2008. április 1. kedd

ápr. 1
6:20
Moszkva tárgyalásokra ösztökéli Teheránt (Kripto Akadémia)
A nagyhatalmakkal folytatott tárgyalásokhoz való visszatérésre buzdította Iránt hétfőn az orosz ENSZ-nagykövet.
ápr. 1
6:53
Mindenki el akarja kerülni az olimpia bojkottját (Infostart)
Az elmúlt hetekben sem enyhült a viszony Tibet és Kína között. A buddhista szerzetesek és szimpatizánsaik három hete tüntetnek Kínában és Nepálban, a demonstrációknak pedig egyes források szerint 22, mások szerint 140 halálos áldozata van. A kínai kormány szerint a dalai láma visszaél a vallással, és lázadásra buzdít.
ápr. 1
7:32
Az észak-koreai sajtó bírálja a déli elnököt (Kripto Akadémia)
Bíráló cikk jelent meg az észak-koreai sajtóban kedden Ri Mjong Bak dél-koreai elnökről, első ízben említve a politikust decemberi megválasztása óta.
ápr. 1
8:15
Egyezkedő uniós külügyminiszterek (Kitekintő)
A magyar külügyminiszter beszámolt a brdoi nem hivatalos találkozóról, amelyen az Unió 27 tagállamának diplomáciai vezetői egyeztettek.
ápr. 1
8:48
A hadsereg is segít az ápolásban Brazíliában (Metropol)
A hadsereget is bevonták a dengue-lázzal fertőzött betegek ápolásába Brazíliában Rio de Janeiro államban.
ápr. 1
9:10
Egy Nobel-békedíjas az éghajlatváltozásról (Kitekintő)
Dr. Rajendra K. Pachauri, az éghajlatváltozással foglalkozó kormányközi testület elnöke, a Nobel-békedíj 2007-es kitüntetettje vendégeskedett az EP éghajlatváltozással foglalkozó ideiglenes bizottságának ülésén.
ápr. 1
9:38
Az izraeli hadsereg megölt két Hamász-aktivistát (Kripto Akadémia)
Az izraeli hadsereg tűzharcban megölte a Hamász két aktivistáját kedd hajnalban egy rövid Gázai övezeti behatolása során - közölték palesztin orvosi források.
ápr. 1
10:11
Az ENSZ szigorítana a balesetek miatt (Kripto Akadémia)
Világszerte erőfeszítéseket kell tenni annak érdekében, hogy csökkenjen a közúti baleseteknek halálos áldozatul eső évi 1,2 millió ember száma. Erre buzdította hétfőn a tagállamokat az ENSZ Közgyűlése.
ápr. 1
10:16
Pristinában készül a magyar nagykövetség (Kitekintő)
A Nyugat-Balkánnal, azon belül is elsősorban Koszovóval foglalkozott a Külügyi Társaságban elhangzott előadásában a magyar diplomácia vezetője.
ápr. 1
10:22
Peking 2008: nem fut a lánggal az indiai futballcsapat kapitánya (Metropol)
A tibeti események elleni tiltakozásul nem hajlandó a pekingi olimpia lángjával futni Bhaichung Bhutia, az indiai labdarúgó-válogatott csapatkapitánya.
ápr. 1
10:22
Titokban ítélték el a szerzeteseket (Kripto Akadémia)
Legalább negyven tüntetőt, köztük hét buddhista szerzetest ítéltek titokban börtönbüntetésre Mianmarban a katonai junta ellen szervezett fél évvel ezelőtti tüntetésekkel kapcsolatban - közölte kedden az Amnesty International (AI).
ápr. 1
11:23
Szekeres: a NATO balkáni bővítése Európa stabilitása miatt fontos (Kripto Akadémia)
A NATO balkáni bővítése Európa egészének a stabilitása szempontjából fontos - mondta Szekeres Imre honvédelmi miniszter az Adevarul keddi számában megjelent interjújában.
ápr. 1
11:28
Julija Timosenko a mérlegen (Kitekintő)
A nemzetközi politikai életben bevett szokás, hogy elemzik a hatalomra került kormányok száznapos tevékenységét. A Julija Timosenko vezette kabinet munkáját több szakíró, politikus is értékelte.
ápr. 1
11:34
Putyin nem megy, csak széket cserél (168 Óra Online)
A távozó orosz államfőt már május 8-án kinevezhetik miniszterelnökké [Dátum: 2008. 04. 01. 11:23]
ápr. 1
11:34
Juscsenko bizakodó a NATO-csúcs előtt (Kripto Akadémia)
Viktor Juscsenko ukrán államfő biztosra veszi, hogy országa "pozitív jelzést" és hivatalos meghívást kap a tagságra a NATO-tól a szervezet bukaresti csúcstalálkozóján.
ápr. 1
11:51
Mugabe elnök nem menekült külföldre (Kripto Akadémia)
Cáfolta a zimbabwei kormányszóvivő, hogy Robert Mugabe államfő külföldre menekült volna a választások után.
ápr. 1
12:09
Bepereli a kormányt a török főügyész (Infostart)
Beperelik a nemrég újra hatalomra segített török kormánypártot az ország alkotmánybírósága előtt. A főügyész szerint az iszlamista múltú párt "világi-ellenes tevékenységet folytat". Ezért el akarja érni az Igazság és Fejlődés pártja 71 képviselője, köztük a miniszterelnök eltiltását a közélettől.
