápr. 2
13:43
Lemond az ír miniszterelnök (hvg.hu)
A jövő hónapban lemond Bertie Ahern ír kormányfő, aki ellen korrupciós vádak címén folyik vizsgálat.
ápr. 2
13:48
"A Fidesz adta meg a végső lökést a koalíció bukásához" (Infostart)
A német média jobbára a tényszerű tájékoztatásra szorítkozik a magyar kormányválsággal kapcsolatban. A cikkek szinte egybehangzóan a koalició kudarcát hírül adó címekkel jelentek meg.
ápr. 2
13:59
Németh: A magyar politikának készültségben kell lennie (Infostart)
Továbbra is számít atrocitásokra a Vajdaságban az Országgyűlés külügyi és határon túli magyarok bizottságának elnöke.
ápr. 2
13:59
Kreatív gyerekmunkával oldják meg a vízellátást Afrikában (hvg.hu)
Egy dél-afrikai civil szervezet ötlete milliók életét mentheti meg. A PlayPump rendszerrel ugyanis úgy lehet vizet hozni a felszínre, hogy közben még játéklehetőséget is nyújtanak a gyerekeknek.
ápr. 2
14:06
Átjárót nyitnak a ciprusi főváros két fele között (Kripto Akadémia)
A ciprusi görög és török közösség viszonyának javulása jegyében átjárót nyitnak a világ utolsó megosztott fővárosa, Nicosia két fele között - jelentette be szerdán egy ciprusi kormányszóvivő. Az átjárót a város szívében, a Ledra úton nyitják meg csütörtök reggel, bár addig még a két fél szakértőinek egyeztetniük kell a végső részleteket - mondta a szóvivő. Az átjáró régen várt megnyitása…
ápr. 2
14:10
Az osztrák tinik már tizenöt évesen szexelnek (hvg.hu)
Az osztrák tinédzserek többsége már tizenöt éves korában túlesik az első szexuális élményen - legalábbis ez derül ki abból a felmérésből, amely szerdán jelent meg az osztrák sajtóban.
ápr. 2
14:22
Koszovó üdvözli az orosz segélyt, de maga akarja kezelni (Kripto Akadémia)
Koszovói részről szerdán üdvözölték a helyi szerbeknek szánt orosz segélyt, de ragaszkodtak hozzá, hogy azt a pristinai albán hatóságok kezeljék. Az albán többség által másfél hónapja függetlenné nyilvánított ország Jakup Krasnici miniszterelnök-helyettes szerint örül minden adománynak, így a Moszkvából érkezőnek is, amelyet Koszovó központi intézményeinek és megfelelő állami szerveinek kell…
ápr. 2
14:48
Kisgyerekkel "gyilkoltatja" meg a Hamász Bush-t (Infostart)
"Mindent megbánok, kérlek, ne ölj meg!" - könyörög könnybefúló hangon kegyelemért egy George Bush amerikai elnököt ábrázoló bábu a Hamász palesztin iszlamista szervezet videoklipjében, de a könyörgés hasztalan: a gyerekbábu kardjával leszúrja a bokszkesztyűs, katonai zubbonyos elnökfigurát.
ápr. 2
14:50
"Mindent megbánok, kérlek, ne ölj meg!" (Kripto Akadémia)
"Mindent megbánok, kérlek, ne ölj meg!" - könyörög könnybefúló hangon kegyelemért egy George Bush amerikai elnököt ábrázoló bábu a Hamász palesztin iszlamista szervezet videoklipjében, de a könyörgés hasztalan: a gyerekbábu kardjával leszúrja a bokszkesztyűs, katonai zubbonyos elnökfigurát.
ápr. 2
14:52
Csarnokot béreltek, de kizavarták őket (Kripto Akadémia)
Eltávolítottak egy bukaresti gyárcsarnokból mintegy ötven NATO-ellenes tüntetőt, akiket a hatóságok őrizetbe vettek azonosítás és kihallgatás végett - adták hírül szerdán román tájékoztatási eszközök.
ápr. 2
15:06
Szabad az út töröknek, görögnek? (Kripto Akadémia)
A ciprusi görög és török közösség viszonyának javulása jegyében átjárót nyitnak a világ utolsó megosztott fővárosa, Nicosia két fele között - jelentette be szerdán egy ciprusi kormányszóvivő.
