2008. április 1. kedd

ápr. 1
8:36
Sarokba dobták a vagyont érő festményt (Infostart)
Három értékes festményre bukkant egy árverésvezető egy házban. A képek - köztük egy Picasso-alkotás - egy sarokban hevertek elfeledetten.
ápr. 1
18:13
A szív segédigéi után itt a Semmi művészet (Spa Trend Online)
Irónia, szépség, történelem, aranycsapat, apa, nagymama, nagynéni, nagybácsi, anya, élet és halál, főként halál, de az nagyon szépen megírva - mindez megjelenik Esterházy Péter új könyvében. A Semmi művészet című, április 14-én megjelenő kötet bemutatója a XV. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon lesz - közölte a Magvető Kiadó.
ápr. 1
18:56
Rejtő ma bejutott a tudós társaságba (Spa Trend Online)
Ilyen még nem volt: az április elsejei tudományos ülésszakot az Akadémia Rejtó Jenővel szembeni adóságainak, illeve azok kiegyenlítésének szentelte. Ahogy Karinthy Frigyesnek, Rejtő legjobb barátjának humoreszkjében "röhög az osztály", ugyanúgy rázta az akadémia tiszteletreméltó tudósait a (bocsánat!) "röhögés".
ápr. 1
19:57
Négyes a Magyar Televíziónak (Spa Trend Online)
Jó ötlet, hogy a Magyar Televízió külön sorozatot kínál a Nyugat című folyóirat elindításának 100. évfordulója alkalmából. Az pedig még örömtelibb, hogy a sorozat szerkesztői minden adást képesek minőségi tartalommal megtölteni. Legutóbb két kortárs szerző - Németh Gábor és Nádasdy Ádám - a Nyugat írói közül Szerb Antalt "fogadták örökbe" Lévai Balázs színvonalas segédletével.

Keresés