ápr. 1
12:29
Menesztik a finn külügyminisztert (Kripto Akadémia)
Elmozdítja posztjáról Ilkka Kanerva finn külügyminisztert pártja, miután tarthatatlanná vált a helyzete egy botrány miatt, amely egy erotikustáncosnőnek küldött sms-ekből kerekedett.
ápr. 1
13:22
Kitekintő kérdőiv - két percet kérünk (Kitekintő)
Előre is köszönjük, hogy segíti a munkánkat és a Kitekintő fejlesztését azáltal, hogy ezt a rövid kérdőívet néhány perc alatt kitölti. Az olvasók visszajelzései rendkívül fontosak munkatársaink számára, itt valóban számít a véleménye!
ápr. 1
13:33
Sötét jövő vár a NATO-ra? (Kitekintő)
A NATO tagállamai közt egyre több a vitás kérdés, sőt egyes országok a szövetség fenntartásának szükségességét is megkérdőjelezik. A NATO jelene és jövője.
ápr. 1
13:54
Rálőttek a koszovói szerb rendőrökre (Kripto Akadémia)
Koszovói albán fegyveresek tüzet nyitottak szerb nemzetiségű rendőrjárőrökre Mitrovica szerbek lakta negyedében. Az összetűzésben senki sem sérült meg - jelentette kedden a B92 belgrádi rádió- és televíziós csatorna.
ápr. 1
14:41
Árrobbanás - az éhség új arca (Kitekintő)
Az energia árának emelkedése a gabona árára is hatott: Egyiptomban sorba állnak a kenyérért, az ENSZ kénytelen kipótolni költségvetését. És a bioüzemanyagról még szót sem ejtettünk.
ápr. 1
15:08
508 méter rettegés (168 Óra Online)
Félelmetes méreteket öltött a verseny a legmagasabb felhőkarcoló, a leggyorsabb tengeralattjáró, a leghosszabb híd címért. [Dátum: 2008. 04. 01. 09:52]
ápr. 1
15:26
Harminc hektár ukrán föld átcsatolódik Magyarországhoz? (Metropol)
A Tisza-meder nyomvonalának változása következtében maholnap 30 hektárnyi ukrán fennhatóságú földterület átkerülhet Magyarország birtokába.
ápr. 1
15:43
Nincs bojkott - egyelőre (Kitekintő)
Az EU nem bojkottálja a pekingi játékokat, csak párbeszédre hív fel.
ápr. 1
16:27
Európa uralja a strasbourgi választási programokat (Kitekintő)
Sem helyinek sem nemzetinek nem nevezhetők a helyhatósági választások Elzász tartományban - a vita sokkal inkább Európáról szól, hiszen mindkét jelölt arra törekszik, hogy az öreg kontinens fővárosává tegye Strasbourgot.
ápr. 1
18:01
Észtország márciusi eseményei (Kitekintő)
Kronologikus hírösszefoglalás és gyorselemzés. Észtország március idusán.
ápr. 1
18:54
Mégsem sztrájkolnak a német közalkalmazottak (Infostart)
Elmarad a korábban meghirdetett német közalkalmazotti sztrájk, miután megegyeztek a bérekről a munkaadók és a szakszervezetek képviselői.
ápr. 1
19:12
Az orosz nyelvterület irodalmi szemléje - március (Kitekintő)
Kellemes díjakkal kecsegtetik, kényeztetik magukat az oroszok...
ápr. 1
19:38
Megállapodnak Mugabe távozásáról? (Infostart)
Lemondásra szólította fel Zimbabwe elnökét az Európai Unió soros elnöki tisztségét betöltő Szlovénia külügyminisztere. A BBC értesülései szerint hamarosan megállapodhat Robert Mugabe és az ellenzék a hatalom átadásáról.
ápr. 1
20:27
Minden idők legjobb áprilisi tréfái (Infostart)
Súlytalanság az otthonunkban, instant színes televízió, balkezes hamburger, otthon termesztett spagetti - csak néhány azokból az áprilisi tréfákból, amelyeket a világsajtóban olvashattak vagy láthattak az emberek az elmúlt évtizedekben. A Museum of Hoaxes összeszedte a legjobbakat.
ápr. 1
20:49
Hillary Clintonnak elfogyott a pénze (Infostart)
Nem rendezi előválasztási kampánykörútjának költségeit Hillary Clinton. Az elnökjelöltségért küzdő demokrata politikus stábja lelakott irodákat és kifizetetlen számlákat hagy maga után az amerikai történelem egyik legköltségesebb választási kampányában.
ápr. 1
21:00
Chip válthatja az autópálya-matricát (Infostart)
Elektronikus chipek válthatják fel a jövőben, Csehországban az autópálya-matricákat. A belügyminiszter szerint az autósoknak nem kell tartaniuk indokolatlan megfigyeléstől.
ápr. 1
21:16
Békülékeny búcsúra készül Vlagyimir Putyin (Infostart)
Vlagyimir Putyin leköszönő orosz elnök arra készül, hogy békülékeny hangvételű beszédet mondjon az eheti NATO-csúcson. Putyin kormányzása utolsó éveiben különösen elmérgesedett a Nyugat és Oroszország viszonya, amit egyes megfigyelők már új hidegháborúként emlegettek.

Keresés