ápr. 2
15:11
Csak az indulásra vár a Magyar Himalája-expedíció (hvg.hu)
Szerda délelőtt tartott sajtótájékoztatóját a 8463 méter magas Makalu hegycsúcsra induló, „Magyarok a világ nyolcezresein” nevű expedíció a Budai Jégpályán. Kollár Lajos, a vállalkozás vezetője elmondta, a tervek szerint április tizedikén indulnak útnak - reményeik szerint öten. (2 hozzászólás)
ápr. 2
15:45
Teherán füleli Izraelt (Kripto Akadémia)
Izraeli biztonsági tisztviselők szerint Irán korszerű lehallgatóállomásokat telepített Szíriába az elmúlt hónapokban, hogy figyelje az izraeli katonai kommunikációt.
ápr. 2
15:50
Irán Szíriából figyeli Izraelt (Metropol)
Izraeli biztonsági tisztviselők szerint Irán korszerű lehallgatóállomásokat telepített Szíriába az elmúlt hónapokban, hogy figyelje az izraeli katonai kommunikációt.
ápr. 2
16:10
Átjárót nyitnak a ciprusi főváros két fele között (hvg.hu)
A ciprusi görög és török közösség viszonyának javulása jegyében átjárót nyitnak a világ utolsó megosztott fővárosa, Nicosia két fele között - jelentette be szerdán egy ciprusi kormányszóvivő.
ápr. 2
16:27
Elveszítette többségét a zimbabwei kormánypárt (Infostart)
Elvesztette parlamenti többségét az eddigi zimbabwei kormánypárt a múlt hét végi általános választások eredményeként - jelentette be szerdán a központi választási bizottság.
ápr. 2
16:27
Cseh-magyar kiállás a macedón-albán-horvát NATO-tagságért (hvg.hu)
Közös nyilatkozatban állt ki Macedónia, Albánia és Horvátország együttes NATO-felvétele mellett a magyar és a cseh külügyminiszter. Göncz Kinga és Karl Schwarzenberg szerdán adta ki közös nyilatkozatát.
ápr. 2
16:34
Fokozódó nyomás a tibetieken (Kripto Akadémia)
A dalai láma szerint nemzetközi nyomást kell gyakorolni Kínára, hogy megállítsák azt a katonai elnyomást, amely a tibeti spirituális vezető szerint erősödik a tibetiek által lakott kínai tartományban.
ápr. 2
16:55
Fehérorosz-amerikai adok-kapok (Kripto Akadémia)
Fehéroroszország folytatja az Egyesült Államokkal való diplomáciai csörtét: bejelentette, hogy hét főre csökkenti washingtoni nagykövetsége személyi állományát, és hasonló lépésre kérte Washingtont is.
ápr. 2
17:06
Megkövette a sajtósokat a NATO-szóvivő (Kripto Akadémia)
ztosítani a NATO-csúcstalálkozó különböző programjainak lebonyolítását, a sajtótudósítók egy része azonban némi zűrzavarral szembesült.
ápr. 2
17:43
Tovább szigorították a parkolási lehetőségeket Berlin központjában (Metropol)
Tovább szűkítették az ingyenes parkolás Berlin központjában. Szerdai értesülések szerint a német főváros Mitte nevű központi negyedében az elmúlt napokban további csaknem 400 parkolóórát helyeztek el, ami azt jelenti, hogy a német parlament, a kancellári hivatal, a Brandenburgi kapu, a holokauszt-emlékmű, valamint a legnevesebb múzeumok – azaz a főbb idegenforgalmi nevezetességek – közvetlen…
ápr. 2
17:48
Kína az iráni atomfegyverkezésről adott át adatokat (hvg.hu)
Diplomáciai forrás szerint Kína hírszerzési adatokat szolgáltatott az ENSZ nukleáris megfigyelő szervezetének Irán feltételezett próbálkozásáról, amelynek célja atomfegyver előállítása - jelentette az amerikai hírügynökség Bécsből.
ápr. 2
18:03
"Minden muszlim eleve ártatlan" (Infostart)
A hitetlenek a legdurvább módon büntethetőek, szabad őket meggyilkolni és megerőszakolni is - ezt hirdeti egy szélsőséges iszlám honlapon az egyik legtekintélyesebb vallási vezető és egy jogász.
ápr. 2
18:15
Négy meccset kapott az ellenfelét markolászó focista - videó (hvg.hu)
Négy bajnokitól eltiltotta a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) fegyelmi bizottsága az ellenfele nemi szervét megmarkoló David Jarolimot, a Hamburger SV cseh játékosát.
ápr. 2
18:36
Megkezdődött a NATO csúcstalálkozója Bukarestben (Infostart)
Megkezdődött a NATO csúcsértekezlete szerda este Bukarestben: a huszonhat tagállamot képviselő állam-, illetve kormányfőket Traian Basescu román elnök látta vendégül a háromnapos tanácskozást megnyitó munkavacsorán.

Keresés